Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikkialan perustutkinto
1
Pija
04.02.2012 18:37:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elikkäs olen soittanut viime kesästä asti kitaraa ja ny alku vuodesta pääsin kitara tunneille opettelemaan soittoa ja haaveena olis hakea ens yhteishaussa opiskelaan musiikkia kysyisin siis onko mitään järkeä hakea vielä vai pitäisikö vielä harjoitella muutama vuosi ennen kuin haen sinne?
 
Sergei Fallinen
05.02.2012 03:13:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oo mitään haittaa hakea jo nyt vaikka pääsemisen kanssa voi (tosi) tiukkaa tehdäkin. Minkä ikänen oot ja mihin aiot hakea?
 
"Työ musiikkialalla" -palstalla on aiheesta useampia ketjuja
 
vain taito on rajana
Pija
05.02.2012 16:05:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niitä varmasti on, mutta en ny jaksanu ruveta rämpimää läpi :P täytän tänä vuonna 18 ja ajattelin hakea jonnekkin oppilaitokseen jossa on rytmimusiikki painotteena, kun siellä taitaa paremmin tota omaa soitinta pystyy sitten opiskelemaan :)
 
moderndrummer88
05.02.2012 16:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puhut nyt konseravtorioista, eli toisen asteen koulusta, niin sinne pitää olla jo aika hyvät pohjat oman soittimen hallinnassa jos aiot sisään päästä. Eli toisin kuin jossain metalli- sähkö- yms. linjalla jossa alaan opitaan opiskellessa ja mitään pohjia ei sinänsä tarvitse olla.
 
Tossa tilanteessa vuosi jollain musaopistolla, kuten Orivedellä voisi olla järkevin vaihtoehto ja punnita sen jälkeen joko on mahkuja.
 
Pija
05.02.2012 18:13:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin minä vähän arvelinkin, että pitää olla monen vuoden kokemus jo allla sitä oon vaa aina miettiny et kuitenni ammattiopistot on siksi että siellä opitaan, että sitte toi musapuoli on just sellanen et käytännössä jo miltei valmiita soittajia sinne ettiivät :D Paljonko noi musaopistot maksaa?
 
sickboy
05.02.2012 21:46:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sinne "valmiita soittajia" etsitä, hyvää potentiaalia. Toki on olemassa tietty vaatimustaso siitä, mitä pitää jo osata. Periaatteessa ne ovat Musiikkiopiston 3/3-tason tiedot ja taidot sekä teorian, että soittimen hallinnassa. Kannattaa ottaa selvää vähän mitä noi vaatimustasot on, niin saa jo aika hyvän kuvan siitä onko lähelläkään vaadittavaa teknisessä mielessä.
 
Tästäkin aiheesta on jo aika monta topiccia ja haulla niitä varmasti löytääkin. Työ musiikkialalla-otsakkeen takaa varmasti löytyy näitä ihan selaamallakin.
 
Se mitä noissa konservatorioiden valintakokeissa yleisesti vaaditaan soiton osalta on about seuraavaa: Ennakkoon toimitetusta listasta biisi tai kaksi soitetaan valintakoebändin kanssa. Biisin komppaus, liidilinja kitaralla ja improvisoitu soolo. Biisi voi olla esim. joku Steavie Wonder, jazz-stankku yms....
 
Usein joutuu myös suorittamaan prima-vista kokeen, eli soittamaan nuoteista. Tähän päälle tulee vielä teoriakoe ja musikaalisuustestit, joka voi sisältää lauluprimaa, eli nuoteista laulamista.
 
Pija
06.02.2012 13:42:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vastaan ny kuitenkin vielä tähän ja kävin kattoo sitä työ musiikkialalla keskusteluita ja tulin siihen loppu tulokseen ettei oo mitää järkee viel hakea amiksenn opiskelee :) oisko siis järkevää hakea sinne orivedelle tai muualle musaopistoon opiskelemaan vuodeksi vai lukioon tai jonnekkin muualle? itellä tällä hetkellä meneillä tarjoilijan perustutkinto ja motivaatio sille puolelle nii nollassa ku voi olla ku mielestäni menen sillä puolella ihan hukkaan :P kun ei kiinnosta kun musiikki ja muu luova harrastus kuten piirtäminen ja runoilu.
 
tiiän et joka alasta on hyötyä ja että mikään mitä oppii ei mee hukkkaan ja että tarjoilijana luultavasti työllistysin paremmin, mut ei vaan ole mitään intoa sille alalle :P
 
JudeJude
06.02.2012 14:02:17 (muokattu 06.02.2012 14:02:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silloin kannattaa hakea kun tuntuu että voisi olla jotain opittavaa. Mä kävin viimeksi 2007 Sibelius-Akatemian pääsykokeessa, sitten harrastin jonkin aikaa itsearviontia ja rupesin Sokrateen hengessä miettimään, mitä en tiedä etten tiedä. Nyt rupeaa vähitellen olemaan jotain käryä siitä, mitä kaikkea on vielä osaamatta. Siksi haenkin tänä keväänä samaan paikkaan - en siksi että osaan kaiken, vaan siksi, että oppisin vielä paremmin tietämään mitä en tiedä.
 
Kun on varma että osaa kaiken, on melko varmasti väärässä. Kun tietää mitä ei vielä osaa, on hyvät mahdollisuudet kehittyä paremmaksi.
 
Siispä: käy ihmeessä kokeessa ja jos mahdollista, pyydä palautetta.
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
Sergei Fallinen
06.02.2012 15:21:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oriveden opiston hinnat löytyy ainakin niiden sivuilta. Opintotukea kun saa niin eipä se mahdottomia maksa.
 
vain taito on rajana
Pija
06.02.2012 15:37:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

empä tota tiiä ku nykysin saan vaa 25e et kohhooko se siitä yhtää toisaalta asun ilmasessa asuntolassa? toi oriveden opisto taitaa vissii olla aika suosittu ja vissii aika vaikee päästä sitte?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti