Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rivitalossa musisointi&äänieristys
1
joetail
13.10.2012 12:47:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselisin kokemuksia rivitalossa musisoinnista. Olen katsellut sellaista päätyhuoneistoa, jossa soittohuone ei olisi kosketuksissa naapurin väliseinään - näin seiniä olisi pianon ja naapurin välillä useampia, mutta riittääkö se äänieristykseksi? Miten paljon soitto kuuluu tavallisten väliseinien läpi? Ilmeisesti uudemmissa taloissa äänieristykseen on kiinnitetty enemmän huomiota kuin vanhemmissa. Tarkoituksena olisi siis paitsi välttyä valituksilta, myös välttää ihmisten häiritsemistä. Kiltit naapurit eivät valita, mutta silti on ikävä soittaa jos tietää naapureiden joutuvan kuuntelemaan..
 
Pianoa tulisi voida soittaa ainakin 4 tuntia päivässä ja niin kovaa kun lähtee. Desibelioven hankinta soittohuoneeseen auttaisi varmaan jonkin verran ja tässä on vielä lisää keinoja: http://www.muusikkojenliitto.fi/muu … o/muusikko_2001/4_aaneneristys.html
 
Onko jollain palstalaisella kokemuksia äänieristyksen rakentamisesta rivi- tai kerrostaloon? Paljonko maksoi ja millainen oli lopputulos?
 
LaMotta
13.10.2012 15:08:11 (muokattu 13.10.2012 15:14:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rakenteet tietysti kannattaa ottaa selville. Mm onko kaksin- vai yksinkertainen väliseinä. Onko välikatto yhteinen niin, että väliseinä katkeaa kattoon. Vai meneekö väliseinä korkeammalle (tulisuojana) katkaisten välikaton. Yhteisen välikaton kautta pääsee yllättävän paljon ääntä naapuriin, koska tällöin kattorakenteiden ainoa äänieriste on käytännössä pelkkä lämpöeriste. Välissä olevat huonetilat eristää ääntä.
 
Vuonna 1984 - NYT
markus16
13.10.2012 15:29:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meidän kämpässä rakenteet kantaa ääntä yllättävästi. Talon päädyssä on takkahuone, josta ääni ei viereiseen olohuoneeseen juuri edes kuulu, mutta olohuoneen takana olevaan makuuhuoneeseen puhe ja mm. takan luukun avaaminen kuuluu kuin vahvistettuna. En tiedä yhtään kuinka kovaa kaikki kuuluu naapuriin, mutta eivät ainakaan ole asiasta koskaan maininneet, vaikka yölläkin on tullut soiteltua ja kuunneltua musaa.
 
Kirka saatana!
Suisiideri
15.10.2012 05:05:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänieristys on kyllä yhenlainen. Itse asun vanhassa kerrostalossa, vähän elämisen ääniä tulee sieltä täältä eikä ne häiritte mutta jumaliste, naapurin herätyskello soi ihan kun mitään seinää ei oliskaan. Jos on aikaa ja rahaa niin kelluva huone rakenteille.
jra
15.10.2012 09:42:29 (muokattu 15.10.2012 09:43:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Rakenteet tietysti kannattaa ottaa selville. Mm onko kaksin- vai yksinkertainen väliseinä. Onko välikatto yhteinen niin, että väliseinä katkeaa kattoon. Vai meneekö väliseinä korkeammalle (tulisuojana) katkaisten välikaton. Yhteisen välikaton kautta pääsee yllättävän paljon ääntä naapuriin, koska tällöin kattorakenteiden ainoa äänieriste on käytännössä pelkkä lämpöeriste. Välissä olevat huonetilat eristää ääntä.
 
Omasta päätyhuoneistosta en tiedä rakenteiden osalta muuta kuin että on juurikin kaksinkertainen (tiili)väliseinä, ja ainakin tässä tapauksessa tuntuu toimivan. Olen asunut tässä jo yli kymmenen vuotta ja koskaan ei ole naapurista kuulunut esim. puhetta, musiikkia tai tv:n ääniä, vaikka siinä on viimeiset vuodet asunut nuorehko pari ja heillä vielä alivuokralainen, aikaisemmin lapsiperhe. Esim. ulkoa kun käyvät tupakalla, saattaa kuulua keskustelua mutta sisältä ei mitään. Naapurin olohuone taitaa olla vasten omaa asuntoani keittiön kohdalla, joka taas on käytännössä samaa tilaa oman olohuoneeni kanssa. Musisoinut olen aika surutta, tosin pianoa ja esim. rumpuja ei soittopeleinä ole.
 
Muistaakseni kun olin asuntoa aikoinaan ostamassa välittäjä kovasti painotti juurikin kaksinkertaisen väliseinän olemassaoloa, ja tällä kertaa ei tainnut edes kusettaa. Itse ainakin sitä pitäisin jatkossakin kriteerinä jos olisin asuntoa vaihtamassa. Samoin nuo välikaton ratkaisut varmasti kannattaa selvittää.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
LaMotta
15.10.2012 15:49:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kelluvan lattia rakentamisesta hyötyä pianoäänten eristämisessä?
 
Vuonna 1984 - NYT
Antti1
15.10.2012 15:57:20 (muokattu 15.10.2012 15:57:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Onko kelluvan lattia rakentamisesta hyötyä pianoäänten eristämisessä?
 
No onhan siitä sikäli, että se estää suoran runkokontaktin ja sikäli osan äänistä. Toisaalta se ääni kyllä menee muitakin kautta sinne naapuriin ja kyllähän äänienergia rakenteisiin välittyy ilman soittimen runkokontaktiakin. Jos siis haluaa varman päälle pelata, niin ihan samaan tapaan pitäisi äänieristys tehdä, kuin mitä tahansa muutakin kovaäänistä eristäessä.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
LaMotta
15.10.2012 16:01:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: No onhan siitä sikäli, että se estää suoran runkokontaktin ja sikäli osan äänistä. Toisaalta se ääni kyllä menee muitakin kautta sinne naapuriin ja kyllähän äänienergia rakenteisiin välittyy ilman soittimen runkokontaktiakin. Jos siis haluaa varman päälle pelata, niin ihan samaan tapaan pitäisi äänieristys tehdä, kuin mitä tahansa muutakin kovaäänistä eristäessä.
 
Olen elänyt siinä käsityksessä, että kelluva lattia eristää pääasiassa bassoääniä ? ? ?
 
Vuonna 1984 - NYT
Antti1
15.10.2012 16:33:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Olen elänyt siinä käsityksessä, että kelluva lattia eristää pääasiassa bassoääniä ? ? ?
 
Niinno, eikö matalampien ja suoraan runkoon kolauttelusta aihetuvan äänten eristys nimenomaan se suurin ongelma ole? Ylimmät taajuudet ratkeaa niinkin helposti, kuin rakenteiden massaa/eristettä lisäämällä. Eristeenä voi olla ilmatasku, tyhjiö, erilaiset "villat", betoni, naapurin kukkapenkin multakuorma ja melkein mitä vain.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti