Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hevisaurus, levy-yhtiö ja tuotantoyhtiö tukkanuottasilla
1 2 3
T-Stag
18.02.2011 00:13:40 (muokattu 18.02.2011 00:29:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotkut saattoivat nähdä tammikuun lopulla Ajankohtaisen kakkosen, jossa puitiin pintapuolisesti Hevisaurus-proggiksen ongelmia. Tässä tänään julkaistua blogia:
 
http://mediamixit.blogspot.com/2011 … -vei-hevisauruksen-vaatteet-ja.html
 
Että sellainen tilanne siellä.
 
EDIT: Ja lisää dataa:
 
http://www.iltalehti.fi/viihde/2011021713209747_vi.shtml
 
hevikivinen
18.02.2011 08:52:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä todella surkeaa touhua...
 
ubik
18.02.2011 09:06:23 (muokattu 18.02.2011 09:07:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkosen omituista meininkiä, jos on ite kehittänny, suunnitellu ja toteuttanu tolloasen homman ni millä oikeudella SONY päättää et hyö omistavat ko. "konseptin"? tietenki jos ei o ollu tarkkana sopimuksia kirjoittaessa ni sittenhä asia on aika selvää.
 
Soppareitten kanssa täytyy olla pirun tarkkana, et mistä siellä oikeesti sovitaan ja mitä se kaikki tarkoittaa mm. Children Of Bodom olisi vieläki In earthed italialaisella paska firmalla jolleivat olis "hajoittaneet" bändiä ja keksineet uutta nimeä. Kova on maailma ja tarkkana pitää olla.
 
Toivottavasti saavat asiat sovittua ja pysyy nimi kostyymit sun muut alkuperäsillä omistajillaan.
 
eino mutku
18.02.2011 09:22:09 (muokattu 18.02.2011 09:24:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusimmassa Riffissähän on arvostelu/juttu/mainos Lottaliina Lehtisen kirjasta Muusikon sopimusasiat. Ensimmäinen lause ko. jutussa on "Levytyssopimuksella ei sovita teoksen teijänoikeuksista, vaan artistin oikeuksista esittävänä taiteilijana".
 
Toivoisin että tästä tapauksesta voitaisiin tehdä avoin esimerkki elävästä elämästä muusikoille ja bändeille kuinka asiat kannattaa/ei kannata sopia. Mikäli se pystyttäisiin tekemään ilman henkilökohtaisuuksiin menoa niin uskon että sillä vältettäisiin myös tulevaisuudessa monta mutkaa. Tämänkin sivuston useissa keskusteluissa on tullut esille kuinka epäselviä nämä sopimusasiat ovat.
 
Leikari
18.02.2011 09:34:40 (muokattu 18.02.2011 10:02:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sehän nyt on juridisesti sama, että kuka on keksinyt, kehittänyt ja esiintynyt vaikkapa Hevisaurushahmoissa. Olennaista on, että kenellä nimeen ja hahmoihin/ on oikeudet.
 
Ikävästi vaikuttaa, että Sonyllä ne oikeudet olisivat - tokkopa olisivat pistäneet ulosottoa asialle muuten. Ulosoton käynnistäminenkin sentään vaatii pätevät paperit käynnistyäkseen.
 
Sympatiat toki tässä ovat Rantasen puolella. Mahdollisesti taas esimerkkitapaus, että kun on innoissaan sopimuksesta ja näyttäisi olevan rahaa ja mainetta tulevan, niin silloin pitäisi olla pään kylmänä.
 
Jos tässä on levy- ja tuotantoyhtiön puolelta tapahtunut ns. kusetus, niin se toki moraalisesti tuomittakoon. Kusetuksena pidän sitäkin, että muusikoille ei selvästi kerrota, mitä sopimustekstit käytännössä merkitsevät. "...tää nyt on vaan tämmöinen ihan vakiolause eikä sillä oikeestaan ole mitään merkitystä..."
 
Viime kädessä sopimukseen sitotutumisesta vastuu kuitenkin on muusikolla tms. - vaikka onhan siinä melkoisen epätasavertaiset kumppanit sopimusta tekemässä. Kohtuuttomuus -pykälällä tuskin kuitenkaan tässäkään tapauksessa sopimusta saisi enää jälkeenpäin muutettua.
 
Sinälläänhän ei ole mitään outoa/erikoista, että nimi-, tavaramerkki-, hahmo- etc. sisältäviä oikeuksia myydään ja ostetaan tai muuten sovitaan niiden käyttöoikeuksista vaikkapa määräajaksi tai tietyissä yhteyksissä (vaikkapa Muumihahmot Arabian mukeissa). Liekö sitten Hevisaurustapauksessa oikeudet siirtyneet kaikki kertakorvauksella tms., joka sitten Rantasen jättänyt erilaiseen tilanteeseen kuin olisi itse kuvitellut olevansa.
 
oiva tumpeloinen
18.02.2011 16:18:56 (muokattu 18.02.2011 16:19:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikari: Ikävästi vaikuttaa, että Sonyllä ne oikeudet olisivat - tokkopa olisivat pistäneet ulosottoa asialle muuten. Ulosoton käynnistäminenkin sentään vaatii pätevät paperit käynnistyäkseen.
 
Tuossa yksi esimerkki turvaamistoimesta (millä perusteella noita mitä todennäköisimmin on haettu pois):
 
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/?oid=20101248505
 
Mutta kaikkialla tuolla puhutaan, ettei olla vielä käräjäoikeudessa. Saakohan ulosottovirasto tehdä kuinka paljon turvaamistoimia ilman käräjäoikeuden päätöstä...Ulosottoon ei kuitenkaan voi marssia ihan noin vain ja vaatia hakemaan romuja toisten nurkista pois.
 
E: tämän ei siis ole tarkoitus ottaa kantaa koko juttuun sen kummemmin. Ja kovin vaikeahan sitä on yleensä tehdäkään, kun ei tiedä, mitä on sovittu. Ilmeisen ilmavasti sopimus on kuitenkin kirjailtu ja nyt molemmat osapuolet tulkitsee sitä omaan tapaansa.
rintapek
18.02.2011 22:03:53 (muokattu 18.02.2011 22:04:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Tuossa yksi esimerkki turvaamistoimesta (millä perusteella noita mitä todennäköisimmin on haettu pois):
 
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/?oid=20101248505

 
Aika pahan heitit. Mä en todellakaan noist just mitään tiedä, ko melko vähän tulee ulosottomiesten kanssa hengattua, mut toisinaan kumminkin ja perin asiallista porukkaa ovat olleet he, ainaki kaikki ketkä tunnen.
 
Tost puutyöfirman tapauksesta mä en mitään tiedä, enkä yhden lehtiartikkelin perusteella edes yritä kommentoida, mut toi turvaamistoimenpide mun mielestä on semmoinen, mis yritetään pelastaa mahdolliset saatavat, ennenko ne imuroidaan karibialle ja velkojat jää nuolemaan näppejään. Riitasummaa enempää siin ei pitäis pystyä vaatimaan turvattavaksi, joten tos tapauksessa summa on yhden omakotitalon ikkunat. Jos ne on tammea ja kauheen erikoiset ni summa voi olla melko suuri, mut mun tietääkseni siit pitäis selvitä antamalla riitasumman kattavan vakuuden, joka voi olla vaik kylmää käteistä, pankkitakaus, kesämökin kiinnityspaperit tms. Ei ehkäpä tartte pistää koko firmaa kiinni ton vuoksi. Ja jos tota ei o ulosottomies kertonu, tai osannu tehdä tarpeeksi selväksi, ni virkaviheestä siin äkkiä puhutaan. Mut kun ei tiedä mitn, ni ei voi kommentoida mitn.
 
E: tämän ei siis ole tarkoitus ottaa kantaa koko juttuun sen kummemmin. Ja kovin vaikeahan sitä on yleensä tehdäkään, kun ei tiedä, mitä on sovittu. Ilmeisen ilmavasti sopimus on kuitenkin kirjailtu ja nyt molemmat osapuolet tulkitsee sitä omaan tapaansa.
 
Erittäin ikävää lasten kannalta. Saurukset ei hetkeen keikkaile. Jos hiihtolomalla oli suunnitelmissa viedä muksut keikalle, ni saapi keksiä muuta ohjelmaa.
 
On se ikävää muutenkin. Soittajat on tumput suorina. Kukaan ei te keikkaa joka myis. Kukaan ei tienaa. Kaikki vaan tappelee ja odottaa et käräjäoikeus kertois kuka saa tehdä keikkaa ja kuka tienata. Hovivalituksineen hommassa voi mennä pari vuotta, jonka jälkeen saurukset on menneen maailman lumia, jotka ei enää muksuja kiinnosta.
 
One kind of music only - the good kind
bfoc
19.02.2011 11:57:13 (muokattu 19.02.2011 12:03:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Mutta kaikkialla tuolla puhutaan, ettei olla vielä käräjäoikeudessa. Saakohan ulosottovirasto tehdä kuinka paljon turvaamistoimia ilman käräjäoikeuden päätöstä...Ulosottoon ei kuitenkaan voi marssia ihan noin vain ja vaatia hakemaan romuja toisten nurkista pois.
 
Varmaan tarkoittavat että riidan käsittely ei oo alkanut käriksessä. Nuo turvaamistoimet hoidetaan pikaisesti erikseen pääriidan käsittelystä, jottei turvattava omaisuus pääse hukumaan...
 
Epäilenpä että vouti ei saa kovin omatoiminen olla.
 
e-> Insolvensisoikueden kirjasta lukaisin, että ulosottomies voi toteuttaa ulosoton ilman käriksen päätöstä aniharvoin.
 
sutiojrikellA
slapvete
19.02.2011 12:38:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omituista tuossa casessa on se, pahiksiksi maalataan tuotantoyhtiö ja Sony. Kaikilta tuntuu unohtuvan, että Rantanen itse on tuotantoyhtiön osakas. Mitään peruslevytyssopparia yksittäisen artistin kanssa ei ilmeisesti ole edes tehty, vaan diili vaikuttaa olevan tuotantoyhtiön ja Sonyn välinen ei Rantasen ja Sonyn? Milläs perusteella Rantanen siis oikein haluaa oikeudet itselleen? Eikös osakeyhtiössä voitonjakokin tapahdu osakemäärien perusteella, ainakin lain mukaan? Eihän Ollilakaan olisi voinut ruveta vaatia Nokian puhelinmallien oikeuksia itselleen, vaikka toimari olikin.
 
Ja "Hevisaurus" sitäpaitsi näkyy olevan jo alkujaan tuotantoyhtiön aputoiminimeksi rekisteröity: http://www.ytj.fi/yritystiedot.aspx … ED6C0DB3B79D16C160C5D23C9&path=1547
 
Ämpäripään sanoin: en saa selvää, oi joi joi. Taitaa tässä sopassa olla kuin vanhassa poppirokkilevyssä, että Three Sides to Every Story: Yours, Mine & The Truth...
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
recklessabandoner
04.04.2011 17:30:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on sitten kaksi hevisaurus-yhtyettä: Sonyn Hevisaurus ja Rantasen "uusi" SauruXet. Kumpaanhan sitä nyt lapsensa veisi?
 
Juicy
04.04.2011 19:42:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

recklessabandoner: Nyt on sitten kaksi hevisaurus-yhtyettä: Sonyn Hevisaurus ja Rantasen "uusi" SauruXet. Kumpaanhan sitä nyt lapsensa veisi?
 
Tarviiko tuota oikeasti edes kysyä?
 
Fureimumeipurutoppu is attractive beautiful!
BubbleBob
05.04.2011 11:08:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiskos Lordille tehdä samanlaisen jaon ?
Muutkin naamiot, eikun jakaantumaan vaan :-) tiedetäänkö me loppujenkaan aluksi kuka siellä kumeissa ja latekseissa pyörii.
 
Itse olisin tuolla kohtaa tehnyt uuden ja paremman konseptin, upeat ja pelottavat MörGöt, jotka pimeän turvissaan hiipivät lähemäx ja lähemäx skidei.... ja halaavat!
 
Mimi ja Kuku Locks !
http://www.mimijakuku.fi/
 
Musan valtamerestä on mistä ammentaa. Vaikka pää on perseestä niin turha antaa itsensä kärsiä.
StJerky
06.04.2011 11:28:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juicy: Tarviiko tuota oikeasti edes kysyä?
 
Joo, ei kumpaankaan. Onneksi eivät ole edes kiinnostuneita. Jotkut vanhemmat on vapaaehtoisesti haksauttaneet pentunsa tykkäämään noista. Ihan kauheaa kamaa.
 
JMP71
01.02.2012 15:31:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päätös tullut tässä asiassa:
 
http://www.v2.fi/uutiset/viihde/126 … ahmoista-tuli-artistille-kalliiksi/
 
Punkkia: http://viiksisirkus.net/
Terry Pantheras
01.02.2012 16:03:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On se ny saatana jos lavalle ei saa mennä dinosauruspuvussa rikkomatta tekijänoikeuksia.
 
MASTEROID ~~ stoner doom metal ~~ BANDCAMP

Kahta en vaihda: Soldano, Guild & Celestion G12-80 Rola
reaper666
01.02.2012 16:10:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

100 000 euroa!!! HUH HUH sanon minä!!
 
nannne
01.02.2012 17:29:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: On se ny saatana jos lavalle ei saa mennä dinosauruspuvussa rikkomatta tekijänoikeuksia.
 
Äkkiä treidmarkkaamaan farkut ja t-paita.
 
aivokuolio
01.02.2012 23:05:53 (muokattu 01.02.2012 23:07:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkosta touhua. Älä ala luovaksi, artisti. Mitähän Sony keksii seuraavaksi? Putaansuu oikeuteen ja Lordin oikeudet lafkalle uhkausvaatimuksin? Vaikka Hevisaurus ei liikuta mihinkään suuntaan niin kyllä tällaset keissit vituttaa. Siinä on yksi ihminen aika pulassa kun isot lafkat pistävät rattaat pyörimään.
 
Epämuusikko
02.02.2012 00:42:40 (muokattu 02.02.2012 00:42:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

e: huono juttu.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
zekeode
02.02.2012 00:53:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: On se ny saatana jos lavalle ei saa mennä dinosauruspuvussa rikkomatta tekijänoikeuksia.
 
Siinä onkin lapsille selittämistä. :)
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 5$ alennusta ekasta tilauksesta - Blogi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti