Muusikoiden.net
20.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vastarintaa & riitasointuja - Vasemmistonuorten musiikkikilpailu
1
Toveri
15.06.2011 11:31:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vasemmistonuoret ry järjestää otsikon mukaisen musiikkikilpailun.
 
Kilpailuaika on 15.9-15.10.2011. Kilpailun teemana on vastarinta. Kilpailussa jaetaan rahallisia palkintoja ja voittajille järjestetään (vapaaehtoinen) konsertti.
 
Tarkempia tietoja saatte osoitteesta http://www.vasemmistonuoret.fi/?/riitasointuja/ .
 
Kaikki kiinnostuneet, ottakaa osaa!
 
matkalla on odotellaantavaraa saapvukasi saksa holanitoiosta.
Janus
15.06.2011 12:09:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teos ei missään nimessä saa sisältää mitään materiaalia, jonka tekijänoikeuksia valvoo Teosto tai Gramex.
 
Mitäs kommarimeininkiä tämä on?
 
Jussiman
15.06.2011 12:28:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Mitäs kommarimeininkiä tämä on?
 
Saman tien voisi kysyä oikeistolaiselta muusikolta että mitäs kapitalismimeininkiä musiikkisi oikein on?
 
Epämuusikko
15.06.2011 12:29:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Mitäs kommarimeininkiä tämä on?
 
Ollaan kimpassa köyhiä, niin kuin suomen muusikot yleensä.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Kailis
15.06.2011 23:18:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jussiman: Saman tien voisi kysyä oikeistolaiselta muusikolta että mitäs kapitalismimeininkiä musiikkisi oikein on?
 
Kyllä, jos Oikeistonuoret ry. järjestää musiikkikilpailun =D
Oikea vastaus on että mitä v....a se sulle kuuluu? Molemmissa tapauksissa.
 
LaMotta: Mulle ei tuossa tilanteessa tullut varsinaisesti ensimmäisenä mieleen neekeriasiat, vaan keskityin vaihtamaan kuulumisia ja kyselin, että mistä päin on kotoisin jne.
Isotalo
17.06.2011 01:34:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Mitäs kommarimeininkiä tämä on?
 
Joo Teosto tai Gramexhan saattaisi veloittaa musiikin käytöstä myöhemmin ja tilittää siitä rahaa tekijöille. Ei käy. Vittu miten paska meininki.
 
jannu
17.06.2011 01:59:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää voisikin varmaan olla hyvä juttu, mutta kyllä mm. tommonen tekijänoikeusjärjestöjen dissaus saa Vasurinuoret taas lopulta näyttämään just ihan itseltään, eli selkärangattomilta hipeiltä joilta unohtui ottaa selvää useammastakin tärkeästä asiasta ennen kuin päättivät ilmaista itsensä julkisesti.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Kefiiri
17.06.2011 07:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Mitäs kommarimeininkiä tämä on?
 
Ymmärsin kysymyksen luettuani säännöt.
 
Prophet
17.06.2011 08:17:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaahas, pitäisköhän osallistua. Vaasan marssi lähtis pianolla komeasti.
 
Oan
17.06.2011 14:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Tää voisikin varmaan olla hyvä juttu, mutta kyllä mm. tommonen tekijänoikeusjärjestöjen dissaus saa Vasurinuoret taas lopulta näyttämään just ihan itseltään, eli selkärangattomilta hipeiltä joilta unohtui ottaa selvää useammastakin tärkeästä asiasta ennen kuin päättivät ilmaista itsensä julkisesti.
 
Säännöistä tarkemmin:
 
7. Tekijänoikeuksien suhteen noudatetaan Creative Commons -lisensointitapaa. Kilpailutyöt tulee palauttaa Creative Commons -lisenssillä Ei kaupallinen - Sama lisenssi - Nimi mainittava. Tällöin Vasemmistonuorilla on oikeus julkaista kilpailutöitä epäkaupallisissa yhteyksissä, kuten sopivaksi katsomissaan tapahtumissa ja mainosmusiikkina kilpailun mainostamisessa. Lisenssiin sisältyy myös vaatimus siitä, että tekijät mainitaan julkaisemisen yhteydessä ja uudet teokset, jotka syntyvät kilpailutöiden pohjalta, julkaistaan samalla lisenssillä.
 
Kilpailutöiden tekijän tai tekijöiden tulee itse varmistua Creative Commons -lisenssiä käyttäessään siitä, ettei teos sisällä musiikkia (äänitteitä tai muuta vastaavaa), jonka tekijänoikeudet ovat kolmannen osapuolen omistuksessa. Teos ei missään nimessä saa sisältää mitään materiaalia, jonka tekijänoikeuksia valvoo Teosto tai Gramex.
 
Lisätietoa CC-lisenssistä on saatavilla suomenkielisillä sivuilla http://www.creativecommons.fi sekä kilpailun yhteyshenkilöiltä. Muiden lisenssien käyttö on kielletty.

 
Että oliskohan takana kuitenkin jotain muuta kuin "tekijänoikeusjärjestöjen dissaus"?
 
Ihmiselle kaikkein tärkein maailmassa on DÄGÄ.
jannu
17.06.2011 15:28:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oan: Säännöistä tarkemmin:
 

 
Että oliskohan takana kuitenkin jotain muuta kuin "tekijänoikeusjärjestöjen dissaus"?

 
Niin, onhan tuossa ilmaistu hyvinkin selkeä jaottelu "oikean" ja "väärän" tekijänoikeuksista huolehtimisen välillä. Hirveä halu järjestää, mutta ei minkäänlaista halua maksaa siitä kohtuullista korvausta kuten muutkin järjestäjät. CC-lisenssit ovat mielestäni kyllä ihan hyvä juttu, mutta jos niiden käyttämistä edellytetään -suorastaan vaaditaan ja kielletään muut- tällaisessa tilanteessa, poliittisen järjestön toimiessa taustalla, niin en keksi taka-ajatukseksi oikeastaan muuta kuin ahneuden.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
elsewhere
17.06.2011 15:59:06 (muokattu 17.06.2011 16:02:23)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

en keksi taka-ajatukseksi oikeastaan muuta kuin ahneuden.
 
Miten olisi ideologia ja käytännön syyt? Tuskinpa Vasemmistonuoret on mitenkään erityisen rikas järjestö, ja sosialismiinhan kuuluu asioiden yhteisomistus, minkä lisäksi VN-porukka on muutenkin... no, markkinataloutta vastaan ja niin edelleen. Kyllähän kaikki tietävät millaista porukkaa niissä piireissä liikkuu. Asia sanotaan sentään selvästi suoraan säännöissä, joten (puoli)ammattilaisten ei tarvitse vaivautua edes pohtimaan osallistumista. Minusta tämä on aika reilua ja jos säännöt eivät kelpaa, voi aina olla osallistumatta kilpailuun ja tehdä vaikka lisää keikkaa, josta tienaa massia, tai järjestää oman kilpailun joka maksaa tekijänoikeusjärjestöille. Maailma on vapaa paikka. Tämän lisäksi on mukavaa, että kilpailun tuloksena syntyy lisää ilmaista ja vapaasti käytettävää kulttuuria. Se tekee maailmasta paremman paikan.
 
Lisäksi Teosto on musiikin epäkaupallisen käytön suhteen täysin joustamaton, minkä kaikki varmaan tietävätkin. Itsekin olen ollut tilanteessa, jossa Teostoon kuuluva ystäväni olisi halunnut luovuttaa minulle tekemänsä kappaleen public domain-käyttöön tekemääni videoon, mutta olisin joutunut maksamaan tästä ilosta, joten jouduin käyttämään eri ääniraitaa.
 
Disclaimer: Minulla ei ole mitään tekemistä kilpailun kanssa enkä kuulu Vasemmistonuoriin tai äänestä ko. puoluetta.
 
Edit: lisäisin vielä, että aika moni erilaisia musiikkikilpailuja järjestävä taho (vaikkapa Suomessa Assembly-festarit) edellyttää, etteivät osallistujat kuulu tekijänoikeusjärjestöihin. Epäkaupallisilla toimijoilla ei ole resursseja maksaa tekijänoikeusmaksuja ja hoitaa asiaan liittyvää byrokratiaa. Jos liittyy kyseisiin järjestöihin, niin sulkee oman musiikkinsa tietoisesti epäkaupallisen toiminnan ulkopuolelle.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Jussiman
17.06.2011 16:13:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulun itse Vasemmistonuoriin ja voin kertoa, että mistään taloudellista asiasta tai "ahneudesta" ei ole kyse. Vasemmistonuoret on hyvin epätaloudellinen järjestö, edes jäsenmaksuja ei ole, paitsi liittymisen yhteydessä pitää maksa yksi euro. Musta toi idea vaikuttaa hyvältä, en kyllä itse välttämättä osallistu. No olen kyllä hiukan puolueellinen tässä jutussa, myönnän sen.
 
Nuages
18.06.2011 16:17:59 (muokattu 18.06.2011 16:20:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei voi kun ihmetellä tätä valituksen määrää. Kai Vasemmistonuoret saavat järjestää tapahtumiaan ihan niillä ehdoilla millä tykkäävät ilman, että siihen on kellään sanomista. Tuo CC-ehto vaikuttaa sitäpaitsi ihan luontevalta tavalta toimia ko. järjestölle. Joku tuossa mainitsi, että ammattilaiset kiertävät tällaiset tapahtumat kaukaa: eipä tuonne ns. Oikeita Muusikoita ehkä niin kipeästi kaivatakaan?
 
Mainitaan nyt vielä, että itse en Vasemmistoa äänestä enkä muutenkaan erityisesti vanuja sen enempää symppaa kuin muitakaan poliittisia järjestöjä.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan. Kauvan lasetettuna alakaa ruurit naurattahon, mollit pakkaa rääyttämähän ihimisiä." -Einon urkukoulu
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti