Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vaatekaapin äänieristäminen laulamista varten: mimmonen homma?
1
AllToastersToastToast
10.06.2012 12:30:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulua ja äänittelyä kun olen nyt harrastanut jonkin verran, niin ajatus pienestä äänieristetystä tilasta jossa voisin huutaa pääni puhki rauhassa on pyörinyt päässäni.
Tulipa sitten mieleen että tommosen vaatekaapin voisi tyhjentää, survoa sinne sisään jonkinlaisia akustiikka elementtejä ja tehdä eräänlaisen vokaaleille tarkoitetun version noista kitaran vahvistimien eristyskaapeista.
 
Olisiko jollakin jotain kokemuksia, tai tietämystä siitä että mitä kaikkea vastaavan laiseen projektiin tarvittaisiin, ja että onnistuuko se yleensä ympäröimällä kaapin sisusta joillain patjoilla?
En halua välttämättä kokonaan äänieristää kaappia, mutta tarkoitus olisi kumminkin luoda tila jossa saisi suht huoletta kiljua ilman että kukaan kämpän paperiseinien ulkopuolella häiriintyy.
 
Kiitos.
 
Antti1
10.06.2012 13:24:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AllToastersToastToast: En halua välttämättä kokonaan äänieristää kaappia, mutta tarkoitus olisi kumminkin luoda tila jossa saisi suht huoletta kiljua ilman että kukaan kämpän paperiseinien ulkopuolella häiriintyy.
 
Sun on pakko äänieristää se kunnolla, tai ei ollenkaan. Patjat, kananmunakennot ja vaahtomuovit seinillä eivät auta yhtään mitään. Sun täytyy rakentaa uusi kelluva runkorakenne sinne huoneen sisään, joka ei siis saa olla suorassa kosketuksessa vanhoihin pintoihin edes lattiasta. Sitten niiden väliä täytyy eristää vaikkapa kivi-/lasivillalla ja kaksinkertaisella gyprocilla. Jottei kuolema tulisi välittömästi, niin sun pitäisi ratkaista myös jotenkin ilmanvaihto ja oven avaaminen sen vuoksi tuhoaa täysin tarkoituksen. Näiden lisäksi myös todennäköisesti sille kopin akustiikalle haluaa tehdä jotain, joten sinnekin täytyy suunnitella ja tehdä sopivat ratkaisut. Hemmetin iso työ, eikä ollenkaan sieltä halvimmasta päästä.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
statistiÖ
10.06.2012 18:13:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kopin akustiikka, kas siinäpä kysymys tuon rakentamisen JÄLKEEN... Peltorit päähän ja kiljumaan?
 
Krice
11.06.2012 11:33:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AllToastersToastToast: että kukaan kämpän paperiseinien ulkopuolella häiriintyy.
 
Eihän tuo ole ongelma? Tässä kuitenkin miten ammattilaiset hoitaa homman:
http://www.youtube.com/watch?v=9cXFU_8lxKA
 
oo-p
16.06.2012 14:28:12 (muokattu 16.06.2012 14:34:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Sun on pakko äänieristää se kunnolla, tai ei ollenkaan. Patjat, kananmunakennot ja vaahtomuovit seinillä eivät auta yhtään mitään. Sun täytyy rakentaa uusi kelluva runkorakenne sinne huoneen sisään, joka ei siis saa olla suorassa kosketuksessa vanhoihin pintoihin edes lattiasta. Sitten niiden väliä täytyy eristää vaikkapa kivi-/lasivillalla ja kaksinkertaisella gyprocilla. Jottei kuolema tulisi välittömästi, niin sun pitäisi ratkaista myös jotenkin ilmanvaihto ja oven avaaminen sen vuoksi tuhoaa täysin tarkoituksen. Näiden lisäksi myös todennäköisesti sille kopin akustiikalle haluaa tehdä jotain, joten sinnekin täytyy suunnitella ja tehdä sopivat ratkaisut. Hemmetin iso työ, eikä ollenkaan sieltä halvimmasta päästä.
 
:))
 
Äänieristäminen niin, ettei ulospäin kuulu ollenkaan voi olla aika työlästä, mutta jos äänittämistä varten tarvii kelvollisen akustiikan, niin kaikkihan riippuu ihan siitä kuinka hifistelijä haluaa olla. Tässä vaiheessa on syytä muistaa, että jos aletaan oikein kunnolla kikkeliä venyttelemään, niin laitteistonkin on syytä olla priimaa.
 
Itse olen vahvasti sitä mieltä, että patjaa ja ryijyä seinille, niin ettei ääni heijastele ympäriinsä ja siinä se. Ja kyllähän moinen estää sitä ulospäin vuotoakin todennäköisesti ihan tarpeeksi.
 
E: paitsi että joo, luin vasta nyt että haluat nimenomaan huutaa siellä, etkä niinkään äänittää. Sellainen homma voi toki olla huomattavasti työläämpi. Pistä sinne ihan vitusti patjoja. Happi loppuu kyllä, mutta käy välillä haukkaamassa ulkopuolella. :D
 
Terve, ja kiitos kaloista! ..Delay, missä viivyt?!
kiriminni
16.06.2012 21:13:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvimmalla ja helpoimmalla pääsee, kun menee metsään huutamaan.
Tai sorakuopan reunalle,kaikuu mukavasti.
Tulee meinaan todella kalliiksi.
 
statistiÖ
17.06.2012 00:16:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oo-p: äänittämistä varten tarvii kelvollisen akustiikan, niin kaikkihan riippuu ihan siitä kuinka hifistelijä haluaa olla.
 
Joo, asiasta seinään. Olen onnistunut kuulemaan muutamaa kaikinpuolin onnistunutta live-äänitettä. Siis keikalta. Näitä voisi tehdä enemmän. Pitää osata, kaikki.
 
oo-p
17.06.2012 02:57:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Joo, asiasta seinään. Olen onnistunut kuulemaan muutamaa kaikinpuolin onnistunutta live-äänitettä. Siis keikalta. Näitä voisi tehdä enemmän. Pitää osata, kaikki.
 
siteerauksesta puuttui se lauseen alun jos. Itsehän olen sitä mieltä, että ihan tavallisessa kamarissa/huonetilassa saa äänitettyä usein oikein kelvollisesti lauluääntä.
 
Livetilanteessa poikkeuksen tekee aina myös se, että tuolloin laulu menee äänentoiston läpi, toisin kuin studiossa, jossa se menee mikistä narulle. Tällöin aika vaikuttava tekijä on se, äänitetäänkö tallenne mikserin kautta vai suoraan tilasta. Onhan noita hyviä livetallenteita maailma pullollansa.
 
Terve, ja kiitos kaloista! ..Delay, missä viivyt?!
statistiÖ
17.06.2012 04:21:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oo-p: Onhan noita hyviä livetallenteita maailma pullollansa.
 
Asiasta seinään 2: nuissa ei ole laulua..
 
oo-p
17.06.2012 12:54:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Asiasta seinään 2: nuissa ei ole laulua..
 
Asiasta aiheeseen, tämä menee nyt jo täysin ohi siitä.
 
Terve, ja kiitos kaloista! ..Delay, missä viivyt?!
Johann Onn
17.06.2012 13:18:11 (muokattu 17.06.2012 13:18:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiriminni: ...helpoimmalla pääsee, kun menee metsään huutamaan.
 
Kunhan ensin hankki jonkun kannettavan raiturin (esim. Zoom R-8 / jne), joka osaa soittaa biisinpohjan ja äänittää samalla.
Jos haluaa alikulkutunnelin kaiun, menee sen äänitysvehkeen ja mikin kanssa, lähimpään alikulkutunneliin ja laulaa siellä.
 
Tai jos haluaa sananmukaisen "paalujuntta kompin" biisin, etsii paikan jossa rakennettaan ja jossa on se paalujuntta.
Ja äänittää sen paalujuntan "Tsiiuuuuuu... ...Thummppp !" siellä. / jne. / jne.
 
trih
17.06.2012 14:58:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite olen kanssa miettinyt tuota ulkona laulun äänitystä. Jos mikki on herkkä niin narulle voi saada tuulta, linnun laulua, kärpäsen pörräystä jne. Kaipa siinä ulkona huutaessa tulee avaraa soundia :D Talvella metsään tekemään troot.
 
Toisaalta em. vaahtomuovipatjavaihtoehtoa olen itsekin harkinnut. Joku 20 kpl patjoja niin luulisi eristävän melko mukavasti jos vuoraa itsensä kokonaan. Mulla nuo suunnitelmat kariutui kun en löytänyt infoa "äänieristetyn" ilmanvaihdon tekemisestä. Voipi ruveta huippaamaan muuten, taju lähtee karjahduksella.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
kiriminni
17.06.2012 17:10:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaakin rakentaa tyhjiö.Siellä vaan ei kuulu mitään.
Ei kyllä kuule naapuritkaan ja muitakin ongelmia saattaa tulla.
 
statistiÖ
17.06.2012 17:51:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trih: Jos mikki on herkkä niin narulle voi saada tuulta, linnun laulua, kärpäsen pörräystä jne.
 
Menet yöllä sopivalla säällä..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti