Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Haastattelua bändillesi
1
Juhani
15.09.2010 16:02:31 (muokattu 15.09.2010 18:04:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni ilmoitus tähän väliin. Kreikkalainen nettimedia Subexistance etsii haastateltavia bändejä Suomesta. Lähinnä "synkemmän" musan osastoa sivusto kun toimii nimellä Dark Music Portal - genre selvinee sivustoa tutkimalla ja kohdeyleisö lienee maailmanlaajuinen.
 
http://www.subexistance.com
 
Menemättä liikaa mainostamiseksi niin oman bändin kohdalla kyseinen sivusto otti yhteyttä ja teimme tällaisen haastattelun:
 
http://www.subexistance.com/interviews/vainharha
 
Tämän jälkeen juttelin sivuston tekijän Kostasin kanssa ja tuli mieleen, että täältä m.netistä voisi löytyä bändejä, jotka ovat kiinnostuneita näkvyydestä ja haastattelusta tuonne. Mikäli siis bändisi on kiinnostunut niin yhteyttä voi ottaa osoitteeseen: info@subexistance.com
 
Tähän ketjuun voisi ehkä laittaa muitakin vinkkejä medioille, jotka tekevät haastatteluita. En löytänyt sivuilta vastaavaa ketjua, jos on niin ilmoittakaa ja laitetaan tämä lukkoon.
 
Edit: mailia korjattu pyynnöstä uuteen
Kailis
16.09.2010 06:02:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"I play guitar yes."
 
Cimble
16.09.2010 08:10:02 (muokattu 16.09.2010 08:27:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei niin ammattimaisten bändien kannattaa silti pitää arviointikyky kohillaan, vaikka tämä juttu tarjoaisikin vain pelkkää esilläoloa ja näkyvyyttä bändille.
 
Mut noita ulkomaan juttuja on monenlaisia. On ihmisiä, jotka elävät amatööribändien vähillä rahoilla. Esim. jostain ulkomailta otetaan yhteyttä ja kehutaan ja kosiskellaan bändejä. Sitten kun kokematon bändi on otettu ja imarreltu, niin tarjotaan mahdollisuutta saada loistavan bändin biisi jollekin ulkomaiselle never heard kokoelmalevylle. Jotkut bändithän on sitten ihan täpinöissään, kun levyn markkina-alueen laajuutta yms. mainosta maailmalla on diilin tarjoaja ylistänyt. Ja bändi raapii innoissaan kasaan pyydetyt rahat, jotka on ilmoitettu menevän levyn kokoamiseen ja painotöihin. Jotkut saattavat maksaa satoja euroja tästä lystistä.
 
Ja jos levylle on itsensä maksanut vaikkapa 20 bändiä, on levyn koostajan netto melko hyvä, jos kyseessä on ns. huijaus. Mikään ei takaa sitä, että levy kummemmin ilmestyisi jossain. Pahimmillaan siitä on vain teetetty superhalvalla ne kopiot, jotka lähetetäään bändille. Diilin tarjoajia tulee usein esim. Etelä-Amerikasta, Etelä-Euroopasta, Itäblokista, tai jopa eksoottisemmasta suunnasta, joten levyllä esiintyvillä bändeillä ei ole mitään mahdollisuuksia tietää oikeasti, onko levy ilmestynyt jossain ja missä mittakaavassa. Porkkanana voidaan käyttää vielä kikkaa, että bändi saa rahansa takaisin tai bonusta, jos tapahtuu kohtalainen levymyynti. Ja levyä varten saattaa olla kyhätty vielä jotkut soopaa täynnä olevat nettisivut, että homma näyttäisi virallisemmalta ja uskottavammalta.
 
Mut en minä suoraan siis yhdistä tätä tuohon bändien haastattelutarjoukseen. Kyllähän suomalaisista metallibändeistä ollaan kiinnostuttu maailmalla. Ja homma okei, jos haastattelija saa pyyteettömästi tarvitsemansa pelkillä ilmaisilla haastatteluilla. Mutta varmasti on myös näitä bisnesmiehiä, jotka tekevät näin saadakseen kontaktia innostuneisiin tai jopa naiiveihin bändeihin. Sitten kun bändi on haastateltu ja siihen on tutustuttu, keksitään sopiva lähestymistapa että teidän pitää ilman muuta päästä levylle tms. Ja oho, miten voi olla mahdollista ettei noin kova bändi ole vielä missään. Hei, aletaas tehdä asialle jotain... :)
 
Ja tuollaiset haastatteluilmoitukset eivät epäilytä, jos siinä tehdään jotain tutkimusta tms. Mutta mikseivät ne muka itse osaisi etsiä kiinnostavia suomalaisia bändejä ja pyytää suoraan niiltä bändeiltä haastatteluita..? Sen sijaan, että kuka vaan pääsee mahdollisesti sanomaan mitä vaan.
 
Sori jos menee vainoharhaiseksi, en edes tutustunut tuohon haastattelupyyntöilmoitukseen. Eikä juttu perustu omakohtaisiin kokemuksiin, vaan päättelyyn, kyynisyyteen, nykymaailmaan, tiedostettuihin huijareiden toimintamuotoihin ja tällaisia, tuollaisia tai semmoisia lähestymisiä saaneiden puheisiin ja kokemuksiin.
 
Juhani
16.09.2010 11:43:07 (muokattu 16.09.2010 11:45:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: "I play guitar yes."
 
"You play drums, right?"
 
Lähinnä kai Büfossa soittaa grindiä.
 
http://www.myspace.com/bufo
 
Cimble: Mut en minä suoraan siis yhdistä tätä tuohon bändien haastattelutarjoukseen. Kyllähän suomalaisista metallibändeistä ollaan kiinnostuttu maailmalla. Ja homma okei, jos haastattelija saa pyyteettömästi tarvitsemansa pelkillä ilmaisilla haastatteluilla. Mutta varmasti on myös näitä bisnesmiehiä, jotka tekevät näin saadakseen kontaktia innostuneisiin tai jopa naiiveihin bändeihin. Sitten kun bändi on haastateltu ja siihen on tutustuttu, keksitään sopiva lähestymistapa että teidän pitää ilman muuta päästä levylle tms. Ja oho, miten voi olla mahdollista ettei noin kova bändi ole vielä missään. Hei, aletaas tehdä asialle jotain... :)
 
Ja tuollaiset haastatteluilmoitukset eivät epäilytä, jos siinä tehdään jotain tutkimusta tms. Mutta mikseivät ne muka itse osaisi etsiä kiinnostavia suomalaisia bändejä ja pyytää suoraan niiltä bändeiltä haastatteluita..? Sen sijaan, että kuka vaan pääsee mahdollisesti sanomaan mitä vaan.
 
Sori jos menee vainoharhaiseksi, en edes tutustunut tuohon haastattelupyyntöilmoitukseen. Eikä juttu perustu omakohtaisiin kokemuksiin, vaan päättelyyn, kyynisyyteen, nykymaailmaan, tiedostettuihin huijareiden toimintamuotoihin ja tällaisia, tuollaisia tai semmoisia lähestymisiä saaneiden puheisiin ja kokemuksiin.

 
Samaa mieltä kyllä. Varsinkin jos aletaan puhua rahasta tai aletaan antamaan jotain oikeuksia omiin kappaleisiin kokoelmalevyille jne. niinkuin kirjoitit niin kannattaa tosissaan miettiä ja selvittää muutamaan otteeseen mitä on tekemässä.
 
Tämän haastattalupyynnön saimme MySpacessa josta oli meidät bongannut. Kävimme tutustumassa sivustoon ja vaikutti mielestäni ihan asiallisesta. Tämän bändin omakustanne on valmistumassa loppuvuodesta joten toki suostuimme. Haastattelun julkaisun jälkeen juttelin tuon sivuston tekijän kanssa. Ehdotin hänelle että voisin kysyä jos täällä (jossain Kreikassa kun ei todellakaan tiedetä mistään Muusikoiden.netistä mitään..) on muitakin bändejä joita voisi kiinnostaa haastattelu ja kirjoitin tämän viestin. That's all. Idea oli siis minun. Eli kyllä tämä sivusto ihan itse hakee bändinsä haastatteluihin, ilmaisin ehkä tässä viestissä jutun huonosti. Onhan tuolla esim. to/die/for:in tuore haastattelu Suomesta.
 
Jos jotain haittaa halutaan haastateluiden tekemisestä etsiä niin kai näissä lähinnä on se, ettei sanomisiaan saa takaisin. Jos bändistä sattuu joskus tulemaan jotain. Toinen juttu tuntemattomilla bändeillä on se että julkisuuteen tullaan yleensä vain yhden kerran ja jos se mielikuva ei miellytä, niin siitä voi jäädä aikamoinen leima. Jos vertaa vaikka jotain Idols artisteja jne. On kuitenkin niin pieni marginaali kaikista bändeistä maailmassa jotka ns. lyövät läpi etten näe suurta haittaa ainakaan omalle kohdalle, sillä mitään harkakuvitelmia mistään breikkaamisesta ei ole, eikä ole tarvettakaan. Musan teko se vain jatkuu ja loput menee miten menee omalla painollaan. Niinkuin tämänkin haastattelu-jutun kohdalla.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti