Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klassinen vai kansanmusiikki/jazz
1
Muusikko98
13.07.2015 23:55:25 (muokattu 14.07.2015 00:02:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä mitäs mieltä olette kansanmuusikoista ja klasaripuolen muusikoista? Itse en vielä tiedä haluanko kansanmuusikoksi, jazzpianistiksi vai klassiseksi muusikoksi. Kansanmuusikkona työnsaanti olisi todennäköisesti vaikeampaa kuin klasaripuolen muusikkona, mutta oman persoonallisuuden esiin tuominen olisi kansanmusiikissa paljon helpompaa, kun siinä sävelletään, improvisoidaan, sovitetaan vanhoja kansanlauluja ja ollaan rennosti.
Vahvuuksiani ovat erittäin tarkka sävelkorva ja rytmitaju, taito improvisoida ja säveltää uusia teoksia sekä korkeatasoinen pianotekniikka. Olen kuitenkin erittäin huono lukemaan nuotteja, joten onko minusta klasaripuolen pianistiksi? Mikä olisi avuksi valinnan teossa?
 
pitk
14.07.2015 01:30:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muusikko98: Elikkä mitäs mieltä olette kansanmuusikoista ja klasaripuolen muusikoista? Itse en vielä tiedä haluanko kansanmuusikoksi, jazzpianistiksi vai klassiseksi muusikoksi. Kansanmuusikkona työnsaanti olisi todennäköisesti vaikeampaa kuin klasaripuolen muusikkona, mutta oman persoonallisuuden esiin tuominen olisi kansanmusiikissa paljon helpompaa, kun siinä sävelletään, improvisoidaan, sovitetaan vanhoja kansanlauluja ja ollaan rennosti.
Vahvuuksiani ovat erittäin tarkka sävelkorva ja rytmitaju, taito improvisoida ja säveltää uusia teoksia sekä korkeatasoinen pianotekniikka. Olen kuitenkin erittäin huono lukemaan nuotteja, joten onko minusta klasaripuolen pianistiksi? Mikä olisi avuksi valinnan teossa?

 
Mitäs jos alat ihan vaan muusikoksi? Vedä vaikutteet kaikesta mitä diggaat ja anna palaa. Unohda genrerajat, ne ovat keinotekoista paskaa.Joku viisas on sanonut: "On vain yhdenlaista musiikkia: Hyvää musiikkia"
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
Kalmo
14.07.2015 10:31:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Työnsaanti, siis ihan palkallisen työn, minkä tahansa suunnan ammattimuusikkona on joka tapauksessa helkkarin vaikeaa.
 
Jos jo olet noinkin osaava, kuin oma kuvauksesi antaa ymmärtää, niin oletko jo mahdollisesti hankkinut koulutusta? Klasaripuolella ei ilman vankkaa koulutusta ovet aukene. Muilla suunnilla on enemmän kyse siitä. mitä osaat, mutta niiden näytön paikkojen saanti ja kontaktien luominen on, paitsi kovasta työstä, myös tuurista kiinni. Tosin, hyvän peruskoulutuksen saaneita muusikoita on jo niin paljon tässä maassa, että kouluttamattoman täytyy olla vielä hitusen parempi pärjätäkseen kilpailussa.
 
Paljonko ratkaisusi teossa painaa se, minne olet halukas muuttamaan koulutuksen perässä, jos sitä vaaditaan?
 
Paha on kysymykseesi vastauksia heitellä. Jos valmistut Sibelius-akatemiasta ja saat
vakipaikan isosta orkesterista, on kohtuullinen, jopa hyvä, toimeentulo varmasti turvatumpi, kuin kansamusiikin tai jazzin yksityisyrittäjänä tai opettajana. Mutta eihän elämä niin yksinkertaista ole.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Vessajono
14.07.2015 12:59:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Työnsaanti, siis ihan palkallisen työn, minkä tahansa suunnan ammattimuusikkona on joka tapauksessa helkkarin vaikeaa.
 
Tämä.
 
Ainoat tavat päästä nauttimaan säännöllisistä tuloista lienevät varmaan juurikin orkesteri- ja kanttoripestit ja opetushommat.
 
Jormaz: Porilaisuus on puhevamma, ymmärretään, mutta joku selko olis kiva saada.
sub zero
14.07.2015 15:15:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kai klasaripuolen ammattipianisteja ole kuin muutama tässä maassa?
 
Vehkeet on levällään, sen kanssa eletään, sen kanssa edetään
Janus
14.07.2015 16:17:47 (muokattu 14.07.2015 16:21:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: Ei kai klasaripuolen ammattipianisteja ole kuin muutama tässä maassa?
 
Häh? Jukka Nykänen, Paavali Jumppanen, Antti Siirala, Olli Mustonen, Ralf Gothóni, Juhani Lagerspetz, Matti Raekallio... lista on todella pitkä, etenkin kun mukaan laskee myös jo pidemmän uran tehneet, nykyään enimmäkseen pedagogisissa tehtävissä toimivat muusikot.
 
"Täysipäiväisesti" solistisissa tehtävissä konsertoivia taiteilijoita toki vähän, mutta useat ammattipianistit työllistyvätkin esim. opetustyöhön, teatterimuusikoiksi tai sinfoniaorkestereihin (joko virka tai vakituisia avustustöitä kosketinsoitinstemmoissa, kuten piano, celesta, cembalo jne.). Sibelius-Akatemiaankin valitaan vuosittain n. 8-9 uutta pääaineista klassisen pianonsoiton opiskelijaa (5,5-vuotinen koulutus), tähän päälle sitten muut oppilaitokset (kuten Turun ja Tampereen AMK).
 
Lunnu
14.07.2015 18:52:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritä näyttää söpöltä ja tutustu hyviin markkinamiehiin. Vähät soitto- tai laulutaidosta
 
Nostalgy is not what it used to be
jukkajylli
14.07.2015 19:51:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Tämä.
 
Ainoat tavat päästä nauttimaan säännöllisistä tuloista lienevät varmaan juurikin orkesteri- ja kanttoripestit ja opetushommat.

 
Hoho. Ihan totta! Kerro lisää.
 
Stidi alla.
Vessajono
14.07.2015 23:25:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jukkajylli: Hoho. Ihan totta! Kerro lisää.
 
Säännöllisistä = sulle tulee säännöllisesti samanlainen palkkakuitti samalta työnantajalta. Toki friikkuhommillakin rakentaa kivitaloja, jos niikseen.
 
Jormaz: Porilaisuus on puhevamma, ymmärretään, mutta joku selko olis kiva saada.
JudeJude
21.07.2015 10:35:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heippa! Se kannattaa valita, mikä tuntuu kivoimmalta. Tai siis, eihän muuten tarvitse edes valita, mutta jos haluaa jonkun koulutuksen musiikin alalta, niin silloin kannattaa.
 
Kansanmuusikon polkuja on niin monta kuin kansanmuusikoitakin. Mä opiskelen alaa kolmatta vuotta. Mua työllistävät tällä hetkellä esimerkiksi nämä asiat:
 
-kirkkomusisointi soolona pianoilla ja harmooneilla (urkuja opettelen)
-kirkkomusisointi laulajana, bassoilla ja kitaroilla bändeissä
-kirkkokeikkoja varten säveltäminen ja sovittaminen
-bändi- ja instrumenttiopetus
-hääkeikat, taustamusiikki
-sessiomuusikon hommat harvakseltaan
 
Näihin kuluu musiikintekemisajastani ehkä 40%. Musiikkituloistani näistä tulee n. 90%. Oman musiikin tekemiseen menee ehkä 60% ajasta , tuloista n. 10%. Omalla musiikilla en siis ole vielä päässyt tienaamaan, vaikka sitä kaikkein eniten teenkin.
 
Kansanmuusikin opiskelussa paras ja vaikein asia mulle on sen vapaus. Kukaan ei kerro millaista polkua pitäisi lähteä seuraamaan, eli valinnat saa ja täytyy tehdä itse. Ei ole valmista reseptiä sille, millaisilla valinnoilla pääsee mihinkin. Se on välillä tuskastuttavaa mutta onhan se niin mageeta!
 
Tuolta voi kurkkia, minkälaisia asioita meidän osastolla esimerkiksi puuhataan: http://etno.net/julkaisut/cdt
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti