Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tauolle taustamusiikkia laillisesti?
1
peräkylän pelimanni
21.02.2015 17:01:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina joskus tulee tilanteita että ennen keikkaa tai bändien vahtuessa pitäisi järjestää taustamusiikkia. Tarve tulee yleensä ilman ennakkovaroitusta ja ilman että mitään CD arsenaalia on mukana.
 
Miten se oikein pitäisi hoitaa, että homma menee kuten oikein on?
A) Pitääkö olla DJ-lisenssi
B) Löytyykö suoratoistopalveluita joista tälläinen olisi toteutettavissa, ilmeisesti esim. Spotifyä ei saa näin käyttää.
C) Mielellään sitä soittelisi jotain uusien bändien juttuja, eli mitenköhän Soundcloudista tai Hitlantiksesta soittamisen laita on?
 
Janus
21.02.2015 18:43:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peräkylän pelimanni: Aina joskus tulee tilanteita että ennen keikkaa tai bändien vahtuessa pitäisi järjestää taustamusiikkia. Tarve tulee yleensä ilman ennakkovaroitusta ja ilman että mitään CD arsenaalia on mukana.
 
Onko kyse yksityistilaisuuksista, kuten häät/synttärit/firman juhlat/tms.? ("ei ennakkovaroitusta, ei arsenaalia mukana...")
 
Silloin saa soittaa mitä(/miten) huvittaa, kyse ei ole julkisesta esittämisestä. Myöskään livemusiikin esittämisestä ei pidä maksaa korvauksia tai täyttää Teoston ohjelmailmoituksia.
 
peräkylän pelimanni
26.02.2015 08:58:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otetaan esimerkkinä vaikka yrityksen tai urheiluseuran järjestämä messu tai juhla joka on avoin yleisotilaisuus. Tilaavat "pääesiintyjän" + äänentoiston + valot meiltä.
Ohjelmaan kuuluu puheita, erialaisia esityksiä, firman harraste bändi ja lopuksi "pääesiintyjä". Väliaikoina on messuihin verrattavaa ohjelmaa tai vapaata seurustelua jonka taustalle halutaan hiljaista tunnelmaa vapauttavaa musiikkia.
 
Teknisestihän se on helppo toteuttaa kännykästä mikseriin hyödyntämällä Spotifyn tms. soittolistoja. Haluaisin tehdä sen vain niin kuin oikein on, kieltäytyminen on hankalaa muusikothan on asiakaspalvelijoita!
 
Jos liikunnanohjaajaltakin vaaditaan DJ-lisenssi niin tuskin bänditkään saa väliaikana mitä/miten sattuu toimia.
 
Janus
26.02.2015 16:13:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peräkylän pelimanni: Otetaan esimerkkinä vaikka yrityksen tai urheiluseuran järjestämä messu tai juhla joka on avoin yleisotilaisuus. Tilaavat "pääesiintyjän" + äänentoiston + valot meiltä.
 
Eli nauhamusiikin käytön maksaa sama taho, joka maksaa myös livemusiikin teostot (=tilaisuuden järjestäjän vastuulla, ja "pääesiintyjällä" tuskin tarkoitetaan esim. jousikvartettia tai lied-duoa, jotka esittävät pelkästään suoja-ajan ylittäneitä teoksia). Seuraavan kerran, kun kysymys/käsky soittaa stereoista poppia tulee "puun takaa", voisi kysyä millaisella diilillä järjestäjä on musiikkilupansa hoitanut. Tai sitten ottaa tuon skenaarion mahdollisuuden puheeksi jo keikkaa sovittaessa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti