Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: LoudEvents 2.0 - OnDemand bisnesmallia keikkabuukkaukseen?
1
LoudRevo
14.07.2014 17:41:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellurei taas kaikille!
 
Ne jotka vielä muistavat, niin LoudEvents tosiaan ei ottanut tuulta alleen ja jäljellä ovat ainaostaan velat maksettavana, mutta ei anneta sen masentaa :D
 
Koska Loudin tekeminen oli sen verran mukavaa puuhaa (ei mulle oo sen jälkeen soiteltu töihin kiitoksien kera, tapasin erään mukavan tytönkin Loudin ansiosta ;) ), ruvettiin miettimään josko sitä yrittäisi uudestaan tehdä jotain jännää yhdistelemällä musa-alaa ja Internetin uusia tuulia. Tällä kertaa tehtäs juttua ihan harrastemielessä, jos jotain liiketoimintaa syntyy, niin sitä mietitään sitten myöhemmin.
 
Loudin isoin ongelmahan oli se, ettei keikkapaikkoja saatu mukaan tarpeeksi nopeasti, joten ruvettiin unelmoimaan sellasesta tilanteesta, mille keikkabuukkaja ei voi sanoa "EI oo aikaa". Kun kuuntelee keikkamyyjien soidinlauluja päivät pitkät, itsenäinen bändi joka voisi tarjota keikkabuukkaajalle valmiiksi loppuunmyydyn keikan edustaisi varmaan piristävää vaihtelua joukossa?
 
Ruvettiin ideoimaan CrowdFunding-mallia (Kickstarter yms. tyyliset palvelut) keikkabuukkauksen ympärille. Olis aika hauskaa, jos pystyttäs toteuttamaan uusi liiketoimintamalli, jossa keikkabuukkaaja ei ota riskiä, vaan OnDemand-henkisesti buukkaa bändejä kun kysyntä on tarpeeksi suurta. Tokihan keikkabuukkaajat ovat suuria livemusiikki guruja, mutta joskus niin pienillä kuin suurillakin artisteilla on yllättävän suuria fanijoukkoja yllättävissäkin paikoissa. Niin pitkään kuin LoudEvents 2.0 ei ole olemassa, nämä keikat jäävät toteutumatta ja maailma on juuri sen verran tylsempi paikka elää.
 
Yksinkertaisimmillaan palvelu toimisi näin: 1) Bändi laittaa keikka pyynnön ja liksatoiveen, 2) Fani löytää keikkapyynnön ja asettaa sen lipunhinnalle kattorajan, 3) Keikkabuukkaaja näkee miten paljon eri artistit toisivat yleisöä, 4) Keikkabuukataan jos ei tule perumisia kahden viikon karenssiaikana, jonka jälkeen faneilta veloitetaan palvelun sisäisellä valuutalla lipun hinta ja lippupalvelupartneri (näiden kanssa on jo juteltu) toimittaisi faneille liput postitse tai PDF:änä mailitse.
 
Tällä kertaa meillä ei ole varaa tarjota juomia kaikille ideointiin osallistuville muusikoille, mutta kaikki apu on enemmän kuin tervetullutta! Meillä on ainaostaan yksi näkökulma ja kokemuspohja musa-alasta, mutta meitä kyllä kiinostaa ratkasta kaikenlaisia ongelmia nettipalveluilla; tässä vaiheessa ei ole lyöty mitään muuta lukkoon kuin se, että olisi kiva taas tehdä musa-alalle juttuja!
 
Jos kiinnostaa osallistua ideointiin tai vaikka ihan konkreettiseen tekemiseen (hyvä mahdollisuus oppia modernista Web-devauksesta), allekirjoittaneen tavoittaa parhaiten Facebookin kautta (Ahti Ahde). Itse olen töiden välissä juuri nyt, joten älkää jääkö miettimään, rohkeasti vaan yhteyttä!
 
LoudRevo
14.07.2014 17:43:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska avoimuus ja läpinäkyvyys toimi meille aikaisemminkin tosi hyvin, niin tässä ois hieman RaodMappia, miten ollaan tähän asti ajateltu homman valmistuvan (tosi raakile vasta):
 
v-0.1: Faneille keikkakäyntien loggausta
 
Tavoitteena olisi tehdä jotain "kivaa tekemistä" bändien faneille, joka välillisesti hyödyttää bändejä ja muita faneja. Keikoilla käymisen logaaminen voisi mahdollistaa sen, että "fani kaverit" voisivat saada suosituksia bändeistä logausten perusteella (content discovery), logaukseen voisi liittää AV-materiaala jonka bändit saisivat käyttöönstä (keikka kuvat, videot) ja keikka-arvioiden kirjoittamista joista voisivat hyötyä niin fanit, bändit kuin myös keikkapaikatkin.
 
v-0.2: Bändit järjestävät keikkoja ja palkitsevat faneja
 
Kun bändi lähettää keikan järjestelmään, hän saa "promolinkin", jonka avulla fanit voivat ilmoittaa halukkuutensa osallistua keikalle tiettyyn hintaan. Kun fani osallistuu keikalle hän saa oman "promolinkin"; bändi näkee faneistaan dataa, jonka perusteella voi helposti nähdä ketkä fanit tuovat eniten jengiä keikoille bändin oman panoksensa ohella. Myöhemmässä vaiheessa bändi voi määritellä "promo palkkion"; fani voi saada esimerkiksi 20 senttiä alennusta per jokainen henkilö, jonka fani saa houkuteltua keikalle palvelun kautta.
 
v-0.3: Keikkapaikka näkymän ensiversio
 
Keikkapaikoille avataan näkymä, jossa on listaus fanien osallistumisesta. Bändit ilmoittavat minimi keikkaliksan tapahtumalle. Fanit ilmoittavat katto hinnan keikkalipun kokonaishinnalle. Keikkapaikka voi siten seurata miten paljon porukkaa olisi tulossa tietyllä bändikokoonpanolla ja lipun hinnalla. Jos bändi haluaa palkita fanejaan aktiivisuudesta, se on bändien tehtävä itse (T-paitoja aktiivisimmille jne.).
 
v-0.4: Jo buukattujen keikkojen promoaminen
 
Tässä vaiheessa bändit ja fanit voivat ostaa palvelun sisäistä valuuttaa. Bändi voi ilmoittaa palveluun jo buukattuja keikkoja, sekä "promo palkkion". Tällöin fanit saavat lunastettua lippuja alennettuun hintaan, jos muut fanit ovat lunastaneet lipun tapahtumaan käyttämällä kyseisen fanin "promo linkkiä", kyseinen fani saa "promo palkkion" verran järjestelmän sisäistä valuuttaa (jatkossa krediittejä) per fani, kunhan bändillä on tarpeeksi krediittejä.
 
v-0.5: Lippukassa ja nimilistassa malli
 
Tässä vaiheessa avataan näkymä keikkapaikoille, jossa ne näkevät realiaikaista dataa siitä, miten tietty bändikokoonpano tietyllä hinnalla toisi yleisöä, sekä ylittyykö yleisömäärällä bändin keikkaliksavaatimus. Kun keikka buukataan, seuraa karenssi aika (esim. kaksi viikkoa), jonka aikana fanien pitää lunastaa tai perua "lippu" (automaattinen peruminen jos fanilla ei ole krediittejä) . Jos peruutuksia tulee tarpeeksi vähän, eikä keikkapaikan yleisömäärävaatimus tai bändin keikkapalkkiotoiveet alitu, liput lunastetaan kuten aikaisemmassakin kohdassa. Bändit ovat itse vastuussa lippujen toimittamisesta faneille, sekä niiden valvonnasta keikkapaikalla.
 
v-0.6: Lippupalvelupartnerin mukaan tuominen
 
Alustavasti ollaan kuultu pari kommenttia Suomen toimijoilta, että konsepti alkaa kiinnostamaan, kun järjestelmän kautta on myyty 400 lippua, koska pienten keikkapaikkojen ovi myynti ei tällä hetkellä ole heille avoin markkinarako. Järjestelmä integroitaisiin rajapintoihin, jolloin vastuu lipuista ei enää olisi bändeillä, vaan keikkapaikojen ovihenkilökunnalla ja lippupalvelupartnereilla.
 
Lisäominaisuus 1:
 
Myös fanit voivat laittaa keikkapyyntöjä bändeille; Esko Matinkylästä haluaa Metallican Helsinkiin; Ukrainalainen Tatjaana haluaa One Morning Leftin soittamaan Kiovaan jne. Bändi näkee potentiaalisen keikkaliksan ennakkoon ja tilityksen kanssa ei tulisi ongelmia, kun rahat liikkuvat suoraan fanilta bändille..
 
Lisäominaisuus 2:
 
Kännykkäsovellus, joka tekee fanien ja bändien elämästä helpompaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti