Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vinyylin rahinaa haudan takaa
1 2
arsu
09.09.2010 20:40:15 (muokattu 09.09.2010 20:54:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tänään luukusta uusin Hifimaailma-lehti, jossa oli artikkeli:
 
Brittiläisen And Vinylyn makaaberi markkinarako on löytynyt yhdistämällä polttohautauksen ja vinyylin prässäyksen. Firma koostaa vainajan tuhkista älppärin, jonka kannet ja musiikillisen sisällön saa itse valita. Levy voi olla korkeintaan 24 minuuttia pitkä. Levylle voi tallentaa musiikkia, henkilökohtaisen viestin tai sanella testamentin. Minimalistisin vaihtoehto on antaa levyn pyöriä vain rahinoineen ilman signaalia. 2000 euron perussetti sisältää 30 kopiota albumista, ja erilliskorvausta vastaan firma toimittaa lätyn levykauppoihin.
 
..Siis tämähän on ihan fantastinen idea. Jos vaihtoehtona on että tuhkat hilluu posliinipurkissa takan reunalla tai sitten se että ne viskataan menemään. Näin vinyyliharrastajana tulee mieleen, että jos vaikka jonkun musiikkimaailman kuolleen legendan tuhkasta ois väännetty muutama maksisinkku, niin hinnat vois olla kohdillaan. Sit täällä on tämä "hautajaiskappaleenne"-ketju, no polttakaa itsenne levyksi ja kuunnellaan sitä sitten hautajaisissa. Tai kuinka moni yrittäjä ei saa koskaan sitä levydiiliä, eikä koskaan julkaistuksi sitä omaa rakasta musaa. No laittaa itse itsensä levyksi ja kaupan hyllylle, tulee sekin unelma vihdoin toteutettua..
 
E: Hifimaailma on saanut alennusta, sivujen mukaan touhu maksaa halvimmillaan 3000 puntaa.
 
E2: Oho, palvelu paranee... Jos haluaa tulla haudatuksi, voi levyn tehdä myös vain jostain kehon osasta. Myös lemmikit kelpaavat...
 
hjukke
09.09.2010 21:59:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Poltettu levy" saa vähintään uuden merkityksen tämän myötä.
minidriver
09.09.2010 23:19:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Brilliant. Levydiili!!!
 
Isi
Informaatiokameli
10.09.2010 00:31:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paras keksintö ikinä! Oikeasti. Pitääpä tehdä kissoista kivat kokoelmalevyt kun joskus henkensä heittävät. Ja itsestä sitten semmoinen levy, jossa kuuluu 24 minuuttia pitkä pieru.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
Makkari
10.09.2010 00:41:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis miten se vinyyli tehdäänihmiskehosta? Syntyykö vinyyliä siinä poltossa vai prässäyksessä vai miten?
 
jra
10.09.2010 06:08:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Makkari: Siis miten se vinyyli tehdäänihmiskehosta? Syntyykö vinyyliä siinä poltossa vai prässäyksessä vai miten?
 
Varmaankin tuhka sekoitetaan vinyylimassaan (pvc), samalla tavalla kuin esim. autonrenkaiden kumiseokseen sekoitetaan värin aikaansaamiseksi nokea. Olisiko myös vinyylimassassa normaalistikin väriaineena noki, vai jokin keinotekoinen vastine? Eikös sitä ole sanottu, että värilliset ja läpinäkyvät levyt ovat heikompia juurikin koska käytetty pigmentti on epäsopivampaa kuin mustien levyjen vastaava?
 
"Vinyl discs are made of polyvinyl chloride (PVC) and a small percentage (usually less than 25 percent) of "fillers", stabilizer, pigment, antistatic substances, etc. Internal plasticization, through a copolymerizing of vinyl acetate with vinyl chloride, is needed to achieve the required properties for the desired application."
 
Voihan tietysti olla että jonkun sopivan sidosaineen avulla saadaan tehtyä vainajasta levyjä, joissa tuhkaa on reilumminkin.
 
Musiikiksi jotain palavalla urkuharmoonilla soitettua. Harmooni tuleen biisin alussa ja soitto soi niin kauan kuin palkeissa ilma pihisee.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Ali
10.09.2010 08:53:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lol paras idea ever, siis oikeesti. Sign me up!
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
Makkari
10.09.2010 13:30:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Joo, näinhän sen täytyy mennä.
 
Levyyn voisi pyytää myös sopivan naarmun, niin se voisi soida "ikuisesti".
 
fidZi
13.09.2010 20:40:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suomen hautaustoimilaki 457/2003:
 
18 _
Tuhkan luovuttaminen
 
Krematorion ylläpitäjä saa luovuttaa tuhkan vain haudattavaksi tai muulla tavoin pysyvästi yhteen paikkaan sijoitettavaksi. Luovutuksensaajan on ennen tuhkan luovuttamista ilmoitettava kirjallisesti krematorion ylläpitäjälle, minne tuhka tullaan sijoittamaan.
 
Krematorion ylläpitäjä ei saa luovuttaa tuhkaa, jos on perusteltu syy epäillä, että tuhkaa tultaisiin käsittelemään tämän lain säännösten vastaisesti.
 
Krematorion ylläpitäjän on tuhkan luovuttamiseen liittyvässä toiminnassa noudatettava, mitä hallintolaissa (434/2003) ja kielilaissa (423/2003) sekä laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään.
 
19 _
Tuhkan hautaaminen tai sijoittaminen muulla tavoin
 
Tuhka on vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudattava tai muulla tavoin sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan. Jolleivät 23 _:ssä tarkoitetut henkilöt tämän jälkeen kehotuksesta huolimatta huolehdi tuhkasta, sijoitetaan tuhka vainajan kuolinpesän kustannuksella sille hautausmaalle, johon vainajalla on oikeus tulla haudatuksi.
 
Tuhkan sijoittamiseen on oltava alueen omistajan tai haltijan suostumus.
 
20 _
Tuhkauksen ja tuhkan sijoituksen rekisteröinti
 
Krematorion ylläpitäjän on pidettävä rekisteriä, josta ilmenevät tuhkatun vainajan:
 
1) sukunimi ja etunimet;
2) syntymäaika tai henkilötunnus;
3) kuolinaika; sekä
4) tuhkaamisajankohta.
 
Lisäksi rekisteriin on merkittävä 18 _:ssä tarkoitettu tieto siitä, minne vainajan tuhka on ilmoitettu pysyvästi sijoitettavaksi.
 
Rekisteri tulee säilyttää pysyvästi. Kun 8 _:ssä tarkoitettu yhteisö tai säätiö lopettaa toimintansa, tulee tässä pykälässä tarkoitetut asiakirjat luovuttaa säilytettäviksi arkistolaitokseen.

 
En sitten tiedä, miten suhtautuvat tuhkavinyyliin, tuskinpa kovin suopeasti...
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
McNulty
13.09.2010 23:21:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ui saakeli... mie ainakin haluan tulla tuhkatuksi ja prässätyksi vinyyliksi.
Omaiset voisivat kuunnella valitsemiani kipaleita olkkarissa ja muistella siinä vapaaseen tahtiin. Ei enää mitään turhaa uhrilehdossa lompsimista ja päivittäisten ja arkisten askareiden miettimistä siinä samalla. Miettikää kun joku Kingston Wallin "Shine On Me" pärähtää tuhkavinyyliltä kivasti rohisten... siinä sitä on jotain!!!
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
Rotuvaari
14.09.2010 00:01:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Miettikää kun joku Kingston Wallin "Shine On Me" pärähtää tuhkavinyyliltä kivasti rohisten... siinä sitä on jotain!!!
 
Itse ajattelin heti Apisten Tuhka ja veri -viisua. Saisikohan verta sotkettua vinyyliin vielä...hmm... Hieno idea joka tapauksessa, sopivan musta, mutta niinhän vinyylit ovat: kauttaaltaan mustia.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
Kailis
14.09.2010 01:58:38 (muokattu 14.09.2010 02:00:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäköhän turhaa mä voisin irrottaa jo nyt? Ainakin sukupuolielimet, vasemman pikkurillin ja pään.
Tehtäiskö kimppalevy?
 
arsu
14.09.2010 09:57:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta hautaustoimilaista... Oma isoisäni menehtyi pari vuotta sitten, ja isoäitini ilmeisesti ilmoitti pitävänsä tuhkat siinä astiassa jonka krematoriosta sai. Siis kotona, uurnaa ei haudattu mihinkään. Vaarini oli ammattikalastaja ja halusi kuitenkin tuhkansa mereen siroteltavaksi, joka myös toteutettiin. Ollanko tässä nyt sitten johonkin rikokseen sorruttu? Tuskin kukaan tulee koskaan kyttäämään ja kyselemään, että missäs ne tuhkat nyt on? Ja ovatko ne nyt sitten "yhdessä paikassa", kun ovat meressä. Osa voi olla Ruotsissa ja osa kotirannassa.
 
Sir Härö
14.09.2010 11:22:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arsu: Tuosta hautaustoimilaista... Ollanko tässä nyt sitten johonkin rikokseen sorruttu? Tuskin kukaan tulee koskaan kyttäämään ja kyselemään, että missäs ne tuhkat nyt on? Ja ovatko ne nyt sitten "yhdessä paikassa", kun ovat meressä. Osa voi olla Ruotsissa ja osa kotirannassa.
 
Muistelisin että Suomessa on yksi mesta jossa tuhkat saa mereen sirotella luvan kanssa.
 
arsu
14.09.2010 16:41:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sir Härö: Muistelisin että Suomessa on yksi mesta jossa tuhkat saa mereen sirotella luvan kanssa.
 
Siis tottakai siihen tarvittiin vesialueen omistajan lupa, joka myös saatiin. Mutta en mä tässä nyt mitään kovin outoa tai ihmeellistä näe. Tuhka on tuhkaa ja luulisi että jokainen saa esittää toiveita mitä sille omalle tehdään.
 
McNulty
14.09.2010 20:04:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arsu: Tuosta hautaustoimilaista... Oma isoisäni menehtyi pari vuotta sitten, ja isoäitini ilmeisesti ilmoitti pitävänsä tuhkat siinä astiassa jonka krematoriosta sai. Siis kotona, uurnaa ei haudattu mihinkään. Vaarini oli ammattikalastaja ja halusi kuitenkin tuhkansa mereen siroteltavaksi, joka myös toteutettiin. Ollanko tässä nyt sitten johonkin rikokseen sorruttu? Tuskin kukaan tulee koskaan kyttäämään ja kyselemään, että missäs ne tuhkat nyt on? Ja ovatko ne nyt sitten "yhdessä paikassa", kun ovat meressä. Osa voi olla Ruotsissa ja osa kotirannassa.
 
Miun mielestäni pitäisi olla ihan yhdentekevää missä ne tuhkat ovat. Ei se vainaja itse enää siitä välitä, eli ketään ei loukata.
 
Miusta moiset "hautauslait" osoittavat vain kuinka valtionkirkko on juurtunut politiikkaan ja lainsäädäntöön vailla mitään perusteita. Onhan se kaameaa jos jotakuta nyt ei kirkkomaahan haudatakaan... kaikenlaisia pakanoita ja tiesminkäjumalanpalvojia!
 
Rauhan jalanjäljissä kulkee aina salamurha.
Epämuusikko
14.09.2010 20:36:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjukke: "Poltettu levy" saa vähintään uuden merkityksen tämän myötä.
 
Ota plussa tästä hyvästä!
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
konehes
14.09.2010 21:56:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai ai, äänitetty itsemurhaviesti olisi aika hyvä valinta. Sitäpä olisi sitten jälkipolvien mukava kuunnella vinyylin rahistessa.
 
cherub with heavy metal machine
Kivijalka
15.09.2010 06:26:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Varmaankin tuhka sekoitetaan vinyylimassaan (pvc), samalla tavalla kuin esim. autonrenkaiden kumiseokseen sekoitetaan värin aikaansaamiseksi nokea.
 
Hmm, ehkä ne autonrenkaat olisivatkin vielä suurempi markkinarako?
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
fidZi
15.09.2010 16:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Miusta moiset "hautauslait" osoittavat vain kuinka valtionkirkko on juurtunut politiikkaan ja lainsäädäntöön vailla mitään perusteita. Onhan se kaameaa jos jotakuta nyt ei kirkkomaahan haudatakaan... kaikenlaisia pakanoita ja tiesminkäjumalanpalvojia!
 
Ainakaan Raamatusta ei tietääkseni löydy säädöksiä kristityille siitä, miten kuolleet tulisi haudata. Kyse on enemmänkin länsimaisen kulttuuripiirin traditiosta. Hautoja on helppo ylläpitää, kun haudat ovat kaikki samassa paikassa lähellä kylää. Kyllähän merelläkin on kuolleet heitetty veteen, eikä kirkko siitä ole valittanut.
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti