Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Länsimaisen musiikin tyylisuuntia..? Lukiodiplomia siis.
1
peth_
29.09.2011 00:34:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teen musiikin lukiodiplomia ja ajattelin, että säveltäisin ja/tai sovittaisin levyllisen biisejä. Punainen lanka olisi suunnilleen länsimaisen musiikin kehitys kitaristin näkökulmasta. Paino siis olisi vahvasti pop/jazz osastolla, eikä muinaisessa klassisessa.
 
Ajattelin kysellä täältä, että mitä teidän mielestä kannattaa poimia? Kaikki ehdotukset ja ideat otetaan vastaan ja niitä punnitaan tarkkaan. Tarkennetaan vielä, että pari juttua aluksi klasaria, jotta saisi nykymusan tavallaan perusteet ensin ja sitten eri tyylit, niinkuin jazz, rock, pop, heavy, hip hop jne.
 
Wikipedian länsimainen musiikki -artikkelista löysin tällaisen listan kohdasta tyylilajit:
Taidemusiikki
Blues
Jazz
Rock
Soul
Disko
Metallimusiikki
Pop
Punk
Hip hop
Elektroninen musiikki
Mitäs tossa on kerrottu liikaa tai jätetty kertomatta..? Ainakin "taidemusiikista" tosiaan voisin ottaa vastaan vähän infoa että mitä juttuja on ollut tärkeitä/käännekohtia jne.
 
Ja kitaristin näkökulmasta siis lähden liikkeelle, joten pääpaino on todennäköisesti kitaran soittama melodia ja komppi. Sekaan jossain kohti tietenkin laulua, rumpuja ym. asiaan kuuluvaa, mutta tuota painotan. Ja ilman muuta kitaroinnin soittotekniikaa täytyisi varioida: ainakin fingerstylellä ja plektralla pitää tehdä erilaisia juttuja. Varmaan johonkin kohtaan voisi kokeilla myös kitaran lyömäsoittimena käyttöä.. :)
 
Johan tuli romaani! Lisäilen tähän kysymyksiä ja tarkentelen, jos vaan tulee mieleen jotakin. Kiitos kaikille avuliaille jo etukäteen!
Niin ja Ps. Mainitsen ilman muuta selostuksissa Mnetin ja asiaan kuuluvat tiedot innoittajista, jos se on tarpeen! Muiden ajatusten väittäminen omiksi ei kuulu toimenkuvaan.
 
MikaHekkanen
29.09.2011 13:01:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

We got both kinds of music here, Country AND Western.
Tuolta saralta löytyy hyvin materiaalia juurikin erilaisten soittotekniikoitten ja tarvittaessa jopa soitinten (lap steel) esittelyyn.
 
Mehevän Ilomielinen ja Katkeroituneen Aulis Hippi joka Elvistelee Kasvavasti Kiinteän Auttamattomasti, Nauraa, Elämöi ja Nai
kiiski
29.09.2011 13:21:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peth_: Paino siis olisi vahvasti pop/jazz osastolla, eikä muinaisessa klassisessa.
 
Hmm!
 
Ainakin "taidemusiikista" tosiaan voisin ottaa vastaan vähän infoa että mitä juttuja on ollut tärkeitä/käännekohtia jne.
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Taidemusiikki
 
Hauler
29.09.2011 14:31:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peth_:Mitäs tossa on kerrottu liikaa tai jätetty kertomatta..? Ainakin "taidemusiikista" tosiaan voisin ottaa vastaan vähän infoa että mitä juttuja on ollut tärkeitä/käännekohtia jne.
 
Ja kitaristin näkökulmasta siis lähden liikkeelle, joten pääpaino on todennäköisesti kitaran soittama melodia ja komppi. Sekaan jossain kohti tietenkin laulua, rumpuja ym. asiaan kuuluvaa, mutta tuota painotan. Ja ilman muuta kitaroinnin soittotekniikaa täytyisi varioida: ainakin fingerstylellä ja plektralla pitää tehdä erilaisia juttuja. Varmaan johonkin kohtaan voisi kokeilla myös kitaran lyömäsoittimena käyttöä.. :)

 
Taidemusisointi nykyisen tyyppisellä kitaralla alkoi varsinaisesti 1700- ja 1800-lukujen taitteessa, joten jos haluat tuoda mukaan sen puolen kitaran historiasta niin kannattaa tutustua ehdottomasti sellaisiin herroihin kuin Fernando Sor ja Mauro Giuliani. Heitä molempia pidetään aikansa tärkeimpinä kitarasäveltäjina mm. F. Carullin ja D. Aguadon ohella.
 
Francisco Tarregaa pidetään romantiikan ajan tärkeimpänä kitaristina ja 1900-luvun alkupuoliskon suosituin säveltäjä kitaralle on Villa-Lobos.
 
Suurin osa edellämainittujen säveltäjien kappaleista on varsin vaikeita, mutta myös helpompia löytyy.
 
peth_
30.09.2011 00:19:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vain kaikille! Tosiaan country unohtui vakavasti listalta :P
 
Ja täytyykin kuunnella noita yllä mainittuja artisteja läpi, kiitos vain suuresti!
 
Jucciz
30.09.2011 01:20:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peth_: Kiitoksia vain kaikille! Tosiaan country unohtui vakavasti listalta :P
 
Mites se Western?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Jokapaikanapina
30.09.2011 21:31:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa myös ottaa huomioon eri tyylisuuntien fuusiot. Siitä varmaan saa hyvin juttua.
 
Schnowotski
01.10.2011 11:13:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokapaikanapina: Kannattaa myös ottaa huomioon eri tyylisuuntien fuusiot. Siitä varmaan saa hyvin juttua.
 
Aiheen laajentamisen sijaan saattaisi olla mielekkäämpää rajata sitä jotenkin. Ylipäänsä esseiden, tutkielmien ja niin edespäin aiheen valinnassa on oleellista, että osaa nimenomaan rajata aihealueen, jota voi käsitellä syvällisesti ja tuoda siihen jotain omaperäistä näkemystä. Eikä se, että referoi laajan alueen kirjallisuutta pintaa raapaisten.
 
Tiedän, ettei tämä ole vastaus siihen, mitä aloittaja kysyi, mutta itse suosittelisin miettimään tuota. Tällä hetkellä hemputin laaja aihe - "Länsimaisen musiikin kehitys" - on rajattu kitaran näkökulmaan. Kannattaa miettiä, onko tuo riittävä rajaus. Onko aikaa tai edes tilaa yhden tutkielman puitteissa käsitellä sitä sellaisella tavalla, että siinä on mitään järkeä, vai pitäisikö aihetta rajata vielä jollain tavoin.
 
Tutkimusta tehdessä hyvin harvoin on hyve se, että otetaan mahdollisimman laaja aihe, tai että lähdetään liikkeelle "mää selvitän jumalaut' kaiken" -asenteella. Jokin spesifi, tarkasti rajattu aihe, jota pystyy käsittelemään syvällisesti - se on paljon parempi.
 
Aiheesta löytää paljon vinkkejä google-haulla "aiheen rajaaminen" (ilman heittomerkkejä). Suurin osa niistä toki käsittelee hieman korkeatasoisempaa kirjoittamista kuin lukiodiplomia, mutta voisi osoittaa ihan kiitettävää kypsyyttä jos jo tässä vaiheessa osoittaisi tietoisuutta tällaisista asioista.
 
Lainausmerkit, nuo kirjotetun kielen "kondomit" - väärinymmärrysten "ehkäisyvälineet".
Gandhi
03.10.2011 22:53:58 (muokattu 03.10.2011 22:56:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oleelliset faktat: Les Paul kehitti umpirunkoisen sähkökitaran 1941 ja Albert Hofmanin onnistui syntetisoida LSD muutama vuosi aiemmin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti