Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tekijänoikeusaloite: 50 000 ääntä rikki eilen.
1 2 3 4 5 6
ppku
23.07.2013 21:13:31 (muokattu 23.07.2013 21:37:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän liittyy suoraan ja epäsuoraan siihen, että kun avaan selaimessani kaikille rakkaan/vihatun vertaisverkkopalvelimen, niin en saisikaan vastaavia tuomioita "rikoksestani" kuin esim. kuolemantuottamuksesta, raiskauksesta, jne.
 
Kyseessä oli siis "Järkeä tekijänoikeuslakiin" -kansalaisaloite: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70
 
Tällä varmastikin tulee olemaan hankala tie, koska tekijänoikeuskysymykset ovat verrattain vaikeita.
Ehdotuksen tärkein vaikutus olisi "kansalaisten ja artistien välisen vastakkainasettelun purkaminen ja rakentavan keskustelun herättäminen tekijänoikeuslainsäädännön jatkokehittämisestä."
 
Mikä on sinun suhtautumisesi vertaisverkkojakamisen vastuusta ja seurauksista 2013 -kaudella? Aihe on ajankohtainen erityisesti nyt, kun se ilmeisimmin menee eduskunnan käsittelyyn.
 
xjas73
23.07.2013 21:29:29 (muokattu 24.07.2013 09:12:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppku: Tämähän liittyy suoraan ja epäsuoraan siihen, että kun avaan selaimessani kaikille rakkaan/vihatun vertaisverkkopalvelimen, niin en saisikaan vastaavia tuomioita "rikoksestani" kuin esim. kuolemantuottamuksesta, raiskauksesta, jne.
 
Kyseessä oli siis "Järkeä tekijänoikeuslakiin" -kansalaisaloite, jolla varmastikin tulee olemaan hankala tie, koska tekijänoikeuskysymykset ovat verrattain vaikeita.
Ehdotuksen tärkein vaikutus olisi "kansalaisten ja artistien välisen vastakkainasettelun purkaminen ja rakentavan keskustelun herättäminen tekijänoikeuslainsäädännön jatkokehittämisestä."
 
Mikä on sinun suhtautumisesi vertaisverkkojakamisen vastuusta ja seurauksista 2013. Aihe on ajankohtainen erityisesti nyt, kun se ilmeisimmin menee eduskunnan käsittelyyn.

 
Miksi rikos on lainausmerkeissä, koska kyseessä on rikos? Lähtökohtaisesti en pidä nettiripoffauksesta ja tuomiot eivät todellakaan ole raiskaus tasoa, vaikka maksimirangaistus sitä ehkä on. Ihan hyvä, että poliisi voi tarvittaessa tehdä kotietsintöjä ja ottaa koneet veke. Enpä vaan usko, että se on pollareiden ykkös- tai kakkosprioriteettikaan. Ilman kiinnijäämisriskiä tai tuntuvia vahingonkorvauksia ei vertaisverkot taatusti vähene. En ymmärrä edes tuota asennetta, että on oikeus ilmaiseksi ladata musaa tai leffoja. Yök, en allekirjoita.
 
kimurantti1
24.07.2013 00:23:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakko Kuusisto kirjoitti juuri erittäin hyvän ja selkokielisen jutun ko. aloitteesta: http://www.jaakkokuusisto.fi/jk.php?ID=47&TypeID=13
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
mpekkanen
24.07.2013 04:53:42 (muokattu 24.07.2013 05:15:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos taiteilija/muusikko ei saa tekemästään työstä mitään korvausta mihin hän on ehkä kouluttanut itsensä niin onhan se silloin ihan järjetön ala. Jos joku kuvittelee että kaikki voivat laittaa youtubeen ja facebookiin musikkiansa ja kyllä se sieltä leviää jos se on hyvin tehty niin...
 
Kuka niitä hyviä sieltä jaksaa oikeasti etsiä kun sitä ihan kelvotonta huttua on jo nyt niin paljon ettei sitä kukaan halua katsoa taikka kuunnella.
 
Tässä tulee käymään niin että monikansallisten yhtiöiden isot nimet,lähinnä amerikkalaiset, kyllä pärjäävät mutta pienemmät levy-yhtiöt ja muut marginaalisemman musiikin tekijät eivät pärjää tässä kilpailussa. Suomessa ei taida olla enää yhtään artistia/bändiä joka pärjäisi pelkällä levyn myynnillä.
 
Jos laitonta lataamista pidetään niin yleisenä ,ettei siitä tarvitse sen takia ketään rankaista niin ei sekään ole kyllä oikein. Se että varkaita on paljon ei voi olla kriteeri sille että toisen tekemiä tuotteita saa ladata ja jakaa ilmaiseksi ilman mitään sanktioita.
 
Se miten tämä soppa ratkaistaan on jo niin vaikea asia ,etten minä ainakaan tiedä mitä pitäisi tehdä että se olisi oikeuden mukainen ja mielyttäisi kaikkia. Tämä on jo niin iso asia ,että poliiseja pitäisi palkata varmaan kymmenen kertainen määrä mitä heitä nyt on jotta nämä asiat saataisiin hoidettua. Suomeen pitäisi rakentaa vankiloita kymmenittäin lisää.
Ei se voi niinkään toimia , mutta ei myöskään niin että joku säveltää ja tekee levyn ja sitten sen joku laittaa nettiin ja tekijä ei saa mitään korvausta koko tehdystä hommasta.
 
Silloin kun itse olin nuori 80-luvulla niin kyllä ne levyt tuli ihan ostettua ja elokuvat vuokrattua.
 
Tosin sekin on ymmärrettävää ettei nykyään kukaan juurikaan niin halua tehdä kun kaiken saa ilmaiseksi netistä ja jää nekin rahat muuhun käyttöön.
Tätä menoa vaan käy niin että ne uudet hyvät bändit eivät enää tee levyjä kun niitä ei kukaan osta ja keikoille on uusien artistien/bändien lähes mahdoton päästä kun ainoastaan lähipiiri ehkä tietää orkesterista.
 
On ihan turhaa väittää ,että joku oikeasti etsii koko ajan uusia aloittelevia bändejä netistä ja seuraa niiden tekemisiään.
Youtubekin toimii monesti niin ,että vaikka tietää esittäjän ja kappaleen niin silti tulee ihan älyttömiä vaihtoehtoja siihen ja jos ei tiedä mikä on oikea versio niin huonolla tuurilla sieltä tulee sellainen kappale josta ei kappaleen säveltäjäkään edes tunnista teosta omakseen.
 
Koko virtuaalimaailma pitäisi siivota ylimääräisestä roskasta ,että sieltä löytäisi ihan oikeasti jotain jos jotain on hakemassa. Kuka sitten taas määrittelee sen mikä on ylimääräistä ja mikä ei?
 
Tulevaisuudessa soittajan ammatti ei kyllä ole mitenkään kadehtittava. Pitää osata monipuolisesti aivan tajuttomien soittajien kappaleita ja omasta musiikista ei saa rahaa kuin keikkailemalla ihan älyttömästi kun ylitarjontaa on jokapaikassa. Lisäksi alkoholi on niin kallista ,että moni katsoo ne keikat ja kuuntelee musiikit enemmin kotona kuin lähtee jonnekkin baariin ja maksaa musiikista ja kalliista juomasta. Tämä ei tietysti koske kaikkia ,mutta kyllä se tähän suuntaan on tämäkin ollut menossa jo pitkän aikaa.
 
Ennen kävi kotimaiset rokkibändit vähän pienemmilläkin paikoilla keikoilla ja niissä esiintyi myös paikkakunnan omia bändeja ,joita käytiin katsomassa. Nykyään ei porukka enää lähde mitään oman kylän bändejä juurikaan katsomaan jos ei sitten tuttuja ole kun netistä näkee ilmaiseksi niin paljon parempia bändejä. Tosin live keikkaa ei korvaa paraskaan nauhoitus vaikka sitä huudattaisi ihan sillä live volumella kotona.
 
Nettisoppa johon on jo laitettu ihan liikaa mausteita ,että se keitto saataisiin vielä syötävään kuntoon. Sellainen tästä nyt tuli ,tehdään asialle sitten mitä tahansa.
 
LamaAjanElvis
24.07.2013 05:42:02 (muokattu 24.07.2013 05:53:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edit: En minä saa näköjään tähän aikaan ajatuksiani kasaan asiasta. Liian monta edittiä alkoi jo olla. Tämä se viimeinen.
 
"I would never lie. I willfully participated in a campaign of misinformation." - Fox Mulder
sellisti
24.07.2013 09:53:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän noita kovia tuomioita ole rätkäisty lähinnä niille, jotka leikkivät ilmaista levykauppaa ja laittavat materiaalia jakoon tuhansittain aiheuttaen oikeasti merkittävää vahinkoa artisteille. Ei tarvi olla sherlock ymmärtääkseen ettei satunnaista latailijaa odota mitkään raiskaustuomiot.
 
Kuusiston kirjoitus oli tosiaan hyvä.
 
"Vähän mä oon pettynykkin. Olis ollu paljo mukavampaa ku sellisti olis ollu kaunis nainen. Jalat harallaan herkällä otteella sulosäveliä loihtimassa. Tälläiselle olis voinu sanoa suurella sydämellä että: yhdyn edelliseen puhujaan." -jami
Barfunkel
24.07.2013 10:10:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kannatan tiukempaa valvontaa ja (käytännössä) kovempia rangaistuksia. Tällä hetkellä laiton lataaminen on käytännössä sama kuin punaisia päin käveleminen - sillä erotuksellla että laittomalla latauksella aiheutat muille ihmisille huomattavaa taloudellista vahinkoa.
 
tender.insanity
24.07.2013 10:27:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sellisti: Ei tarvi olla sherlock ymmärtääkseen ettei satunnaista latailijaa odota mitkään raiskaustuomiot.
 
Ei niin, helpommallahan siinä pääsisi.
 
Epämuusikko
24.07.2013 11:01:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En allekirjoittanut.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Darsu
24.07.2013 11:08:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barfunkel: Itse kannatan tiukempaa valvontaa ja (käytännössä) kovempia rangaistuksia.
 
Onko tämä mielestäsi oikeaa menoa?
http://falkvinge.net/2013/07/10/fan … copyright-industry-aided-by-police/
 
Lobbarit kyllä tekevät kaikkensa.
 
A shearsman of sorts. The day was green.
House Band
24.07.2013 12:08:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuon kun allekirjoittaisi,tietäisi varmasti mitä on kusta omaan nilkkaan.
Siis ehdoton E I .
 
Soittaja soittaa,haitaristi haittaa.
sub zero
24.07.2013 12:53:37 (muokattu 24.07.2013 13:02:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuusisto on selvästi väärässä tuossa, kun se väittää, että aloite mahdollistaisi vapaasti musiikin levityksen netissä.
 
Hän sanoo siis, että aloitteessa on niin iso ongelma, että se nimenomaan aiheuttaisi sen, mitä se kieltää aiheuttavansa.
 
"Käytännössä olisi siis mahdollista että kun artistin x uusi levy ilmestyy, joku jossain päin maailmaa lataa sen palvelimelleen, jonka jälkeen kaikki kiinnostuneet voivat hakea sen sieltä ilmaiseksi, "yksityisenä" kopiointina. Yhtään levyä ei tarvitsisi ostaa ja myydä, artisti ei saisi mitään, eikä lakia olisi rikottu. Vaatimus on käsittämätön, sillä koko oikeutus kopion valmistamiseen perustuu siihen, että omistat jotain mitä kopioida."
 
Laki kuitenkin aloitteenkin jälkeen määrittelee, mitä yksityinen kopiointi tarkoittaa. Se ei tarkoita levitystä kaikille netissä liikkuville.
 
Kuusisto ajattelee, että vuotta 2006 edeltävä laki (joka ei sisältänyt vaatimusta laillisesta kopiointilähteestä, kuten nykyinen) ei olisi mahdollistanut nettikopioinnin kieltoa, mikä ei pidä paikkaansa.
 
Ja mitä tulee vuotta 2006 edeltäneeseen tilanteeseen, ei kopioiminen omaan käyttöön ole koskaan ollut sallittua random ventovierailta, vaan itse omistamastasi kappaleesta. Tiedät hyvin että nettilatailu ei uutta lakia edeltäneessä maailmassa ollut laajamittainen ilmiö.
 
Jaa, kyllä ne Napsterit, Soulseekit ja Audiogalaxyt oli arkipäivää jo 2000-luvun vaihteessa.
 
Turmis
24.07.2013 14:17:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pelkääkö täällä kaikki sitä, että aloite menee sellaisenaan läpi? Voitte olla varmoja, että käsittelyssä tullaan taatusti kuulemaan edelleen niitä samoja musiikkiteollisuuden lobbareita kuin aiemminkin jotka kyllä pitävät huolen edustamiensa eduista.
 
Toivoisin vain, että tällä kertaa hommassa otettaisi huomioon myös muutkin kuin pelkästään teollisuuden taloudelliset näkökohdat, esimerkiksi opetusasiat.
 
Kun täällä on niitä linkkejä sinne ja tänne, niin kannanpa itsekin korteni kekoon. Lukekaa tuosta: http://otsokivekas.fi/2013/07/laki-on-kaikille-sama/
 
Musiikki on vakava asia, se ei saa olla iloista.
StJerky
24.07.2013 14:46:46 (muokattu 24.07.2013 14:47:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Silloin kun itse olin nuori 80-luvulla niin kyllä ne levyt tuli ihan ostettua
 
Taisin kyllä äänittää kavereilta kasetille enemmän kuin ostin levyjä. Kaveriporukasta yksi osti levyn ja muut äänitti. "Home taping is killing music".
 
Radiosta äänittäminen sitten vielä erikseen.
 
mpekkanen
24.07.2013 14:59:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

StJerky: Taisin kyllä äänittää kavereilta kasetille enemmän kuin ostin levyjä. Kaveriporukasta yksi osti levyn ja muut äänitti. "Home taping is killing music".
 
Radiosta äänittäminen sitten vielä erikseen.

 
Itse kyllä ostin haluamani levyt ,enkä niitä äänittänyt. Tähän oli syynä sekin ,että asuin pienellä paikkakunnalla ja kovinkaan moni ei kuunnellut silloin sellaista musiikkia kuin mitä itse kuuntelin. Toisekseen halusin tilata uusia levyjä ja tykkäsin niiden kuuntelusta ja minusta niissä on ihan toinen fiilis kuin että se olisi nauhoitettu. Siis kun oli ihan konkreettinen levy käsissä eikä mitään kasettia johon on joku kirjoittanut kappaleetkin niin ettei niistä saa edes selvää.
 
Kyllä itsekkin muutaman kasetin äänitin kavereille,mutta eipä niitä kovinkaan paljoa tullut nauhoitettua kun silloin 80-luvun puolivälissä ei juuri kukaan kuunnellut trash metallia. Siis siellä missä minä asuin lapsuuteni. Porukka kuunteli enemmän ihan perusheviä.
 
Kailis
24.07.2013 16:06:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trash metallia.
 
Roskametallia. Tyrsk...
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
mpekkanen
24.07.2013 16:27:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Roskametallia. Tyrsk...
 
Kyllä sitä jo silloinkin tuli muutakin toki kuunneltua. Stary Cats ja Hurriganes esim. olivat ihan kelpo kamaa ja ovat vieläkin.
Stray Catsin näin livenäkin 80-luvun lopulla ja se oli hyvä keikka.
 
Nykyään tulee soiteltua kitaralla enemmän bluesia ja kansanmusiikia kuin metallia ,mutta minusta on kuitenkin rikkaus että voi kuunnella monenlaista musiikkia.
 
tender.insanity
24.07.2013 19:04:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: minusta on kuitenkin rikkaus että voi kuunnella monenlaista musiikkia.
 
Eläkeläisellä on aikaa kuunnella.
 
mpekkanen
24.07.2013 19:44:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Eläkeläisellä on aikaa kuunnella.
 
Eläkkeellä tosin kyllä olen ,että ehkä tässä on tosiaan enemmän aikaa :)
Kyllä sitä varmaan muillakin on sen verran ,että ehtii välillä musiikkia kuunnella ja musisoida vähän itsekkin.
 
Kefiiri
25.07.2013 08:03:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppku: Mikä on sinun suhtautumisesi vertaisverkkojakamisen vastuusta ja seurauksista 2013 -kaudella? Aihe on ajankohtainen erityisesti nyt, kun se ilmeisimmin menee eduskunnan käsittelyyn.
 
Vastustan vertaisverkkorosvousta niin maan perusteellisesti. Kuka tulevaisuudessa tekee klasikkolevyt, kun soittajien on tienattava leipänsä myyjänä nakkikioskilla, ja musiikin tekeminen jää hoidettavaksi vähän sinne päin, kun joskus sattuu kerkiämään?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti