Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: SOPA; muusikoiden puolesta vai vastaan?
1 2 3 4
lindo
18.01.2012 23:09:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Methis:
Netti sinänsä ei ole mun mielestä se ongelma mutta levylafkat eivät vaan osaa/uskalla/halua muovautua mukana.

 
Vähän niinkuin YLE ja muut TV kanavat.
Joku kanavamoguli muistaakseni tunnusti jotain tyyliin "ois pitänyt lähteä silloin mukaan siihen ja siihen kun internet alkoi tehdä tuloaan mutta ei lähdetty..."
Ja lopputulos on nyt se että TVstä tulee pelkkää realitypaskaa. ja kohta kaikkien pitää maksaa YLEn ylläpitämisestä.
 
sorry off topic.
 
Amerikka vois tetysti tehdä YLEt ja alkaa perimään maksua internetin käytöstä :D JEE, INTERNETVERO kaikille! käytit tai et.
 
Rok rok
elsewhere
19.01.2012 11:44:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: OT: On vähän puolittainen tuo en.wikipedian 24h SOPA-protesti. Kun painaa esc kun sivu on latautunut, juuri ennen uudelleen ohjausta, niin en.Wikipediaa pystyy käyttämään täysin normaalisti.
 
Yhtä helposti pystyy kiertämään minkä tahansa digitaalisen lukon tai käyttörajoituksen. Se lienee osittain myös tuon viestin pointti.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Numb
19.01.2012 13:02:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Kyllä tuo viesti on itse asiassa tarkoitettu kaikille, jotka eivät ole asiasta vielä tietoisia.
 
Niinku tälle kaverille: http://twitpic.com/88ueqz
 
Lanke trr gll -Kurt Schwitters
Leikari
19.01.2012 17:11:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muusikot on pilanneet Internetin.
 
Tuohon johtopäätökseen olen tullut vuosien mittaan tapahtuneen m.netin seuraamsien perusteella.
 
ReBeat
21.01.2012 09:27:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo toi lakihanke on peruttu nyt toistaiseksi.
 
Meadow
21.01.2012 10:06:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Joo toi lakihanke on peruttu nyt toistaiseksi.
 
Vähän ajan päästä se tulee takaisin uudella nimellä. Näin on käynyt jo lukemattomia kertoja.
 
elsewhere
21.01.2012 12:11:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meadow: Vähän ajan päästä se tulee takaisin uudella nimellä. Näin on käynyt jo lukemattomia kertoja.
 
Ja joka kerta korvaava lakiehdotus on ollut entistä hirveämpi. SOPA:sta tosin on vaikea laittaa enää pahemmaksi...
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
lindo
21.01.2012 13:58:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Ja joka kerta korvaava lakiehdotus on ollut entistä hirveämpi.
 
lindo: Vähän niinkuin YLE
.

 
:P
 
Virhe! sopa yle
 
Rok rok
allapito
24.01.2012 20:48:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki on varmaan täälläkin kuulleet kuinka megaupload.com suljettiin. Väitetty syy oli tekijänoikeuksien rikkominen. Megauploadhan oli tunnetusti ainoa tiedostojenjakosivu internetissä tai edes Yhdysvalloissa.
 
Todellinen syy?
 
https://plus.google.com/u/0/111314089359991626869/posts/HQJxDRiwAWq
 
http://www.digitalmusicnews.com/permalink/2011/111221airvinyl
 
"UMG knows that we are going to compete with them via our own music venture called Megabox.com, a site that will soon allow artists to sell their creations directly to consumers while allowing artists to keep 90 percent of earnings," MegaUpload founder Kim 'Dotcom' Schmitz told Torrentfreak this week.
 
But there's a lot more to this story. Instead of charging artists, Schmitz wants to pay artists - even for free downloads. "We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free," Dotcom outlined. "Yes that's right, we will pay artists even for free downloads. The Megakey business model has been tested with over a million users and it works."

 
Kuulostaa sinänsä toimivalta. Megaupload oli jo tähän mennessä maksanut suosittujen tiedostojen lähettäjille. Palveluhan oli vain niin suosittu kuin siellä olevat tiedostot.
 
Tätä mallia kannattaisi miettiä. Kuka tahansa artisti voisi lähettää oman tuotantonsa koko maailman kuultavaksi ilmaiseksi ja mahdollisesti ansaita rahaa tällä, ilman välikäsiä. Yllättäen nämä välikädet eivät pidä tästä ajatuksesta.
 
Vaikka Yhdystvaltain viihdeteollisuus ei kykenekään sopeutumaan internetin olemassaoloon tai kilpailemaan reilusti uudempien jakelukanavien kanssa, se ei haittaa. Niin kauan kuin heillä on rahaa, he voivat aina ostaa poliitikkoja säätämään heille sopivia lakeja.
 
http://www.techdirt.com/articles/20 … corrupt-enough-to-stay-bought.shtml
 
MPAA:n, eli Motion Picture Association American, puheenjohtaja Chris Dodd uhkailee poliitikkoja jotka eivät toimi hänen mielensä mukaan vaikka hän on maksanut heille.
 
Don't ask me to write a check for you when you think your job is at risk and then don't pay any attention to me when my job is at stake,"
 
Sillä että kansalaiset yleisesti ottaen eivät ole hirveän innostuneita Sopasta ei ole väliä. Hän on maksanut poliitikoille heidän palveluksistaan. Suomessa tätä sanottaisiin lahjonnaksi. Yhdysvalloissa anonyymi vaalirahoitus on korkeimman oikeuden päätöksellä sananvapauden alaista toimintaa.
 
Jos tämä rajoittuisi vain Yhdysvaltoihin, en olisi niin huolissani. Mutta kun ei. Sopa ja Pipa ovat oikeasti vasta alkua.
 
http://arstechnica.com/tech-policy/ … ands-that-world-adopt-sopa-plus.ars
 
IFPI, eli International Federation of the Phonographic Industry haluaa tehdä saman maailmanlaajuisesti. Ja nyt näyttää, että he voivat jopa onnistua. Espanja suostui jo, pienen "suostuttelun" jälkeen.
 
http://readersupportednews.org/news … pain-to-implement-online-piracy-law
 
US ambassador threatened Spain with 'retaliation actions' if the country did not pass tough new Sopa-style internet piracy laws
 
Tuokin on vasta alkua. Googlettakaa huviksenne ACTA, tai Anti-Counterfeiting Trade Agreement. Nimestään huolimatta tuo sopimus ei koske pelkästään väärennöksiä, vaan myös patentteja, tekijänoikeuksia, jne. Se sisältää myös kohtia internetin sensuroinnista tekijänoikeuksien nimissä. Sopimusta on tehty suljettujen ovien takana, ja se on jo hyväksytty mm. Yhdysvalloissa.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement
 
HXY
24.01.2012 22:10:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sisäinen salaliittoteoreetikkoni alkaa heräillä. Ja on kauhuissaan.
 
"Harold Camping on kokenut maailmanloppujen ennustaja." -Iltalehti
rintapek
24.01.2012 22:50:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

allapito:
Kuulostaa sinänsä toimivalta. Megaupload oli jo tähän mennessä maksanut suosittujen tiedostojen lähettäjille. Palveluhan oli vain niin suosittu kuin siellä olevat tiedostot.
 
Tätä mallia kannattaisi miettiä...

 
Oletko tossa ihan varma, et tiedoston lähettäjä on sama ko oikeudenhaltija? Kautta aikojen varastetun kaman jobbarit on maksanu tavarasta jotain, mut ei ny välttämättä markkinahintaa.
 
One kind of music only - the good kind
jra
24.01.2012 22:55:09 (muokattu 24.01.2012 22:56:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hauska historiallinen sivujuonne tässä jutussa on että alunperin elokuvayhtiöt siirtyivät USA:n itärannikolta länsirannikolle, Hollywoodiin osin siitä syystä että pääsivät karkuun Edisonin yhtiön filmikameroista vaatimia lisenssimaksuja. Edisonin yrityksellä ei ollut resursseja jahdata piraatteja toiselle puolelle mannerta. Nyt Hollywood on sitten toisella puolle taistelua, ja teknologiayritykset taas toisella.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
allapito
25.01.2012 18:45:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Oletko tossa ihan varma, et tiedoston lähettäjä on sama ko oikeudenhaltija? Kautta aikojen varastetun kaman jobbarit on maksanu tavarasta jotain, mut ei ny välttämättä markkinahintaa.
 
Tähän asti megauploadin lähettäjät ei todellakaan yleensä ollut oikeudenhaltijoita. Puhuin heidän suunnittelemastaan palvelusta, jossa artistit olisivat itse lähettäneet tiedostonsa megauploadiin, josta ne olisi ollut ladattavissa artistin päättämään hintaan tai ilmaiseksi. Tätä palvelua ei vain ikinä keritty lanseerata.
 
Muita uutisia maailmalta: Australian Federation Against Copyright Theft (AFACT) haastoi Australian kolmanneksi suurimman Internet-palveluntarjoajan iiNetin, koska kyseisen palveluntarjoajan asiakkaat käyttivät BitTorrentia eikä palveluntarjoaja tehnyt mitään estääkseen heitä. WikiLeaksin ansiosta tiedämme nyt, että tämäkin oli MPAA:n tekosia.
 
"MPAA prefers that its leading role not be made public," the summary of the case added, to dodge the impression that it is "just Hollywood 'bullying some poor little Australian ISP'."
 
http://arstechnica.com/tech-policy/ … p-lawsuit-but-dont-tell-anybody.ars
 
Samaan aikaan tällä puolella planeettaa Irlannissa on suunnitteilla paikallinen versio SOPA:sta:
 
http://www.tjmcintyre.com/2012/01/irelands-sopa-faq.html
 
This will give the Irish courts an open-ended power to grant orders against ISPs and other intermediaries who provide facilities which might be used to infringe copyright. This could include hosting providers, social networks, forums, video hosting sites - potentially most online services.
 
Vielä mielenkiintoisempaa, artikkeli on päivätty 23.1.2012, eli kaksi päivää sitten, ja siinä sanotaan että laista äänestetään tämän kuun loppuun mennessä. Edelleen ...
 
We don't have a final text yet.
 
Laista äänestetään viikon sisään eikä lain tarkka sisältö ole ilmeisesti vielä edes tiedossa tai julkinen. Onneksi ei; laki joka mahdollistaisi vaikkapa youtuben sulkemisen ei välttämättä saisi kansan enemmistön täysin varauksetonta hyväksyntää.
 
Puola hyväksyy ACTA:n huomenna, kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen protesteista huolimatta:
 
http://www.washingtonpost.com/busin … gIQAZAySKQ_story.html?tid=sm_btn_tw
 
Jos ette tiedä mitään ACTA:sta, niin lukekaa edes tämä, tai katsokaa edes sivulla oleva video:
 
http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-01/24/acta-101?page=all
 
Viimeisimpien tietojen mukaan Euroopan Parlamentti äänestää ACTA:sta joskus tulevaisuudessa (en tiedä tarkkaa päivää), ja tuo on "viimeinen" mahdollisuus pysäyttää se. Jos se menee siellä läpi, mitä luulette Suomen eduskunnan tekevän?
 
markus16
25.01.2012 19:28:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten muuten on ylipäätään mahdollista, että joku yhden maan hallituksen vahvistama laki mahdollistaa toisessa maassa ylläpidettävän internetpalvelun sulkemisen?
Does not compute.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
allapito
25.01.2012 20:52:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Miten muuten on ylipäätään mahdollista, että joku yhden maan hallituksen vahvistama laki mahdollistaa toisessa maassa ylläpidettävän internetpalvelun sulkemisen?
Does not compute.

 
Ei se sinänsä olekaan. Mutta esim. Yhdysvalloissa voidaan säätää laki joka pakottaa paikalliset Internet-palveluntarjoajat estämään asiakkaidensa pääsy kys. sivulle. (kuten Elisa ja piratebay Suomessa. Piratebay on edelleen olemassa, mutta Elisan asiakkaiden on aavistuksen hankalampaa päästä sinne.)
 
defic
27.01.2012 08:35:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

allapito: Järföbbävästi tekstiä.
 
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/s … oitti-pahamaineisen-acta-sopimuksen
 
Shillälailla nyt sitten....
 
allapito
30.01.2012 19:30:20 (muokattu 30.01.2012 19:31:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ACTA astuu voimaan vasta kun Euroopan Parlamentti on hyväksynyt sen. Viimeisimpien tietojen mukaan siitä äänestetään kesäkuussa.
 
Europarlamentin ACTA:n tarkkailijaksi nimeämä MEPpi muuten ei ilahtunut tavasta jolla ACTA ajettiiin läpi, ja erosi kun EU allekirjoitti sopimuksen.
 
I wish to denounce in the strongest terms the process that led to the signing of this agreement: no association of civil society, lack of transparency from the beginning of negotiations, successive postponements of the signing of the text without any explanation given, putting aside the demands of the European Parliament although expressed in several resolutions of our assembly.
 
As the rapporteur on this text, I also faced unprecedented maneuvers from the right of the Parliament to impose an accelerated schedule to pass the agreement as rapidly as possible and before the public was alerted, in fact depriving the European Parliament of its right to use the tools at its disposal to bring to bear the legitimate demands of its citizens.
 
Yet we all know the ACTA agreement problems, whether this regards its impact on civil liberties, the responsibilities it imposes on internet service providers (ISP), impact on manufacturing of generic drugs or the little protection it offers to our geographic indications (GI).
 
This agreement might have a major impact on the lives of our citizens, and yet everything is being done so that the European Parliament has no say in it. So today, in submitting this report in my charge, I wish to send a strong signal and alert the public about this unacceptable situation.
 
I will not participate in this charade.

 
Aina piristää päivää kuulla poliitikon puhuvan suoraan.
 
ACTA:n koko tämänhetkinen teksti löytyy wikisourcesta:
https://en.wikisource.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement
 
Mielenkiintoisinta tuossa sopimuksessa on kohta 36: ACTA-komitea, joka valvoo sopimuksen noudattamista ja kehittämistä, sekä saattaa laajentaa sopimusta. Tuossa sopimuksessa ei sanota sanaakaan poliittisesta vastuusta tai läpinäkyvyydessä, joten voidaan olettaa, että niitä ei ole. Komitea toimisi suljettujen ovien takana, eikä kansalaisilla, kansalaisjärjestöillä, tai vaaleilla valituilla poliitikoilla olisi mitään mahdollisuutta valvoa tai vaikuttaa sen toimintaan.
 
Sopimus on kokonaisuudessaan epäselvä ja tulkinnanvarainen. EU:n komissio sekä muut ACTAn puolestapuhujat ovat sanoneet, että tulkinnanvapaus on jäsenmailla. Tämä ei ole totta.
 
Wienin sopimus vuodelta 1969 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Vienna_Convention_on_the_Law_of_Treaties ) artikla 32 sanoo, että jos kansainvälisen kauppasopimuksen jokin kohta on epäselvä, sen tulkinta riippuu kyseisen sopimuksen neuvotteluaikana käydyistä keskusteluista. Jotka ACTA:n kohdalla ovat olleet hyvin salaisia. Artikla 27 taas sanoo, että kansainväliset sopimukset ovat kansallisten lakien yläpuolella.
 
ACTA:n alkuperäiset versiot olivat huomattavasti nykyisiä pahempia. Nykyinenkin on liikaa.
 
Ai niin, Euroopan Parlamentissa esitettiin ACTAN lievempää versiota, joka hävisi äänestyksessä niukasti. Tuolta selviää kuka äänesti puolesta, kuka vastaan:
 
http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=1189&lang=en
 
Eli ne jotka vastustivat lievennettyä versiota, kannattavat ACTAA. Suomessa Ville Itälä, Sari Essayah, ja Hannu Takkula. Eija-Riitta Korhola oli poissa. Muut äänestivät tuon lievennetyn version puolesta, eli vastustavat ACTAA.
 
Kansalaisten aktiivisuus pysäytti SOPA:n, se voi pysäyttää myös ACTA:n.
 
Kalmo
30.01.2012 23:08:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinan ja monien muiden maiden esimerkki osoittaa, että mikä valtio hyvänsö voi rajoittaa internetin käyttöä miten haluaa, myös kertomatta kenellekään tai kysymättä keneltäkään, jos niin haluaa.
 
Eikö siksi olisi tervettä, että saataisiin yhteiset pelisäännöt netissä tapahtuvaan pöllimiseen. Jos henkilö sallii asuntonsa käytön varastetun tavaran kätkö- ja levityspaikkana, häntä rangaistaa suunnilleen samoin, kuin varastakin. Tätä logiikkaa pitää soveltaa mielestäni myös internetiin ja palvelimiin. Kun rikos on todennettu, palveluntarjoajan on estettävä sen jatkuminen.
 
Yleensä selitetään, että kyllä sillä ja sillä staralla tai elokuvafirmalla on kylliksi miljoonia, että voi sallia tavaran jakelun "köyhälle kansalle". Eikö samaa moraalia pidä sitten soveltaa niihin, jotka tienaavat miljoonia palvelimilla ja saiteilla, joiden päätarkoitus on levittää laitonta tavaraa? Eikö voida sanoa, että Youtube, Megaupload jne. ovat niin äveriäitä, että niillä on varaa kontrata mitä niissä liikkuu.
Olisiko niin hirveää, jos 10 miljoonan sijasta tienattaisiinkin vain 5?
 
En voi mitenkään ymmärtää sitä, että kottikärryillä tapahtuva varastaminen on rangaistavaa, mutta tietokoneella varastaminen ei. Mielestäni muun selittely on tietoista älyllistä epärehellisyyttä.
 
En tunne kaikkia ACTA:n ja SOPA:n sudenkuoppia, mutta silti, periaatteessa olen sitä mieltä, että nettipiratismia on saatava leikattua rajusti. Sen poistaminen lienee liian utopistinen ajatus.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
rintapek
31.01.2012 01:18:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo:
 
En tunne kaikkia ACTA:n ja SOPA:n sudenkuoppia, mutta silti, periaatteessa olen sitä mieltä, että nettipiratismia on saatava leikattua rajusti. Sen poistaminen lienee liian utopistinen ajatus.

 
En minäkään. Mut just oli nurkkakippolassa harvinaisen mielenkiinnoton röökihuonekeskustelu actafanaatikon kanssa, joka oli sitä mieltä, et Adidaksella on patentti lenkkitossuihin ja että acta tarkoittaa valvontakameraa jokaiseen kotimaan keittiöön, että siellä ei grillata kanaa väärällä reseptillä ja että Suomen presidentinvaalit on actan savuverho. Lisäksi marsilaiset hyökkää päivänä jota en muista.
En tiedä mitä jätkä oli vetäny, mut voisin tahtoa annoksen samaa.
 
One kind of music only - the good kind
klobasa
01.02.2012 18:09:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ACTAn seurauksia voi olla mm. esim., että lisensoidaan lääkkeet ja näin estetään köyhiin maihiin halpojen lääkkeiden valmistus / vienti. Lääkefirmat käärii voitot ja köyhät ihmiset jäävät ilman lääkkeitä. Ja esimerkiksi erinäisten kasvien (siemenet yms.) patentoiminen tarkoittaa sitä, että olet rikollinen jos kasvatat rehuja joiden patentit omistaa jokin iso firma. Ynnä muuta totaalisen järjetöntä.
 
Tässä on nyt kyse todella paljon muusta kuin piratismin kitkemisestä!
 
Kannattaa katsoa toi video kokonaan: http://www.youtube.com/watch?v=FOOhccwY74Y
 
http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?cl=1533306680&v=12249
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «