Muusikoiden.net
21.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikkojen alkamisajat (redux)
1 2 3
L.Ruoska
24.09.2012 22:43:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt aiheesta threadia tässä muutaman sivun säteellä joten ehkä ajat ovat muuttuneet :) En jaksanut käyttää hakua, Luke, joten mennään nyt uudella threadilla :P
 
Alkoi kiinnostaa että onko keikat siirtyneet aiemmaksi lähivuosina? Vuosituhannen taitteessa kun tuli enemmän pyörittyä kylillä niin keikat tuntuivat venyvän puolenyön yli. Jossain välissä oli puhetta että muusikot itse kaipailisivat inhimillisempiä esiintymisaikoja mutta tietysti klubien tulot koostuvat pääasiassa bissen myynnistä joten siellä tahdotaan pitää porukka pilkkuun asti talossa. Muistaakseni ainakin CMX oli jotain valitellut siitä että keikat alkaa puolilta öin.
 
Nyt äsken hommasin liput Mokoma+Terveet Kädet-keikalle Tavastialle ja TK aloittaa 20:30, Mokoma joskus ysin jälkeen. Ajattelin että yeah right, näinhän siinä lipussa lukee mutta lämppäri varmaankin kapuaa lauteille joskus kympin jälkeen. Eipä kuitenkaan, koska siellä mainostetaan discoa joka alkaa jo 22:30 eli varmaankin heti kun bändit saavat rojunsa lavalta rekkaan! Ihan kuningasta! Perheellisenä varsinkin, kun skidit alkaa älämölöämään jo ennen seiskaa, on mukava että sitä on saanut edes etäisesti täyttä yötä vastaavan tuntimäärän vetää zetaa ennen sitä puuronkeittämisrutiinia.
 
Onko siis keikat aientuneet, onko kyse vain tietyistä artisteista tai klubeista? Vai vain siitä että disko tuottaa paremmin kuin se että Mokoma lopettelee klo 1.
 
"The fear of blood tends to create fear for the flesh."
HaloOfFlies
24.09.2012 23:05:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisihan se jo aikakin, että muutettaisiin noita alkamisaikoja.
 
Tässä taannoin kävin katsomassa Timo Rautiaista ja Valtteri Tynkkystä paikallisessa yökerhossa livenä. Keikka oli merkitty alkavaksi kello 23.30, mutta artistit nousivat lavalle vasta puoli yhden jälkeen. Siinä vaiheessa tuli kyllä mietittyä, että ketä nämä näin myöhäiset soittoajat oikein palvelevat.
 
We're like migrating birds, we smell the air and scratch our arses and say, "Hmm think it's time." - Brian Johnson S.M.A.K.-jäsen #5
moderndrummer88
25.09.2012 01:11:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

danny: Olisihan se jo aikakin, että muutettaisiin noita alkamisaikoja.
 
Tässä taannoin kävin katsomassa Timo Rautiaista ja Valtteri Tynkkystä paikallisessa yökerhossa livenä. Keikka oli merkitty alkavaksi kello 23.30, mutta artistit nousivat lavalle vasta puoli yhden jälkeen. Siinä vaiheessa tuli kyllä mietittyä, että ketä nämä näin myöhäiset soittoajat oikein palvelevat.

 
Baarien myyntiähän se palvelee. Kyllä itelle on sattunu vaikka kuinka monta keikkaa, kun itse olen ollut soittamassa, että baari haluaa venyttää jo ilmoitettua esityksen alkamisaikaa, että sais pidettyä porukan mahdollisimman pitkään baarissa.
 
Barfunkel
25.09.2012 08:54:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseä taas ärsyttää kun mestat ovat auki vain neljään, vaikka energiaa ainakin ajoittain olisi bailata pidempääkin.
 
Mutta kukin tyylillään, rokkikeikat ehkä vähän aikaisemmin kun yleisö varmaankin vähän lähempänä keski-ikää, nuorisomusiikit sitten myöhempään.
 
M.i.k.key
25.09.2012 08:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tavastia on aloittanut taistelun tuulimyllyjä vastaan jo monta vuotta sitten.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunk … _aikaistaa_keikkojen_alkamisaikoja/
 
möllisty
Rämppy
25.09.2012 10:36:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuei päivätöitä tekevä jaksa riekkua keskellä viikkoa keikalla aamuyöhön, kun aamulla on oltava töissä skarppina. Sitäpaitsi rokkibaaristakin on ihan kiva ehtiä julkisilla himaan. Mä tervehdin ilolla keikkojen aikaistamista viikolla. Klo 20 on munsta hyvä aloitusaika viikolla, perstaina-lauantaina käy myöhäinenkin aloitus.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Saappineste
25.09.2012 11:11:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääakti vois kyllä aloittaa aina 11 aikaan. Toisaalta näikin juoppoa kansaa on vaikea saada huudeille kun vasta puolitaöin, mutta sehän on tietenkin oma valinta. Riippuu se kyllä monesti fiiliksestäkin, miten jaksaa riekkua keikoilla. Männä kesällä paikallisen yökerhon festeillä tosin Eläkeläisetkin aloitti vasta kahdelta yöllä ja humalatilaan nähden ja ylenpalttisen kuumuuden takia, ei tullut seurattua kun puolet keikasta. Kyllä liikaa on aina liikaa.
 
sticky fingers
25.09.2012 17:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saappineste: Pääakti vois kyllä aloittaa aina 11 aikaan. Toisaalta näikin juoppoa kansaa on vaikea saada huudeille kun vasta puolitaöin, mutta sehän on tietenkin oma valinta. Riippuu se kyllä monesti fiiliksestäkin, miten jaksaa riekkua keikoilla. Männä kesällä paikallisen yökerhon festeillä tosin Eläkeläisetkin aloitti vasta kahdelta yöllä ja humalatilaan nähden ja ylenpalttisen kuumuuden takia, ei tullut seurattua kun puolet keikasta. Kyllä liikaa on aina liikaa.
 
Kyllä juopotkin aikaa myöten ymmärtää, kun pari kertaa myöhästyvät haluamaltaan keikalta.
 
Nimim. Tästedes uskon aikatauluilmoituksia
 
...
Spike
25.09.2012 17:51:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Klo 20 on munsta hyvä aloitusaika viikolla, perstaina-lauantaina käy myöhäinenkin aloitus.
 
Tohon aikaan ei oo edes päässy duunista säkällä.
Mieluummin sitä aamulla herää zombina kahden tunnin yöunilla kuin menee keskellä päivää keikalle.
 
ganesha
25.09.2012 18:44:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spike: Tohon aikaan ei oo edes päässy duunista säkällä.
Mieluummin sitä aamulla herää zombina kahden tunnin yöunilla kuin menee keskellä päivää keikalle.

 
tähän voin todeta soittajan näkökulmasta, että silloin harvoin kun on ollut lämppärislotti aikaisin, on todellakin tehnyt tiukkaa ehtiä duunista keikalle - soundcheckiin ei ole monesti ollut toivoakaan ehtiä :D - mutta mielummin niin, kuin että aloitellaan joskus puoli yhden/yhden hujakoilla: yleisö on jo niin kännissä, ett on aika vitun sama mitä niille soittaa ja itseäkään ei enää oikein jaksa kiinnostaa miten soittaa, varsinkaan jos tietää seuraavana päivänä joutuvansa duuniin parin tunnin yöunilla...ja onhan sitä menty suoraan keikkareissulta duuniinkiin, suihkun kautta...
 
keikkamestat jotka venyttävät aloitusaikoja yli puolenyön ei kiinnosta toista kertaa käydä koluamassa. onneksi suurin osa ainakin pääkaupunkiseudun asiallisista keikkapaikoista pitää soittoajat inhimillisinä.
 
nirzin
25.09.2012 22:49:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sopiva keikan alkamisaika on 19.00. Esim. Absoluuttinen nollapiste ensi viikolla Leppävaaran Sello-salissa.
 
markus16
26.09.2012 10:30:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maakunnan kyläpubeissa on monta kertaa venytetty soittoaikaa alkamaan vasta puolen yön jälkeen, koska "porukkaa tulee baariin vasta silloin". Muna ja kana...
 
Kirka saatana!
Epämuusikko
26.09.2012 10:38:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Maakunnan kyläpubeissa on monta kertaa venytetty soittoaikaa alkamaan vasta puolen yön jälkeen, koska "porukkaa tulee baariin vasta silloin". Muna ja kana...
 
Tuo on kyllä perseestä. Jonkinlainen kampanjanpoikanen voisi olla kohdallaan, tyyliin "puolenyön jälkeen ei enää pääse sisälle" tai happy hour 23-24, tjsp. Mikä siinä on niin vaikeaa?
 
t: soittoaika 01.00, 1x90 min.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Enigmatic
26.09.2012 22:56:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tai happy hour 23-24, tjsp.
 
Happy Hour on nykyään lain vastaista, kiitos sosialistisen holhoojahallituksen.
 
sticky fingers
26.09.2012 23:02:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enigmatic: Happy Hour on nykyään lain vastaista, kiitos sosialistisen holhoojahallituksen.
 
Ei kai happy hour ole kielletty, mutta sen mainostaminen baarin ulkopuolella on. Vai onkos se kokonaan muka pannassa koko juttu?
 
...
Saappineste
26.09.2012 23:37:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sticky fingers: Ei kai happy hour ole kielletty, mutta sen mainostaminen baarin ulkopuolella on. Vai onkos se kokonaan muka pannassa koko juttu?
 
Saa häppäreitä piettää. Mutta käsittääkseni juurikin mainostaminen on kiellettyä. Tai suoranainen eli "eurolla kaliaa 22-24"
 
poppamies
26.09.2012 23:49:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Tuo on kyllä perseestä. Jonkinlainen kampanjanpoikanen voisi olla kohdallaan, tyyliin "puolenyön jälkeen ei enää pääse sisälle" tai happy hour 23-24, tjsp. Mikä siinä on niin vaikeaa?
 
t: soittoaika 01.00, 1x90 min.

 
Kantapaikassa meidän soittoaika oli aikoinaan 22.00 - 00.30
Nykyää se on 00.00 - 02.30. On se perseestä...
 
G strings are for strippers
JudeJude
27.09.2012 07:35:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en mielelläni lähde keikalle, jossa soitto alkaa kasin jälkeen. En soittamaan enkä varsinkaan kuuntelemaan. Tämä periaate sulkee ulos suurimman osan rokkikeikoista, mutta eipä niitä ole koskaan himottanut kuunnellakaan. Mä menen keikalle kuuntelemaan/soittamaan musiikkia, en juomaan kaljaa. Mieluummin kuuntelen sitten kotona Spotify'sta kuin riekun pikkutunneille. Tänään nyt vaikka viimemmäksi keikka alkoi viisi yli seitsemän, me soitettiin puoli ysiltä, ja kympiltä oltiin jo michiganilaishotellin aulabaarissa juomassa kaljaa. Erittäin hyvä järjestely, joka palvelee lähes kaikkia osapuolia.
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
arppah8
27.09.2012 08:45:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JudeJude: Mä menen keikalle kuuntelemaan/soittamaan musiikkia, en juomaan kaljaa.
 
ja kympiltä oltiin jo michiganilaishotellin aulabaarissa juomassa kaljaa.

 
Does not compute. Hypocrite?
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
Torniojaws
27.09.2012 08:55:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä ainakin viimeiset parikymmentä nähtyä keikkaa alkoivat ihmisten aikaan. Lähinnä Nosturi-Tavastia -akselilla. Pääbändi siinä 21-22 välillä.
 
Vortech Industrial Death Metal, uusi levy ulkona!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti