Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymys: Jos ulkomailta lähetetään Suomeen tavaraa..
1
-MP-
24.08.2011 07:00:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tapauksessa ystäväni eräältä netin kitaroihin liittyvältä keskustelupalstalta lähettäisi minulle amerikoista kitaran, josta maksan nimellisen rahasumman :) niin miten tällaisessa tapauksessa määritellään tullit ja alvit. Kitaran arvo on ehkä enemmän kuin se summa, jonka hänelle maksan. Miten nämä asiat tulkitaan?
 
Kailis
24.08.2011 08:31:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-MP-: Tässä tapauksessa ystäväni eräältä netin kitaroihin liittyvältä keskustelupalstalta lähettäisi minulle amerikoista kitaran, josta maksan nimellisen rahasumman :) niin miten tällaisessa tapauksessa määritellään tullit ja alvit. Kitaran arvo on ehkä enemmän kuin se summa, jonka hänelle maksan. Miten nämä asiat tulkitaan?
 
Eli kyseessä on huijaus. Jaa. Tulliselvityksessä (joka on nykyään usein sähköinen) kysytään esineen arvo ja postikulut. Jos paketista käy ilmi nämä tiedot asia voi olle bueno, jos tulli ei ala epäilemään. Jos alkaa, kai ne voi myös avata paketin ja arvioida esineen arvon. Kysehän on aika pitkälle siitä miksi helvetissä "ystäväsi keskustelupalstalta" lähettäisi sulle kamaa paljon arvonsa alle. Tulli taitaa olla 3,2%, ALV 22%. Nämä lasketaan arvo+postikulut päälle. Kitaran rahtaaminen tänne ei ole ihan ilmaista.
 
Ronttimus: Aiheeseen: Söin juuri luomupaahtoleipää. Vitutti kun maistui niin paskalta.
-MP-
24.08.2011 09:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinäpä se kun tämä "ystäväni keskustelupalstalta" saa taas minulta tavaraa itselleen. Tämmöistä tavaran treidaustahan tulee tehtyä, ite kun kitaroita keräilen ja mulla on tietty alkuperäinen osa jonka hälle voisin lähettää. Ja sillä on taas kampetta jota ite tartten, mutta se on jonkun verran arvokkaampi kun tämä mitä ite hänelle postitan. Rahaa siis hieman liikkuu. Että ei tämä sen ihmeellisempi asia ole, mutta miten lie tullissa tulkkaavat nämä asiat. Ja alvi on muuten ollut jo toista vuotta 23%.
 
-MP-
24.08.2011 09:29:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lienee sitten niin, että sillä ei ole merkitystä minkä verran rahaa liikkuu, vaan sillä mikä kamppeen arvo oikeasti on. EU:ssa olemme verojen suhteen jenkkeihin verrattuna vähän huonommassa asemassa, ja näitä treidejä on hankala tehdä. Ja yritäppä tätäkin kysyä tulliviranomaiselta... Kerran kokeilin enkä ymmärtänyt mitään, tuskin selittäjäkään...
 
zekeode
24.08.2011 09:45:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-MP-: EU:ssa olemme verojen suhteen jenkkeihin verrattuna vähän huonommassa asemassa, ja näitä treidejä on hankala tehdä.
 
Millä tavalla huonommassa asemassa? EU:n sisällä voit postitella huoletta...Jenkeissä verotus menee osavaltioittain.
rintapek
24.08.2011 10:37:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-MP-: Siinäpä se kun tämä "ystäväni keskustelupalstalta" saa taas minulta tavaraa itselleen. Tämmöistä tavaran treidaustahan tulee tehtyä, ite kun kitaroita keräilen ja mulla on tietty alkuperäinen osa jonka hälle voisin lähettää. Ja sillä on taas kampetta jota ite tartten, mutta se on jonkun verran arvokkaampi kun tämä mitä ite hänelle postitan. Rahaa siis hieman liikkuu. Että ei tämä sen ihmeellisempi asia ole, mutta miten lie tullissa tulkkaavat nämä asiat. Ja alvi on muuten ollut jo toista vuotta 23%.
 
Se tulkitaan siten, että sinulle tulee tavara, jonka maksat osin rahalla ja osin tavaralla. Kauppaa se on vaihtokauppakin.
Jos menet vaihtoauton kanssa autokauppaan, niin onko uuden auton hinta pelkkä väliraha?
 
One kind of music only - the good kind
-MP-
24.08.2011 11:17:07 (muokattu 24.08.2011 11:20:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitä lähinnä ajattelin tuolla huonommassa asemassa olemisella, että tarvinneeko USAn pojan maksaa 23+3,7 prossaa tullia ja veroja vai mitäköhän se joutuu maksamaan jos lähetän sille jotakin täältä. Luulen että se maksaa vähemmän. En sitäkään kyllä tiedä, mutta pitänee kysyä ja ottaa huomioon vaihtokauppaa tehdessä. Muuten en koe olevani sen huonommassa asemassa täällä eu:ssa kuin jenkkilässäkään olisin, ainoastaan tässä nimenomaisessa tapauksessa :) Ja siinä suhteessa tietenkin, että keppejä joita haluaisin liikkuu jenkkilässä kymmenkertaiset määrät. Missään tapauksessa en halua huijata Suomen valtiota. Pois se minusta. Pääseeköhän Väyrynen muuten presidentiksi...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti