Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Käyttettyjen kauppaan varmuutta ja uutta puhtia!
1
Justin00001
04.02.2015 04:07:31 (muokattu 05.02.2015 03:04:40)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytetyn soittimen ostaminen "sokkona" on värisyttävää puuhaa, varsinkin jos se himoittu kohde (soitin) on ulkomailla, mutta ei esim. ebay tai muussa Paypal kohteessa ja siltikin.. Mikä neuvoksi?!?
 
Unohtuiko jotain..ai helvata Musiikkiliikeet!!

Pyydä soittimen myyjää viemään laitteensa hänen paikkakuntansa/kaupunkinsa musiikkiliikkeeseen, jossa laite esitarkastetaan 1. Toimivuus yleensä 2. Phones(kuulokkeet), midi ja audio liittimet. 3. Näyttöpaneelin toimivuus 4. Muut mahdolliset viat jne. mitä tarvitsee tarkastaa, laitekohtaisesti.
Musiikkiliike maksaa myyjälle sovitun summan, jos laite näyttäisi olevan ok.
Tämän jälkeen musiikkiliike pakkaa soittimen ja vie postiin, maksaa posti/rahtikulut, jonka jälkeen soitin ohjautuu sinun osoitteeseesi.
 
Tämä edellyttää, että olet yhteydessä myyjään ja sovit kuvion. Olet yhteydessä myyjän paikalliseen Musiikkiliikeeseen (voi olla vaikka esim. Englannissa..) ja sovit kuvion ja maksat hyvissä ajoin noin 1 vko aikaisemmin tarvittavan määrän rahaa (soittimen hinta, Musiikkiliikkeen käsittelykulut ja posti/rahti suomeen) tälle Musiikkiiliikeelle et siis myyjälle lähetä senttiäkkään.
Käytössä on email ja puhelin...oOo...
 
Milloin tälläistä kannataa harrastaa..aina. Musiikkiliike saa välistä vähän fyrkkaa, mutta mitä sitten, sinä saat haluamasi laitteen tod. näk. erittäin edullisesti ja myyjä ilahtuu kun ei tarvitse kun lompsia ehkä tuttuun Musiikkiliikkeeseen ja jättää soittimensa sinne, saa rahat heti käteen ja ehkä ostaa vielä jotain ennenkuin poistuu.
Laite tulee tarkastettua vaikka Chilestä ostaisit, eikä tartte pelätä että huijataan tai että paketissa on joku risa vekotin joka ei inahdakkaan.
 
On helpompi luottaa "kivijalka" Musiikkiliikkeeseen ja saat rahasi siltä liikkeeltä takaisin, jos laite on viallinen ja liikkeessä jo todetaan että ei tällä mitään tee, tai myyjää ei ilmaannu ollenkaan. Inhottavampi niitä risoja on palautella itse postipaketilla ympäri maailmaa ja alkaa periä maksuja takaisin se saattaa joskus olla jopa mahdotonta..vaikka on Paypalit sun muut. Kivijalka m-liikkeelle voit maksaa suoraan tilitä tilille hyvällä kursilla ei tartte mitään ihme juttuja väliin.

Tätä voisi soveltaa suomessakin vaikka Fazer musiikki ketjuna voisi jopa vastaanottaa/tarkastaa ja kuljetella soittimia ainakin isoimmissa kaupungeissa pientä korvausta vastaan!
 
Antakaapa niille koti ja ulkomaisille Musiikkiliikkeille hommia jotteivät vallan kuihdu Thomannin ja muiden jättiläisten varjossa. Musiikkikansan tehtävä on pitää itsensä pystyssä vaikka väkisin joka mailman maassa - yhteistyössä on voimaa!
 
Että tällästä.
 
Korg forever
Janus
04.02.2015 07:53:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Justin00001: Käytössä on email ja puhelin ja tämä toimii melkein joka paikassa, edellyttää että osaa vähän englantia.
 
Onko henk.koht. kokemuksia tällä tavoin toimimisesta? Mikä musiikkiliike ulkomailla (tai edes Suomessa) tällaista palvelua on todistettavasti harrastanut - esim. nettisivu olisi hyvä tietää?
 
Vai onko tuo aloituspostaus kuitenkin spekulointia tyyliin "Olis tosi kiva jos..."?
 
phiit
04.02.2015 08:22:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei, noi hinnat mitä saat kauppaan myyntiin laitosta on hyvässä lykyssä puolet todellisesta käytetystä arvosta, samoin se tulee takuuvarmasti roikkumaan siellä liikkeessä huomattavasti pitempään kuin jos myyt suoraan paremmalla hinnalla.
 
Jos ei käytettyä laitetta uskalla ostaa niin olkoot ostamatta, on tässä jo kohta 20v tullu erinäisitä laitteita osteltua käytettynä milloin mistäkin (ja myytyä) eikä ole ongelmia tullut eteen. Kitaran nyt korjaa muutenkin itse jos on sähkövikaa tai muuta ja vaikka kyseessä olisi jokin vioittunut efekti voi silti jäädä enemmän käteen korjauskulujen jälkeen kuin liikkeessä myydyn ja välistävedettyjen eurojen jälkeen.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Justin00001
05.02.2015 03:33:50 (muokattu 05.02.2015 13:44:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Kitaran nyt korjaa muutenkin itse jos on sähkövikaa tai muuta ja vaikka kyseessä olisi jokin vioittunut efekti voi silti jäädä enemmän käteen korjauskulujen jälkeen kuin liikkeessä myydyn ja välistävedettyjen eurojen jälkeen.
 
Joo en kiistä tätä, mutta jos soitin on vähänkin arvokkaampi kuin 20 - 50€, ja on vielä sähköinen ja täynnä monimutkaista elektroniikkaa, potikoita ja liittimiä ja erilaisia näyttöjä; esim urku, sähköpiano, Rhodes, arranger, syntsa, workstation, sämpleri, moduli, efektori, DJ pääte, sähköinenohjausyksikkö, mixeri, sekvensseri, rumpukone, PC pohjainen tuote, niin silloin kannattaisi kyllä esitarkastaa se laite ja varsinkin jos tietää että niiden korjaaminen on kallista ja jos vielä ns. "Vintage" kamaa voi varaosien saanti olla vaikeaa ehkä mahdotontakin joissain tapauksissa. Käytetylle kun ei saa takuuta.
 
Joo, ja Janus heitti taas "hyvän" kommentin, että tämä ajatus on haihattelua ja ei ole testattu käytännössä...ei pidä paikkaansa...olen myynyt Korg M1 workstationin juuri tällä tavoin eteenpäin Suomessa, silloin kun niistä sai vielä 1200€ oli tosin markka aikaa silloin. Vien M1:n musiikkiliikeeseen tarkastettavaksi ja sain rahat käteen ja lähdin ulos liikkeestä suupielet alaspäin...myöhemmin ilme tosin kyllä kirkastui...PC:t maksoi silloin 2170€!!! nykyään saa 20X nopeamman 300€:lla joten repikää siitä! :)
 
Korg forever
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti