Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Spotifystä musiikin IMDB Pro
1
Noku
25.10.2010 21:59:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä ehdinkin jo uumoilla, että pian joku tän tekee. En tosin jotenkin olettanut, että Spotify lähtisi yrittämään kun on USA vielä valloittamatta.
 
Selitetäänpä hieman taustoja. Koska mainosrahoitteinen sosiaalisen median palvelu (joita IMDB ja Spotify loppujen lopuksi ovat) tuottaa huonosti, keksivät jättiläiset, että käyttäjien käyttäytymisestä kerättävä data on aina jollekin teollisuuden toimijalle arvokasta. Kun kävijämäärät ja palvelun fokus (musiikki, elokuvat jne.) ovat oikeassa suhteessa data alkaa olla erittäin käyttökelpoista esimerkiksi markkinointi päätöksiä tehtäessä.
 
IMDB Pro on suunnattu elokuva-alan ammattilaisille ja se auttaa tuottajia yms. scouttaamaan nousujohteiset näyttelijät, ohjaajat, käsikirjoittajat jne. Käytännössä tämä data kerätään IMDB:n käyttäjien klikkailusta ja käyttäjien sijainnista. Tämän perusteella voivat Warnerin isot kihot huomata, että Suomeen on kehittynyt jollekin sarjalle UG faneja (joko nettilatailun tai ulkomailta tilattujen DVD-boksien myötä), ja tämän jälkeen sarjaa lähdetään myymään Suomen TV-yhtiöille tai jälleenmyyjille.
 
Spotifyn Jonathan kertoili mielenkiintoisia visioita Spotifyn tulevaisuudesta Musiikki & Media 2010:ssä. Toisaalta uskaltaisin veikata, että tämä on ollut suunnitelmissa jo pitemmän aikaa. Spotify kerää nykyään dataa käyttäjiensä kuunteluista ja paikallistaa ne rekisteröinnin yhteydessä kerättyihin postinumeroihin. Musiikkiteollisuuden ammattilaisille myydään dataa visualisointi työkalulla, jossa kartalle muodostuu palloja sen perusteella kuinka monta kuuntelua tietyllä artistilla on ollut / aikayksikkö (dataa voi katsella tunnin tarkkuudella videona).
 
Näin ammattilaiset sitten monitoroivat mainoskamppanjoiden tehoa, suunnittelevat kiertueita ja käyttäjät profiloidaan sen mukaan, että ketkä ovat säännöllisesti löytäneet ensimmäisinä tiettyjen genrejen uusia menestyjiä, ja näistä lähtee sitten tippejä levy-yhtiöiden talent-scouteille.
 
Kaikki data on tietysti anonymisoitu eikä datassa luovuteta henkilökohtaisia tietoja, kuuntelut vain yhdistetään postinumeroon käyttöehtojen mukaisesti. Siitä huolimatta, minkälaisia mielipiteitä tämä herättää?
 
"Face Your Fears, Live Your Dreams"
Jokapaikanapina
25.10.2010 23:53:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostava idea tälläsen tilastorunkkarin näkökulmasta. En sitten muuten tiedä, kai se kivaa on
 
Estranged
26.10.2010 09:47:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noku: Spotify kerää nykyään dataa käyttäjiensä kuunteluista ja paikallistaa ne rekisteröinnin yhteydessä kerättyihin postinumeroihin.
 
Eipä tämä tieto minkäänlaisena yllätyksenä tule. Kyllä meikäläinen tuon ainakin arvasi, kun kerran postinumeroa rekisteröityessä kysytään.
 
Mielenkiintoinen idea kuitenkin tuo levy-yhtiöiden mukaan ottaminen.
 
"I only know two kinds of people; those who obey me and those who die." -Chuck Norris | "...Yks nuotti meni skaalasta ohi..." - Painamainen
Juhani
26.10.2010 11:14:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noku: Kaikki data on tietysti anonymisoitu eikä datassa luovuteta henkilökohtaisia tietoja, kuuntelut vain yhdistetään postinumeroon käyttöehtojen mukaisesti. Siitä huolimatta, minkälaisia mielipiteitä tämä herättää?
 
Tästä tulee kyllä mielenkiintoista dataa kun Facebook on myös liitetty Spotifyyn. Kuinkahan pitkälle data on oikeasti anonymisoitu?
zekeode
26.10.2010 13:20:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani: Tästä tulee kyllä mielenkiintoista dataa kun Facebook on myös liitetty Spotifyyn. Kuinkahan pitkälle data on oikeasti anonymisoitu?
 
Tiesin! Salajuoni! Oikeasti niitä kiinnostaa juuri minun data, kuten kaikkia nettipalveluita. Foliot päähän. Nytkin saa nettisivuilta selville Facebookin kautta vierailijoiden IP:t ja sitä kautta osoitteet jne...
 
Ainoa keino pysyä anonyymina on pysyä poissa netistä, lopettaa puhelinliittymä, luopumalla muovikorteista, lakata liikkumasta ulkona...jne.
Juhani
26.10.2010 16:08:05 (muokattu 26.10.2010 16:10:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: Tiesin! Salajuoni! Oikeasti niitä kiinnostaa juuri minun data, kuten kaikkia nettipalveluita. Foliot päähän. Nytkin saa nettisivuilta selville Facebookin kautta vierailijoiden IP:t ja sitä kautta osoitteet jne...
 
Ainoa keino pysyä anonyymina on pysyä poissa netistä, lopettaa puhelinliittymä, luopumalla muovikorteista, lakata liikkumasta ulkona...jne.

 
No en nyt tarkoittanut ihan näin. Että tässä mitään salajuonta olisi. :) Kunhan totesin. Ja kuitenkin kohtuu harmiton tietää nimiä ihmisiltä, joilla on tietty musiikkimaku? Kokonaisuudet lienee tärkeämpiä kerätyn tiedon kannalta kuin yksittäiset ihmiset.
 
Edit: tarkoitin siis että tulee varmasti mielenkiintoista dataa.. en siis "tämä on mielenkiintoista.. epäilyttävää" - jos niin tulkitsit
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti