Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tyhmääkin tyhmempi metalli
1 2 3 4 532 33 34 35 36
velipesonen
30.11.2012 11:03:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Hevi on tyhmää" on jokseenkin monimielinen lause. Jos pidämme tyhmyyttä jotenkin kiusalllisena piirteenä, täytyy sanoa että lause pitää paikkansa vaikka onkin lieventelevä: Todellisuudessa hevi tai metalli tai mitä se nyt onkin on tyhmääkin tyhmempää.
 
Hevin perinpohjaista tyhmyyttä kuvastaa tällä hetkellä tv:ssä pyörivä umpityhmä sarja Metal Evolution. Jos sarjan antia tarkastelee taidehistorian tai kulttuurihistorian näkökulmasta, se on ala-arvoinen, anakronistisen jälkiviisas ja omaa hölmöyttään glorifioiva, sanalla sanoen raivostuttavan typerä.
 
Sarjassa esitettävät tulkinnat taiteen ja yhteiskunnan suhteesta ovat puhdasoppisen idioottimaisia, pöllöjä ja edelleenkin raivostuttavia. Esimerkki: Joku siellä todisteli että trash metalin synty liittyi siihen kuinka Reaganin hallitsemassa "konservatiivisessa" yhteiskunnassa oli niin tuskallista elää. Ensinnäkin trash-bändit aloittivat suunnilleen samaan aikaan kuin Reagan Amerikan presidenttinä ja toisekseen heidän oli pitänyt saada ideoihinsa pohja jo aikaisemmin. Kolmanneksi kuka on oikeasti sitä mieltä että Reaganin hallitsema Amerikka olisi ollut mitenkään konservatiivinen; eikö se juppikulttuureineen ja taloudellisine kiihdyttelyineen ollut mahdollisimman antikonservatiivinen? Reagan oli presidenttinä äärimmäinen reformisti eikä mikään konservatiivi.
 
Mutta hevin maailmassa tämä ei ole edes sitä hömelöintä osastoa. Jos joku pitää ainetta olemuksellisesti henkeä arvokkaampana, epäilen ettei ainekaan voi olla niin tyhmää, jokin raja silläkin täytyy olla. Itse asiassa aineen luulisi olevan aika viisasta.
 
Sarjasta enimmäkseen vastaava toimittaja on antropologi, mikä pistää jo hälytyskellot soimaan. Kyllä minä tiedän että yliopistoissa - etenkin humanistis-humoristisella puolella - pyöritetään soopaa mutta Metal Evolutionin vähäjärkisyys on jo aggressiivista lajia. Onko länsimainen yhteiskunta saavuttanut itsetuhossaan sen asteen että tällaista pidetään jotenkin fiksuna ja sitten vain ihmetellään kuinka nuorison todellisuudentaju on karannut?
 
Itse hevimusiikin tyhmyydestä on sen tekijöillä käsitys että se on jotenkin älykästä tyhmyyttä. Eikä ole.
 
A man with lots of uncorrected personality traits.
Milkop
30.11.2012 11:12:48 (muokattu 30.11.2012 11:16:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melko mielenkiintoista.
 
E: Tosin Metallica-ketjun perusteella tämä on täyttä totta.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
-J
30.11.2012 11:31:01 (muokattu 30.11.2012 11:31:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyhmäksi en lähde ketään tai mitään syyttelemään, koska se voisi olla myös tyhmää - mutta sen olen pistänyt merkille, että useimmat tuntemani hevimusiikin ystävät omaavat sangen kapeakatseisen katsomuksen musiikillisten asiayhteyksien saralla. Toisinsanoen, ei hyväksytä mitään muuta musiikkityyliä kuin heviä ja pahimmillaan dumataan kovaan ääneen kaikki muu musa. Okei. Tuo jälkimmäinen on mielestäni typerää.
 
Tirskukaamme säälistä rölöttäjille, sillä toiset ovat heitä etevämpiä olennaisuuksissa.
Timitzii
30.11.2012 11:43:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on. Itse olen niin perkeleen kyllästynyt Tuben joka videolta löytyviin "ristinritareihin":
 
- "Thiz is rel musik fuck justin beaver lets unite aguinst her pop will fall tru metal will prevail manowar .,/ rock mothafucka"
 
Turpa umpeen, vitun mongoli.
 
elsewhere
30.11.2012 11:45:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän voidaan lisätä myös se, että ainakin kitarakamapalstan urpoimmat postaukset tulevat lähes yksinomaan hevipettereiltä.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Maxwell von Karma
30.11.2012 11:45:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika hyvä lähteä Metal Evolutionin perusteella "heviä" haukkumaan. Mää kuuntelenki hevin lisäksi myös progea! Mut kirjotin kyllä C:n pitkästä matikasta, joten kai mää vähän tyhmä olen. :(
 
No ei noin Sergei, nyt mä soitan teille.
Timitzii
30.11.2012 11:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalli 'tyhmimmillään' löytyy tästä dokumentista:
 
http://en.wikipedia.org/wiki/The_De … vilization_Part_II:_The_Metal_Years
 
Suosittelen katsomaan, en ole pitkään aikaan nauranut noin kovin. Lyhyesti sanottuna, haastatteluissa nolataan huomaamatta erilaisia rock-egoja, ja kuunnellaan aloittelevien bändien kusipäisiä ja idioottimaisia mietteitä. Sairaan viihdyttävää.
 
velipesonen
30.11.2012 11:56:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-J: Tyhmäksi en lähde ketään tai mitään syyttelemään, koska se voisi olla myös tyhmää - mutta sen olen pistänyt merkille, että useimmat tuntemani hevimusiikin ystävät omaavat sangen kapeakatseisen katsomuksen musiikillisten asiayhteyksien saralla. Toisinsanoen, ei hyväksytä mitään muuta musiikkityyliä kuin heviä ja pahimmillaan dumataan kovaan ääneen kaikki muu musa. Okei. Tuo jälkimmäinen on mielestäni typerää.
 
Tyhmistä puheista huomauttelu on tietenkin enimmäkseen turhaa, mutta jos on kyse yliopistossa palvelevasta professorista kuten Metal Evolutionin erään haastateltavan kohdalla on aisanlaita niin se on tarpeellista. Professoreiden tyhmät puheet yleensä palautuvat poliittisiin intohimoihin eli tyhmyys ei ole niin sanoakseni aitoa. Mutta tämä hevityhmyys on ihan sitä ihteään.
 
Maxwell von Karma: Aika hyvä lähteä Metal Evolutionin perusteella "heviä" haukkumaan. Mää kuuntelenki hevin lisäksi myös progea! Mut kirjotin kyllä C:n pitkästä matikasta, joten kai mää vähän tyhmä olen. :(
 
Kaikilla suomalaisilla on metalliannos ylipuolella koska NWOTBHN löi itsensä läpi vuonna 1981 ja hevi on sen koommin istunut kuin tatti. Ei ole minun vikani että elän hevimaassa. Metal Evolution vain kirkastaa erittäin kouraantuntuvasti mistä tässä kaikessa on kysymys. Jos sulla on videonauhalla suomalaisen Rockstopin jaksoja niin siinä on toinen varsinainen kiteyttäjä.
 
Tunnen teoreettisen fysiikan tutkijoita jotka ovat hevifanaatikkoja muttei se tee hevistä yhtään vähemmän tyhmää. Jos mennään toiseen äärilaitaan tällä akselilla niin monilla ns. konserttimusiikin nykysäveltäjillä on pakkomielle että joka ikisen nuotin olisi oltava jotain erityisen älykästä. Tämähän ei tietenkään onnistu ja musiikki päätyy usein olemaan tyhmää sekin. Hevin tyhmyys painuu vain sinne toivottoman puolelle.
 
A man with lots of uncorrected personality traits.
phiit
30.11.2012 12:07:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"hevi" tuo yhtä kuvaava sana kuin "tekno" :) on hyvää heviä ja metallia sekä on paskaa heviä ja metallia.. jokaiselle jotakin
Kalmo
30.11.2012 12:15:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kyllä aika samaa mieltä Metal Evolutionin dorkuudesta. Kaveri on saanut kasaan rahat ohjelmantekoon ja päässyt matkustelemaan itseään kiinnostavan teeman puitteissa, ja se siitä. Se kaiken "älyllistäminen" käsittämättömin ajatuskuvioin on aika säälittävää.
 
Muuten hevi ei ole paljonkaan typerämpää, kuin monet muut musiikinlajit. Sisältyyhän siihen sentään paljon teknistä virtuositeettia ja totista duunia, ja monet heavylaulajat ovat erinomaisia.
 
Isolta osalta se on vain niin pirun keskenkasvuista. On kauhean vaikea ottaa vakavasti yli kolmekymppistä, joka ihan tosissaan paahtaa tekstejä, jotka ovat kolmetoistavuotiaan tasolla. Pitää vain hyväksyä, että kuten huippu-urheilussa on Matti Nykäsen tasoiset älykkönsä, niin ei se, että osaa soittaa murinaskittaa, tarkoita sitä, että olisi fiksu. Ei se sitä toki estäkään.
 
Tai se, että yritetään erottua joukosta sillä, että heitetään vielä enemmän tekoverta naamalle ja heilutaan vielä vähän kovempaa, kuin kilpailijat. Hohhoijaa. Viimeksi jäi mieleen joku Uniklubin video, jossa ei ollut omaperäisyyden tai oivalluksen häivääkään. Rasmus-meikki ja hirveää heiluntaa, sopi se biisiin tai ei...
 
Ja löytyyhän sieltä sitten niitä, yleensä vähän pitempään kelanneita, jotka saavat tyylinsä ja karismansa sellaiseen formuun, että homma vain toimii, oli tyhmää tai ei.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
McNulty
30.11.2012 12:32:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko suurempaa tyhmyyttä kuin väkipakolla katsoa ohjelmaa ja sen lisäksi vielä uhrata aikaansa nettikirjoitteluun. Eikö olisi ollut helpompaa laittaa vaan telkku kiinni ja jättää höpinät omaan arvoonsa jos noin kovasti korpeaa? Sen sijaan olisi voinut laittaa omaan mankkaan haluamansa levyn soimaan ja nauttia siitä.
 
"Hevi" on yksi musiikkigenre muiden seassa.
 
I'm rather a person who cannot think clearly... instead of being a person who clearly cannot think.
velipesonen
30.11.2012 12:32:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Muuten hevi ei ole paljonkaan typerämpää, kuin monet muut musiikinlajit. Sisältyyhän siihen sentään paljon teknistä virtuositeettia ja totista duunia, ja monet heavylaulajat ovat erinomaisia.
 
Kyseenalaistan hevin piirissä vallitsevan teknisen virtuositeetin aivan täydellisesti. Hevi hyödyntää niin suppeaa joukkoa erilaisia musiikillisia parametrejä, että vaaditaan jo tyhmää päätä että ylimalkaan viitsii treenata itsensä kompetentiksi sellaisen hallitsemisessa. Hevi on yleensä äärimmäisen köyhää dynamiikasta, sointivärien vaihteluista, äänen tummuus- eli heleysasteen vaihteluista, rytmisestä agogiikasta, muotorakenteiden monimerkityksisyydestä ja temponkäsittelystä. Temponkäsittely ei tarkoita sitä että soitetaan eri osat kappaleista eri tempoissa vaan sitä että tempo elää musiikin mukana, minkä puute hevissä tietenkin johtuu siitä ettei musiikkikaan elä. Hevilaulajien erinomaisuus nyt toteuttaa varsin pitkälle samoja yhtälöitä kuin pilittäjäkitaristien erinomaisuus. Jotkut oopperalaulajat tosiaan tienaavat laulamalla heviä, mutta ainahan voi kysyä mitä musiikillista päämäärää palvelee esittää erinomaisesti jotain erinomaisen tyhmää. Totista duunia, totta vie!
 
A man with lots of uncorrected personality traits.
PsychedelicWarlord
30.11.2012 12:37:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpas taas tarpeellinen aihe.Mitä ihmeen järkeä on avata kymmeniä ketjuja joiden perusidea suurinpiirtein on: "Minun mielipiteeni on fakta ja absoluuttinen totuus"?
 
Onneksi palsta on täynnä huomattavasti mielenkiintoisempia Keskusteluja näiden "keskusteluiden" sijaan joissa pseudosivistynein termein tuputetaan omia mielipiteitä totuuksina.
 
Over And Out minun osaltani.
 
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
velipesonen
30.11.2012 12:38:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Onko suurempaa tyhmyyttä kuin väkipakolla katsoa ohjelmaa ja sen lisäksi vielä uhrata aikaansa nettikirjoitteluun. Eikö olisi ollut helpompaa laittaa vaan telkku kiinni ja jättää höpinät omaan arvoonsa jos noin kovasti korpeaa? Sen sijaan olisi voinut laittaa omaan mankkaan haluamansa levyn soimaan ja nauttia siitä.
 
"Hevi" on yksi musiikkigenre muiden seassa.

 
Minä jo tuossa johdannossa koetin vihjata että hevi on yhteiskunnallinen ongelma tai ainakin osa sitä. Samaan tapaan kuin esim. alkoholista voi tulla yhteiskunnallinen ongelma. Jos tällainen ajattelu ja argumentaatio on levinnyt - ja onhan se levinnyt, kyllä minä sen tiedän - akateemisiin piireihin niin kaipa se silloin on levinnyt muuallekin.
 
Genren käsitteellä voi heittää musiikkiasioissa vesilintua, sillä ei tee mitään ainakaan siinä merkityksessä kuin se tänä päivänä yleensä käsitetään. Hevin ystävät itse ovat mieltyneet ajatukseen että heidän suosikkimusiikkinsa on jollain tavalla automaattisesti altavastaajan asemassa yhteiskunnassa, heillä on siis ikuinen mandaatti "ennakolta heikomman" pelaajan osaksi koituvaan sympatiaan.
 
A man with lots of uncorrected personality traits.
McNulty
30.11.2012 12:39:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Kyseenalaistan hevin piirissä vallitsevan teknisen virtuositeetin aivan täydellisesti. Hevi hyödyntää niin suppeaa joukkoa erilaisia musiikillisia parametrejä, että vaaditaan jo tyhmää päätä että ylimalkaan viitsii treenata itsensä kompetentiksi sellaisen hallitsemisessa. Hevi on yleensä äärimmäisen köyhää dynamiikasta, sointivärien vaihteluista, äänen tummuus- eli heleysasteen vaihteluista, rytmisestä agogiikasta, muotorakenteiden monimerkityksisyydestä ja temponkäsittelystä. Temponkäsittely ei tarkoita sitä että soitetaan eri osat kappaleista eri tempoissa vaan sitä että tempo elää musiikin mukana, minkä puute hevissä tietenkin johtuu siitä ettei musiikkikaan elä. Hevilaulajien erinomaisuus nyt toteuttaa varsin pitkälle samoja yhtälöitä kuin pilittäjäkitaristien erinomaisuus. Jotkut oopperalaulajat tosiaan tienaavat laulamalla heviä, mutta ainahan voi kysyä mitä musiikillista päämäärää palvelee esittää erinomaisesti jotain erinomaisen tyhmää. Totista duunia, totta vie!
 
Samaa sä voit todeta ihan kaikesta... vaikka kuvauksessasi mainitsemistasi bändeistä, kuten The Beatles ja The Who. Tuota teknisyyttäkin voidaan mitata niin monella eri mittarilla, jos moinen koetaan tarpeelliseksi. Eikä kai musiikillinen hyvyys/huonous ole koskaan ollut kiinni erilaisten musiikillisten parametrien määrästä... vai onko?
 
Toisinaan se kahden soinnun renkutus toimii, toisinaan ei.
 
Minusta tällainen velipesosen esittämä jeesustelu on suurinta tyhmyyttä ja typeryyttä.
 
I'm rather a person who cannot think clearly... instead of being a person who clearly cannot think.
velipesonen
30.11.2012 12:42:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Eikä kai musiikillinen hyvyys/huonous ole koskaan ollut kiinni erilaisten musiikillisten parametrien määrästä... vai onko?.
 
Kyse ei ole musiikillisesta laadusta vaan virtuositeetin määritelmästä! Eri asia sitten on, mihin tässä ei ole vielä päästykään, onko virtuositeetti sinänsä sitten tae jonkinlaiselle musiikilliselle laadulle.
 
A man with lots of uncorrected personality traits.
McNulty
30.11.2012 12:44:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Minä jo tuossa johdannossa koetin vihjata että hevi on yhteiskunnallinen ongelma tai ainakin osa sitä. Samaan tapaan kuin esim. alkoholista voi tulla yhteiskunnallinen ongelma. Jos tällainen ajattelu ja argumentaatio on levinnyt - ja onhan se levinnyt, kyllä minä sen tiedän - akateemisiin piireihin niin kaipa se silloin on levinnyt muuallekin.
 
Hevi on varsin lavea määritelmä tietynlaiselle musiikkisuuntaukselle, eikä mitään muuta. Ilmeisesti sinun agendallasi on jokin noitavaino meneillään? Oletko kenties Nokia Mission jäsen?
 
Genren käsitteellä voi heittää musiikkiasioissa vesilintua, sillä ei tee mitään ainakaan siinä merkityksessä kuin se tänä päivänä yleensä käsitetään. Hevin ystävät itse ovat mieltyneet ajatukseen että heidän suosikkimusiikkinsa on jollain tavalla automaattisesti altavastaajan asemassa yhteiskunnassa, heillä on siis ikuinen mandaatti "ennakolta heikomman" pelaajan osaksi koituvaan sympatiaan.
 
Mitäköhän sä höpiset? Tuskin kukaan tänään liittyy hevibändiin siksi että saa luvan olla "underdog" tai pistää "Reaganille kampohin". Hevin puolelta löytyy myös kovasti elitistisiä piirteitä. Jospa sinä nyt besserwisser-päissäsi tutustuisit asiaan vähän enempi, kuin jonkin Metal Evolution dokkarin verran, niin tässä jutussa voisi ollakin jotain keskustelemisen aihetta.
 
I'm rather a person who cannot think clearly... instead of being a person who clearly cannot think.
Weetoz
30.11.2012 12:47:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Samaa sä voit todeta ihan kaikesta... vaikka kuvauksessasi mainitsemistasi bändeistä, kuten The Beatles ja The Who. Tuota teknisyyttäkin voidaan mitata niin monella eri mittarilla, jos moinen koetaan tarpeelliseksi. Eikä kai musiikillinen hyvyys/huonous ole koskaan ollut kiinni erilaisten musiikillisten parametrien määrästä... vai onko?
 
Toisinaan se kahden soinnun renkutus toimii, toisinaan ei.
 
Minusta tällainen velipesosen esittämä jeesustelu on suurinta tyhmyyttä ja typeryyttä.

 
Komppia. Lisäksi vp:n argumenteista paistaa räikeästi läpi asiantuntemuksen puute kritisoimaansa genreä kohtaan. Ei tällä tavalla saada kunnollista keskustelua aikaiseksi.
 
McNulty
30.11.2012 12:47:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Kyse ei ole musiikillisesta laadusta vaan virtuositeetin määritelmästä! Eri asia sitten on, mihin tässä ei ole vielä päästykään, onko virtuositeetti sinänsä sitten tae jonkinlaiselle musiikilliselle laadulle.
 
No määrittele virtuoosi?
Voisiko kenties jokin virtuoosi omista kyvyistään "huolimatta" päätyä soittamaan hevibändiin? Steve Vai Whitesnakessa? A. Skolnick Testamentissa? Larry LaLonde aikanaan Possessedissa?
 
Vai lasketaanko virtuositeetiksi esim. sävellystaito tai se kuinka hyvin se kerää kuulijoita ja kannattajia taakseen?
 
I'm rather a person who cannot think clearly... instead of being a person who clearly cannot think.
varakeef
30.11.2012 12:55:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sitä dokkaria pysty katsomaan, mutta tulihan siellä ainakin yksi helmi vastaan: "Miten niin vähemmän on enemmän? Enemmän on enemmän." Y. Malmsten
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 532 33 34 35 36

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti