Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuuntelukerrat
1
Juhani
27.04.2013 19:29:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sinänsä ihan turha asia, mutta tällainen tuli mieleen. Nimittäin jokaisella koskaan tehdyllä biisillä on olemassa jokin luku montako kertaa kappale on kuunneltu alusta loppuun. Jollain Beatlesilla luvut on varmaan aika suuria. Mutta loppupeleissä kaikilla biiseillä on vähintään yksi kuuntelukerta. Mitä sitten? En tiedä. :) Tuli vain mieleen. Ehkä joku voisi laittaa niitä omiin sarjoihinsa. Ja tekeekö biisi jonta moni on halunnut kuunnella usein siitä hyvän? Luultavasti kärkipäässä olevat biisit ei edes ole kovin hyviä.
carnation
27.04.2013 22:37:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Mutta loppupeleissä kaikilla biiseillä on vähintään yksi kuuntelukerta. Mitä sitten? En tiedä. :) Tuli vain mieleen. .
 
Hmm, mielenkiintoinen näkökulma.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
Rotuvaari
27.04.2013 22:42:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lukkoa ja bannit. Ei tänne tulla sekoilemaan.
 
Syödessään tätä vaatimattomaksi muuttunutta ateriaansa hän katseli korppia puun oksalla ja oli kuulevinaan, kuinka lintu röyhtäisi.
Johann Onn
27.04.2013 23:38:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Mutta loppupeleissä kaikilla biiseillä on vähintään yksi kuuntelukerta.
 
(A) Ai myös: John Gace - 433 ???. Mitäs siinä voi sinänsä "kuulla" ????.
 
(B) Täytyykö tehdä biisi, missä on pelkkiä infra- ja ultra-ääniä ja kysyä, "...no mitäs pidät k-u-u-l-e-m-a-s-t-a-s-i-?".
 
sellisti
28.04.2013 22:22:49 (muokattu 28.04.2013 22:23:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johann Onn: (A) Ai myös: John Gace - 433 ???. Mitäs siinä voi sinänsä "kuulla" ????
 
Kaikki äänet mitä sen biisin aikana kuuluu on osa sitä biisiä, kuten yleisön yskähdykset, ilmastointilaitteen humina ja ulkopuolelta kuuluvat äänet. Sinälläänhän se on hieno biisi että yksikään esitys ei ole samanlainen, ja silti kyse on samasta sävellyksestä. :) Kuinkahan monesti lienee muuten levytetty..?
 
"Vähän mä oon pettynykkin. Olis ollu paljo mukavampaa ku sellisti olis ollu kaunis nainen. Jalat harallaan herkällä otteella sulosäveliä loihtimassa. Tälläiselle olis voinu sanoa suurella sydämellä että: yhdyn edelliseen puhujaan." -jami
Janus
28.04.2013 23:38:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sellisti: Kaikki äänet mitä sen biisin aikana kuuluu on osa sitä biisiä, kuten yleisön yskähdykset, ilmastointilaitteen humina ja ulkopuolelta kuuluvat äänet.
 
Totta. Mutta entäs tämä Alphonse Allais'n sävellys yli 50 vuotta ennen Cagea? http://solomonsmusic.net/Allais_silence.gif
 
_____
 
Muutenkaan en osta tuota aloitusviestin kaikilla biiseillä on vähintään yksi kuuntelukerta-väittämää. Tuo sisältää oletuksen, että kaikki sävelletty musiikki olisi pitänyt esittää - mikä ei tokikaan pidä paikkaansa, sillä nuottikuva sävellyksestä on kiistatta "biisi". Esimerkiksi Leif Segerstamin säveltämästä yli 260 sinfoniasta on esitetty "vain" satakunta - ja absoluuttisen sävelkorvan omaavana (ja muutenkin eksentrisenä, luomisvoimaisena taiteilijana) Segerstam kirjoittaa sävellyksensä miltei reaaliajassa paperille luomisprosessin aikana ilman instrumentteja.
 
Johann Onn
29.04.2013 00:15:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

entäs tämä... ...legendaarinen ja erittäin osuvasti, nimetty levy ?.
 
http://dangerousminds.net/comments/ … and_wisdom_of_ronald_reagan_lp_1981
 
Tosta saa vaikka sillä tuhannella kuuntelukerralla, aina vaan jotain uutta irti...
 
Presidentti
29.04.2013 11:12:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johann Onn: (A) Ai myös: John Gace - 433 ???. Mitäs siinä voi sinänsä "kuulla" ????.
 
(B) Täytyykö tehdä biisi, missä on pelkkiä infra- ja ultra-ääniä ja kysyä, "...no mitäs pidät k-u-u-l-e-m-a-s-t-a-s-i-?".

 
Jos olet koskaan klassisen konsertissa ollut, niin tiedät että yskimistä vähintään. Se kun ei tunnu ikinä loppuvan.
 
Se vaan tarjoaa myös plussana sen vaihtoehdon, että mutkasta voi poistua tyylikkäässä hallitussa luisussa, jos haluaa. -AWKM
Juhani
01.05.2013 08:45:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Totta. Mutta entäs tämä Alphonse Allais'n sävellys yli 50 vuotta ennen Cagea? http://solomonsmusic.net/Allais_silence.gif
 
_____
 
Muutenkaan en osta tuota aloitusviestin -väittämää. Tuo sisältää oletuksen, että kaikki sävelletty musiikki olisi pitänyt esittää - mikä ei tokikaan pidä paikkaansa, sillä nuottikuva sävellyksestä on kiistatta "". Esimerkiksi Leif Segerstamin säveltämästä yli 260 sinfoniasta on esitetty "vain" satakunta - ja absoluuttisen sävelkorvan omaavana (ja muutenkin eksentrisenä, luomisvoimaisena taiteilijana) Segerstam kirjoittaa sävellyksensä miltei reaaliajassa paperille luomisprosessin aikana ilman instrumentteja.

 
Ei ollut väittämä vaan lähinnä pohdinta. Ehkä tarkoitin lähinnä sävelletyn teoksen esityskertaa mukaan laskettuna tallenteet. Jos siis sävellät teoksen ja soitat sen niin se on esitetty jossain muodossa kerran, mutta voihan toki vain kirjoittaa nuotteja paperille ilman että niitä soitetaan koskaan. Lähinnä tarkoitin jos olisi olemassa jokin lista tyyliin youtuben tai spotifyn soittokerrat, mutta liittymättä mitenkään nettiin. Joku kuulee kappaleen kaupassa niin se olisi taas +1. ;)
 
Tosiaan mielenkiintoinen pointti ettei samaa musaa voi kuulla välttämättä samalla tavalla kahta kertaa. Kaikki kuulostaa luultavasti myös hieman erilaiselta eri kuulijoille kuulosta ja siitä miten aivot äänen tulkitsee.
Janus
01.05.2013 11:14:35 (muokattu 01.05.2013 11:17:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Tosiaan mielenkiintoinen pointti ettei samaa musaa voi kuulla välttämättä samalla tavalla kahta kertaa.
 
Myös eri esityskerrat voivat olla huomattavan - tai täysin - erilaisia.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleatoric_music
 
Rytmimusiikin improvisaatio, "liveversiot", free jazz jne. sitten vielä erikseen, tietysti. Mutta paljon musiikkia on sävelletty ihan siinä mielessä, että vaihtuvat, määritetyt parametrit tekevät jokaisesta esitys/levytys/jne. kerrasta erilaisen. (Esim. suuri osa noista Segerstamin sinfonioista - osa mahtuu partituureineen 1-2 A4-arkille, ja ovat lähinnä sävelvalikkoja ja esitysohjeita.)
 
Ei ole väittämä =/= Mutta loppupeleissä kaikilla biiseillä on vähintään yksi kuuntelukerta.
 
Väitä ihmeessä, no harm in that! :) Se on keskustelun perusedellytyksiä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti