Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vuoden 2013 levyt ym. tekeleet!
1
Peepö
05.12.2013 00:39:10 (muokattu 05.12.2013 01:58:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähestymme vuoden 2013 finaalia ja on aika ruveta listailemaan vuoden kohokohtia musiikin saralta! Itselläni on ollut varsin mukava ja mielenkiintoinen levysato, kaikenlaista on tarttunut matkaan, mutta tänä vuonna ilmestyneitä ei nyt ihan kauheesti tullut hankittua (15). Vaan eiköhän niistä jotain saada tähän revittyä! Olen laskenut (taloustilanteeni) sen varaan, että en hanki tänän vuonna enää yhtään uutta ja/tai täysihintaista levyä..
 
1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.)
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.)
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.)
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.)
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
 
Lasketaan sit pistehiä jos tulee paljon vastauksia.
 
Peepö
05.12.2013 00:42:08 (muokattu 05.12.2013 16:21:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.)
One Hidden Frame: The Water Seems Inviting
Aina paranee. Melodisuus huipussaan mutta vauhti ei hyydy, skeittipunkin perinnereseptiä vaalitaan ja jalostetaan edelleen hyvällä maulla, TJEU: "The Waves" -video!
 
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.)
Baltimor: s/t
Röyhkeää hevipunkkia niin loistavan tunkkasilla ja haisevilla soundeilla, että kaiuttimien liikuttamaa ilmamassaa voisi leikata vaikka tylsällä puukolla, ja syöttää koiralle!
 
Bubbling under: J. Kiesi Grandes: s/t. Niin valmis bändi jo ekalla pitkäsoitolla että moni ei taida uskoa vieläkään, en ehkä itekään. Livenä bändin tyylitaju ja into ja voima moninkertaistuu, levyltä jäin kaipaamaan sitä viimeistä potkua persiille.
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.)
Sound City: Real To Reel
Dave Grohlin koostama, varsin hupaisa mutta tehokas paketti eri laulajilla ja kokoonpanoilla. Huippuunsa tuotettua muttei helvetissä sileäksi kiillotettua rock n' rollia, toimi ansaitusti kesän soundtrackinä autossa ja joka paikassa.
 
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.)
Ghost: Infestissumam
Vitun hyviä biisejä. Ihan tautisen kova.
 
Bubbling under: Chvrchesin syksyllä ilmestynyt debyytti ei alkuihastuksen jälkeen ihan jaksanut kantaa loppuun saakka. Mutta puskadebyytiksi ihan sairrraan hyvä. Lauren Mayberryn kanssa voisin käydä vaikka kahvilla...
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
J. Kiesi Grandesin "Vielä on aikaa"
Tunnelmapala kesältä. Mallikas veto!
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
The Flatlinersin "Birds Of England"
Ei mitään jakoa kellään muulla, tässä on kaikki mitä musiikilta itse toivon. Ei enempää, ei vähempää.
 
Gritsen
05.12.2013 02:02:07 (muokattu 05.12.2013 02:05:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.)
Von Hertzen Brothers - Nine Lives
Musikaaliselta sisällöltään ehkä valtavin, värikkäin ja diipein albumi mitä mielestäni Suomessa on koskaan tehty. Annoin julkaisun aikaan tälle kasin, mutta nyt on hyvän progen tapaan 10. Värikkäät soundit ja mielestäni vihdoin löytynyt balanssi vaikean monimutkaisen ja yksinkertaisen koukuttavan välillä. Omistamani vinyyliversio on jaoteltu myös erinomaisesti mietittyihin a- ja b-puoliin. Insomniac on mulle vuoden kovin rokkibiisi heti kärkeen, mutta erikoismaininta menee biisille One May Never Know. Voisin vaikka korvata Close To The Edge -levyllä And You And I:n tällä jos ois aikakone! Paras kansitaide -bonus myös.
 
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.)
Anssi Kela - Anssi Kela
Kela ryhtyi Suomen Gotyeksi ja paukutti olohuoneessaan mustanpuhuvasta Joy Division -kansikuvastaan täysin poikkeavan aidon ironiattoman positiivisen ja elämänmyönteisen paluulevyn. Esittelyssä Anssin vakan alla olleet muusikonkynttilät rumpukoneista kunnon kitarasooloon. Vaikuttavia biisejä ja hetkiä löytyy monia: törkeä 808-henkinen meno heti levyn pyörähtäessä käyntiin, Palavan sillan lopun gospel-kuorot ja vapautunut laulurevittely, vautsi.
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.)
Kanye West -Yeezus
Kanye osoittaa edelleen että tarpeeksi suuri persoona voi tuoda avantgarden valtavirtaan vain vittuillakseen. Artist. Nero.
 
4. Vuoden toiseksi paras (ulkomainen albumi (1 p.)
Avicii - True ja Daft Punk - Random Access Memories saavat kummatkin yhden pisteen vaikken albumeita spotify-soittolistaa lähemmin omaa. Perinteitä ja orgaanisia soundeja tanssilattialle ja radioon nerokkaina cross-overeina hyvillä melodioilla, what's not to like?
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
Haloo Helsinki - Maailma on tehty meitä varten. Olisi helppoa nimetä joku hyvä biisi VHB:n tai Kelan albumilta (molemmissa tiukat kymmenessä sekunnissa mulle levyn myyneet aloitusbiisit, Insomniac ja Maitohapoilla), mutta toiston välttämiseksikin haluan antaa tunnustusta tämän bändin alati paranevalle popbiisinkirjoitustaidolle. Levy on nappiosuma suomenmarkkinoille ja hittisinglet (huuda! myös) väkeviä rykäisyjä persoonallisella soundilla ja sanoilla. Kuuntelen ihan oikeasti! Mutten livenä.
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
Tässäkin annan kaksi pistettä.
1. Pink - Just Give Me A Reason. Kerrankin hyvä slovariduetto pakollisesta juustosta huolimatta! Hiljattain luin artikkelin joka mainitsi kymmenen vuoden jälkeen hitaampien powerballadien jälleen palanneen listakärkeen, esimerkkinä tämä.
2. Macklemore - Trift Shop. This is fucking awesome.
 
Nyt kun näkee omat valintansa "paperilla", tuntuu jännnältä. Vuonna 2012 olisin antanut pokaaleja melkein pelkästään vanhojen bändien uusille levyille. Ja Rival Sonsille ja Ronyalle. Täytyy sanoa, että "nykymusa on perseestä" ei ole lause mitä on kuultu mun suusta tänä vuonna. Ei kovin kummoinen rokkivuosi, mutta siksi kuunteleekin välillä vähän muuta.
 
"Nyt tarjoan sinulle virtuaalioluen kirjoituksesi johdosta, kippis!" - jazzmies
shuffle
05.12.2013 09:29:07 (muokattu 05.12.2013 09:33:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Vuoden paras kotimainen albumi
Matti Johannes Koivu - Matti Johannes Koivu
Avausraita Aulanko on todella kaunis, jota seuraa vuoden paras suomalainen biisi Jos Muutat Mielesi. Kolmas raita Kalastaja on ookoo tunnelmapala, mutta sitten neljäs biisi Minä Näen Sinussa Sen Mitä Rakastan on taas hyvä. Seitsemäs raita Laulu Pohjoisesta on hieno kappale, samoin albumin päättävä Tunnen Muuttuvan Maan. Albumilla ei ole yhtään huonoa biisiä. Välillä mennään vähän liiankin rauhallisissa tunnelmissa, mutta homma toimii. Unenomaisia biisejä jotka eivät yritä mitään, ovat vain, vähän kuin jokin Magneettimiehen Kuolema. Todella rentouttava kuuntelukokemus, koskettaa syvyyttä lempeästi. Kymmenellä biisillään albumi on ryhdikäs kokonaisuus, eikä mikään kahdeksantoista biisin sekasotku.
 
2. Vuoden toisiksi paras kotimainen albumi
Tuomari Nurmio - Dumari Ja Spuget
Albumin tekstit ovat onnistuneita ja hyvä bändi hyvässä vedossa. Albumille on uudelleenlevytetty pari vanhaa hittiä, mutta ne istuvat uusien joukkoon täydellisesti. Single Sniidu Friidu rokkaa tyylikkäästi ja on aidosti vanhatunnelmainen ilman retrofiilistä. Albumin lopettava Mä Dallaan Vaan on kaunis ja karhea.
 
Vuoden suomalainen biisi
Matti Johannes Koivu - Jos Muutat Mielesi
 
Vuoden toisiksi paras suomalainen biisi
Kolmas Nainen - Hän On Yhä Hän
 
Ulkomaista musaa ei ole tullut tänä vuonna hirveästi seurattua. Little Big Townin Tornado on ehkä kovin mikä korvaan on tarttunut. Taisi tulla jo viime vuoden lopulla sekin.
 
Vuoden paras ulkomainen biisi
Sound City Project - You Can"t Fix This
 
Vuoden toisiksi paras ulkomainen biisi
Little Big Town - Sober
 
Milkop
05.12.2013 10:02:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kotimaisista ei tule nyt ainuttakaan levyä mieleen, mutta vuoden ulkomainen on ehdottomasti Pretty Lightsin uusin A Color Map Of The Sun. Aivan huikean hienoa electroa ja selkeästi tämän hetken suosikkiartistini. Kiehtovaa on myös levyn tekotapa: "The album is the first of Smith's to be composed from his own originally produced music in its entirety. Smith's recordings were pressed as samples to vinyl and then mixed using modular synthesis." Kannattaa tsekata Youtubesta ainakin One Day They'll Know jos yhtään alkoi kiinnostaa.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
aivokuolio
05.12.2013 12:06:45 (muokattu 05.12.2013 12:18:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hirveesti kaikenlaista mielenkiintosta kamaa tullu vuoden sisään joihin tutustuminen jääny suurissa osin pintaraapaisun puolelle. Spotifyn ja muun valtavan tarjonnan ongelma on just se että aina kun löydät yhden uuden mielenkiintosen nimen niin sulle tarjotaan samantien viittä uutta vaihtoehtoa. Koita siinä sitten löytää aikaa ja keskittymiskykyä kaikkeen tutustumiseen. Plussapuolihan tuossa on se että laadukas kama ei maailmasta lopu, ei sitten millään. Sinänsä ihmettelen kun ihmiset sanoo että kun uutta hyvää musaa ei enää osata tehdä eikä mitään uutta löydy. Kyllä sitä tehdään ja kyllä sitä löytää jos vähän viitsii etsiä.
 
Omat listaukset menee nyt kylmästi sen piikkiin mitä on tullut eniten kuunneltua, elikkäs:
 
1. Vuoden paras kotimainen albumi
Särkyneet - Kaupungin kutsu. Bändi teki hieno tempun ja paransi debyytistä lähes joka saralla. Sopivan mittanen lyhyt setti parin minuutin renkutuksia. Valtavan hienoja sanoituksia.
 
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi
Speedtrap - Powerdose. Pitkä odotus kannatti, bändi joka palautti uskoni kotimaiseen heviin, jos tätä nyt semmoseksi haluaa edes kutsua.
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi
Daft Punk - Random Access Memories. Tää on nyt varmaan puoli maapalloa listannu muutenki mutta minkäs teet kun on nii mieletön matka. Kesän 2013 OST ylivoimaisesti.
 
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi
Haim - Days Are Gone. Ihania muijia. Alkuun kuulosti H&M:n taustamusalta, perehtyessä löytyi komea nippua kaunista ja komeaa poppista. Lämmittää näin ilmojen kylmetessä.
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi
Levikset repee, ihan vaan sen takia että taitaa olla tovi kun oraaliseksistä kertova biisi on viimeksi ollu suomalaisen nuorison kovin juttu. Ykkössijan jakaa Lähtevien kaukojunien Kun oot poissa.
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi
Kate Boy - Northern Lights. Taitaa ehkä olla 2012 satoa mutta EP tuli tänä vuonna joten sen mukaan mennään. Huisia kamaa, kylmää ja dramaattista, riipasevaa, toimivaa, ihanaa.
Milkop
05.12.2013 13:03:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nytpä muistin vuoden parhaan kotimaisen tai ainakin yhden mahdollisen ehdokkaan: Nicolen Hävityksen Huoneet. Kovaa mättämistä ja hyviä biisejä. Hieno levy niihin hetkiin kun vituttaa.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
hullu_ukko
06.12.2013 14:32:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tullut hirveästi ostettua uusia levyjä tänä vuonna. Ulkomaisista The Dillinger Escape Planin One of Us Is the Killer oli ainoa levykokonaisuus, joka on pyörinyt toistuvasti levysoittimessa, joten kai se sitten on paras. The Black Dahlia Murderin uusimmalla oli joitain aivan hyviä biisejä ja Phil Anselmon sooloprojekti on aivan jännä.
 
Kotimaisista taas tulee lähinnä mieleen jo tuo edelläkin mainittu Nicolen Hävityksen Huoneet. Tää on aivan vitummoine.
 
✡ | Kappale kertoo maailmanlopusta, koska maailmanlopun tuoma loppu on mustattu eli blackened. -Wikipedia | ✡
Tigerstedt
06.12.2013 15:06:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vuoden levy mulle oli ehdottomasti Queens of the Stone Agen ...Like Clockwork. Loistava levy pitkän tauon jälkeen ja henkilökohtainen qotsa-suosikki ehdottomasti. Sopivan mittainen ja hyvin rakennettu kokonaisuus, kaikilla biiseillä on oma ansaittu paikkansa. Tämä on pyörinyt julkaisustaan lähtien tasaisesti soittimessa. Kotimaisista ei oikein tänä vuonna löytynyt mitään, joka olisi kolissut kunnolla.
 
The gum you like is going to come back in style.
jigsore
21.12.2013 00:36:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suomiräppi vei selkeästi tänä vuonna. Ykkönen olisi ollut Paperi T & Khidin Ex ovis pullus non natis serņ fit ullus, mutta se ilmeisesti luokitellaan EP-levyksi vajaalla puolen tunnin kestollaan.
 
1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.)
Tuuttimörkö - On totta
Tuuttis tuli ihan puskista, debyytiksi jäätävän kovaa tavaraa. Alkuun tyypin ääni ja maneerit hieman ärsytti, mutta äkkiä tilanne kääntyi päälaelleen. Taustoissa Kridlokk puskee taatun laadukasta jälkeä, tosin totutun Memphis-soundin sijaan pääosin letkeämpää ja funkimpaa biittiä. Paikoin älyvapaista ja sattumanvaraisilta kuulostavista jutuista irtoaa vieläkin iloa. Erityismaininta The Wiren Clay Davis -samplelle.
 
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.)
Aivovuoto - Aivovuoto
Jodarok ei ole oikein iskenyt Kemmurun viitekehyksessä, mutta Aivovuodossa äijän riimittely pääsee oikeuksiinsa. Lisäksi lyriikka on välillä sen verran kieroutunutta, että kestää kuunteluja. Aiemmin instrumentaalia kamaa tehneen K.V.N & Lobo -duon biitit on parhaimmillaan hyvin mielenkiintoista tavaraa. Vierailijoitakin on sopivassa suhteessa ja osuudet sulautuu kokonaisuuteen saumattomasti. Ulkomusiikillisista seikoista vielä plussaa erinomaisista musiikkivideoista, koskee myös vastikään ilmestynyttä Vihaa karkkia -EPtä.
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.)
Ghost - Infestissumam
Ekan levyn suoraviivaiseen menoon totuttua tämä tuntui aluksi liian progelta, mutta alkoi ajan kanssa avautumaan. Täynnä äärimmäisen tarttuvia biisejä, upeimpina sinkut Secular Haze ja Year Zero. Sovitukset on nerokkaita ja jokainen rummunisku on juuri siellä missä pitää. Livenäkään ei pettänyt.
 
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.)
Daft Punk - Random Access Memories
Tuli kuunneltua ilmestyessään paljon ja vieläkin kuulostaa hyvältä, jopa puhkisoitettu Get Lucky. Oma Daft Punk -diggailu lähti vasta TRON: Legacy -soundtrackin myötä ja tämä sitten räjäytti pankin. Suosikkibiisi eeppisiin mittoihin nouseva Giorgio By Moroder.
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
Torso. - Nineties
Basso/rummut-veljesduo pisti loistavalla 7"-eepellään pakkaa suoraviivaisempaan muotoon verrattuna edellisvuoden julkaisuun. Suosikkibiisinä avausraita, nimensä veroinen grungehtava menopala. Pientä Fun (Suomen) -henkeä vielä havaittavissa, joskaan ei niin selkeästi kuin aiemmin.
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
Ghost - Year Zero
Vuoden eeppisin kertsi. Diskokomppi toimii 666-0. Muutenkin äärimmäisen komeaa musiikkia. Toimii hämmentävällä tavalla myös Orez Raey:nä.
inkognito
21.12.2013 20:08:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.): Beastmilk - Climax
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.): Sammal - Sammal
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.): Atlantean Kodex - The White Goddess
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.): Hamferš - Evst
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.): Sleep of Monsters - Nihil Nihil Nihil
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.): Kauan - Pirut
 
ganesha
21.12.2013 21:24:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mitäs levyjä sitä tänä vuonna edes ilmestyi?
 
Daft Punk oli positiivinen yllätys ja Ulverin Messe-rieska taatun diippiä fiilistelyä syysiltojen ratoksi. Mitään muita julkaisuja ei tuu mieleen...
 
Vuoden pohjanoteeraus kyl tulee mieleen: Jenni Vartiaisen uusin, mikä sen nimi nyt olikaan. Melkoisen geneeristä mainostoimistomusiikkia. Kaksi edellistä lättyä olivat sentään ihan kuunneltavia.
 
Osteri
21.12.2013 23:29:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän tullut uusia levyjä hankittua tänä vuonna, enimmäkseen ostin edellisten vuosien julkaisuja ja muutenkin tuo tähän mennessä kerätty levyhylly on saanut soittoa koko ajan.
 
Paras kotimainen albumi: Astrid Swan - Astrid4
Mä vaan diggaan tän daamin tekemästä pop-progeilusta jo useamman levyn verran.
 
Daft Punkista sen verran, että kyllähän Get Lucky on ehdottomasti tämän kesän lystiralli. Hienoa kuulla Nile Rodgers kitarassa mukana tuolla omalla soundillaan. Ihan tuntui, että samalla Chic on edelleen kovassa iskussa.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
jarkkkk
26.12.2013 19:44:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En hirveesti ostellut kotimaisia tänä vuonna, mut here goes:
 
1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.) Spawn from deceit - Woven Promises/Unraveled Victims
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.) Nistikko - Kehä

3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.) Light Bearer - Silver tongue
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.) Deafheaven - Sunbather
 
Tää on mnet. Täällä harrastetaan kapsaisiinia ja kuunnellaan miesten hame päällä vanhassa mersussa tai kurdibemarissa Paskaa indietä josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan juoden samalla Alkosta ostettua, ylihintaista mukahienoa kaljaa.
barclay
26.12.2013 20:00:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole levykokonaisuusihmisiä millään tavalla joten listaan vain biisit. Enkä ole kyllä muutenkaan paljoa kuunnellut uutta levytettyä musaa tänä vuonna..
 
5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
 
J. Karjalainen - Mennyt mies. Heti vuoden alussa tärähti. Parasta J.:tä ikinä. tarttuva ja hyvin tehty ralli.
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
 
Envy - Am I wrong. Täyttä timanttia. Tyylikkäät kitarat ja rytmit ja laulaja kuulosta positiivisessa mielessä Stingiltä.
 
Kostiainen. Karumpi saundi, parempi mieli www.mikseri.net/kostiainenproj
Ali
27.12.2013 14:28:22 (muokattu 27.12.2013 16:36:46)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässäpä muutama enemmän ja vähemmän hyvää levykäistä tältä vuodelta:
 
Moving Mountains - Moving Mountains http://open.spotify.com/album/63Gi4K3s727MKA2Llis2FC
 
Bändi jatkaa evoluutiotaan tällä kertaa varsin rauhallisesti rokaten. Eastern Leaves taitaa olla suosikkibiisini tältä vuodelta.
Eastern Leaves http://www.youtube.com/watch?v=XqfOruPaPbk
---
Bonobo - The North Borders http://open.spotify.com/album/7sN6lCgPf1rbZYmA3edMKv
 
Perusvahva levy. Harmillisesti jälleen edellisen levyn tapaan vokaalibiisit eivät yllä instrumentaalien tasolle ja rikkovat kokonaisuutta hieman. En malta odottaa ensi helmikuun Tavastian keikkaa!
Cirrus http://www.youtube.com/watch?v=p9dJliHNJAU
---
Dorena - Nuet http://open.spotify.com/album/6RlLa6Bm7AjQLPEsMf8J7B
Pirteää ja positiivistä - muttei kuitenkaan liian siirappista - instrurokkia Ruotsista.
The All-Clear http://www.youtube.com/watch?v=MYMeQripObM
---
Tides from Nebula - Eternal Movement http://open.spotify.com/album/0WhsE6y7EOQxoMVGZzYJMb
 
Puolalaiset ovat saaneet hommansa kehitettyä instrurokkinsa erittäin mallikkaaksi kolmannelle levylleen.
Only With Presence http://www.youtube.com/watch?v=n9_pIla12qA
---
Russian Circles - Memorial http://open.spotify.com/album/2169qq2aiycEtmgwEQlwgp
 
Synkkä, tunnelmallinen ja kompakti kokonaisuus Chigagon instrutriolta. Loppupään lyhemmät biisit hieman kalpenevat alun pidemmille biiseille.
1777 http://www.youtube.com/watch?v=49figpiRcRU
---
Cloudkicker - Subsume http://open.spotify.com/album/6FkH3WKYJ7W4jom0OE8oZr
 
Tällä kertaa vähän djentimpää menoa, toimii kyllä pienen sulattelun jälkeen.
---
Baulta - The Greatest solos of Mr. Bellini vol. 1 http://open.spotify.com/album/3D3akVtSHZsJh21KWYAVXP
 
Jyväskyläläiset instrurokkaajat tarjoilivat EP:n mukavan EP:n tänä vuonna. CRP:n ohella parhaita bändejä Suomessa omissa kirjoissani.
Saturday Night Matadors http://www.youtube.com/watch?v=rZCX-xVKHLA
---
The Ansion - When The Clyde Floods, We'll All Get Carried Away http://theansion.bandcamp.com/album … de-floods-well-all-get-carried-away
 
Melankolista instrumentaalifiilistelyä.
Is That A Dog Or Geese http://www.youtube.com/watch?v=JKv-8etJdVI
---
65daysofstatic - Wild Light http://open.spotify.com/album/316pFTYyONkJcxndxzEffW
 
Äärimmäisen energisen edeltäjänsä jälkeen yllättävän seesteinen ja jopa pidättyväinen albumi, jonka hienovaraiset koukut vaativat kyllä rutkasti kuuntelua päästäkseen sisään.
Prisms http://www.youtube.com/watch?v=lMp3hovjQyQ
 
*** Bubbling under / maininnanarvoisia ***
 
Daft Punk - Random Access Memories http://open.spotify.com/album/4m2880jivSbbyEGAKfITCa
 
Noh kaikki tän tietää, kelpo levy, mutta liian pitkä ja epätasainen kokonaisuus jakaantuen tiukkoihin biiseihin ja sitten laiskempiin läpsytttelyihin.
---
Cult of Luna - Vertikal http://open.spotify.com/album/2GAPApkummcFEjZfuZxCJd
---
Phaeleh - Tides http://open.spotify.com/album/7fQ3LejsUtFafH6H2NtpiD
 
Kelpo albumi "dupstepin Bonobolta", joskaan ei aivan edellisten levytysten tasolle pääse.
Journey http://www.youtube.com/watch?v=x-6-6-hWl5c
---
Machinedrum - Vapor City http://open.spotify.com/album/52sjzzH6KtuhXi1jEc3LVx
 
Kuumaa urbaania elektroshittiä.
Eysdontlie http://www.youtube.com/watch?v=pZIU4z95LkE
---
Hiatus - Parklands http://open.spotify.com/album/4fZoCUF5IbMT1clnEAZOrl
 
Haikeemman sortin elektroa.
We Can Be Ghosts Now http://www.youtube.com/watch?v=PbnoddFpjRo
---
Emancipator - Dusk to Dawn http://open.spotify.com/album/6fGnqsDl9ycAWxResQPfBS
 
The Way http://www.youtube.com/watch?v=iUIu6w8lTkE
---
OBrother - Disillusion http://open.spotify.com/album/7Bs5n2MnoEDcKFKMFDphzw
 
Ameriikan veljet rokkaavat edellistä synkemmin. Ehkä hieman pettymys, mutta kelpo kamaa.
Context http://www.youtube.com/watch?v=n3E9-aAq2iU
---
Jon Hopkins - Immunity http://open.spotify.com/album/7H7UxuxjGSJuV7LcCFUxTD
 
Hämyisää ja abstraktimpaa, välillä jopa ambienttia, elektroa.
https://www.youtube.com/watch?v=Q04ILDXe3QE
---
This Will Destroy You - Live in Reykjavik, Iceland http://open.spotify.com/album/0lNzqMHMvdmRTDmQBLO5kN
---
Maybeshewill - Live at The Y Theatre http://open.spotify.com/album/6o1SGFU845ZuYbmszd8llB
 
http://www.youtube.com/watch?v=ZEsAoKgEyYg
---
Pelicans - Forever Becoming http://open.spotify.com/album/0lujlI3e1vWfksF3MeLKpQ
Maukasta rouhintaa.
---
God Is An Astronaut - Origins http://open.spotify.com/album/0JWFe9UkBvkDQdkooJdbOi
---
Sigur Rós - Kveikur http://open.spotify.com/album/0jk1nICWMJk5zMdwqwvHdk
 
Uutukaista ei ole kauheana kerennyt toistaiseksi kuuntelemaan, mutta keikka Hartwallilla oli kyllä loistava.
---
Foals - Holy Fire http://open.spotify.com/album/0PIR7PK8DMB4pgoxq7F9Ad
 
Syvemmin en ole vielä kerennyt perehtyä, mutta kuulosti hyvältä.
 
Pretty Lights - A Color Map of the Sun http://open.spotify.com/album/1g9YYT3uAqAAsCwz8quulF
 
Ihan jees, mutta ei kolise ihan edellisten tapaan.
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
konkelo
28.12.2013 23:54:27 (muokattu 28.12.2013 23:54:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kotimaisista en kyllä osaa sanoa kun ei ole tullut oikein mitään itellä enempää pyörinyttä levyä tänä vuonna.
 
Mutta ulkomaisista
 
1. Ghost - Infestissumam
2. Skinny Puppy - Weapon
 
Biisit:
 
1. Queens of the Stone Age - I Appear Missing
2. Ghost - Year Zero
 
Paljon on tullu kyllä kaikkea! Tässä vielä kokonainen lista kaikesta itelle tänä vuonna tulleista tärkeistä levyistä:
 
Bad Religion - True North
Black Sabbath - 13
David Bowie - The Next Day
Dead Soul - In The Darkness
Download - Lingam
Ghost - Infestissumam
How To Destroy Angels - Welcome Oblivion
Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine - White People And The Damage Done
Korn - The Paradigm Shift
Kvelertak - Meir
Nine Inch Nails - Hesitation Marks
Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork
Shining - One One One
Skinny Puppy - Weapon
Sparks - Two Hands One Mouth - Live In Europe
Uncle Acid & The Deadbeats - Mind Control
 
Quru
10.01.2014 15:41:37 (muokattu 10.01.2014 15:42:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Vuoden paras kotimainen albumi (3 p.)
Ruger Hauer - Ukraina
Ahdistava postapokalyptinen taidepläjäys, joka vie Ruger Hauerin kryptistä avantgarderäppiä vahvasti eteenpäin. Erectuksen teemoja on viety eteenpäin äärimmäisyyksiin ja kaikki perinteinen räppi-ilmaisu on jätetty pois. Uskomattoman tunnelmallinen ja pelottava levy. THV-lisäbonarina kakan syöminen mainittu.
 
2. Vuoden toiseksi paras kotimainen albumi (1 p.)
Sin Cos Tan - Afterlife
Yksinkertaisesti loistava kokonaisuus. Ei heikkoja kohtia ja kun Hulkkosen musiikillinen näkemys kohtaa Villa Nahin soundin, ollaan parhauden ytimessä.
 
3. Vuoden paras ulkomainen albumi (3 p.)
The Knife - Shaking the Habitual
Tämäkin menee kategoriaan "uskomaton avantgarde-taidepläjäys". The Knife osaa tehdä loistavia poppibiisejä, mutta tällä levyllä on lähdetty tekemään jotain paljon isompaa kuin musiikkia. Vie toisiin maailmoihin joissa tunnetut musiikin rakenteet on revitty palasiksi ja ommeltu yhteen uudeksi popmusiikin irvikuvaksi.
 
4. Vuoden toiseksi paras ulkomainen albumi (1 p.)
Kanye West - Yeezus
Kanye West seikkailee jälleen. Ja rikkoo samalla rytmimusiikin rajoja ja tekee todella hienon albumin joka ainakin meikäläisen yllätti varsin puskista. Musiikillinen kunnianhimo ja intohimo on saatu kanavoitua oikein. Tyylilajissaan myös ilahduttavasti todella ehjä kokonaisuus.

5. Vuoden paras kotimainen biisi (1 p.)
J. Karjalainen - Mennyt mies
Olen aina ollut sitä mieltä, etten pidä J. Karjalaisesta. En ole vaivautunut edes tutustumaan kun ikivihreät radiohittinsä ovat saateen oksennuksen maun suuhun ja lauluäänensä on ollut kammostuttava. Mutta noin vain Mennyt mies pyöri kesällä luupilla sekä päässä, autossa että oikeastaan kaikkialla. Upeasti groovaavaa soittoa, hieno sävellys, loistavat lyriikat ja kun läpi vielä kuuluu se miten kovaa äijä itse touhua diggailee niin ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa. Ja se Rhodes, ai että.
 
6. Vuoden paras ulkomainen biisi (1 p.)
Daft Punk - Giorgio by Moroder
Samalla levyllä olisi ollut useampikin ehdokas tähän kategoriaan, mutta itselleni tämä nousi ykköseksi. Isolti syynä se, että tämä tuntui olevan kesän The festari-PA-testibiisi, niin monessa paikassa tuli kuultua. Ja kun biisi yhdistyy siihen iloon kun rakentaminen alkaa olemaan loppusuoralla ja portit voidaan avata karkeloiville asiakkaille niin onhan se hienoa. Tämän biisin kuullessani voin haistaa catering-teltan lihapullat Jurassic Rockista, tuntea lavaraksan jättämät rakot sormissa ja edellisillan viskitissuttelujen jähmeän maun suussani. Ja se on kesäfiilis se.
 
Veksu: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa Kodin Ykkösen tämän viikon plussatarjousta, jossa myydään OBH-Nordica RW5000 rikkaimuria hintaan 199e (ilman Plussa-korttia 119e)?"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti