Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Paljonko on muusikon(soitonopettaja/solisti) palkka?
1
nuottisoi
12.11.2011 16:05:00 (muokattu 12.11.2011 16:06:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverin isosisko on erään musiikilaitoksessa työssä ja valitti että sieltä saa tosi vähän palkkaa? Itse en ole tarkkaa näissä palkkajutuissa(koska nautin enemmän soittamista ja esiintymistä)mutta tuli vaan mieleen että kuinka paljonhan ammattilainen muusikko esim. PIANONSOITONOPETTAJA tai SOLISTI saa kuukausipalkaksi? Siskoni pyrkii pianonsoitonopettajaksi, joten tää on kyllä aika tärkeä tietoa myös hänelle.
Kiitän.
 
Scrobble
12.11.2011 16:53:00 (muokattu 12.11.2011 16:57:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2750e/kk.
 
Soitan runpuja kenkät jalassa.
John Titor
12.11.2011 17:01:26 (muokattu 12.11.2011 17:06:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nuottisoi: Kaverin isosisko on erään musiikilaitoksessa työssä ja valitti että sieltä saa tosi vähän palkkaa? Itse en ole tarkkaa näissä palkkajutuissa(koska nautin enemmän soittamista ja esiintymistä)mutta tuli vaan mieleen että kuinka paljonhan ammattilainen muusikko esim. PIANONSOITONOPETTAJA tai SOLISTI saa kuukausipalkaksi? Siskoni pyrkii pianonsoitonopettajaksi, joten tää on kyllä aika tärkeä tietoa myös hänelle.
Kiitän.

 
Riippuu ihan hirveästi, toimiiko kunnan alaisuudessa vai yksityisenä. Tosta voi kaivaa jotain osviittaa: http://www.taloussanomat.fi/omatalo … /14/kunta-alan-palkat/200816089/139
 
Musiikkiopiston opettajan keskiarvo 2583e/kk, siis brutto. Näin kunnallisella, pedagogisesti pätevällä opettajalla, tarkoittaa yleensä maisteritutkintoa, eli 5-7 vuoden opiskelua ja lujaa työntekoa opiskeluaikana. Sen jälkeen sitten vaaditaan työkokemusta ja näyttöjä päälle. Kunnallisissa laitoksissa toi palkkataso usein pitää paikkansa, erilaisten lisien kanssa liksa saattaa olla korkeampikin.
 
Yksityisellä puolella tohon keskiarvoon harva pääsee nykyään pelkällä opettamisella, palkkataso saattaa heitellä paljonkin. Yksityisissä musiikkikouluissa maksetaan usein tuntien mukaan, ei kiinteää kuukausiliksaa, ja silloin, jos ei ole oppilaita, ei tule rahaakaan. Yksityisellä puolella (joko koulussa tai yksityistunteja pidettäessä) tyypillisiä laskutushintoja 25-35e/60min tunti. Jos opettaa 40h/vk, se tarkoittaa 25e mukaan 4000e/kk laskutettua rahaa, aika lähelle päästään 2500e/kk liksaa. Jos on tosi kova tyyppi ja haluttu opettaja, voi laskuttaa enemmän per tunti.

Virkojen määrä on nykyään vähentynyt aiempaan nähden ja tyypillisesti opettajan työ on osa-aikaista. Siihen oheen keikkoja, niin kuukausiansiot saa jotenkin kelvollisiksi. Usein muusikot joutuvat tekemään esim. perheenlisäyksen sattuessa muuta työtä varmistaakseen leivän riittämisen. Muusikko taksikuskina tai kaupan kassalla ei ole harvinaisuus.
 
Solistilla taas palkka riippuu aivan siitä, mitä esim. orkesterit tai yleisö ovat valmiita maksamaan. Huippuluokan kapellimestarit ja solistit voivat hyvinkin saada 8000e-15000e keikkapalkkioita (per konsertti ja siihen kuuluvat harjoitukset) isossa maailmassa. Tämä tarkoittaa sitten sitä, että täytyy olla todella kova siinä, mitä tekee, kilpailuvoittoja, paljon konsertteja takana huippukritiikeillä, levyjä jne.
 
Ala on todella kilpailtu, ja vain todella kovalla työnteolla selviää. Ja nyt puhutaan aivan eri luokan työnteosta kuin useilla muilla aloilla. 4-8h soittoharjoittelua päivässä koulussakäynnin lisäksi on aivan tyypillistä. Tämä tarkoittaa sellaista 8-16h työntekoa päivässä, 48-96h viikossa, 192-384h kuukaudessa, n. 2000-4000h vuodessa, vuosien ajan. Ja sen työnteon täytyy olla keskittynyttä, tehokasta työtä. Vastavalmistuneen maisterin työllistyminen suoraan virkaan on harvinaista liki kaikilla aloilla nykyään, musiikkialalla se on erittäin harvinaista. Näin käy yleensä vain hurjalla tuurilla ulkopaikkakuntien opettajien eläköityessä. Virka tarkoittaa siis usein myös muuttoa jonnekin kauas pääkaupunkiseudulta.
 
Kuulostaa karulta, mutta näin tää menee :) Vaatimukset ja vastuu ovat kovat, mutta vastapainoksi myös mahdollisuudet ovat huimat. Saa tehdä sitä, mitä haluaa, nauttia työstään joka on monipuolista, vastuullista ja vaihtelevaa, nauttia yleisön suosionosoituksista ja uusiin ihmisiin tutustumisesta, pääsee matkustamaan työn parissa, ja myös hyviin tuloihin on mahdollisuus, jos osaa hommansa.
 
Sano siskollesi, että tervetuloa alalle, jos ei pelkää työntekoa!
 
Ne, jotka väittävät etteivät kuule ääniä päässään, eivät ole ikinä kuulleet millaista on kun ne ovat vaiti.
sellisti
19.11.2011 20:09:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

John Titor: Solistilla taas palkka riippuu aivan siitä, mitä esim. orkesterit tai yleisö ovat valmiita maksamaan. Huippuluokan kapellimestarit ja solistit voivat hyvinkin saada 8000e-15000e keikkapalkkioita (per konsertti ja siihen kuuluvat harjoitukset) isossa maailmassa. Tämä tarkoittaa sitten sitä, että täytyy olla todella kova siinä, mitä tekee, kilpailuvoittoja, paljon konsertteja takana huippukritiikeillä, levyjä jne.
 
Näin. Ja lisättäköön vielä siis varmuuden vuoksi, että varsinaisesti kuukausipalkkaisia solistejahan ei taida olla olemassakaan. Siis missään kiinteissä viroissa. Tietenkin jos keikkoja on tasaisesti niin voi siitä laskea jonkun keskiarvon kuukausiansioille, mutta se on ihan täydellisen yksilöllistä mitä kukin tienaa. Viranhaltijoille (kuten soitonopettajat) maksetaan TES:sien mukaan, solistit saavat määritellä palkkavaatimuksensa niin härskeiksi kuin vaan haluavat, ja ne maksavat jotka jaksavat.
 
"It's called 'the American dream' because you have to be asleep to believe it." -George Carlin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti