Muusikoiden.net
25.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tavastia-klubi
1 2
Joosef
14.01.2012 17:29:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mieltä ootte paikasta noin yleisön näkökulmasta? Olin viimeksi katsomassa Frank Zappa Merorial Pancake Breakfastia viikko sitten. Taidokasta soittoa! Mutta puitteet: yläkerta kiinni. Syy ilmeisesti liian vähäinen porukka eli yläkerran baaria ei kannata pitää auki! Tulee enemmän voittoa. Koko jengi siis ahdettu alakerran lattialle tosi tiiviisti, ei tuoleja tai penkkejä. Jotkut istuskelevat nuhruisilla portailla. Suurin osa seisoo 2 tuntia nähden lähinnnä edessä seisojan selän. Nojaan välillä vasempaan jalkaan, sitten taas oikeaan. Kusellä käynti tuntuu helpotukselta.. Tietenkin voi käydä ala-aulan baarissa ja katsella esitystä ruudusta, mutta miksei sitten yhtä hyvin voi katsella rock-videoita himassa nojatuolissa ja juoda kaljaa?
 
Sen verran epämukavaa hommaa tuo seisominen, että miettii tarkkaan koska paikassa kandee käydä, jos ollenkaan. Ei ole Tavastian pitäjillä kovin suurta arvostusta yleisöään kohtaan. No, jos jengiä löytyy, samapa kai tuo. Itse äänestän usein jaloillani. Jos tämä on Suomen rock-pyhättö, voi voi.. tosi ankeaa.
 
elon arska
14.01.2012 17:36:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näemmä oot käyny ekaa kertaa rokkikeikalla rokkikeikkapaikassa, kun jouduit ihan seisomaan ja sekin harmitti.
 
Kukkis 77
14.01.2012 18:25:00 (muokattu 14.01.2012 18:25:40)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joosef: Sen verran epämukavaa hommaa tuo seisominen, että miettii tarkkaan koska paikassa kandee käydä, jos ollenkaan. Ei ole Tavastian pitäjillä kovin suurta arvostusta yleisöään kohtaan.
 
Samoilla linjoilla. Itse en käy katsomassa rokkikeikkoja enää ollenkaan (varsinkaan Tavastialla) kun mihinkään ei pääse istumaan :(
 
Klasarikeikat on sitten eri juttu, siellä saa sentään istua. Ei kyllä kiinnosta koko klassinen mutta se onkin sivuseikka.
 
Kyllä vitutti Maideninkin keikalla seistä yhtä soittoa lähes kaksi tuntia, huh huh. Oikeastaan en käy edes baareissa enää, mä en tajua että eikö ne ajattele asiakkaita ollenkaan kun pahimmassa tapauksessa sitä kaljaa joutuu jonottamaan monta minuuttia, ja seisten vielä! Mikseivät voisi laittaa tuoleja siihen jonoon. Todella paskaa palvelua.
 
Jos totta puhutaan niin ruokakaupatkin kierrän kaukaa. Rahaa jos tarvitsee niin pakko mennä pankkiin, siellä saa sentään jonottaa istuen.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
PJS
14.01.2012 18:26:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse keikoilla suht aktiivisesti käyvänä oon sitä mieltä, et mitä ahtaampaa ja tiiviimpää ni sen parempi meininki. Tämä siis nimenomaan silloin kun ollaan rock-klubilla. Mikään ei oo yhtä paha meiningin tappaja kuin se että rock keikalla on istumapaikat ja niin väljää et paikka vaikuttaa puolityhjältä.
 
Sitäpaitsi tavastiallahan on lava sen verran ylempänä et soittajat pitäis kyl näkyä vähän pidemmänkin ihmisen takaa. OK. välttämättä ne soittajan tennarit ei näy mut kasvojen pitäis näkyä ja se on kumminkin olennaisempaa kuin ne reikäiset converset pedaalilaudalla....
 
Peace!
LHU
14.01.2012 19:04:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joosef: Ei ole Tavastian pitäjillä kovin suurta arvostusta yleisöään kohtaan. No, jos jengiä löytyy, samapa kai tuo. Itse äänestän usein jaloillani. Jos tämä on Suomen rock-pyhättö, voi voi.. tosi ankeaa.
 
No voih, jouduitko sä seisomaan, rokkikeikalla? Jaloilla äänestämistä kannattaa vielä harkita tarkkaan, siinähän voi jalat rasittua. Varoituksen sananen vielä tulevaa kesää ajatellen, älä vaan mene festareille, sielläkään ei ole nousevaa istumakatsomoa, sielläkin jengi seisoo, ja joraa, ja pitää kivaa, sellaista on rokkikeikoilla.
 
Lonesome
14.01.2012 20:07:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus on vaikeempaa kuin aina...
 
Ekan kerran Tavastialla n. vuonna -84 dinosaurusten aikaan taisin siellä ylhäällä tsekata Doors-tribuuttia. Silloin ravintolassa piti istua kiltisti pöydässä, että sai juoda alkomahoolia. Että sikäli tribuuttien aikana on palvelu huonontunut.
 
Tuon jälkeen valitettavan harvoin Tavalla, mutta pystyssä. Ihan musiikillisista syistä.
 
Voi rokkikeikalla istua, jos mesta on sen tyylinen, ei se ole vähemmän rock. Emmää Tampereen YO-talolla nääs pöyrästä mihinkään lähteny, ku istuun pääs...
 
"When I was stone blue, rock & roll sure helped me through" Lonesome Dave Peverett
sticky fingers
14.01.2012 20:28:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vois varmaan olla parempikin mutta tällä hetkellä on kyllä tosiaan paras paikka Suomessa. ja nimenomaan yleisön kannalta - soitto kuuluu ja tilaa on riittävästi, kunhan seistään.
 
...
Timi
14.01.2012 22:13:10 (muokattu 14.01.2012 22:20:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh!Hämäläisten talolla.Jossa kävin tanssimassa ekoja kertoja 60 luvun aikoina.Muutti sitten nimekseen Tavastia.Muistaakseni oli myös monessa kerroksessa baari?Ja takaparvella istumapaikat.
 
Vaikea.Mutta varma!
Joosef
14.01.2012 22:26:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elon arska: Näemmä oot käyny ekaa kertaa rokkikeikalla rokkikeikkapaikassa, kun jouduit ihan seisomaan ja sekin harmitti.
Joo, ekä kerta oli joskus -70-luvulla. Koska sulla? Joko olit silloin syntynyt?
 
Jussiman
15.01.2012 00:18:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä helvettiä tää juttu oikein on? Kirkossa ja vanhainkodissa istutaan, rokkiklubilla seistään ja hypitään kunnes jalat ei enää kanna. Jos se ei käy, niin ehkä kannattaa jäädä kotisohvalle ja tapittaa musa-dvd:tä telkkarista.
 
Jussiman on niin asian ytimessä että antaisin hevoskuormallisen plussaa jos voisin. -Sakmongkol
YarZoo
15.01.2012 01:32:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaveria ja vaimoani pari kertaa yleisössä virvoitelleena muistutan että kaikki ihmiset ei yksinkertaisesti kestä ahtaassa hikipierussa seisomista vaikka livemusasta diggailevatkin. Helppo on sanoa että pysyy poissa, mutta kun ei aina vaan pysy, paitsi muija nykyään.
 
Tavastiasta sen verran että.. Jos meikäläinen aikoinaan ovi ja naulakkohommia tehdessäni olisin yhtä vimmaisesti tivannut takittomilta naulakko- ja palvelurahaa kuin tavan yrmelöt olisin saanut: 1. Kenkää 2. Helvetilliset huudot 3. Uudestaan kenkää. No, tuo pakkorahastus pääsylippujen lisäksi on vissiin joku nykyajan tapa?
 
S.N.A.F.U
Kailis
15.01.2012 03:11:44 (muokattu 15.01.2012 03:15:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Topicin aloittajalta ote profiilista; Soittaa mieluiten tuolilla istuen, että hommassa olisi mahdollisimman vähän sankaruutta.
Mieluiten mäkin soitan istuen, olenhan rumpali. Perkkakeikkoja olen heittänyt seisoen. Soittajan näkökulmasta olisi aika fittimäistä vetää jos jengi istuisi keikalla.
Tavastia on klassinen rokkimesta. Olen ollut siellä soittamassa (myös edesmenneessä Backstagella ja Semifinaalissa), yleisössä ja miksaamassa. Kaikki toimii.
 
majuku: Kirjota myyjälle että rummut on tehty sun pihalta kaatuneista puista ja käytännössä melkeen kuuluvat sulle.
aivokuolio
15.01.2012 09:52:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joosef: Sen verran epämukavaa hommaa tuo seisominen, että miettii tarkkaan koska paikassa kandee käydä, jos ollenkaan. Ei ole Tavastian pitäjillä kovin suurta arvostusta yleisöään kohtaan. No, jos jengiä löytyy, samapa kai tuo. Itse äänestän usein jaloillani. Jos tämä on Suomen rock-pyhättö, voi voi.. tosi ankeaa.
 
Se on kato tää nuorison suosima, moraalisesti arveluttava lantionheilutus joka määrää!
 
Jokasella näkemälläni Tavastian keikalla on ollu helvetin hyvä soundi ja tila on muutenki sopivan kokonen ja fiksusti duunattu. Takaakin näkee ihan yhtä hyvin. Semifinalissa soitelleena vois sanoa samat sanat pienemmässä mittakaavassa + helvetin mukava henkilökunta.
 
Mutta se kaljan hinta...
 
zekeode
15.01.2012 10:42:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

YarZoo: Tavastiasta sen verran että.. Jos meikäläinen aikoinaan ovi ja naulakkohommia tehdessäni olisin yhtä vimmaisesti tivannut takittomilta naulakko- ja palvelurahaa kuin tavan yrmelöt olisin saanut: 1. Kenkää 2. Helvetilliset huudot 3. Uudestaan kenkää. No, tuo pakkorahastus pääsylippujen lisäksi on vissiin joku nykyajan tapa?
 
Pakkorahastus vielä menee, mutta nykyään tuntuu olevan tapana (Tavastiasta en tiedä), että nämä hormonihäiriöiset lähinnä huutelee pihalla muiden samanhenkisten kavereidensa kanssa. "Palvelua" sitten harrastetaan, kun jaksetaan. Normaalilla työpaikalla, jos roikut pihalla päivät kavereides kanssa, niin monoa tulee...
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 5$ alennusta ekasta tilauksesta - Blogi
Askr
15.01.2012 11:42:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis täh - minusta Tavastia on ihan tilallisestikin paras ainakin Helsingin rokkimestoista. Sehän on loistava se sali, silloinkin kun yläkerta ja takaosa on suljettuna tai kun se on ääriään myöten loppuunmyyty. Tunnelma saadaan tiiviiksi, mutta sivulla olevan baarin vuoksi se hengittää aina sinne sivulle. Jos alkaa tungos ahdistamaan niin voi mennä baarinpuoleiseen reunaan ja paeta vetämään henkeä. Siinä reunassa on minusta aina näyttänyt olevan sen verran väljempää, että siinä mielestäni olen joskus nähnyt pyörätuoleja, joista saattaa jopa nähdä lavalle. Tavastian baarin sijoittelun tilallisen merkityksen huomaa aina kun on täydessä Nosturissa. Siellä on ahdasta eikä sieltä pääse mihinkään.
 
Jos klubit ahdistaa niin onhan Helsingissä myös Kulttuuritalo. Siellä on paitsi penkit niin myös Töölönlahden toisen puolen Kansaneläkelaitoksen kanssa yhteneväiset Aallon värit ja detaljit tasaamassa liian vaativia tunnetiloja ...
 
Pedroz
15.01.2012 14:26:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

YarZoo: Tavastiasta sen verran että.. Jos meikäläinen aikoinaan ovi ja naulakkohommia tehdessäni olisin yhtä vimmaisesti tivannut takittomilta naulakko- ja palvelurahaa kuin tavan yrmelöt olisin saanut: 1. Kenkää 2. Helvetilliset huudot 3. Uudestaan kenkää. No, tuo pakkorahastus pääsylippujen lisäksi on vissiin joku nykyajan tapa?
 
Taitaa olla. Nosturissa homma on sentään hoidettu sujuvasti, kun jo lippujentarkastusvaiheessa ovella kaikilta otetaan se "eteispalvelumaksu", eli ei tarvitse narikkahenkilökunnan huudella takittomien perään, eikä asiakkaiden räplätä rahojaan takkia luovuttaessa.
 
"Vapaa on vasta kun päivissä sekoaa" -Tommi Liimatta
LHU
16.01.2012 02:24:05 (muokattu 16.01.2012 02:25:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pedroz: ..eli ei tarvitse narikkahenkilökunnan huudella takittomien perään, eikä asiakkaiden räplätä rahojaan takkia luovuttaessa.
 
No voi hyvänen aika sentään. Se narikkamaksu on osa niiden portsareiden liksaa, ne perii sulta sen, vastineeksi pitävät huolen siitä että et saa pataasi baarissa ja vaikka saisitkin niin ne saa sen tyypin kiinni ennenkuin sulla palaa älli päähän. Eli ne ihmiset on siellä varmistamassa sen baarin ja sun turvallisuutta, kuin myös sitä että sun omaisuus säilyy siellä narikassa. Jos ei oo varaa (tai halua) maksaa JÄRJESTYKSENVALVOJILLE niin sit ehkä kannattaa pysyä ihan niillä huudella mistä oli alunperin lähdössäkin.
 
Nim. "K-Junan ei pitäisi liikkua klo 18 jälkeen kuin pohjoiseen"
 
edit: se yks i tonne väliin.
 
Antti1997
16.01.2012 03:59:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: No voi hyvänen aika sentään. Se narikkamaksu on osa niiden portsareiden liksaa, ne perii sulta sen, vastineeksi pitävät huolen siitä että et saa pataasi baarissa ja vaikka saisitkin niin ne saa sen tyypin kiinni ennenkuin sulla palaa älli päähän. Eli ne ihmiset on siellä varmistamassa sen baarin ja sun turvallisuutta, kuin myös sitä että sun omaisuus säilyy siellä narikassa. Jos ei oo varaa (tai halua) maksaa JÄRJESTYKSENVALVOJILLE niin sit ehkä kannattaa pysyä ihan niillä huudella mistä oli alunperin lähdössäkin.
 
Nim. "K-Junan ei pitäisi liikkua klo 18 jälkeen kuin pohjoiseen"
 
edit: se yks i tonne väliin.

 
Tämä viesti aiheutti suuren myötähäpeän tunteen.
 
Stradlin
16.01.2012 04:46:48 (muokattu 16.01.2012 04:52:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.taloussanomat.fi/raha/20 … ksa-narikkaa-tyhjasta/200820819/139
 
"Pekka Görman Tavastia-klubilta huokaa. Kysymys on tuttu.
 
Tiedän ongelman. Narikkamaksun veloittaminen asiakkaalta, joka ei jätä tavaraa säilytykseen, on täysin ohjeidemme vastainen. Maksua ei saa tingata eikä sitä tarvitse maksaa. Se ei ole mikään vartiointimaksu. "
 
LHU: Jos ei oo varaa (tai halua) maksaa JÄRJESTYKSENVALVOJILLE niin sit ehkä kannattaa pysyä ihan niillä huudella mistä oli alunperin lähdössäkin.
 
Jos järkkäri ei muuten saa leipäänsä tienattua, niin varmaan kannattaa etsiä muita töitä. Tuolla sun logiikalla kaikenmaailman myymälävartijatkin voisivat periä kaupan ovella sisäänpääsymaksuja.
 
"Voi elämä teidän kanssa oikeasti. Joku erottuu vähän noista teidän massamielipiteistä niin sitten heti ollaan oven takana hiilihankojen ja soihtujen kanssa." - M4ss3 m/
LHU
16.01.2012 18:36:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stradlin: Jos järkkäri ei muuten saa leipäänsä tienattua, niin varmaan kannattaa etsiä muita töitä. Tuolla sun logiikalla kaikenmaailman myymälävartijatkin voisivat periä kaupan ovella sisäänpääsymaksuja.
 
Tunnut olevan hyvin perillä ravintoloissa työskentelevien järjestyksenvalvojien palkkauksesta ja siitä miten se määräytyy. Hyvä niin, kerro toki lisää.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti