Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymyksiä demon lähettämisestä
1
Khaos-
27.01.2013 23:09:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut se hetki, kun aion lähettää omia biisejäni eri yhtiöihin. Demolla 4 biisiä, onko hyvä määrä?
 
Pystynkö luottamaan siihen, ettei kukaan varasta biisejäni? Miten voin todistaa biisin omakseni?
 
Nauhalla biisit pianolla ja laululla, vai pitäisikö lisätä jotain?
 
Muita asioita, mitä minun olisi hyvä tietää?
 
Kiitos.
 
Janus
27.01.2013 23:15:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tavoitteletko artisti- vai kustannussopimusta?
 
Khaos-
27.01.2013 23:21:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Tavoitteletko artisti- vai kustannussopimusta?
 
mitä noi sopparit tarkottaa? Tietysti haaveeni on päästä joskus itse levyttämään, mutta olisi hienoa tehdä myös muille musiikkia.
 
Bonham
28.01.2013 00:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Khaos-: On tullut se hetki, kun aion lähettää omia biisejäni eri yhtiöihin. Demolla 4 biisiä, onko hyvä määrä?
 
Pystynkö luottamaan siihen, ettei kukaan varasta biisejäni? Miten voin todistaa biisin omakseni?
 
Nauhalla biisit pianolla ja laululla, vai pitäisikö lisätä jotain?
 
Muita asioita, mitä minun olisi hyvä tietää?
 
Kiitos.

 
Eli ilmeisesti ei kuitenkaan ole aika lähettää sitä demoa, jos noin paljon olet pihalla...
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Kapane
28.01.2013 02:14:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Biisit voi todentaa omaksi laittamalla ne vaikka soundcloudiin streamattavaksi. Tai jos ei missään tapauksessa halua niitä nettiin, niin polttaa ne levylle, kirjoittaa ylös nuotteina ja sanoituksina, ja postittaa itselle. Kirjettä sitten ei saa avata ja todeta kivaa yllätystä, vaan se avataan sitten vasta oikeudessa, jos niikseen tulee.
 
Molemmat näistä on kikkoja, joilla omaa tekijänoikeutta voi suojella, vaikka teoriassa se on syntynyt sillä hetkellä, kun olet sitä biisiä ekan kerran ottaa näpytellyt panhuilullasi.
 
Demon lähettäminen levy-yhtiöön kuulostaa ehkä vanhanaikaiselta, mutta konemusiikkipuolella ainakin homma toimii vielä pitkälti näin. Sielläkin soundcloud on tärkeä musiikin jakoon tehty kanava.
 
Tosin, ja nyt tarkkana, kukaan ei kaipaa demoa, mihin joku on riipustellut jotain akkarikamaa ja sitten selittää, että olis kiva, jos teiltä löytyis vaikkas joku bändi tai joku jonka kanssa sitten vaikka lauleskella tai jotain. Laita se demo mielummin yleiseen jakoon youtubeen, soundcloudiin, myspaceen, mikseriin ja joka puolelle - sitten pakota kaikki kuuntelemaan. Mieti kohdeyleisö ja spämmää niitä. Jos se on rullalautapunkkia, niin sen skenen foorumit toimii. Spämmäämisessä pitää kuitenkin olla hienotunteinen ja lähestyä varovasti. Kova jätkä ei edes väitä biisiä omakseen vaan perustaa ketjun: "hyvää musaa skedehommiin" ja väittää kuullensa tämmöisen biisin. Ketju, jos elää, niin biisi on siinä aina ekana ja saa varmasti kuunteluita. Itse pommitin nuorempana IRC-galleriassa tyttöjä herutusviesteillä ja kolmannessa viestissä kehotin testaan mun bändiä. Se toimi, parhaimmillaan 500 kuuntelua per päivä ja olihan sitä kiinnostusta sitten levy-yhtiöissäkin, mutta ei siitä sen enempää.
 
Mutta ei se spämmääminenkään riitä. Biisin ja artistin pitää olla hyvä, jotta se homma alkaa elään itsekseen. Kannattaa miettiä sitä, mikä tekee susta erinomaisen artistin. Se, että osaa laulaa ja kappaleet on hyviä, niin pääsee pitkälle, mutta imago pitää olla kunnossa. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi olla stailattu, mutta jos esimerkiksi kappaleessa ei ole kuvaa, kun se on soundcloudissa (tai siitä löytyy joku Timo Jutilan kuva), niin ei se houkuta kuuntelemaan. Kansi, jossa on artistin ja kappaleen nimi ja se on hyvin suunniteltu on hyvä lähtökohta. Eikä se vaadi, kuin vähän Photoshop treeniä. Toisekseen, jos kyseessä on ns. teinimusiikki, niin levyn kannessa kannattaa olla oma naama. Listalle nousteista debyyttilevyistä voisi laskea hyvän prosentin, että kuinka monen kannessa on se artistin naama. Toinen imagoasia on artistinimi. Helppo ja pikkunäppärä auttaa aina, kunhan se muistuttaa genrestä, mitä artisti edustaa. Lisäksi erään tutkimuksen mukaan useimmat listasijoituksia tekevät artistit ovat nimetty loppuakohti laskevan intonaation mukaan. Vitun hyvä esimerkkinimi, jonka näin tänään: "Tricky Sorsa". Toimii DJ:llä ja aionkin sen omaan käyttöön valjastaa.
 
Miksaaminen on myös tärkeää ja se, että levyt on äänitetty hyvin. Hyvänkin biisin pilaa epätasapainoisella miksauksella tai liiallisella mudalla ala-middlessä. Kappale väsyttää ihmistä molempien fyysisten ominaisuuksien vuoksi.
 
Nojoo, tässä yöraivoamista.
 
Moi.
 
http://vimeo.com/46875594#at=0
reaper666
28.01.2013 06:40:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Eli ilmeisesti ei kuitenkaan ole aika lähettää sitä demoa, jos noin paljon olet pihalla...
 
tälläset kommentit kyllä ärsyttää. sama kun työhaastattelussa pärjää jos on ko. alalta kokemusta mahd.paljon vaikka olisi edellisenä päivänä koulun penkiltä vasta päässyt. ei kukaan voi oppia mitään jos ei kysele ja kokeile. hyvä se on kysellä ensin ihan perusjuttuja niin auttaa jo jonkin verran.
 
topikin aloittajalle sellaisia terveisiä, että yleensä yhtiöt tykkää jos tuote on jo valmis. eli jos sulla laulu ja piano pelkästään ja kirjeessä selität että olis kiva jos olis bändikin niin ei välttämättä näytä hyvälle.
jos uskot biiseihisi niin voithan palkata studioon tyyppejä soittamaan demolle ja lähettää sitten ihan valmiin paketin. ja ei niiden tarvitse olla mitään ammattilaisia ketkä pyytää 50e tunti. huippusängynlaitamuusikoita on suomi pullollaan ketkä voisivat maksaa että edes pääsisivät soittamaan :D
 
jos meinaat tehdä musiikkia muille niin biisin tarvii olla rumpujamyöten valmis. kuullemma vuosia sitten asia oli eri. mutta kaikki maksaa nykyään niin yhtiöt eivät halua nähdä vaivaa vaikka melodia hyvä olisikin.
 
Kalmo
28.01.2013 09:18:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musiikkikustantamo saattaisi kukaties olla oikeampi paikka demollesi kuin levy-yhtiö??
Musiikkikustantamoilla on kontakteja artisteihin ja yhtiöihin, ja ne markkinoivat nimenomaan biisejä.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Kailis
28.01.2013 12:51:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Eli ilmeisesti ei kuitenkaan ole aika lähettää sitä demoa, jos noin paljon olet pihalla...
 
Vuoden 2013 kannustuspalkinto jaetaan hieman etuajassa...
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
Objectif Lune
28.01.2013 12:51:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kapane: ...hyvää settiä...
 
Kapaselle ehdotonta komppia ja plussa. Hyvin selitetty. Ei voi liikaa kuitenkaan korostaa sitä, että olemassaoleva fanbase (eli ihmiset, jotka pitävät musiikistasi, kuuntelevat sitä aktiivisesti ja ovat valmiita suosittelemaan sitä muille) alkaa olla sopimuksen saamiseksi välttämätön. Se ei tarkoita, etteikö timanttisilla biiseillä voisi silti herättää yhtiöiden kiinnostusta, mutta levy-yhtiön on paljon helpompi uskoa uuteen tulokkaaseen, jos siihen uskoo jo lauma muita ihmisiä.
 
Niinpä mä luulisin, että sun eka askel ei nyt olekaan levyjen lähettäminen vaan paremman demon tekeminen. Sillä demolla yrität saada hieman kuulijakuntaa ja palautetta musiikistasi. Sen vuoksi nykyään suurin osa demoista tehdään valmiiksi tuotteiksi, jotka on tarkoitettu yhtä lailla kuulijoille myytäviksi kuin levy-yhtiöille. Kapane kertoikin jo hyvin, mitä tarvitset paremman demon tekemiseen.
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
Milkop
28.01.2013 12:53:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Vuoden 2013 kannustuspalkinto jaetaan hieman etuajassa...
 
Bonham osaa.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti