Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Spotify ja Live365.com täydellinen (ja laillinen) avioliitto
1
LoudRevo
28.06.2011 17:57:43 (muokattu 28.06.2011 17:59:07)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmöstä mietin, kun duunissa (musa-alalla kun ollaan..) harrastetaan tämmöstä, että kuunnellaan 1) Live365.comin radiokanavia joilla pyörii huomattavasti enemmän uutta, marginaalisempaa ja syvemmällä genre tuntemuksella valittua musaa kuin missään muualla ja 2) kun jokin mielenkiintoinen artisti löytyy niin kuunnellaan koko tuotanto läpi Spotifyllä.
 
Näin musa-alan IT-startup yrittäjänä mietin myös vähän laajemmassa kuvassa tilannetta. Live365.com on establoinut itsensä hyvin jenkeissä, muttei muualla, ja Spotify puolestaan on melko suosittu Euroopassa, mutta jenkkien vallotus ontuu. Lisäksi Spotifyllä on suhteellisen laadukas streamaus mutta playlistit on melko tylsiä, Live365.com puolestaan omaa 7000 asiantuntevaa amatööri DJ:tä, mutta toisinaan streamauksen kaista ei ole tarpeeksi leveä, että musiikki kuulostaisi myös hyvältä. Molemmat firmat maksaa reilut rojaltit soitoistaan artisteille (ja turha tulla heittämään läppää Lady Gagan Spotify rojalteista: http://www.stevelawson.net/2009/11/ … -new-radio-the-artists-are-winning/ ;) ).
 
Ajattelin laittaa tästä tippiä Spotifyn suuntaan mutten löytänyt mitään järkevää s-posti osoitetta jonne lähettää viestiä. Mun mielestä jos noi kaks palvelua laittais yhteen niin siinä ois aika tosi kova musapalvelu!
 
Heittäkääpä mielipiteitä!
 

 
OFFTOPIC:
Kai tässä pitää hieman sit mainostaa myös omaa startuppia kun duuni aikana tälläsiä kirjottelee. LoudEventsillä menee mukavasti, ekat Semifinalin keikat buukattu, muutama keikka muissa paikoissa ja todenäköisesti lähitulevaisuudessa pääsee hakeutumaan isompien, jopa ulkomaisten, artistien lämppäriksi isompiin keikkapaikkoihin, mutta tästä lisää myöhemmin. Palvelua käyttää nyt n. 250 bändiä ja 10 rekisteröitynyttä keikkapaikkaa. Kävijämäärät on kolminkertaistuneet joka kuukausi maaliskuusta alkaen.
 
Softaa on tehty lähinnä keikkapaikka käyttäjiä varten viime aikoina, koska se loppujen lopuksi johtaa siihen, että useampi artisti saisi myös niitä keikkoja palvelun kautta. Ahkerimmat ja parhaimmat palautteen antajat tullaan jatkossakin palktsemaan olut tuopposin yms. joten kannattaa yrittää vaikuttaa meidän tulevaisuuteen! Töitä on ehkä jopa hieman liikaa suhteessa tekijöiden määrään, mutta todennäköisesti onnistuneen launchin jälkeen meidät palkitaan ens syksynä rahottajien suunalta paremmilla resursseilla tehdä tätä eteenpäin. Ehkä palkitsevinta tässä oli se hetki kun käytiin näyttämässä Semifinalin Roudille mitä ollaan tekemässä ja mies tuntui ymmärtävän mitä me yritetään saavuttaa, eli ei tässä kovin pahasti metsässä voida olla :)
 
Jos haluatte tukea hanketta, artistit rekisteröitykää http://www.loudevents.net, lähettäkää keikkapyyntöjä, kutsukaa kaverit mukaan ja likettäkää sitä LoudEvents nimistä Facebook ryhmää. Tavoitteena olisi ohittaa Facebook suosiossa meidän yhdyvaltalainen kilpailija GigMaven ens syksyllä, eli tarttettas kaikenkaikkiaan n. 900 liketystä!
 
Käyn myös aika paljon meidän palvelua käyttävien bändien keikoilla, joten saatte likettämällä ainakin yhden ihmisen lisää yleisöä :P Ehtinyt käymään tarkastamassa melkein kolmasosan kaikista bändeistä ja olen kyllä dikkaillut!
-Ahti Ahde, LoudRevolution Oy
 
kid ego
30.06.2011 04:09:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpikohan asia tässä olikaan tarkoitus tuoda esiin: topic vai off-topic?
 
reos
30.06.2011 15:45:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kid ego: Kumpikohan asia tässä olikaan tarkoitus tuoda esiin: topic vai off-topic?
 
turhintahan tässä ketjussa tähän mennessä oli kuitenkin toi sun kommentti. Että ihan sama.
 
"Nokkela sanonta ei todista mitään." François-Marie Arouet "Nyt iloitsen siitä, että kokeilujen jälkeen on löytynyt siedettävä kipulääkearsenaali." Päivi Räsänen
LoudRevo
30.06.2011 18:52:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo tää on ihan huvittava paikka viestitellä kun aina joku näkee tarpeelliseksi nostaa pöydälle sen ilmeisen asian, että kirjoittaja edustaa firmaa. Joskus muistaakseni postasin jotain missä en sanallakaan puhunut omasta frimasta ja sitten joku keksi, että tässä on kuitenkin joku salaliitto takana. ;)
 
Mutta joka tapauksessa jos ei ole ennestään tuttu tuo http://www.live365.com niin käykää ihmeessä kokeilemassa. Jaksan tuota aina kavereille mainostaa, mutta jengi on niin laiskaa kokeilemaan uusia juttuja, toisaalta ne kaverit jotka on kokeilleet ovat dikkailleet ihan täysillä.
 
Toki tässä on ehkä sekin mielenkiintoinen näkökulma, että saatan itse olla sellainen ihminen, joka arvostaa paljon enemmän uutta ja ennenkuulematonta musiikkia, kuin suurin osa muusta kansasta. Rupeaa melkeen yököttämään jos joutuu näitä suomalaisia valtakunnallisia radioita kuuntelemaan kun olet kuullut kaikki biisit jo tuhanteen kertaan, etenkin kuin ne suosikki artistien uudet albumit alkaa olemaan ekana Spotifyssä.
 
Sergei Fallinen
30.06.2011 18:57:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytit sanaa liketys, joten oli pakko painaa varousta. Mut rokenrou jea
 
vain taito on rajana
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti