Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksaajan moraali
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Funkånaut
09.10.2014 15:20:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Muutamasta kommentista tuli sellainen mielikuva, että noissa hommissa on miksaajia, jotka eivät ole sisäistäneet olevansa työssä, josta heille palkan maksaa viime kädessä keikkayleisön ihmiset, vaan asenne on että tää on meidän taidetta, jos ei miellytä niin mee kotiin. Mitä mieltä lavalla parhaansa antava artisti on siitä, jos miksaaja haistattelee yleisölle?
 
En ole kyllä kuullut, että joku lähtisi keikalle katselemaan/kuuntelemaan miksaajaa. Kyllä sitä artistia/bändiä on prukattu lähteä seuraamaan.
 
Joskin, miksaaja kyllä vaikuttaa todella paljon siihen, miltä se lavan touhu yleisössä kuulostaa.
 
"... And two hard-boiled eggs." Laatumusaa
nisumaka
09.10.2014 15:25:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hommissa on miksaajia, jotka eivät ole sisäistäneet olevansa työssä
 
Valitettava tosiasia ja valitettavan tuttua, ainakin meikäläiselle. Miksaaja tuntuu useissa tapauksissa keskittyvän kaikkeen muuhun, kuin esityksen äänityön hoitamiseen.
 
stnprkl
09.10.2014 17:17:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikun joo. Antaa mennä vaan sinne keulille kertoon mielipiteet aina kun tuntuu siltä että ei oo hyvä. Se on ainoo keino saada ammattitaito nousuun ja taitamattomat pois alalta. Koska huonot miksaajathan ei muuten sais ikinä tietää olevansa huonoja, jos ei sitä yleisö käy erikseen kertomassa. Ja siis kuten sanottu niin todellakin helpompihan se on sille miksaajalle käydä mussuttaa kun artistille, koska mistäs sen tietää onks vika lähdössä vai siinä miksaajassa. Eikä sillä tilalla tai kalustolla tai kaluston suunnittelulla/asennuksellakaan varmaan oo juurikaan merkitystä. Parempi kuitenkin käydä haukkumassa se miksaaja ihan varmuuden vuoks. Eihän sillä miksaajalla muutakaan tekemistä siinä keikan aikana oo kun kuunnella palautetta, sehän on vaan tukemassa sitä esitystä. Varsinkin setin parin ekan biisin jälkeen se todellakin on enää dilsan ajan naputtelua ja pientä tasojen säätöä.
Nyt ne pakolliset hymiöt tähän väliin, muuten saattas joku ottaa tosissaan ton.
 
Nyt kun tässä on vertailtu lätkätuomariin ja ravintolahenkilökuntaan (kumpi se miksaaja muuten siinä esimerkissä oli, tarjoilija vai kokki?) jos tarjoilija ni mitä se tarjoilija sille voi et ruoka lähtee kylmänä keittiöstä, jos se miksaaja taas oli se kokki ni ei todellakaan oo ok asiakkaan mennä sinne keittiöön itse kertoon et oli kylmää. Sen takia se kerrotaan sille tarjoilijalle.
Nonni jatketaan toki listaa ja keksitään lisää. Se on myöskin ok aukoo päätään poliisille kun se valvoo typeriä lakeja. Tai kaupan kassan vikahan se on jos siinä kaupassa on jauheliha euron kalliimpaa kun naapurissa. Ja jos lentokone tai bussi tai mikä tahansa kulkuneuvo on vaarallisessa tilanteessa ni sinne vaan ohjaamoon neuvomaan kuin tilanteesta selvitään tai vaihtoehtoisesti kertomaan se itsestäänselvyys et nyt muuten ollaan vesiliirrossa kohti kallioleikkausta jne. jne.
Ja taas se hymiö.
Näitä voi keksiä just tasan niin monta kun haluaa vai onks jossain joku lista mihin ammatteihin saa tai ei saa toisia verrata missäkin yhteydessä.
Vai puhuttiiks me nyt tässä vaiheessa vaan niistä, jotka ei osaa? Senhän tosiaan näkee kuka vaan päältä, et onks seppä nyt ammattitaidoton vai semmosessa tilanteessa ettei sille nyt vaan mahda mitään vaan pitää vaan yrittää selviytyä himaan mahdollisimman vähin vammoin. Mä väitän tosin itse näkeväni aika hyvällä osumisprosentilla kummasta on kyse. Toisaalta mä en käy kesken keikan kertomassa yhdellekkään miksaajalle yhtään mitään.
 
Se kun puhuttiin "perus kuunneltavasta äänestä" ni jos se on oikeesti täysin luokattoman huono toteutus ni ei se siitä sillä hetkellä parane siitä et käy sille sepälle mussuttaan. Kyl se pitää kertoo sille, joka sen tyypin on palkannu.
 
Kolleegaani mtukiaa myötäillen kyl kaikki ammattireiskat tekee parhaansa tilanteessa kun tilanteessa. Toisilla vaan niitä pelimerkkei on enemmän, oli kyse kalustosta, ammattitaidosta tai näkemyksestä.
 
Mitä mieltä lavalla parhaansa antava artisti on siitä, jos miksaaja haistattelee yleisölle?
No mitä mieltä se artisti on siitä ettei sille miksaajalle anneta työrauhaa?
 
Mä en henk. koht. tunne yhtään äänimiestä, joka haistattelis tai aukois yleisölle päätään jos ei joku yleisöstä alota sitä vittuilua itse. Ja mä väitän tuntevani suurimman osan tän maan ääni/valoihmisistä.
 
Tää ei nyt tällä juupas/eipäs vänkäämisellä etene yhtään mihinkään. Eikä oo oikeestaan missään vaiheessa edenny. Mun mielestä ei oo ok mennä häiritseen ihmisiä töissä (oli se ala mikä tahansa), toisten mielestä se on ok.
Ja siis edelleen kyllä mun mielestä palautetta saa ja pitää antaa, ei tää homma millään tavalla oo arvostelun yläpuolella. Mutta se et missä, miten ja koska sen palautteen antaa on se mitä mä tässä oon yrittäny nyt kertoa jo jonkun aikaa. Suurimmalla osalla palautteen antajia on aika paljon petraamista niin käytöstapojen kuin tilannetajunkin suhteen.
Ja ei nimettömänä netissä huutelukaan mikään oikee keino oo.
 
Ja sit kun nyt taas kohta joku kyselee etteikö oikeesti saa sanoa jos on täysin kelvoton niin en jaksa enää uudestaan. Mä oon jo pari kertaa antanu oman näkemykseni niihin tapauksiin.
 
Ne jotka taas on toistuvasti tekemisissä seppien kanssa, joita ei kiinnosta oma tekeminen ni eiks kantsis yrittää keskustella suoraan niiden kyseisten henkilöiden kanssa, et missä mättää. Mahdollisesti jopa ennen vetoa kysellä et mikä meininki. Tai jos oiken uskaliaaks heittäytyy ni kannattaisko ehkä mainita sepän palkanmaksajalle asiasta jos siis on kyse toistuvista ongelmista.
Tällä palstalla kun pääsääntöisesti (ainakin näissä tän keskustelun tyyppisissä aiheissa) keskustellaan enemmän yleisellä tasolla kun yksittäisistä paikoista tai ihmisistä varsinkaan kun kukaan ei mainitse nimiä tai paikkoja.
 
Hienosti on taas saatu aikaseks uus paskat miksaajat ketju :)
Ja loppuun vähän Peitsamoa http://m.youtube.com/watch?feature=share&v=Kf3lLyvihqA
 
Viltsu audiokantaja
sellisti
09.10.2014 20:59:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl: Parempi kuitenkin käydä haukkumassa se miksaaja ihan varmuuden vuoks.
 
Todettakoon nyt vielä että se kaikki palaute ei ole haukkumista, räyhäämistä, mussuttamista tai ammattitaidon dissaamista. Tätä harrastavat lähinnä ne känniset ääliöt, ja niihin saa koko keikkapaikan henkilökunta suhtautua mun puolesta niin nihkeästi kuin haluavat. Ehkä noita on keskimäärin enemmän, mutta joukossa on varmasti myös niitä asiallisia tyyppejä jotka eivät pyri esittämään asiaansa mitenkään vihamielisesti.
 
Nyt kun tässä on vertailtu lätkätuomariin ja ravintolahenkilökuntaan (kumpi se miksaaja muuten siinä esimerkissä oli, tarjoilija vai kokki?) jos tarjoilija ni mitä se tarjoilija sille voi et ruoka lähtee kylmänä keittiöstä, jos se miksaaja taas oli se kokki ni ei todellakaan oo ok asiakkaan mennä sinne keittiöön itse kertoon et oli kylmää. Sen takia se kerrotaan sille tarjoilijalle.
 
Kokki. Ei ookaan ok, mutta vertauksen pointti oli A) se, että kokitkin saavat palautetta jatkuvasti asiakkailta, vaikka se tuleekin tarjoilijan kautta, eikä siitä mitään tulis jos siitä ottais aina nokkiinsa ja B) se, että asiakaspalveluhommasta molemmissa on lopulta kyse - asiakas maksaa tuotteesta, ja toivoo että se on maksetun hinnan arvoinen ja C) se, että jos tuotteessa on kuitenkin vikaa niin maksava asiakas mainitsee siitä sen tuotteen tarjoajalle varmaankin mieluummin heti sen sijaan että nauttii sen viallisen tuotteen loppuun asti ja sitten vasta lähtee antamaan palautetta, missä vaiheessa sillä ei ole hänen ja sen kyseisen tuotteen kannalta ole enää mitään merkitystä. Eikä tämä tarkoita että vika olisi aina miksaajassa.
 
En mäkään välitä jatkaa jankuttamista. Sulla on hyviä pointteja, enkä mä ole mitenkään periaatteesta eri mieltä. Ei se munkaan mielestä ole lähtökohtaisesti ok että mennään häiritsemään ihmisiä työssään. Olen vaan yrittänyt lähinnä miettiä syitä sille miksi niin tapahtuu, eli miksi ihmiset menevät antamaan miksaajalle palautetta kesken keikan eivätkä vasta keikan jälkeen.
 
Hieno ammattikunta on yhtä kaikki kyseessä, eikä keskivertoyleisö varmasti edes tajua mitä kaikkea se (keikkamiksaus) pitää sisällään. Moni ehkä kuvittelee että siellä on vaan lähinnä ne volyyminamikat, eivätkä ymmärrä että miten se nyt on niin vaikea saada sitä viulua kovemmalle, sen kuin väännät sieltä napista. Miksaajat tämän asian varmasti tiedostavat, ja koska siinä keikan aikana ei asiaa kumminkaan voi ruveta yksityiskohtaisesti selittämään kyselijälle, niin kyllä siinä pitää vaan olla paksu nahka ja osata antaa monien juttujen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Liian herkkänahkainen ei kannata olla. Jos muusikoille tultaisiin keikan aikana valittamaan yhtä paljon kuin miksaajille, niin kyllä olisi useampikin kitara lyöty paskaksi johonkin muuhun kuin vahvariin tai lavan pintaan. :)
 
Metsän laidas munat jäi vetoketjun väliin / Kyllä siinä joutsenemo katsoi hyvin pitkään. -M. A. Numminen
phiit
10.10.2014 07:55:05 (muokattu 10.10.2014 07:57:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl:
 
Kolleegaani mtukiaa myötäillen kyl kaikki ammattireiskat tekee parhaansa tilanteessa kun tilanteessa. Toisilla vaan niitä pelimerkkei on enemmän, oli kyse kalustosta, ammattitaidosta tai näkemyksestä.
 

 
Tää on hyvä ja näinhän se onkin kun puhutaan ammattilaisista.
 
Valitettava totuus kuitenkin ettei tuo taso ole kohillaan kaikilla vaikka ammattikokemusta löytyisi yli 20v ajalta. Eli siksi näitä "älä tuu mulle selittää" seppiä löytyy edelleen kentältä.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Pauli Lappalainen
10.10.2014 08:29:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Tää on hyvä ja näinhän se onkin kun puhutaan ammattilaisista.
 
Valitettava totuus kuitenkin ettei tuo taso ole kohillaan kaikilla vaikka ammattikokemusta löytyisi yli 20v ajalta. Eli siksi näitä "älä tuu mulle selittää" seppiä löytyy edelleen kentältä.

 
Tässä keskustelussa on unohtunut sellainen karu pikkutosiasia, että harvalla esiintyjällä miksaaja on pelkkä miksaaja.
 
Kun tämän kokoisessa maassa kierrellään, niin henkilöstö on puristettu mahdollisimman pieneksi ja koko porukka joutuu tekemään kaikkea mahdollista.
 
Ajat ensin muutaman satakilometriä keikkapaikalle, jos auto sattuu pysymään ehjänä, jos ei niin korjaat sen ohimennen.
 
Keikkapaikalle päästyä hoidat majoitukset, ruokailut ja muut käytännön pikkujutut kuntoon sitten pystytät kamat ja teet samalla pientä huoltoremonttikorjausta.
Tähän kuuluu ehkä myös backlinen ja soitinten pystytys lauteille ja niiden kunnossapito, kieltenvaihto yms.
 
Sitten kun esiintyjät saapuvat paikalle ja saatu takahuoneet, majotukset ja ruokailut selitettyä, niin alkaa sitten se miksaajan homma sound checkeineen ja muine säätöineen, paitsi lisäksi etsit pattereita, piuhoja ja parhaassa tapauksessa soittimia unohtuneiden ja kadonneiden tilalle.
 
Tässä vaiheessa tulee sitten esille yksi lisätontti, joka usealla miksaajalla on hoidettavanaan. Yhtenä tärkeänä hommana esiintyjän vakiohenkilökunnalla on nk. henkilökohtaisena avustajana toimiminen, kaikkea pikku juttua on säädettävä kankkusessa housuunpaskomisesta vaatteidenpesun kautta perhesuhteisiin.
 
Yksi tärkeä ominaisuus miksaajalla ja muulla henkilöstöllä on esiintyjien olon tekeminen mukavaksi oli olosuhteet mitkä hyvänsä.
Tämä saattaa vaatia isojakin kompromisseja sekä soundin, monitoroinnin ja muun ulkoisen asettelun kustannuksella riippuen lavasta.
 
Sitten kun kaikki on säädetty paikalleen, esiintymisaikataulu yms. sovittu huilataan hetki ja valmistaudutaan miksaamaan pirteänä ja iloisena.
No ei sekään aina suju niin kuin ruotsinkielisessä saaristossa, vaan saattaa vaatia kaiken sortin säätöä ja viritystä mitä ihmeellisimmistä syistä.
 
Keikan jälkeen pelastat soittimet yms. herkkänahkaisen kaluston ennen kuin käyt kuittaamassa keikkaliksat ja muut käytännönjutut ennen kamojen purkua ja autoon pakkaamista.
 
Tässä vaiheessa voi ehkä suunnitella nukkumaan menoa, ellei joku ole päättänyt järjestää bileitä juuri sinun huoneessasi.
 
Hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle ja etsimään porukkaa mitä kummallisemmista paikoista jotta voi palata lähtöruutuun ja aloittaa autossa istumisen.
Kun tätä kaavaa toistaa muutaman vuoden, niin ei ehkä ole kovinkaan vastaanottavainen kaiken maailman ruupppojuoppojen ehdotuksille siitä kuinka miksataan.
 
Näin kärjistäen, mutta....
 
phiit
10.10.2014 08:33:49 (muokattu 10.10.2014 08:39:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: Tässä keskustelussa on unohtunut sellainen karu pikkutosiasia, että harvalla esiintyjällä miksaaja on pelkkä miksaaja.
 
Kun tämän kokoisessa maassa kierrellään, niin henkilöstö on puristettu mahdollisimman pieneksi ja koko porukka joutuu tekemään kaikkea mahdollista.
 
Ajat ensin muutaman satakilometriä keikkapaikalle, jos auto sattuu pysymään ehjänä, jos ei niin korjaat sen ohimennen.
 
Keikkapaikalle päästyä hoidat majoitukset, ruokailut ja muut käytännön pikkujutut kuntoon sitten pystytät kamat ja teet samalla pientä huoltoremonttikorjausta.
Tähän kuuluu ehkä myös backlinen ja soitinten pystytys lauteille ja niiden kunnossapito, kieltenvaihto yms.
 
Sitten kun esiintyjät saapuvat paikalle ja saatu takahuoneet, majotukset ja ruokailut selitettyä, niin alkaa sitten se miksaajan homma sound checkeineen ja muine säätöineen, paitsi lisäksi etsit pattereita, piuhoja ja parhaassa tapauksessa soittimia unohtuneiden ja kadonneiden tilalle.
 
Tässä vaiheessa tulee sitten esille yksi lisätontti, joka usealla miksaajalla on hoidettavanaan. Yhtenä tärkeänä hommana esiintyjän vakiohenkilökunnalla on nk. henkilökohtaisena avustajana toimiminen, kaikkea pikku juttua on säädettävä kankkusessa housuunpaskomisesta vaatteidenpesun kautta perhesuhteisiin.
 
Yksi tärkeä ominaisuus miksaajalla ja muulla henkilöstöllä on esiintyjien olon tekeminen mukavaksi oli olosuhteet mitkä hyvänsä.
Tämä saattaa vaatia isojakin kompromisseja sekä soundin, monitoroinnin ja muun ulkoisen asettelun kustannuksella riippuen lavasta.
 
Sitten kun kaikki on säädetty paikalleen, esiintymisaikataulu yms. sovittu huilataan hetki ja valmistaudutaan miksaamaan pirteänä ja iloisena.
No ei sekään aina suju niin kuin ruotsinkielisessä saaristossa, vaan saattaa vaatia kaiken sortin säätöä ja viritystä mitä ihmeellisimmistä syistä.
 
Keikan jälkeen pelastat soittimet yms. herkkänahkaisen kaluston ennen kuin käyt kuittaamassa keikkaliksat ja muut käytännönjutut ennen kamojen purkua ja autoon pakkaamista.
 
Tässä vaiheessa voi ehkä suunnitella nukkumaan menoa, ellei joku ole päättänyt järjestää bileitä juuri sinun huoneessasi.
 
Hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle ja etsimään porukkaa mitä kummallisemmista paikoista jotta voi palata lähtöruutuun ja aloittaa autossa istumisen.
Kun tätä kaavaa toistaa muutaman vuoden, niin ei ehkä ole kovinkaan vastaanottavainen kaiken maailman ruupppojuoppojen ehdotuksille siitä kuinka miksataan.
 
Näin kärjistäen, mutta....

 
Ei ole unohtunut, kuten jo aiemminkin sanoin tekniikkahan sen oikean työn tekee, juurikin nuo mainitsemasi asiat + paljon muuta. Artistithan pääsee liiankin naurettavan helpolla kun käydään veivaa se reilu tunti ja juodaan oluet päälle ja nukkumaan. Eli ei todellakaan ole unohdettu ja siitä kaikki kunnia näille hlöille. Nyt vaan oli kyse "miksaajista" ja keskustelu painottunu siihen itseensä eli äänentoistoon.
 
Pointtina tuossa ylempänä kärjistyksessä oli ettei kaikilla _valitettavasti_ ole edes sosiaaliset taidot hallussa mutta toistona edelleen puhutaan ääritapauksista.
 
Edit: ja siis nuo kärjistykset luonnollisesti pätee ihan mihin tahansa alaan, ei missään nimessä nyt pelkkiin miksaajiin :D
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Kailis
10.10.2014 10:31:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ferodoz: Tämä. Siis alkoholihan vaikuttaa ihan törkeesti taajuuskuuloon. Ainakin musta tuntuu siltä että mikää ei kuulosta hyvältä kun oon joskus nousukännissä yrittäny miksata. Tätä pyrin nykyään välttämään viimeiseen asti.
 
Mä teen niin että pyrin välttämään miksausta kun on nousukänni eli eipä paljoa miksailla.
Pieni kevennys elävästä elämästä; soundcheck, miksaaja kysyy about 100 keikaa tehneeltä kitaristi/laulajalta kuuluuko monitorista hyvin. Artisti lopettaa kaiken tekemisen, kumartuu monitoria kohden ja sanoo; -Ei kuulu mitään.
 
TRAUM: mua vituttaa idiootit...tai siis ei muuten mutta kun niillä on äänioikeus siinä missä meikäläiselläkin.
B@sshole
11.10.2014 11:22:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksaajan kuuluu olla bändin lisäjäsen aina ja tulee häntä kohdella kuten soittajaa.
Lavamiksaaja on veli ja etupäämiksaaja isä. Tai jotain.
 
joku muu sikko
11.10.2014 13:06:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

B@sshole: Miksaajan kuuluu olla bändin lisäjäsen aina ja tulee häntä kohdella kuten soittajaa.
.

Mutta eihän miksaajaa voi heitellä mädillä kananmunilla. Pöytä voi sotkeentua.
 
Jii-Gee
12.10.2014 10:55:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sammakko54: Jos aluksi on jäänyt tumppusaundinen laulu huomaatta, niin todella harvoin sitä keikan puolivälin jälkeen tajuaa korjata.
 
Meneeks tää oikeesti näin..huh.. !!?
Eikös sen miksaajan nimenomaan kuuluisi huomata & tajuta nämä asiat -> ja toki kans tehdä niille jtn ??
 
70s Rokkenroll.. !! VIDEO
Kailis
12.10.2014 15:38:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jii-Gee: Meneeks tää oikeesti näin..huh.. !!?
Eikös sen miksaajan nimenomaan kuuluisi huomata & tajuta nämä asiat -> ja toki kans tehdä niille jtn ??

 
Pitää olla kyllä kuuro miksaaja. Kädetön roudaaja, munaton rumpali ja fiksu basisti kuuluu tohon ryhmään.
 
TRAUM: mua vituttaa idiootit...tai siis ei muuten mutta kun niillä on äänioikeus siinä missä meikäläiselläkin.
kuutiohead5000
12.10.2014 19:13:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ottakaa huomioon, että joku tollanen perus siviili on täysin kuutamolla siitä, miten se, mitä ne silmillään näkevät tapahtuvan lavalla johtaa siihen, että kaiuttimista tulee jotain ääniä niiden korviin.
 
ajatelkaa itsenne tilanteeseen, jossa tietämys musiikin soittamisesta ja siihen liittyvästä teknologiasta on esimerkiksi tasolla cd-levyt ja soittimet. Tältä pohjalta sitten antamaan 'järkevää' palautetta konserttitilanteessa.
 
jazzmies
12.10.2014 21:44:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho, Kake elää ja keikkailee vielä. Omituista tämä musabisnes.
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
phiit
13.10.2014 10:00:51 (muokattu 13.10.2014 10:15:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kuutiohead5000: Ottakaa huomioon, että joku tollanen perus siviili on täysin kuutamolla siitä, miten se, mitä ne silmillään näkevät tapahtuvan lavalla johtaa siihen, että kaiuttimista tulee jotain ääniä niiden korviin.
 
ajatelkaa itsenne tilanteeseen, jossa tietämys musiikin soittamisesta ja siihen liittyvästä teknologiasta on esimerkiksi tasolla cd-levyt ja soittimet. Tältä pohjalta sitten antamaan 'järkevää' palautetta konserttitilanteessa.

 
Ei sitä nyt ihan noin mustavalkoisesti voi ajatella, jos tuon henkilön mielestä bändi kuulostaa levyllä hyvältä mutta livenä huonolta niin jokuhan silloin mättää. Oletetaan nyt tässä tapauksessa että bändi osaa soittaa ja laulaa biisinsä samalla tavalla kuin levyllä.
 
Lisäystä: en siis meinaa että bändin olisi mahdollistakaan kuulostaa livenä samalta kuin levyllä mutta ei tuo nyt mikään huono lähtökohtakaan ole :P
 
Ite kun miettii niin ainoastaan 3 lähes täydelliseltä kuulostavaa keikkaa on tullu todistettua Tavastialla, Sauna Open Airissa ja Helsingin Jäähallissa. Eli ei ole mestastakaan kiinni ja voi sanoa "kuulosti kuin olisi levyltä tullu". Eikä todellakaan ollu kyse mistään playback keikoista :P Samat bändit nähty useaan otteeseen mutta ollu eri sepät puikoissa ja ei ole samaan päästy.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Kailis
13.10.2014 12:58:08 (muokattu 13.10.2014 13:01:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kumpi se miksaaja muuten siinä esimerkissä oli, tarjoilija vai kokki?
 
Molempia hommia tehneenä mielestäni bändi on kokki ja miksaaja tarjoilija. Tai sitten bändi on keittiömestari ja miksaaja kokki, mutta kuka sitten tarjoilee?
 
Oletetaan nyt tässä tapauksessa että bändi osaa soittaa ja laulaa biisinsä samalla tavalla kuin levyllä.
 
Ei bändin pidä soittaa samalla tavalla kuin levyllä mutta riittää kun soittavat hyvin ja hyvällä lavabalanssilla. Ääh sähän korjasit itse jo...
 
TRAUM: mua vituttaa idiootit...tai siis ei muuten mutta kun niillä on äänioikeus siinä missä meikäläiselläkin.
nisumaka
13.10.2014 14:38:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...että joku tollanen perus siviili on täysin kuutamolla siitä, miten se, mitä ne silmillään näkevät tapahtuvan lavalla johtaa siihen, että kaiuttimista tulee jotain ääniä niiden korviin
 
Tähän voin 10 vuotta äänitarkkaajana ja mitä kummallisimpia keikkoja tehneenä vain todeta, että varmaan joka toisella keikalla "puhuja" ei puhu mikrofoniin, ja sitten joku tulee mikserille selittämään, että "ei kuulu". Näin on. Mutta tämä on vain yksi kuvakulma, yleensä lähden siitä, että palvelen yleisöä, kun toimin äänitarkkaajana.
 
kuutiohead5000
13.10.2014 14:45:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Ei sitä nyt ihan noin mustavalkoisesti voi ajatella, jos tuon henkilön mielestä bändi kuulostaa levyllä hyvältä mutta livenä huonolta niin jokuhan silloin mättää. Oletetaan nyt tässä tapauksessa että bändi osaa soittaa ja laulaa biisinsä samalla tavalla kuin levyllä.
 
Ensisijassa katsoisin, että siviilin tietämys ja ymmärrys mättävät. Tuohon vielä viiden kaljan rohkeus sekä typeryyslisä, annettavan palautteen laatutakuu.
 
Miksaajan työn varjopuoliin kuuluu myös se, että yleisö on päihtynyt, tai ainakin aika usein näin(kevyt musiikki)
 
phiit
13.10.2014 14:59:20 (muokattu 13.10.2014 14:59:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kuutiohead5000: Ensisijassa katsoisin, että siviilin tietämys ja ymmärrys mättävät. Tuohon vielä viiden kaljan rohkeus sekä typeryyslisä, annettavan palautteen laatutakuu.
 
Miksaajan työn varjopuoliin kuuluu myös se, että yleisö on päihtynyt, tai ainakin aika usein näin(kevyt musiikki)

 
Joo mutta siviili on kuitenki se maksava asiakas, ei siinä tarvitse tietää mitään vaan hän haluaa kuulla hyvältä kuulostavaa livemusiikkia. Osassa tapauksia oluet voivat parantaa kuuntelukokemusta ja lieventää liveäänen puutteita.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Vessajono
13.10.2014 15:09:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Ei bändin pidä soittaa samalla tavalla kuin levyllä mutta riittää kun soittavat hyvin ja hyvällä lavabalanssilla. Ääh sähän korjasit itse jo...
 
Tämä. Tietysti bändille ei voi sysätä kaikkea vastuuta mutta jotain hajua olisi kuitenkin hyvä olla. Tulee mieleen eräskin tapaus, jossa n. postimerkin kokoisella lavalla kaksi kitaristia veti kahdella 4x12" komootilla ja molemmilla tietysti joku satawattinen putkinuppi, joista piti kränkätä päätteet täysille, koska vitun hyvä soundi. Ja tästä syystä asiassa ei ollut myöskään mitään neuvottelemisen varaa. Mitä siinä sit teet muuta ku pyörittelet päätäsi, nostat kädet pystyyn ja yrität saada PA:sta edes vähän rumpuja tulemaan.
 
Leuka rintaan ja paskat housuissa kohti uusia pettymyksiä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «