Muusikoiden.net
21.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vaikuta keikkabuukkauspalvelun kehitykseen
1 2
LoudRevo
22.11.2010 16:37:36 (muokattu 26.11.2010 12:02:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys Muusikoidennettiläiset!
 
Melkein 8kk sitten teimme ensimmäisen demoversiomme LoudEvents -palvelusta ja keräsimme teiltä palautetta. Kommenttienne perusteella teimme useita muutoksia, jotka näkyvät nykyisessä ja todennäköisesti myös tulevissa versiossa. Kiitos ja kumarrus kaikille nille 250:lle, jotka palvelua kokeilivat ja vielä isompi kiitos keskusteluun osallistuneille.
 
Kehitämme uuden sukupolven keikkabuukkauspalvelua, jolla pyrimme tekemään keikkabuukkaamisesta hieman inhimillisemmän prosessin. Tällä hetkellä keikkabuukkaajat hukkuvat sähköposteihin ja puhelinsoittoihin, ja artistien keikkamyynti on mielestämme aivan turhan työlästä.

Olemme haastatelleet paria kymmentä keikkabuukkaajaa (myös Saksasta) ja toistaiseksi he kaikki ovat olleet innoissaan palvelukonseptista. Teiltä toivomme artistin näkökulmaa. Nyt testattavissa oleva demo on toinen testiversio. Valmiissa palvelussa keikkapyynnöt lähetetetään palveluun rekisteröityneille keikkapaikoille LoudEventsin sisällä ja rekisteröitymättömille keikkapaikoille automaattisella sähköpostilla. (Tässä testiversiossa tehtyjä keikkapyyntöjä ei lähetetä mihinkään.) Haluamme tietää:
1) Pystyisitkö mielestäsi hoitamaan bändin keikkapyynnön lähettämisen palvelua käyttämällä?
2) Jos palvelu tarvitsee mielestäsi lisää ominaisuuksia niin mitä ne olisivat?
 
Palaute on meille tärkeää! Palautetta voi antaa vaikka tänne keskustelufoorumille tai sähköpostitse (tiimin sähköposti osoite: loudevents@loudrevolution.net).
 
Demopalvelu on toteutettu englannin kielellä. Sivulta löytyvä esittelyvideo on puhuttu suomeksi.
Rekisteröidy osoitteessa http://www.loudevents.net/ ja eikun testaamaan!
 
Kiitos ajastasi ja palautteestasi,
-Ahti & Oki, LoudRevolution -tiimi
 
EDIT 25.11.2010:
 
Ei muistettu mainita ydin asioita, eli mitä hyötyä tästä on artisteille. Kun tekee projektia pikavauhdilla on helppo unohtaa, ettei kaikille kaikki asiat ole ilmeisiä, tai ettei tiettyjä asioita mainita missään (duh!). Tässä siis muutama oleellinen asia, miksi LoudEventsin valmiin version pitäisi tehdä artistien keikkamyynnistä helpompaa (tämän hetkinen versio on vasta Beta 0.61):
 
1) LoudEvents tarjoaa helpon tavan lähestyä oleellisimpia Suomen keikkapaikkoja ilman, että sinun tarvitsee kaivaa niiden yhteystietoja.
 
2) Tällä hetkellä on melko mahdotonta seurata oman keikkapyynnön etenemistä/statusta, aniharva keikkabuukkaaja edes kuittaa lukemansa keikkapyynnöt. LoudEventsin sisällä keikkapyyntöjen etenemisestä saat automaattisia statuspäivityksiä (esimerkiksi: "keikkapaikka on jo buukannut kaikki ehdottamasi päivät", "keikkabuukkaaja ottaisi sinut lämppäriksi jollekin isommalle artistille" jne.)
 
3) Käytännön asioista sopiminen on helppoa, voit tallentaa bändisi mieltymykset käytännön järjestelyistä (milloin soundcheck, roudaus jne. sopii teille parhaiten, tarvitsetteko keikkapaikalta miksaajan ym.). Keikkapaikka puolestaan kertoo, mitä hän tarjoaa. Eroavaisuudet voit selvittää helposti keskustelemalla LoudEventsin sisällä. Näin palvelu nopeuttaa käytännön järjestelyiden hoitamista.
 
4) Keikkapyynnön lähettäminen on oikeasti helppoa ja nopeaa järjestelmän avulla. Jos artisti tai keikkabuukkaaja ei ole rekisteröitynyt palveluun, niin heille lähetetään keikkapyynnöistä sähköpostivedos (eli voit oikeasti käyttää yhtä työkalua kaikkien keikkapyyntöjen lähettämiseen).
 
5) Keikkapyynnöt sisältävät kaiken tarpeellisen informaation keikkabuukkajille, koska et voi lähettää/unohtaa tarpeellisia yksityiskohtia keikkapyynnöistä. Näin keikkabuukkaaja ei hylkää keikkapyyntöäsi pelkästään se takia, että hänellä ei ole aikaa kysellä perääsi.
 
EDIT: 26.11.2010:
 
Nyt palvelussa pääsee katsomaan keikkapaikan näkövinkkelistä asioita. Voit kirjautua keikkapaikkana sisään laittamalla "email" kenttään keikkapaikan nimen ja jättämällä "password" kentän tyhjäksi. Voit siis nyt kokeilla lähettää keikkapyyntöä omalla bändilläsi ja vastata tarjouksella siihen minä tahansa keikkapaikkana jolle keikkapyynnön lähetit. Ensi viikon loppu puolella voit hyväksyä keikkapaikkana lähettämäsi tarjoukset. Muistathan, että Sandbox tilassa meneviä keikkapyyntöjä tai tarjouksia ei oteta mukaan palvelun lopulliseen julkaisuun, vaan ne poistetaan tietokannasta. Voit siis vapaasti kokeilla!
 
konehes
22.11.2010 17:34:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistan kritisoineeni tätä jo aikaisemmin, eikä uusi testailukierros muuttanut kantaani. Tämä vaikeuttaa tuntemattomien yhtyeiden keikansaantia entisestään. Hyvää rankingia ei saa ilman keikkoja ja ilman hyvää rankingia tuskin saa keikkoja, mikäli tämän palvelun avulla joku hoitaa bookingin. Suurimman osan omista keikoista olen hoitanut puhelimella, joten aika ankeaksi ja vaikeaksi menee, jos tästä tulee ainoa työkalu.
 
Tuossa testiversiossa omien keikkojen lisääminen ei ainakaan toiminut. Kokeilin, mutta mitään ei tapahtunut. Lisäksi on ihmeellistä, että lisääjätoiminto ei hyväksy mitä tahansa keikkapaikkaa. Niitä, aivan yhtä arvokkaita, paikkoja kun on Suomessa aika paljon muitakin kun nuo perus Klubit ja Semifinalit.
 
Jossain Pohjanmaalla ei paljoa baarinpitäjää lohduta, vaikka bändillä olisi 200 keikkaa alla Helsingissä. Tämän työkalun perusteella ei siis voi vetää kauheasti johtopäätöksiä kenenkään vetovoimasta.
 
cherub with heavy metal machine
LoudRevo
22.11.2010 22:30:35 (muokattu 23.11.2010 15:30:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistan kritiikkisi ja vastaan niinkuin ennenkin, ainakin muistaakseni vastasin suurin piirtein näin ;)
 
konehes: Muistan kritisoineeni tätä jo aikaisemmin, eikä uusi testailukierros muuttanut kantaani. Tämä vaikeuttaa tuntemattomien yhtyeiden keikansaantia entisestään. Hyvää rankingia ei saa ilman keikkoja ja ilman hyvää rankingia tuskin saa keikkoja, mikäli tämän palvelun avulla joku hoitaa bookingin. Suurimman osan omista keikoista olen hoitanut puhelimella, joten aika ankeaksi ja vaikeaksi menee, jos tästä tulee ainoa työkalu.
 
Valitettava tosi asia on, että tuntemattomien artistien keikkamyynti on vaikeaa, etenkin kun niitä tuntemattomia artisteja tänä päivänä on enemmän kuin koskaan ennen, ja ne kaikki osaavat etsiä keikkapaikkojen yhteystiedot netistä.
 
Tämä palvelu on tehty keikkabuukkajien toiveista ja pyrimme siinä ohella tekemään agentittomien artistien keikkabuukkailun ja -myynnin helpommaksi toimittamalla tavan lähestyä keikkapaikkoja, joka ei kasvata tattia buukkaajien otsaan. Monen keikkabuukkaajan työpäivästä suuri osa ajasta menee lukemattomien sähköpostien ja puheluiden läpikäymiseen, pahimmassa tapauksessa ei ole edes aikaa vastata.
 
Keikkabuukkaajille sosiaalisesta mediasta tai mistään muustakaan uudesta ei ole tullut hyvää indikaattoria paikalle saapuvasta yleisöstä, eli samat lainalaisuudet pätevät yhä buukkaamiseen: se missä olet keikkaillut ja kenen kanssa antaa parhaan kuvan sun yleisöpotentiaalista. Tätä LoudRank pyrkii mittaamaan ja se on yksi tapa keikkabuukkaajille järjestetää artistit palvelussa relevanttius järjestykseen, muita tapoja on esimerkiksi tyylisuunnan sopivuus tai hinta. Keikkabuukkaajaa harvoin kiinnostaa niinkään ne lämppäri bändit, vaan yleensä se iso nimi, jonka kanssa "muut" artistit esiintyvät, myy keikan jos myy. Eli periaatteessa muiden artistien kanssa verkostoituminen ja yhteistyö on aivan yhtä tärkeää kuin aina ennenkin.
 
Tuossa testiversiossa omien keikkojen lisääminen ei ainakaan toiminut. Kokeilin, mutta mitään ei tapahtunut. Lisäksi on ihmeellistä, että lisääjätoiminto ei hyväksy mitä tahansa keikkapaikkaa. Niitä, aivan yhtä arvokkaita, paikkoja kun on Suomessa aika paljon muitakin kun nuo perus Klubit ja Semifinalit.
 
Muistaakseni soitit bändissä Luopiot, ja jos näin on niin keikat ovat ainakin tallentuneet kantaan, katson huomenna miksi keikat eivät ilmesty muualle. Keikkapaikkoja meillä on Suomessa 130 aktiivista (joissa toteutettu ainakin yksi keikka viime vuoden aikana) ja 450 kaiken kaikkiaan, siinä keikkapaikka ehdotusten alla on "previous" ja "next" nappulat, ehkä hieman huomaamattomia, joiden avulla voi plärätä lisää keikkapaikkoja kyseisestä kaupungista.
 
Lisäämme myöhemmin toiminnon jonka avulla artistit voivat tiettyyn kaupunkiin lisätä uusia keikkapaikkoja, joiden yhteystiedot ja datat meidän tekniikkapuoli koittaa löytää. Ainakin Helsingistä miellä on hyvinkin pieniä kuppiloita mukana, mutta jos paikalla ei ole nettisivua tai mitään muutakaan paikkaa missä keikkojaan ilmoittaa, niin niitä on aika vaikea löytää Web-softalla.
 
Jossain Pohjanmaalla ei paljoa baarinpitäjää lohduta, vaikka bändillä olisi 200 keikkaa alla Helsingissä. Tämän työkalun perusteella ei siis voi vetää kauheasti johtopäätöksiä kenenkään vetovoimasta.
 
Keikkapaikka pystyy halutessaan käyttämään LoudRankkia joka on laskettu ainoastaan lähikaupungeissa suoritetuista keikoista. Tämä tullaan toteuttamaan myöhemmin. Tässä testikäytössä tarkoitus on varmistaa että ollaan otettu huomioon kaikki oleellinen mitä on mielekästä huomioida.
 
ganesha
23.11.2010 07:06:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klikkasin. etusivulla luki FAIL. eipä siitä sitten sen enempää. keikkabuukkailussa taitaa siinäkin pärjätä paremmin ujuttautumalla sinne sisäpiirien suihinottokerhoon...
 
viina. hanuri. ja naiset.
Mase
23.11.2010 08:53:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: klikkasin. etusivulla luki FAIL. eipä siitä sitten sen enempää. keikkabuukkailussa taitaa siinäkin pärjätä paremmin ujuttautumalla sinne sisäpiirien suihinottokerhoon...
 
näyttääpä olevan tuossa ekan postauksen linkissä ylimääräinen pilkku, mikä johtaa tuohon failiin...
 
http://www.loudevents.net/
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
LoudRevo
23.11.2010 10:08:01 (muokattu 23.11.2010 10:09:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mase: näyttääpä olevan tuossa ekan postauksen linkissä ylimääräinen pilkku, mikä johtaa tuohon failiin...
 
http://www.loudevents.net/

 
Kiitos huomautuksesta, ois pitäny tajuta että keskustelu foorumi saattaa parsia linkkejä eritavalla kuin tekstinkäsittely ohjelmat.
 
Konehes, keikat on todennäköisesti ilmestyneet kyllä bändisi keikkalistoille, profiilissa ilmoitettu keikkojen kokonaismäärä ei vaan päivittynyt niin kuin piti, mutta nyt homman pitäisi toimia.
 
Jos yritit lisätä keikkaa sellaiselle keikkapaikalle jota ei vielä meidän kannassa ole niin toistaiseksi me halutaan estää se. Voit kuitenkin ilmoittaa sen keikkapaikan nimen jota kokeilit niin pidän huolen että se on mukana kun seuraavan kerran kantaa päivitetään.
 
Mase
23.11.2010 10:45:06 (muokattu 23.11.2010 10:46:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoudRevo: Kiitos huomautuksesta, ois pitäny tajuta että keskustelu foorumi saattaa parsia linkkejä eritavalla kuin tekstinkäsittely ohjelmat.
 
Itsekin jokusen vuoden softahommia(myös webbiin) tehneenä pistää kyllä aika pahasti silmään tuo virheenkäsittely...
 
on ihan sama mitä tuohon vipan kauttaviivan perään laittaa esim. http://www.loudevents.net/sdfsd ja vastaukseksi tulee fail & php:n koodioksennus... eiköhän tuohon pystyisi laittamaan myös virheen/poikkeuksen tapauksessa myös sellaisen tyhjän "ei löydy"-tyyppisen sivun. Tuo php-oksennus ei kuitenkaan normikäyttäjälle kerro yhtään mitään.
 
ihan vaan näin pienenä sivuhuomautuksena ottamatta kantaa muuten itse palveluun/konseptiin...
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
LoudRevo
23.11.2010 11:07:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mase: Itsekin jokusen vuoden softahommia(myös webbiin) tehneenä pistää kyllä aika pahasti silmään tuo virheenkäsittely...
 
on ihan sama mitä tuohon vipan kauttaviivan perään laittaa esim. http://www.loudevents.net/sdfsd ja vastaukseksi tulee fail & php:n koodioksennus... eiköhän tuohon pystyisi laittamaan myös virheen/poikkeuksen tapauksessa myös sellaisen tyhjän "ei löydy"-tyyppisen sivun. Tuo php-oksennus ei kuitenkaan normikäyttäjälle kerro yhtään mitään.
 
ihan vaan näin pienenä sivuhuomautuksena ottamatta kantaa muuten itse palveluun/konseptiin...

 
Fiksattu, nää on näitä "pieniä" juttuja joita kiireessä sählätessä voi unohtaa kytkeä päälle.
 
konehes
23.11.2010 15:33:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoudRevo: Konehes, keikat on todennäköisesti ilmestyneet kyllä bändisi keikkalistoille, profiilissa ilmoitettu keikkojen kokonaismäärä ei vaan päivittynyt niin kuin piti, mutta nyt homman pitäisi toimia.
 
No nyt ne näkyy tuolla, kiitos. Täytyy päivittää loputkin.
 
Jos yritit lisätä keikkaa sellaiselle keikkapaikalle jota ei vielä meidän kannassa ole niin toistaiseksi me halutaan estää se. Voit kuitenkin ilmoittaa sen keikkapaikan nimen jota kokeilit niin pidän huolen että se on mukana kun seuraavan kerran kantaa päivitetään.
 
Hyvä, että tämä onnistuu näin. Suomessa kun on aika tavalla pieniä paikkoja, joissa voi soittaa musiikkia. Mielestäni täysin relevantti keikkapaikka on sellainenkin, jossa on vaikkapa vain kaksi keikkaa vuodessa. Näitä ovat esimerkiksi pienten maalaiskuntien nuorisoseurantalot.
 
cherub with heavy metal machine
LoudRevo
23.11.2010 21:44:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

konehes: Näitä ovat esimerkiksi pienten maalaiskuntien nuorisoseurantalot.
 
Joo, näin on. Tutkiskelin tässä vähän aikaa sitten muutamien bändien osalta, että mitä ne keikat on joita meidän kannasta ei löydy ja ne usein oli juuri näitä ensimmäisiä keikkoja eri nuokkareilla ja vastaavilla. Nuorisotaloilla on inhottava tapa jättää ilmoittamatta tapahtumistaan (vaikka se olisi ilmaista) paitsi jos esiintyjä on joku Uniklubi tai Fintelligence. Ja kun ollaan yritys niin on pakko keskittyä siihen mistä se raha tulee, ja nuorisotalot ovat hyvin epätodennäköisiä maksavia asiakkaita, joten en pysty esittämään tätä puutetta paikattavaksi korkealla prioriteetilla.
 
Toisaalta nuorisotalot ovat tärkeä osa keikkailun infrastruktuuria, etenkin pienemmillä paikkakunnilla, joten taidan olla yhteydessä Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskukseen ja ihmetellä jos siellä olisi joku nourisokeikoista vastaava henkilö jonka kanssa kannattaisi keskustella lisää. Hyvällä tsäkällä löytyy joku joka on pitänyt kirjaa keikoista ja olisi valmis naputtelemaan niitä ja myös tulevia keikkoja nettiin.
 
Bonham
24.11.2010 09:56:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoudRevo: Joo, näin on. Tutkiskelin tässä vähän aikaa sitten muutamien bändien osalta, että mitä ne keikat on joita meidän kannasta ei löydy ja ne usein oli juuri näitä ensimmäisiä keikkoja eri nuokkareilla ja vastaavilla. Nuorisotaloilla on inhottava tapa jättää ilmoittamatta tapahtumistaan (vaikka se olisi ilmaista) paitsi jos esiintyjä on joku Uniklubi tai Fintelligence. Ja kun ollaan yritys niin on pakko keskittyä siihen mistä se raha tulee, ja nuorisotalot ovat hyvin epätodennäköisiä maksavia asiakkaita, joten en pysty esittämään tätä puutetta paikattavaksi korkealla prioriteetilla.
 
Toisaalta nuorisotalot ovat tärkeä osa keikkailun infrastruktuuria, etenkin pienemmillä paikkakunnilla, joten taidan olla yhteydessä Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskukseen ja ihmetellä jos siellä olisi joku nourisokeikoista vastaava henkilö jonka kanssa kannattaisi keskustella lisää. Hyvällä tsäkällä löytyy joku joka on pitänyt kirjaa keikoista ja olisi valmis naputtelemaan niitä ja myös tulevia keikkoja nettiin.

 
Toi nettiin naputtelu se onkin oikeen tämän päivän sana... samalla kuvitellaan, että nyt kaikki näkee meidän tapahtuman ja ryntää tänne! Eli siis toisin päin se, että kun bändillä on ne myspace sivut, niin promootio on suoritettu... vitun netti!
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Juhani
24.11.2010 12:39:19 (muokattu 24.11.2010 12:41:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Toi nettiin naputtelu se onkin oikeen tämän päivän sana... samalla kuvitellaan, että nyt kaikki näkee meidän tapahtuman ja ryntää tänne! Eli siis toisin päin se, että kun bändillä on ne myspace sivut, niin promootio on suoritettu...
 
No tuskin ryntää sen enempää kuin perinteisestä lehti tai radiomainoksestakaan. Mutta ei mikään media itsessään tietenkään auta. Sisältö ja kysyntä ratkaisee liikkuuko jengi vai ei. Meni vähän offtopiciksi. :)
LoudRevo
24.11.2010 13:55:15 (muokattu 25.11.2010 12:58:49)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymys:
Onko rekisteröityminen toteutettu huonosti?
 
Voitte rekisteröityä vaikka sillä kaverinkin bändillä, koska tämän testikäytön jälkeen me pyyhitään pois ne käyttäjät, jotka eivät oikeasti edusta bändiä, jona he ovat rekisteröityneet.
 
Vai onko kyse siitä, että video on paljon vaivattomampi tapa tutustua palveluun?
 
LoudRevo
25.11.2010 14:06:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei muistettu mainita ydin asioita, eli mitä hyötyä tästä on artisteille. Kun tekee projektia pikavauhdilla on helppo unohtaa, ettei kaikille kaikki asiat ole ilmeisiä, tai ettei tiettyjä asioita mainita missään (duh!). Tässä siis muutama oleellinen asia, miksi LoudEventsin valmiin version pitäisi tehdä artistien keikkamyynnistä helpompaa (tämän hetkinen versio on vasta Beta 0.61). Lisättiin tämä myös aloitusviestiin uusia lukijoita varten:
 
1) LoudEvents tarjoaa helpon tavan lähestyä oleellisimpia Suomen keikkapaikkoja ilman, että sinun tarvitsee kaivaa niiden yhteystietoja.
 
2) Tällä hetkellä on melko mahdotonta seurata oman keikkapyynnön etenemistä/statusta, aniharva keikkabuukkaaja edes kuittaa lukemansa keikkapyynnöt. LoudEventsin sisällä keikkapyyntöjen etenemisestä saat automaattisia statuspäivityksiä (esimerkiksi: "keikkapaikka on jo buukannut kaikki ehdottamasi päivät", "keikkabuukkaaja ottaisi sinut lämppäriksi jollekin isommalle artistille" jne.)
 
3) Käytännön asioista sopiminen on helppoa, voit tallentaa bändisi mieltymykset käytännön järjestelyistä (milloin soundcheck, roudaus jne. sopii teille parhaiten, tarvitsetteko keikkapaikalta miksaajan ym.). Keikkapaikka puolestaan kertoo, mitä hän tarjoaa. Eroavaisuudet voit selvittää helposti keskustelemalla LoudEventsin sisällä. Näin palvelu nopeuttaa käytännön järjestelyiden hoitamista.
 
4) Keikkapyynnön lähettäminen on oikeasti helppoa ja nopeaa järjestelmän avulla. Jos artisti tai keikkabuukkaaja ei ole rekisteröitynyt palveluun, niin heille lähetetään keikkapyynnöistä sähköpostivedos (eli voit oikeasti käyttää yhtä työkalua kaikkien keikkapyyntöjen lähettämiseen).
 
5) Keikkapyynnöt sisältävät kaiken tarpeellisen informaation keikkabuukkajille, koska et voi lähettää/unohtaa tarpeellisia yksityiskohtia keikkapyynnöistä. Näin keikkabuukkaaja ei hylkää keikkapyyntöäsi pelkästään se takia, että hänellä ei ole aikaa kysellä perääsi.
 
LoudRevo
26.11.2010 12:03:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt palvelussa pääsee katsomaan keikkapaikan näkövinkkelistä asioita. Voit kirjautua keikkapaikkana sisään laittamalla "email" kenttään keikkapaikan nimen ja jättämällä "password" kentän tyhjäksi. Voit siis nyt kokeilla lähettää keikkapyyntöä omalla bändilläsi ja vastata tarjouksella siihen minä tahansa keikkapaikkana jolle keikkapyynnön lähetit. Ensi viikon loppu puolella voit hyväksyä keikkapaikkana lähettämäsi tarjoukset. Muistathan, että Sandbox tilassa meneviä keikkapyyntöjä tai tarjouksia ei oteta mukaan palvelun lopulliseen julkaisuun, vaan ne poistetaan tietokannasta. Voit siis vapaasti kokeilla!
 
Stain
26.11.2010 12:41:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: No tuskin ryntää sen enempää kuin perinteisestä lehti tai radiomainoksestakaan. Mutta ei mikään media itsessään tietenkään auta. Sisältö ja kysyntä ratkaisee liikkuuko jengi vai ei. Meni vähän offtopiciksi. :)
 
Joo näinhän se taitaa mennä. Itse olen ihmetellyt jo pitkään miten ihmeessä jotkut tuntemattomat bändit jaksavat tehdä keikkoja ympäri Suomen jossain hikisissä mestoissa tyyliin parille kymmenelle katsojalle kun ei siitä kuitenkaan jää mitään käteen. Itse näkisin järkevämpänä saada bändille ensin jonkinmoista nimeä muilla keinoilla ja sitten niistä keikoista saattais jäädä jotain käteenkin.
 
"No se tota lähti tollane idea että, toi meidän basisti sai idean että hei hei, hei Mandy viittiskö taas lähtee hei- heittää uus levy, ni sit, sit saatiin semmonen idea että vau, vittu tehdään levy sitten."
reos
26.11.2010 12:51:08 (muokattu 26.11.2010 12:52:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stain: Joo näinhän se taitaa mennä. Itse olen ihmetellyt jo pitkään miten ihmeessä jotkut tuntemattomat bändit jaksavat tehdä keikkoja ympäri Suomen jossain hikisissä mestoissa tyyliin parille kymmenelle katsojalle kun ei siitä kuitenkaan jää mitään käteen. Itse näkisin järkevämpänä saada bändille ensin jonkinmoista nimeä muilla keinoilla ja sitten niistä keikoista saattais jäädä jotain käteenkin.
 
Onko se sitä perinteistä fanbasen rakentamista sen sijaan että mennään Sokkokokkiin ja Idolssin tai chatjuontajaks?
 
edit: tarkotan siis että keikkailemalla tekee ittensä tunnetuksi, että saa rahakeikkoja. Toisin kuin "muilla keinoilla" hommaa nimen ja lähtee keikkaileen rahat irti mestoista.
 
"Nokkela sanonta ei todista mitään." François-Marie Arouet "Nyt iloitsen siitä, että kokeilujen jälkeen on löytynyt siedettävä kipulääkearsenaali." Päivi Räsänen
Juhani
26.11.2010 13:27:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stain: Joo näinhän se taitaa mennä. Itse olen ihmetellyt jo pitkään miten ihmeessä jotkut tuntemattomat bändit jaksavat tehdä keikkoja ympäri Suomen jossain hikisissä mestoissa tyyliin parille kymmenelle katsojalle kun ei siitä kuitenkaan jää mitään käteen. Itse näkisin järkevämpänä saada bändille ensin jonkinmoista nimeä muilla keinoilla ja sitten niistä keikoista saattais jäädä jotain käteenkin.
 
Olen miettinyt samaa tuon keikkailun suhteen. Edellisen bändin kanssa keikkailtiin paljonkin. Se oli kuitenkin raskasta ja kuluttavaa kaikille bändissä. Mitä jäi keikasta? Ehkä pari kiinnostunutta ja muutama myyty levy. Siksi nykyisen bändin kanssa keskitytään vain musiikin tekemiseen ja kappaleiden tuottamiseen. Eli sisältöön. Kuulijoita on jo tarttunut matkan varrella. Tai itse lasken ne ihmiset jotka omalla nimellään likettävät Facebookin profiilissa, eivätkä ole kavereitamme. Vasta siinä vaiheessa (jos koskaan) kun on oikeasti enemmän kysyntää niille kappaleille joita tuotamme ja niiden esittämiselle niin on edessä ne keikat. Kysynnän mukaan. Toki tehdään pari keikkaa vuodessa, mutta ei sitä ihan keikkailuksi voi sanoa. Lähinnä lavaesiintymisen harjoitteluksi seikkailuhengessä. ;) Pahoittelut jälleen offtopicoinnista.
Juhani
26.11.2010 13:36:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reos: Onko se sitä perinteistä fanbasen rakentamista sen sijaan että mennään Sokkokokkiin ja Idolssin tai chatjuontajaks?
 
edit: tarkotan siis että keikkailemalla tekee ittensä tunnetuksi, että saa rahakeikkoja. Toisin kuin "muilla keinoilla" hommaa nimen ja lähtee keikkaileen rahat irti mestoista.

 
Sokkokokkiin "pääsevät" vain julkisuuden henkilöt (ns. kansaa kiinnostavat persoonat) ja Idols on hyvä formaatti jos haluaa valmiin paketin ja osaa laulaa jne. Mutta ei nämä hirveästi musiikin tekemiseen itsessään liity. Big Brothermaista viihdettä lajissaan.
reos
26.11.2010 15:00:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Olen miettinyt samaa tuon keikkailun suhteen. Edellisen bändin kanssa keikkailtiin paljonkin. Se oli kuitenkin raskasta ja kuluttavaa kaikille bändissä. Mitä jäi keikasta? Ehkä pari kiinnostunutta ja muutama myyty levy. Siksi nykyisen bändin kanssa keskitytään vain musiikin tekemiseen ja kappaleiden tuottamiseen. Eli sisältöön. Kuulijoita on jo tarttunut matkan varrella. Tai itse lasken ne ihmiset jotka omalla nimellään likettävät Facebookin profiilissa, eivätkä ole kavereitamme. Vasta siinä vaiheessa (jos koskaan) kun on oikeasti enemmän kysyntää niille kappaleille joita tuotamme ja niiden esittämiselle niin on edessä ne keikat. Kysynnän mukaan. Toki tehdään pari keikkaa vuodessa, mutta ei sitä ihan keikkailuksi voi sanoa. Lähinnä lavaesiintymisen harjoitteluksi seikkailuhengessä. ;) Pahoittelut jälleen offtopicoinnista.
 
ahså, mä ajattelin ilman muuta että sisältö pidetään järjestyksessä tärkeämpänä kuin paljon keikkaa, olin siis hakoteillä. Pahoitteluni, alekirjoitan siis toimintatavan myös.
 
"Nokkela sanonta ei todista mitään." François-Marie Arouet "Nyt iloitsen siitä, että kokeilujen jälkeen on löytynyt siedettävä kipulääkearsenaali." Päivi Räsänen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti