Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Känniääliöt keikoilla
1 2 3 4 5
HaloOfFlies
03.12.2011 01:54:25 (muokattu 03.12.2011 02:01:17)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On ihan pakko avautua tästä. Jouduin lähtemään kesken pois aivan älyttömän mielenkiintoiselta keikalta, kun sai koko ajan väistellä kännisiä ihmisiä jotka rynnivät etuosaan tanssimaan muiden läsnäolosta yhtään välittämättä. Aivan saatananmoista tönimistä ahtaassa tilassa. Jopa Mika Sundqvist sanoi, että eiköhän se tanssiminen riitä kun siitä ei tule mitään mutta ei mennyt jakeluun. Paikassa ei edes ollut mitään tanssilattiaa, ja silti osan porukasta piti väkisin ängetä ahtaalle käytävälle tanssimaan!
 
Mikä siinä on että pitää väkisin koettaa pilata toisten ihmisten kuuntelunautinto? Olin kaatua kolmesti ihmisten jalkoihin, kun jatkuvasti oli joku tönimässä. Pari kertaa piti ottaa lähimmästä pylväästä kiinni, kun takaatuleva oli tönäistä nurin.
 
Miksi ihmeessä suomalaisilla keikoilla harrastetaan tätä? Onko se vaan jotain suomalaista jääräpäisyyttä, että kännissä ollessa ei muita ihmisiä huomioida? Nimittäin minulla oikeasti ensimmäistä kertaa paloi hermot tuohon touhuun.
 
We're like migrating birds, we smell the air and scratch our arses and say, "Hmm think it's time." - Brian Johnson S.M.A.K.-jäsen #5
blaekie
03.12.2011 02:30:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

danny: On ihan pakko avautua tästä. Jouduin lähtemään kesken pois aivan älyttömän mielenkiintoiselta keikalta, kun sai koko ajan väistellä kännisiä ihmisiä jotka rynnivät etuosaan tanssimaan muiden läsnäolosta yhtään välittämättä. Aivan saatananmoista tönimistä ahtaassa tilassa. Jopa Mika Sundqvist sanoi, että eiköhän se tanssiminen riitä kun siitä ei tule mitään mutta ei mennyt jakeluun. Paikassa ei edes ollut mitään tanssilattiaa, ja silti osan porukasta piti väkisin ängetä ahtaalle käytävälle tanssimaan!
 
Mikä siinä on että pitää väkisin koettaa pilata toisten ihmisten kuuntelunautinto? Olin kaatua kolmesti ihmisten jalkoihin, kun jatkuvasti oli joku tönimässä. Pari kertaa piti ottaa lähimmästä pylväästä kiinni, kun takaatuleva oli tönäistä nurin.

 
Kuningas alkoholi on vain viisasten juoma !
 
Miksi ihmeessä suomalaisilla keikoilla harrastetaan tätä? Onko se vaan jotain suomalaista jääräpäisyyttä, että kännissä ollessa ei muita ihmisiä huomioida? Nimittäin minulla oikeasti ensimmäistä kertaa paloi hermot tuohon touhuun.
Ei ole muuten mikään suomalainen erityisoikeus tuo kännisekoilu. Käyppä joskus katsomassa brittiläis/skottilais henkistä festaria ko. saarella.Jää suomalaispelleilyt toiseksi !
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Nidhöggr
03.12.2011 12:59:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisit itsekin kännissä, ei niin harmittaisi.
 
"Joo tiede, heh. Matikka, heh. heh. Semmosta." -ruuvimeisseli
Mika Kangas
03.12.2011 16:45:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kyllä itekkään ymmärrä mitä ideaa on olla sammumiskunnossa bändiä katsomassa. Pari kolme tuoppia vähän rentoutta tuomaan on ok mutta pitääkö siihen pohjaksi saada vielä pullo kossua. Metallican keikalla Areenassa oli yksikin tyyppi joka heitti yrjökeipat jonkun toisen tuolille.
 
Kenen kuusia syöt, sen juurella kuuntelet. -Shabby
Jormaz
03.12.2011 17:12:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mika Kangas: En kyllä itekkään ymmärrä mitä ideaa on olla sammumiskunnossa bändiä katsomassa. Pari kolme tuoppia vähän rentoutta tuomaan on ok mutta pitääkö siihen pohjaksi saada vielä pullo kossua. Metallican keikalla Areenassa oli yksikin tyyppi joka heitti yrjökeipat jonkun toisen tuolille.
 
Se oli hienon näköstä kun joku tyyppi oli niin naamat että kaverinsa taluttivat sen ovesta sisälle. Ei varmaan jääny paljoa mieleen siitä Judas Priestin keikasta.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
jazzmies
03.12.2011 17:56:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa valita huolellisemmin bändit, paikat ja ajankohdat, jolloin käy kuuntelemassa elävää musiikkia.
 
Ei se absoluuttinen totuus ole, mutta lähes järjestelmällisesti olen oikeassa asian kuin asian todellisesta jamasta. - jazzmies 2011 -
ganesha
03.12.2011 18:44:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tässä taannoin olimme bändimme Carved In Ashes kanssa soittamassa eräässä pienehkössä ja intiimissä, varsin tunnetussa rock-klubissa. Biiseissämme on ehkä totuttua enemmän dynamiikkaa, ainakin geneeriseen länään kompuroituun radiotauhkaan tottuneelle satunnaiselle kuulijalle: hiljaiset kohdat soivat todellakin hiljaa, usein laulua säestää vain akustinen kitara tai joku eteerinen synamatto - ja kovat kohdat ovat sitten sitä perinteistä tunti turpaan-osastoa.
 
liekö sitten tämä epätavallinen dynamiikka ollut syynä, mut kesken biisin hiljaisen kohdan muutama tuhdissa soseessa ollut yleisön jäsen äityi keskustelemaan keskenään varsin kovaäänisesti lähes peittäen alleen bändin. olettivat varmaankin että biisi jatkuisi vielä samanlaisella paahdolla kuin hetkeä aiemmin. Noh, eipä siinä mitään; bändi keskittyi jatkamaan biisin esittämistä - itseäni kävi vain lievääkin enemmän huvittamaan, että muun yleisön piti huomauttaa näille möliseville humalikoille, jotta voisivat pitää turpansa kiinni tai poistua paikalta jos ei musiikin kuunteleminen kiinnostanut - paikalla kun sattui olemaan ihmisiä jotka olivat ensisijaisesti tulleet katsomaan meikäläisten esitystä.
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
LaMotta
03.12.2011 19:14:48 (muokattu 03.12.2011 19:17:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä erään keikan soundchekissä kävi näin.
 
Känninen sälli kysyy:
-........onks tuo oikee venderi?.....
-Kyllä se valitettavasti on
-............onkse tehty uuessaaassa?.........
- On joo
-...haista vittu.....mulla on kipsoni..........
-Ai jaa
-...................................................nyt se on kanissa..................
-Aha
-.................................................oikeestaan se on kipsonin kopio........................
-Just
-...............anna kokeilen sun kitaraa............
-No et kokeile
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
Nidhöggr
03.12.2011 20:00:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Tässä erään keikan soundchekissä kävi näin.
 
Tyhmä jätkä, oisit päässy...
 
"Joo tiede, heh. Matikka, heh. heh. Semmosta." -ruuvimeisseli
Atomic Cafe
03.12.2011 20:02:31 (muokattu 03.12.2011 22:06:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

danny: On ihan pakko avautua tästä. Jouduin lähtemään kesken pois aivan älyttömän mielenkiintoiselta keikalta, kun sai koko ajan väistellä kännisiä ihmisiä jotka rynnivät etuosaan tanssimaan muiden läsnäolosta yhtään välittämättä. Aivan saatananmoista tönimistä ahtaassa tilassa. Jopa Mika Sundqvist sanoi, että eiköhän se tanssiminen riitä kun siitä ei tule mitään mutta ei mennyt jakeluun.
 
Tästä tulikin mieleen eräs kerta kun olin sellainen känniääliö ja innostuin joraamaan Pepe Ahlqvistin tahtiin sellaisessa pienessä ravintolassa jossa ei ollut sen enempää tanssitilaa kun esiintymistilaakaan.
 
Yleisö ei ollut ollenkaan mielissään tuollaisesta touhusta, jätkä vaan tanssahteli niin että pöydät heilui ja tuolit kaatui, turpaankin meinasi tulla kerran tai kaksi mutta ei se menoa mitenkään haitannut. Pepe tuli kättelemään keikan jälkeen ja kiitteli osanotosta, tuo on kyllä hieno muisto vaikka pilasin varmasti monen muun hienot muistot siinä samalla. Puolustukseksi kuitenkin sanottakoon että tuollainen touhu ei yleensä kuulu tapoihini, enemmän olen sitä sellaista paikallaan seisovaa tyyppiä, joka tuijottelee bändiä sen näköisenä että koskaan tiedä mitä se ajattelee, diggaileeko soittoa vai haluaisiko vetää koko bändiä turpaan. Tuolloin vain sattui menemään vähän lujaa ja mikäs siinä oli lujaa mennessä kun bändi oli hyvä ja blues soi, niin että tolkku olisi lähtenyt ilman viinaakin.
 
Atomic Cafe
03.12.2011 20:23:05 (muokattu 03.12.2011 22:05:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jormaz: Se oli hienon näköstä kun joku tyyppi oli niin naamat että kaverinsa taluttivat sen ovesta sisälle. Ei varmaan jääny paljoa mieleen siitä Judas Priestin keikasta.
 
Minä olen kerran kontannut Meteorsin keikalle edesmenneeseen Lepakkoon niin että ehdin kuulemaan ja näkemään viimeisestä biisistä noin puolet ja vieläkin vähän vituttaa kun ei muisti mennyt missään vaiheessa. Tuli missattua hyvä keikka alkoholin takia kun jumituin baariin juuri kriittisellä hetkellä.
 
LaMotta
03.12.2011 20:49:10 (muokattu 03.12.2011 20:49:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jawski: Tyhmä jätkä, oisit päässy...
 
Ekskusemua?
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
L.Ruoska
04.12.2011 02:10:05 (muokattu 04.12.2011 02:11:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keikalla on hemmetisti hauskempaa kun on melko päissään. Valitettavasti muilla ei yleensä ole niin hauskaa kuin sinulla. Lopetin itse alkomaholin käytön (saunajuomaa ja hääsamppakaljaa lukuunottamatta) joskus vuosituhannen alussa, enkä paljon ole jaksanut festareillakaan sen jälkeen käydä. Hassua miten viihtyminen lepää niin paljon sen varassa, että olet pari päivää autoilukelvottomassa tilassa.
 
Esim. jonkun ison keikan tsiigaaminen festarilla eturivissä on aivan sietämätöntä selvinpäin. Kokoajan joku vitun ihmisapina on tunkemassa kyynärpäätä selkään tai kylkiin jotta pääsee siihen aidalle. Tai jengiä vedetään sun ylitse pois sieltä surffailemasta.
 
Lähikuppiloissahan se juopuneiden ihmisten meininki on melkeinpä positiivinen juttu. Omakustannetason artistit kun monasti esittävät kappaleitaan ihmisille jotka mieluummin joisivat rauhassa kaljaansa tai söisivät pizzaa jos kapakin keittiö on vielä auki. Jos joku juopunut ameeba tulee lavan eteen liikehtimään ilmakitaraelein, se voi olla ainoa suosionosoitus mitä joku keskisuomalaiselta kyläpahaiselta ponnistava deathmetal-yhtye saa jouduttuaan keikalle jonnekin Roihuvuoren keskikaljapizzeriaan.
 
Sitä digikameran video-toiminnolla nauhoitettua keikkaa sitten kotona katsellessa on suurinpiirtein ainoa viihdyttävä ja mielenkiintoinen kohta se, kun humalainen keski-ikäinen suomalainen mies on innostunut elämään uudestaan nuoruutensa rakkautta rockenrolliin ja uskaltautuu mölisemään johonkin vapaana olevaan mikkiin jotain tai vahingossa potkaisemaan piuhan irti jostain.
 
Iä! Iä!
18is9
04.12.2011 13:43:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoo, kyllähän tuo joskus vään harmittaa. Yleensä kuitenkin kun itse on selvin päin liikkeellä niin tilanteet pystyy aika hyvin kiertämään ja välttelemään kun ei tunge ihan sinne eturiviin. Eilenkin kyllä Raskasta Joulua -keikalla joku n. kolmikymppinen kaljupää yritti kovasti pilata monen ihmisen keikkakokemuksen. Liikaa salia ja liikaa kaljaa, seurauksena hervottomasti horjuva ja huitova känniääliö jonka kyynärpään iskut jättävät mukava mustelmia. Ympärille alkoikin pikkuhiljaa muodostua semmoinen muutaman metrin suoja-alue. Parasta oli kun se oli muutaman kerran lyönyt edellä olevaa blondia takaraivoon niin se tulkitsi vittuuntuneet mulkaisut kiinnostumiseksi ja alkoi sitten iskemään juttua ihan tosissaan. Viisi sekuntia ja tyttö oli vaihtanut maisemaa.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
lindo
04.12.2011 13:46:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jee, kyllä vituttaa olla katsomassa bändiä jos/kun kännipäät riehuu.
 
Jotenkin vielä ymmärtää että mennään paikalliseen kuppilaan hirveessä kännisä, eikä edess välttämättä muista koko konsertista mitään, mutta sitä en pysty tajuamaan että mennään johonkin esim. Hartwall areenalle, maksetaan 70 euroa lipusta, ja sitten vedetään kauhee känni, ja parhaassa tapauksessa ei nähdä edes keikkaa, kun riehutaan jo aulassa, ja järkkäri laittaa pihalle. (näin kerran tällasen tapauksen).
 
Rok rok
Presidentti
04.12.2011 15:46:24 (muokattu 04.12.2011 15:46:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lindo:
 
Jotenkin vielä ymmärtää että mennään paikalliseen kuppilaan hirveessä kännisä, eikä edess välttämättä muista koko konsertista mitään, mutta sitä en pysty tajuamaan että mennään johonkin esim. Hartwall areenalle, maksetaan 70 euroa lipusta, ja sitten vedetään kauhee känni, ja parhaassa tapauksessa ei nähdä edes keikkaa, kun riehutaan jo aulassa, ja järkkäri laittaa pihalle. (näin kerran tällasen tapauksen).

 
Ensimmäisessähän on kyse siitä lähinnä että on kantapaikassaan eikä varsinaisesti ole itse halunnut sitä bändiä sinne. Silloin osalle yleisöstä bändi on vain rasite. Joskus syystäkin. Nimim. "Kolme varttia sovitun ajan yli käärmeennahkastetsonit päässä soittavaa suomirock-bilebändiä todistanut".
 
Mutta tuota maksetulle keikalle kaatokännissä menoa ei voi ymmärtää.
 
sahkuifk
04.12.2011 17:33:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisivat miettiä miltä tuntuis kun muusikko menisi heidän työpaikalle örveltään.
 
Kävelin sumussa koulun ohitse.
Presidentti
04.12.2011 17:46:58 (muokattu 04.12.2011 17:48:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sahkuifk: Voisivat miettiä miltä tuntuis kun muusikko menisi heidän työpaikalle örveltään.
 
Off-topicia: Joskus kun asfalttitöissä olin ja sanoin kun alkoi ammattivalittajat tympäisemään "en minäkään tule sinun työpaikalle haistattelemaan ja arvostelemaan" eräs otti vain nokkiinsa ja soitti firmaan ja itki että liikenteenohjaaja käyttäytyi asiattomasti.
 
Stradlin
04.12.2011 17:48:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sahkuifk: Voisivat miettiä miltä tuntuis kun muusikko menisi heidän työpaikalle örveltään.
 
Jonkun poliisin tai järkkärin tapauksessahan tuo voi toteutuakin.
 
"Doom antoi minulle lisä voimaa." - Kompressori
Ygäby
04.12.2011 20:53:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan tuota tullu kännissä soitettua useastikin. Tiiä sitten onko se känniääliönä oleminen pahempaa siellä lavalla vai yleisössä. Aattelin tämmösen näkökannan esitellä, vaikkei tästä ollutkaan kysymys.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti