Muusikoiden.net
23.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Axe FX jenkeistä - verotus, tullit?
1 2 3
Velokki
04.07.2013 20:37:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaveri on menossa jenkkeihin, ja aionpa lähettää hänet samalla hakureissulle. Tarkoituksena olisi ostaa Axe FX II ja tuoda se tänne. Kysymyksenä onkin, että joutuisiko tuosta sitten maksamaan vielä tullimaksuja ja ALV:in? Jos räkki-flightcasessa tuo AXE FX:n yli meren, niin käykö siitä vielä verottaja kynimään? Flightcase siksi, että se näyttäisi siltä että se todella on käytössä, eikä suinkaan menossa myyntiin - olisi eri asia tuoda se esim. tehdassinetöidyssä pahvilaatikossa, josta saisi heti sen vaikutteen, että tämä laite on nimenomaan menossa myyntiin, eikä veroja ole maksettu.
 
Velli
04.07.2013 21:07:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki: Kaveri on menossa jenkkeihin, ja aionpa lähettää hänet samalla hakureissulle. Tarkoituksena olisi ostaa Axe FX II ja tuoda se tänne. Kysymyksenä onkin, että joutuisiko tuosta sitten maksamaan vielä tullimaksuja ja ALV:in? Jos räkki-flightcasessa tuo AXE FX:n yli meren, niin käykö siitä vielä verottaja kynimään? Flightcase siksi, että se näyttäisi siltä että se todella on käytössä, eikä suinkaan menossa myyntiin - olisi eri asia tuoda se esim. tehdassinetöidyssä pahvilaatikossa, josta saisi heti sen vaikutteen, että tämä laite on nimenomaan menossa myyntiin, eikä veroja ole maksettu.
 
Joo, tullia menee oliko se nyt 3,5% ja ALV:a 24%. Aika lähelle lopullista hintaa pääset, kun kerrot ostohinnan 1,28:lla.
 
Velokki
04.07.2013 21:17:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Joo, tullia menee oliko se nyt 3,5% ja ALV:a 24%. Aika lähelle lopullista hintaa pääset, kun kerrot ostohinnan 1,28:lla.
 
Siis onko se aivan varmaa että ne rahat kynitään? Aina kun minä olen lentänyt, ei läppäreistä tai edes siitä koko isosta ruumaan menevästä laukusta ole mitään kysytty?
 
Velli
04.07.2013 21:18:40 (muokattu 04.07.2013 21:23:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki: Siis onko se aivan varmaa että ne rahat kynitään? Aina kun minä olen lentänyt, ei läppäreistä tai edes siitä koko isosta ruumaan menevästä laukusta ole mitään kysytty?
 
Ei se varmaa ole. Ainahan voi koettaa onneaan, mutta jos nasahtaa, niin silloin siitä tuleekin kallis reissu.
 
edit. Siis homma menee niin, että sun täytyy itse ilmoittaa, että haluat maksaa verot. Jos et ilmoita, niin voit selvitä maksuitta, mutta jos virkailijat epäilevät jotain, niin silloin ne pyytävät konttorin puolelle. Siellä sitten selvitellään, että olisiko veroja täytynyt maksaa ja jos olisi, niin joudut verojen lisäksi maksaa sakkomaksun.
 
En nyt muista sitä tarkkaa rajaa, minkä edestä jenkeistä saa henkilökohtaisesti tuoda verovapaasti tavaraa. Alle 500€:n se raja kuitenkin on ja Axe FX II taitaa olla ainakin tuplasti, jollei triplasti sen arvoinen.
 
Velokki
04.07.2013 21:22:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Ei se varmaa ole. Ainahan voi koettaa onneaan, mutta jos nasahtaa, niin silloin siitä tuleekin kallis reissu.
 
No mitäs tulli tekee jos sanoo "Tämä on aktiivisessa käytössä, tämä on alunperin lennetty Suomesta"?
 
Velli
04.07.2013 21:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki: No mitäs tulli tekee jos sanoo "Tämä on aktiivisessa käytössä, tämä on alunperin lennetty Suomesta"?
 
Silloin selvitellään, että oliko laite sulla mukana jo menomatkalla.
 
Velokki
04.07.2013 21:33:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Silloin selvitellään, että oliko laite sulla mukana jo menomatkalla.
 
Mites tällainen sitten on mahdollista selvittää?
 
Velli
04.07.2013 21:44:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki: Mites tällainen sitten on mahdollista selvittää?
 
En minä tiedä. Jos olisin itse tullivirkailija, niin selvittelisin matkadokumenteista, että montako laukkua on lähtenyt matkaan ja montako palaa takaisin, sekä paljonko laukut ovat painaneet lähtiessä ja paljonko takaisin tullessa. Esim. jos vie jenkkeihin mukanaan tyhjän räkin, joka painaa about 5kg ja takaisin tullessa sama räkki painaakin yhtäkkiä 15kg, niin kyllä ainakin itselläni tullivirkailijana epäilykset heräisivät.
 
Tämä kaikki on kuitenkin vain arvailua. Kuten sanoin, en tiedä miten ne noita hommia selvittävät. Joku tullitarkastuksessa kiinni jäänyt voisi tulla valottamaan asiaa :).
 
varakeef
04.07.2013 21:48:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki: Mites tällainen sitten on mahdollista selvittää?
 
Sinunhan se tulee selvittää. Mutta esittämilläsi lähtötiedoillahan selvittäminen on mahdotonta, kun koko tapahtuma oli keksitty.
 
Helppoahan tilanteeseen olisi varautua, jos todella reissaisit täältä ostamasi laitteen kanssa ulkomailla ja palaisit Suomeen. Kuitit jne.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
rintapek
04.07.2013 23:21:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on arvotavaraa mukana lähtiessä, niin hakee tullista dokumentin, että näin tosiaan on.
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille … ilijat_muuttajat/tullissa/index.jsp
 
One kind of music only - the good kind
Velli
04.07.2013 23:35:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Jos on arvotavaraa mukana lähtiessä, niin hakee tullista dokumentin, että näin tosiaan on.
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille … ilijat_muuttajat/tullissa/index.jsp

 
Jep, tässä vielä tuo yksittäinen kohta:
 
"Kun lähdet loma- tai työmatkalle ja viet mukanasi esimerkiksi omistamasi arvokkaan kameran tai kannettavan tietokoneen, voit halutessasi tehdä vapaamuotoisen vientiselvityksen, jossa yksilöit mukana kuljettamasi tavarat ja niiden arvon. Sen jälkeen voit pyytää Tullilta selvitykseen vahvistuksen. Asiakirja käy todistuksena matkalta palatessasi"
 
Hynkel
05.07.2013 07:58:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep. Todistustaakka ei ole koskaan tullilla, tämä kantsii muistaa. Niin että onnea vaan.
 
Ukonete prosím výstup a nástup, dvere se zavírají.
Velokki
07.07.2013 11:54:32 (muokattu 07.07.2013 11:54:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, olen tässä nyt parilla foorumilla tätä tutkiskellut, ja taidanpa kallistua ihan Euroopasta ostamiseen.
 
Vastauksia, joita sain:
"EU-maista lentäen Suomeen tullessasi et tietenkään ole koskaan joutunut mihinkään tekemisiin tullimiesten kanssa koska EU on yhtenäinen tullialue.
 
Kun kaverisi tulee takaisin Suomeen USA:sta, hän joutuu valitsemaan tullissa joko vihreän tai punaisen linjan. Siinä vaiheessa hänellä on tietysti kaikki matkatavaransa mukanaan, siis sekä ruumassa olleet että käsimatkatavarat.
 
Jos hänellä oli yli 430 euron arvosta USA:sta ostettuja tavaroita mukanaan, hänen pitäisi valita punainen linja ja maksaa tuomistaan tavaroista tullit sekä verot.
 
Jos hän tietoisesti valitsee vihreän linjan ("ei tullattavaa"), se on tullipetos ja siis rikos. Jos hänellä on onnea, hän kävelee kaikessa rauhassa vihreän linjan läpi ilman että kukaan häntä pysäyttää. Jos hänellä on epäonnea, hänet valitaan pistokokeeseen ja kaikki matkatavarat tutkitaan. Ja siinä vaiheessa ei auta enää pelkkä tullien maksaminen, vaan tulee sakot päälle sekä kaksinkertainen tulli.
 
Sitä, mikä määrää tarkistetaanko joku vihreää linjaa kulkeva vai ei, ei osaa sanoa isä jumalakaan. Tullimiehillä toki on omat konstinsa valita mahdolliset tarkistettavat. He tietävät ihmisen psykologiasta yllättävän paljon ja monilla heillä on vuosikymmenien kokemus kusettajista.
 
Jos kaverisi joutuu tarkistukseen, hänen pitää pystyä uskottavasti todistamaan, että tuo kitaraefektilaite oli hänen mukaan jo Suomesta lähtiessä. Siihen tietysti auttaa jos hän on ammatiltaan muusikko ja oli USA:ssa vaikkapa pienellä keikalla. Tavalliselle lomamatkalle kukaan tuskin moista kapistusta mukanaan raahaa.
 
Tietenkään mitään alkuperäistä pakkausta, käyttöohjeita tms. ei saa olla mukana.
 
Eli jos on onnea, niin hyvin käy. Jos ei ole, niin tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin vastaavan laitteen ostaminen Suomesta."

 
"Tosiaan tuo tullijuttu on ******* homma. Liian riskikästä. Mitenköhän kävisi jos kaveri lähettäisi sen Suomeen sieltä jenkeistä lahjalähetyksenä, ja laittaisi kylmästi arvoksi alle 45€? "
 
"Tullimiehet osaavat käyttää nettiä, eli saava kyllä hinnan selville."
 
"Jepjep, mutta siis avattaisiinko tuo paketti ylipäätänsä jos arvoksi on merkitty alle 45€? Eihän tuollaista lähetystä pitäisi tullata?"
 
"Ihan mahdollista, tullimiesten tehtäviin kuuluu myös se että varmistetaan että se "lahja alle 45€" on oikeasti sellainen. Toisaalta tuskni resursssit riittävät kaikkien pakettien tarkastamiseen, voi lopputulema olla tuurista kiinni. "
 
"On tuo kyllä tuuripeliä noiden lahjojen lähettely ja tullin läpi kävely. Argh. Kai se on pakko sitten ostaa Euroopasta... yli 600€ kalliimmalla. Miksi verojen kiertämisen pitää olla näin vaikeaa =D "
 
Että joo. On minulla vielä joitakin ideoita, mutta ne on sellaista erinomaista sähläämistä ja hinta tulee jo niin lähelle Euroopan hintaa (parin sadan euron ero) ettei ole sählingin väärti.
 
Kiitos kaikille ketjuun vastanneille! Ja jatkakaa ihmeessä kommentointia ja ideointia =D
 
Presidentti
07.07.2013 13:54:13 (muokattu 07.07.2013 14:00:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitä, mikä määrää tarkistetaanko joku vihreää linjaa kulkeva vai ei, ei osaa sanoa isä jumalakaan. Tullimiehillä toki on omat konstinsa valita mahdolliset tarkistettavat. He tietävät ihmisen psykologiasta yllättävän paljon ja monilla heillä on vuosikymmenien kokemus kusettajista.
 
Tämä. Paljon näkee esim. Suomi24-keskusteluissa ja Facebook-ryhmissä kaikenlaisia "nerokkaita" ehdotuksia selvitä ilman veroja/tulleja, liittyi se sitten arvotavaroiden tuontiin lomamatkalta tai Saksassa asuvalta sukulaiselta auton ostamiseen.
 
Yleensä se mihin nämä aina kaatuvat, on se ettei mitään pohjatyötä tai lakien tutkimista ole tapahtunut vaan heitellään mutupohjalta ideoita mitkä ovat syntyneet paskalla istuessa. Ongelma vaan on se, että vastapuoli tekee hommaa työkseen, tai on tehnyt sitä jo vuosikymmeniä.
 
E: Ja edellistä vuodatusta ei nyt kannata ymmärtää siinä mielessä, että olisin rankan verotuksen kannalla ja verovapaata tuontia vastaan. Ei, olen vain enemmänkin realistinen siitä mitä kannattaa lähteä yrittämään. Ymmärrän toki, että Suomessa muusikkona itsensä elättäminen tai ylipäänsä vakiintumattoman yritystoiminnan pyörittäminen "vaatii" verosuunnittelua ja ns. luovaa kirjanpitoa.
 
Se vaan tarjoaa myös plussana sen vaihtoehdon, että mutkasta voi poistua tyylikkäässä hallitussa luisussa, jos haluaa. -AWKM
Velokki
09.07.2013 22:56:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

---VIELÄ YKSI KYSYMYS---
 
Tämä vaihtoehto voisi toimia. Kaveri, joka on Yhdysvaltain kansalainen, tuo laitteen Suomeen? Ottaa laitteen kuitteineen mukaan ja siis "aikomuksena viedä se takaisin Yhdysvaltoihin". Mitäs tuossa tilanteessa kävisi? Omasta mielestä ei voi käydä muutakuin eeppinen voitto!
 
House Band
09.07.2013 23:40:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän tuohon maksaa sähköhommat?
Ja sen jälkeen takuut ja huollot?
Ja vielä vakuutus?
Mikä siinä sitten tulee halvaksi...?
Ota siitä sitten selvä.
 
Soittaja soittaa,haitaristi haittaa.
rintapek
10.07.2013 00:24:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En varsinaiseen veronkiertoon viitsi neuvoa ketään.
 
Mutta huomaatkos sanat kaveri ja kaveri. Nuo ideat perustuvat siihen, että se on kaveri, joka raahaa laitetta lentotavaroissaan yli atlantin. Ja se on kaveri, joka narahtaa tullissa, jos narahtaa.
 
Nuo ovat asioita, joita en tosiaankaan kaverille viitsisi sälyttää.
 
One kind of music only - the good kind
Velokki
10.07.2013 01:33:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

House Band: Mitähän tuohon maksaa sähköhommat?
Ja sen jälkeen takuut ja huollot?
Ja vielä vakuutus?
Mikä siinä sitten tulee halvaksi...?
Ota siitä sitten selvä.

 
Sähköhommat? Axe FX on universaali. Standardi sähköjohto vaan kiinni ja menoksi.
Takuu? Vuoden takuu. Huollot? Eipä tunneta Axe FX:ssä sellaisia :D Vakuutus? Miksi se vakuuttaa tarvitsisi?
 
rintapek: En varsinaiseen veronkiertoon viitsi neuvoa ketään.
 
Mutta huomaatkos sanat kaveri ja kaveri. Nuo ideat perustuvat siihen, että se on kaveri, joka raahaa laitetta lentotavaroissaan yli atlantin. Ja se on kaveri, joka narahtaa tullissa, jos narahtaa.
 
Nuo ovat asioita, joita en tosiaankaan kaverille viitsisi sälyttää.

 
Tietenkään en pistäisi kaveria kyseenalaiseen tilanteeseen - ollaan tämän kaverin kanssa juteltu että jos on jotain tuuripeliä kyseessä niin unohdetaan koko juttu - ihan molempien tahdosta. Ja tässä viimeisimmässä teoreettisessa tilanteessa ei edes kyseinen kaveri olisi homman puikoissa - vaan joku tuttavuus Yhdysvalloista.
 
Kritiikin ymmärrän, mutta tässä en ole ajamassa itseäni tilanteeseen, jossa minulla on rikkinäinen kone vailla takuuta, sillä;
A) Axe FX II ei mene rikki
B) minulla on takuu.
 
Ja kaveria en ikinä laittaisi tuuripeli-tilanteeseen, eikä kaverikaan tuollaista edes lähtisi tekemään. Tässä nyt katsotaan vaan mahdollisia vaihtoehtoja - voisiko sen 600€ pienellä keinottelulla säästää? Jos voi, niin miksei sitä toteuttaisi jos tilaisuus aukenee - tämä siis edellyttää sitä että Yhdysvaltain kansalainen on tulossa Suomeen visiitille. Ja tietenkin jos sitä räkkikeissiä (joka on matkatavaroista maailman helpoimpia kuljettaa) raahaa ja minulle sen Axen tuo, niin kyllä siitä sopivan korvauksen (50-100€). Säästän siinä silti sen 500€ (kuukauden vuokra/Meksikon Strato/300 pussia ruisleipää jne.) ja tuoja saa hieman enemmän tuhlattavaa matkabudjettiinsa.
 
rintapek
10.07.2013 01:47:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velokki:
 
Tietenkään en pistäisi kaveria kyseenalaiseen tilanteeseen - ollaan tämän kaverin kanssa juteltu että jos on jotain tuuripeliä kyseessä niin unohdetaan koko juttu - ihan molempien tahdosta. Ja tässä viimeisimmässä teoreettisessa tilanteessa ei edes kyseinen kaveri olisi homman puikoissa - vaan joku tuttavuus Yhdysvalloista.

 
Hmmm... maailmassa on kysymyksiä, joihin kuka tahansa tolkuissaan oleva vastaa suorilta EI. Yksi niistä kuuluu: "Vie tämä laatikko rajan yli puolestani".
 
räkkikeissiä (joka on matkatavaroista maailman helpoimpia kuljettaa) raahaa
 
Omien matkatavaroiden ohella se on nimenomaan raahaamista.
 
One kind of music only - the good kind
Velokki
10.07.2013 16:04:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Hmmm... maailmassa on kysymyksiä, joihin kuka tahansa tolkuissaan oleva vastaa suorilta EI. Yksi niistä kuuluu: "Vie tämä laatikko rajan yli puolestani".
 

 
Omien matkatavaroiden ohella se on nimenomaan raahaamista.

 
Jjep, randomin tyypinhän sieltä palkkaan hakuhommiin, sanon että mustan laatikon löytää klo 23:30 Van Nuysin Wal-Martin vierestä, jonne Bandidos Locos del Sur-jengin jäsenet ovat sen low-ridereillaan vieneet. Mustan laukun sisällöstä vaietaan, mutta sen on ylitettävä raja, tai...
 
Ja kyllä minä ainakin yhden laukun ottaisin lisää, jos tietäisi että siitä saa 100€ kun perille pääsee! 8)
 
Noniin, lisää moralisoijia?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti