Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ilmaisia online-videokursseja.
1
marviner
04.05.2013 21:15:08 (muokattu 05.05.2013 02:58:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaanpas tätä infoa tähänkin foorumiosioon..
 
Elikäs, tossa aiemmin kitarapuolella mainostin saittia nimeltä http://coursera.org.
 
Siellä on tarjolla kaikenlaista kurssia maailman huippuyliopistoista (CalTech, Princeton, Stanford..jne). Siellä on myös mukana Berklee college of Music. Kuten otsikossa tuli mainittua, nämä kaikki ovat ilmaisia. olen itse osallistunut muutamille kursseille, ja tähän asti ei ole ollut mitään valittamista opetuksen tasosta. Kaiken kaikkiaan toimiva konsepti.
 
Courserassa voi etäopiskella monia eri aiheita, biologiaa, fysiikkaa, matematiikkaa, tietotekniikkaa - ja tietysti musiikkia, studioaudiotekniikkaa, kitaran soittoa, säveltämistä, improvisaatiota - ja kappas vaan - voi opiskella vaikka vahvistimen rakentamista.
 
Kurssit on aikataulutettu, eli ne alkaa tiettynä päivämääränä. Esimerkin vuoksi laitetaanpa tässä vaikka se vahvarikurssi:
 
Alkaa 3. kesäkuuta ja on kestoltaan kuusi viikkoa. Sivuilta löytyy kurssin esittelyvideo. https://www.coursera.org/course/audiomusicengpart1
 
Tuo nyt vaan oli yksi esimerkki kurssitarjonnasta. Kannattaa tutustua tarkemmin myös muihin kursseihin. Niitä on melkein 400 eri aihealueista.
 
Mutta jos pysytään musiikissa, niin tämänhetkinen kurssilista löytyy tuolta:
https://www.coursera.org/courses?orderby=upcoming&cats=music
 
Kohta alkaa kurssi nimeltä "History of Rock - part I" (13. toukokuuta) johon olen itse osallistumassa.
 
Ai niin, semmoinen loppuhuomautus vielä, että kurssiohjelmaan kuuluu usein kotitehtäviä ja väli- sekä loppukokeita, mutta kukaan ei luonnollisesti pakota niitä tekemään, jos ei niitä halua tehdä. Oppimisen tehokkuuden kannalta on toki suositeltavaa tehdä kotitehtäviä, mutta kuten sanottua tehtävien / kokeiden suorittaminen on täysin vapaavalintaista.
 
Eli ei tarvitse jännittää :) kursseja voi seurata myös katsomalla pelkät viikottaiset videoluennot - youtubetyyliin :)
 
Edit: Se vielä vielä sanomatta, että uusia kursseja tulee koko ajan lisää. Eli kannattaa käydä aina aika ajoin vilkuilemassa uutuuksia.
 
gravehill
05.05.2013 01:00:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista. Piti kokeeksi kirjautua. Niille joita asia kiinnostaa, jo loppuneillekin kursseille voi ilmoittautua ja näin saa kurssien sisällön kerralla saataville. Arvosanoja ei noista toki enää jaella.
 
http://www.chaosresearch.net
marviner
05.05.2013 01:40:04 (muokattu 05.05.2013 02:45:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gravehill: Mielenkiintoista. Piti kokeeksi kirjautua. Niille joita asia kiinnostaa, jo loppuneillekin kursseille voi ilmoittautua ja näin saa kurssien sisällön kerralla saataville. Arvosanoja ei noista toki enää jaella.
 
Kyllä, oikeassa olet. Tämä jäi myös mainitsematta.
 
Itse asiassa tässä online-opiskeluhommassa taitaa olla paljonkin asioita avattavana, joten laitetaanpa tähänkin foorumiosioon videolinkki, jossa selvitetään koko online-opiskelujutun ideaa yleisellä tasolla. Kertojana toinen Courseran perustajajäsenistä.
 
TED Talks - Daphne Koller: What we're learning from online education:
http://www.youtube.com/watch?v=U6FvJ6jMGHU
 
Käykää katsomassa, ja jos innostutte asiasta, niin pistäkää ihmeessä tietoa eteenpäin muillekin. Nämä tällaiset ovat selkeästi niitä hyviä asioita, joita tämä maailma kaipaa :)
 
JoeHans
05.05.2013 12:22:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno konsepti. Kirjauduin kokeeksi myös yhdelle kurssille. Tästä tulee hieman mieleen Lynda, joka kylläkin vain on maksullinen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti