Muusikoiden.net
21.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Poistuvatko nyt jo CD-levyt?
1 2 3 4 544 45 46 47 48
Viltsux
15.01.2011 22:35:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CD-levy syrjäyttit LP-levyn, MP3 syrjäytti kasetin. Mutta nyt näyttää jo niinkin pahalta, että netistä ladattavat levyt syrjäyttävät CD-levyn. Esimerkiksi Iso-Britanniassa on vissiin suljettu 50 levykauppaa, koska netistä saa ladattua näppärämmin musiikit. Koko homma saa voimaan pahoin.. Itsellä ei tulisi mieleenkään ladata musiikkia netistä, ehkä pari biisiä kännykälle, muuten ei. CD-levyjen myynti on laskenut maailmalla hurjasti viime vuosina. Huolestuttavaa.
 
Rock N Roll and wild woman
Velli
15.01.2011 23:07:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viltsux: CD-levyjen myynti on laskenut maailmalla hurjasti viime vuosina. Huolestuttavaa.
 
Hmm, tästä lienee ollut keskustelua jo aiemminkin, vai muistanko väärin?
 
Joka tapauksessa tuo CD-levyjen myynnin vähentyminen on loistavaa! Itse ainakin toivon että tuo formaatti kuolee pois. LP-levyjen myynti on vastaavasti kasvanut viime aikoina, eli siitä saamme vanhan hyvän formaatin takaisin tosiharrastajille. Hätäisimmät voivat latailla niitä mp3:ja, ei siinä mitään pahaa ole.
 
MadMatt
15.01.2011 23:27:05 (muokattu 15.01.2011 23:29:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinyyli rules... viime vuodesta jo 14% kasvua!
 
Tande
15.01.2011 23:27:14 (muokattu 15.01.2011 23:27:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viisikymmentä levykauppaa kuudenkymmenen miljoonan asukkaan maassa on kuitenkin aika vähän. En ihmettelisi, vaikka Briteissä olisi yhteensä yli tuhat levykauppaa.
 
Itse en näe maksullisilla latauksilla olevan mitään etua CD:isiinkään nähden. Miksi maksaa 1,69 mp3-laatuisesta biisistä, kun yleensä alle kympillä saa konkreettisen levyn kansilehtineen? (Uutuuksia lukuunottamatta) LP on tietysti omassa luokassaan.
 
Anteeksi.
velipesonen
16.01.2011 08:09:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinyylin suosio on masentava ilmiö. Miten täysjärkiset ihmiset antavat huijata itseään niin pahasti? Nettilatauksissa ovat hiljalleen yleistymässä häviöttömät tiedostomuodot ja pidän todennäköisenä että niiden yleistyminen sitten joskus tapaa cd:n.
 
Mutta tuskin fyysinen formaatti kokonaan jää pois, onhan mukava plarata albumien juhla-jubilee-bokseja joissa on kaikenlaista kivaa mukana. Sellaisiin kaikkein näppärin äänitiedostojen säilytyspaikka on tällä hetkellä dvd-levy, jolle saa monenlaista tiedostoa ja elävää kuvaakin. Tosin ainahan ne boksitkin voivat olla niitä jotka sisältävät vain jonkin netin kautta toimivan koodin jolla voi ladata itselleen sen äänen.
 
This song has been a nightmare for me, as much as it's been for You. (Captain Sensible)
arsu
16.01.2011 08:51:06 (muokattu 16.01.2011 09:22:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Vinyylin suosio on masentava ilmiö. Miten täysjärkiset ihmiset antavat huijata itseään niin pahasti? Nettilatauksissa ovat hiljalleen yleistymässä häviöttömät tiedostomuodot ja pidän todennäköisenä että niiden yleistyminen sitten joskus tapaa cd:n.
 
Mutta tuskin fyysinen formaatti kokonaan jää pois, onhan mukava plarata albumien juhla-jubilee-bokseja joissa on kaikenlaista kivaa mukana. Sellaisiin kaikkein näppärin äänitiedostojen säilytyspaikka on tällä hetkellä dvd-levy, jolle saa monenlaista tiedostoa ja elävää kuvaakin. Tosin ainahan ne boksitkin voivat olla niitä jotka sisältävät vain jonkin netin kautta toimivan koodin jolla voi ladata itselleen sen äänen.

 
Jo on ankeeta. Miten kukaan täysjärkinen haluaa kuunnella saati omistaa musiikkinsa noin? Albumi on kokonaisuus, jossa musiikillinen sisältö on vain osa pakettia. Ja tottakai se albumi täytyy olla fyysisenä kappaleena käsissä kun siihen alkaa uppoutua. Muuten on koko kuuntelukokemus melko lailla köyhää. En voi käsittää näitä nettilatailijoita jotka eivät ymmärrä fyysisen albumin hienoutta. "ihmiset antavat huijata itseään vinyyleillä", voi jessus mitä paskaa. Miten ihmiset ostavat nollia ja ykkösiä kovalevylle, kun käteen ei jää varsinaisesti yhtään mitään. Ja mitä vinyyliharrastukseen tulee, niin siihen liittyy paljon muutakin mukavaa kuin pelkkä levyn kaupasta kotiin kantaminen.
 
E: Osa porukasta varmaan odottelee sitä aikaa, kun ei tarvitse enää lähteä ravintolaan pippuripihviä sahaamaan, kun saman setin voi tilata kätevästi pillerinä netistä.
 
velipesonen
16.01.2011 08:59:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arsu: Ja mitä vinyyliharrastukseen tulee, niin siihen liittyy paljon muutakin mukavaa kuin pelkkä levyn kaupasta kotiin kantaminen.
 
Huojentavaa!
 
On tietysti mahdollista sekin, että ns. sosiaalinen media tavalla tai toisella kaappaa musiikkibisneksen sisäänsä eli musiikkibisnes muuttaa olemustaan. Esimerkiksi vaikkapa bändin faniklubin jäsenyys, jossa on vuosimaksu, oikeuttaa pääsyn äänitiedostoihin ja ne sitten ovat sen bändin ns. julkaisuja. Kertamaksulla saa sitten ladata itselleen korkearesoluutioisen 5.1 -version äänitiedostoista.
 
This song has been a nightmare for me, as much as it's been for You. (Captain Sensible)
ganesha
16.01.2011 09:54:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viltsux: CD-levy syrjäyttit LP-levyn, MP3 syrjäytti kasetin. Mutta nyt näyttää jo niinkin pahalta, että netistä ladattavat levyt syrjäyttävät CD-levyn. Esimerkiksi Iso-Britanniassa on vissiin suljettu 50 levykauppaa, koska netistä saa ladattua näppärämmin musiikit. Koko homma saa voimaan pahoin.. Itsellä ei tulisi mieleenkään ladata musiikkia netistä, ehkä pari biisiä kännykälle, muuten ei. CD-levyjen myynti on laskenut maailmalla hurjasti viime vuosina. Huolestuttavaa.
 
Onhan tuo ilmiö rantautunut jo Suomeenkin. Jokin aika sitten Tunnelin Levy Helsingin asematunnelissa lopetti ja nyt Turussa Kane Records lopettaa. Ei CD-levy silti formaattina minnekään kuole, korkeintaan sille käy kuten vinyylille: se jää pienen piirin harrastukseksi. Toisaalta voisi olla ekologisesti ihan hyväkin asia ettei näitä saatanan Idols yms. paskaformaatti-artistien levyjä painettaisi enää fyysisessä formaatissa koska ne kumminkin päätyvät nopeasti ensin sinne euron alelaareihin ja sieltä sitten luontoon - ja muovi kun ei maadu :) Sen sijaan musiikkigenret joiden kuuntelijat oikeasti kuuntelevatkin musiikkia porskuttanevat vanhaan malliin: levyjä ostetaan ja kuunnellaan.
 
Ymmärrän kyllä vinyylientusiastien näkökantoja. Itsekin keräilin nuorempana vinyyliä. En sitten tiedä kumpi on pitkäikäisempi formaatti, CD vai vinyyli. Ajan myötä levysoittimen timanttineula kyllä raapii sen vinyylilevyn kuuntelukelvottomaksi - kuten on käynyt monelle ketkä ovat 60- ja 70-luvulla ostelleet vinyylejä ja kuunnelleet niitä aktiivisesti. Toisaalta epäilen että CD-levylläkään se data pysyy ihan kuranttina vuosikymmeniä, kuluuhan sekin pinta käsittelyssä vuosien saatossa.
 
Itse siirryin vinyyleistä CD-levyihin joskus 90-luvun loppupuolella ja ainoa asia mikä hieman kaduttaa on, ettei olisi pitänyt myydä sellaisia rieskoja pois joita ei ole (vieläkään perkele!) julkaistu CD-formaatissa. Kun viimeisiä vinyylilättyjä jo vietiin tajusin sentään kopsia moisia "harvinaisuuksia" minidiskeille.
 
viina. hanuri. ja naiset.
Ultrasonido
16.01.2011 11:39:47 (muokattu 16.01.2011 11:46:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä ei tulisi mieleenkään ladata musiikkia netistä, ehkä pari biisiä kännykälle, muuten ei. CD-levyjen myynti on laskenut maailmalla hurjasti viime vuosina. Huolestuttavaa.
 
Itsellä tulisi kyllä usein mieleeni ladata musiikkia netistä, mutta vain laillisin keinoin. Hyviä puolia ainakin nämä:
 
-Monet sellaiset pienemmät bändit ja artistit joilla ei ole vielä levyä tai eivät halua sellaista tehdä, myyvät tai jakavat ilmaiseksi musiikkiaan netissä ja niitä on paljon!
 
-Ei tarvitse kerätä väkisin lisää ja lisää tavaraa kotiinsa, levytkin vie aika paljon tilaa kun niitä kertyy.
 
-Nyt alkaa saada enemmän ja enemmän häviöttömiä tiedostomuotoja myös nettikaupoista.
 
-Voi ladata ne kaksi biisiä mistä oikeasti tykkää ja mitä tulee kuunneltua, sen sijaan että lataisi jonkun laadultaan epätasaisen "taiteellisen kokonaisuuden".
 
-simppelimmässä rummutbassokitara-vanhanliiton rokissa riittää se hyvätasoinen mp3-tiedostokin aika lailla, ei siinä paljoa häviä vaikka ei olisi häviötönkään pakkaus, kun ei ne kitaravahvistimetkaan mitään hifilaitteita ole.
 
CD-levyjen myynnin lasku ei kauheesti huoleta. Itse ostin juuri muutama päivä sitten 3 harkittua levyä uutena. Levy on kiva, silloin kun siinä on enemmän kuin pari mieleistä kappaletta, eikä se maksa liikaa. Käytettynä ja alesta tulee eniten ostettua. Sen voi sitten tallentaa haluamassaan formaatissa ja toisaalta vaikka hypistellä kansilehtiä kun se on monien mielestä aina niin tärkeä osa kokemusta. Sanat kansilehdissä on joskus iso plussa. Joskus levy on biisijärjestystä ja kansitaidetta myöten jotenkin täydellisesti kuuntelijan mielestä onnistunut ja silloin tosiaan voi menettää jotain jos lataa vaan pari biisiä digitaalisessa muodossa. Koko levyn lataaminen nettikaupasta, etenkin vaikka FLAC-muodossa maksaa sekin aika paljon joten jos koko levy on hyvä on se viisasta ostaa fyysisessä muodossaan. Muoviset cd-kotelot ovat kyllä niitä tyhmimpiä käyttää, jotkut laittavat levyt jonkinlaisiin kansioihin ja sitten ne kotelot jäävät johonkin varaston nurkkiin papereineen kuitenkin.
 
LP-levyistä en osaa sanoa muuta, kuin että soittimissa, levyissä ja niiden soittoprosessissa on paljon estetiikkaa ja tiettyä tunnelmaa, kansitaide ollessaan kaunista näyttää LP-koossa usein kivemmalta, levyt voivat olla joskus harvoin arvokkaita keräilykohteita, ja seinällinen lp-levyjä auttaa akustiikan ja äänieristyksen parantamisessa. Lisäksi tietysti henkilöstä riippuen niihin voi liittyä myös paljon muistoja, nostalgiaa ja sellaista tavallista ennenolikaikkiparemmin-fiilinkiä.
 
"Most of us go to our grave with our music still inside of us."
Funkånaut
16.01.2011 11:43:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tande: Itse en näe maksullisilla latauksilla olevan mitään etua CD:isiinkään nähden. Miksi maksaa 1,69 mp3-laatuisesta biisistä, kun yleensä alle kympillä saa konkreettisen levyn kansilehtineen? (Uutuuksia lukuunottamatta) LP on tietysti omassa luokassaan.
 
Oletetaan, että jengi haluaa vain ne kaks tuoreinta hittiä mp3:sina kännykälleen, josta niitä voidaan sitten kuunnella bussin perällä puhelimen kaiuttimista. Tällöin tarvittavien biisien hinta on n. 3€ 10€:n sijaan. Eikä tuu mitää turhia koteloita kylkeen.
 
Itse tosin diggaan cd-levyistäni, mutta haaveena olis hommata joskus LP-soitinkin. Eli itse ostan levyjä rehdisti.
 
"En ajatellut, että tartutte itse hanskoihin noin kovasti, vaikka täytyy myöntää, että kun olin mieheni kanssa ensimmäistä kertaa seksiä noin kuusi vuotta sitten, niin olin ihan wtf?! - wazza" hevostalli.net
Lennu
16.01.2011 11:45:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä ostan usein levyjä iTuneksesta. Helppoa ja nopeaa. Sit siirrän ne puhelimeen. CD:t vie vaan hyllytilaa, vinyylit on kyllä kivaita.
 
"mut lennulla on se etu että se voi perustelematta pitää asioita täysin paskoina ja se silti voittaa kaikki väittelyt." -Twinkle
Mad-Mike
16.01.2011 12:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nyt fyysiset levyt markkinoilta poistuisivat niin kyllä tämä jamppa musiikin ostamisen lopettaisi siihen. Mähän en rahojani mihinkään bittitulvaan laita.
 
Se vaan on niin mukava selata aina jotai alelaariaki jos vaikka sattuisi jotain harvinaista tahi muuten loistavaa bändiä sieltä löytämään. Ja voi sitä onnen autuutta kun löytää jonkin harvinaisuuden mitä on etsinyt jo pitkään. Ja ne kansitaiteet etenkin juuri vinyyleissä. Ei tollaisia asioita mikään mp3 voi ikinä korvata.
 
Ja mitähä sitä enää stereoillakaa kukaan tekee jos ei voi levyjä enää kuunnella (polttaaha tietty voi mp3 levylle mut ei se sama asia ole). Mutta eivät ne fyysiset levyt mihinkää katoa, varsinkaa vinyyli joka koko ajan nousee jasaa suosiota. Ja tuskin poistuu myöskään CD koska sehän on halvempi valmistaa kuin LP.
 
-Half Step Down-
HaloOfFlies
16.01.2011 12:46:39 (muokattu 16.01.2011 12:48:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eb-tuning: Jos nyt fyysiset levyt markkinoilta poistuisivat niin kyllä tämä jamppa musiikin ostamisen lopettaisi siihen. Mähän en rahojani mihinkään bittitulvaan laita.
 
Se vaan on niin mukava selata aina jotai alelaariaki jos vaikka sattuisi jotain harvinaista tahi muuten loistavaa bändiä sieltä löytämään. Ja voi sitä onnen autuutta kun löytää jonkin harvinaisuuden mitä on etsinyt jo pitkään. Ja ne kansitaiteet etenkin juuri vinyyleissä. Ei tollaisia asioita mikään mp3 voi ikinä korvata.
 
Ja mitähä sitä enää stereoillakaa kukaan tekee jos ei voi levyjä enää kuunnella (polttaaha tietty voi mp3 levylle mut ei se sama asia ole). Mutta eivät ne fyysiset levyt mihinkää katoa, varsinkaa vinyyli joka koko ajan nousee jasaa suosiota. Ja tuskin poistuu myöskään CD koska sehän on halvempi valmistaa kuin LP.

 
Samat tunnelmat on itselläkin. En ole kertaakaan ostanut mitään mp3:sta jostain digitaalikaupasta, enkä edes aio ostaa vastaisuudessakaan. Mieluummin CD-muodossa ja vinyylinä myös. Kaseteistakaan en ole luopunut vieläkään.
 
It's always funny until someone gets hurt... and then it's just hilarious! S.M.A.K.-jäsen #5
Mad-Mike
16.01.2011 12:55:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

danny: Kaseteistakaan en ole luopunut vieläkään.
 
Joo kasetit ovat omissakin valikoimissa myös edelleen mukana. Tahtoo vaan olla niitäkään vaikee löytää kohtuuhinnalla.
 
-Half Step Down-
Teijo K.
16.01.2011 13:54:12 (muokattu 16.01.2011 13:55:08)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eb-tuning: Joo kasetit ovat omissakin valikoimissa myös edelleen mukana. Tahtoo vaan olla niitäkään vaikee löytää kohtuuhinnalla.
 
Lähikirppikseltä olen ostanut kasetteja 50sentin hintaan.
 
Niiden lisäksi on vinyyliä, savikiekkoja ja cd-levyjä. Kaikille on käyttönsä.
 
Mitä itse juhlasalin vuokraan tulee, jos käytetään kaupungin pianinoa tanssimusiikkiin (flyygeliä älköön siihen sallittako käyttää) lisäksi 5 mk.
Peoplez
16.01.2011 14:09:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CD:t nyt on kuitenkin digitaalista musiikkia, halusitte tai ette. Joten eikö ole sama ostaa digitaalinen musiikki suoraan netistä? Toki olisi suotavaa, että pikkuhiljaa olisi jo nämä häviöttömät formaatit yleisempiä. Kuitenkin ihmisten kaista ja kovalevyt on kasvaneet huikeasti jostain 90-luvulta ja silti vielä jotkut kuuntelee(kärjistäen) niitä samoja mp3:sia mitä silloinkin.
 
Mulle ei CD vaan anna mitään lisäarvoa, vie vaan turhaa tilaa. Tommonen kevyt musiikinkuuntelu hoituu vaivattomimmin digitaalisesti. Sitten kun haluan oikeasti kuunnella musiikkia ja tyydyttää keräliyhimoani, niin valitsen ehdottomasti vinyylin cd:n sijaan. Ja se on tosi jees että monen uuden vinyylin mukana tulee koodit millä voi ilmaiseksi ladata saman levyn digitaalisesti, jos sille on tarvetta.
 
En näe CD:llä mitään tulevaisuutta.
 
velipesonen
16.01.2011 14:16:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peoplez: Ja se on tosi jees että monen uuden vinyylin mukana tulee koodit millä voi ilmaiseksi ladata saman levyn digitaalisesti, jos sille on tarvetta.
 
Kaksi huonoa formaattia: vinyyli ja mp3. Miksi ostaa hyvä cd kun voi kaksinkertaiseen hintaan ostaa kaksi huonompaa formaattia? Järki käteen hyvät ihmiset, järki käteen!
 
This song has been a nightmare for me, as much as it's been for You. (Captain Sensible)
Peoplez
16.01.2011 14:18:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Kaksi huonoa formaattia: vinyyli ja mp3. Miksi ostaa hyvä cd kun voi kaksinkertaiseen hintaan ostaa kaksi huonompaa formaattia? Järki käteen hyvät ihmiset, järki käteen!
 
Puhut nyt siihen malliin kuin CD:n paremmuus olisi joku universaali totuus, ja näinhän se ei ole. Joten olisi mukava jos perustelisit väitteesi. Muuttaisitko mielesi jos MP3:n tilalle vaihdettaisiin sana FLAC tai vastaava?
 
arsu
16.01.2011 14:27:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näistä kolmesta formaatista vinyyli on aivan omassa luokassaan, ainoa cd:n parempi puoli on sen kätevyys. Ja ämpyrä on cd:tä kätevämpi. Tässä kai se syy miksi cd on kuoleva formaatti.
 
arsu
16.01.2011 14:36:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha:
Ymmärrän kyllä vinyylientusiastien näkökantoja. Itsekin keräilin nuorempana vinyyliä. En sitten tiedä kumpi on pitkäikäisempi formaatti, CD vai vinyyli. Ajan myötä levysoittimen timanttineula kyllä raapii sen vinyylilevyn kuuntelukelvottomaksi - kuten on käynyt monelle ketkä ovat 60- ja 70-luvulla ostelleet vinyylejä ja kuunnelleet niitä aktiivisesti. Toisaalta epäilen että CD-levylläkään se data pysyy ihan kuranttina vuosikymmeniä, kuluuhan sekin pinta käsittelyssä vuosien .

 
kuluuhan se levy käytössä, mut kyllähän nämä nykypäivänä prässätyt 180 gramman vinyylit nykyaikaisella laadukkaalla soittimella ja neulalla kuunneltuna kestävät melkoisesti enemmän pyöritystä kuin 30 vuotta sitten.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 544 45 46 47 48

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti