Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Albumien tulevaisuus
1 2 3 4 5
Tande
26.07.2010 00:06:41 (muokattu 26.07.2010 00:09:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CD-levy tekee kuolemaa, levymyynti laskee päivä päivältä, piratismi kasvaa, ihmiset lataavat yksittäisiä kappaleita iTunesista, levyjä julkaistaan yksinomaan netissä.. Lista jatkuu..
 
Tuleeko musiikkialbumi taiteenmuotona kokemaan sukupuuton (jopa lähi-)tulevaisuudessa, kun musiikkia ei julkaista enää lainkaan fyysisesti? (pieniä vinyylieriä lukuunottamatta) Varmasti monet yhtyeet lopettavat albumien tekemisen. Jo nyt monia mainstreamluokankin artisteja houkuttaa vaivalloisen albumikokonaisuuden sijaan julkaista biisejä "silloin tällöin".. Monille pinnallista hittimusiikkia kuunteleville tämä on varmasti ihan ok. Itse kuitenkin pelkään, että albumien kuoleman jälkeen musiikista katoaa jotain oleellista. Ei enää huikeita konseptialbumeja, ei enää Jean Michel Jarren LP'n mittaisia kokonaisuuksia, Progebändien puolen tunnin biisit typistetään kolmeen minuuttiin, Napakat rokkitykitykset kuunnelaan täysin satunnaisessa järjestyksessä.. Myös tässä tapauksessa lista jatkuu..
 
Entä te? :)
 
Anteeksi.
Sergei Fallinen
26.07.2010 00:15:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eiks ne oo isos mittakaavas vähän kuollutkin jo? ja pienes mittakaavas kaikelle kyl on omat ostajakuntansa
 
suck, baby, suck, with the CD of Chuck Berry, Chuck
elsewhere
26.07.2010 00:19:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taiteilijoita tulee aina olemaan ja hittimusiikin voi jättää helpolla huomiotta. En olisi kauhean huolissani.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
McNulty
26.07.2010 00:59:04 (muokattu 26.07.2010 02:02:08)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos jokin levy/levytys on saatavilla vinyyliformaatissa, niin ostan ensisijaisesti sen. Vinyylinkin piti olla kuollut mutta kuten kaikki muukin, myös musabisnes on vuoristorataa. Pelkkää kasvua on ihan turha odottaa vuodesta toiseen. Joskus mennään alamäkeä bisneksessä kuin bisneksessä... toisinaan taas noustaan ja kasvatetaan. Ei siis mitään uutta millään saralla. Tää vaan nyt tuntuu olevan mahdoton käsittää tietyissä piireissä.
 
PS. Saa vetää herneet nenään... juu!
 
modern day winchester-riding riotmaker with a peacemaker, a semi-vintage old school twanger-banger!
vpjarvi
26.07.2010 01:03:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommat kehittyy. Ehkä albumi taiteenmuotona siirtyykin historiaan jossain vaiheessa, mutta mitä sitten? Kun jotain uutta kuolee, myös jotain uutta syntyy, niin se yleensä menee. Mun mielestä on ihan vaan siistiä ja todella mielenkiintoista, että tulevaisuudessa musa ei ehkä olekaan jotain kotona äänitteiltä kuunneltua ja johonkin kymmenen raidan formaattiin tungettua vaan jotain ihan muuta. Kyllähän kuvataidekin on murtautunut ulos siitä, että kaiken pitäis olla jotenkin selkeästi esittävää, alusta loppuun itse tehtyä ja sellaista mukavaa silmänruokaa.
 
Ja ne jotka ei diggaa suunnanmuutoksesta voi mun mielestä olla ihan huoletta kuitenkin, koska eiköhän näitä merkkiteoksia tulevaisuudessa mehustella ihan samaan tapaan kuin nykyään Mozartia, koska onhan näillä rokkilevyillä kuitenkin ollut suuri vaikutus tämän ajan kulttuuriin.
 
Kuuntele enemmän. Puhu vähemmän.
velipesonen
26.07.2010 09:48:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennustaisin että albumi ei kuole mutta muuttuu marginaalituotteeksi. Tavallaanhan albumin keskeisin lisäarvo, kansitaide, hyytyi jo parikymmentä vuotta sitten vinyylistä cd:hen siirryttäessä.
 
Nykyisessä latausmeiningissä hyytyy myös singlelevyn keskeisin lisäarvo eli huvittavat ja pöljät b-puolet. Mutta kyllähän se on sinänsä ihan hyvä asia, että formaatti ei enää sido musiikin muotoa mitenkään. Suurimpana ongelmana tämän hetken tilanteessa pitäisin, että mp3-pakattu musiikki on äänenlaadultaan liki sietämätöntä.
 
Ja nyt, kun musiikintekijät voivat julkaista tekeleensä täysin haluamansa kaltaisina kokonaisuuksina, myös säveltäjän- ja sovittajantaidot joutuvat paljaammin puntariin. Bändit eivät voi enää yhdessä tuottajan kanssa kikkailla niitä tylsempiä rallejaan jonnekin b-puolen puoleenväliin.
 
jazzmies
26.07.2010 13:26:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Ennustaisin että albumi ei kuole mutta muuttuu marginaalituotteeksi.
 
Samaa mieltä. Lähes kaikki merkittävät formaatit, joihin myös albumi lukeutuu, ovat pitäneet pintansa useita kymmeniä vuosia tai jopa vuosisatoja. Albumeilla tuppaa olla muutama arkkityyppi rakenteensa suhteen, joita voisi etäisesti verrata klassisen musiikin teoskokonaisuuksiin. "Progealbumi" muistuttaa monesti sinfoniaa ("taide") ja "hittialbumi" laulusarjaa ("viihde"). Ennustaisin sinfonisen progealbumin säilyvän albumiformaattina, mutta hittialbumi kokee inflaation laulusarjan tavoin. Eli taiteellisia pyrkimyksiä tultaneen hyödyntmämään tulevaisuudessakin albumiformaattia käyttämällä, mutta viihde hakee itselleen paremmin soveltuvia väyliä.
 
Pottery Is Gay!
Veikko
26.07.2010 14:15:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää uskon, että osaltaan levymyynti on laskenut, koska yhä suurempi osa tuotetusta musiikista on sisällöltään huonoa. Sellaista paskaa, kertakäyttöistä höttöä. Puhelimen soittoääneksi varmaan ihan sopivan laadukasta.
 
Mr. Treehorn treats objects like women, man - The Dude
carnation
26.07.2010 14:17:22 (muokattu 26.07.2010 14:18:03)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Mää uskon, että osaltaan levymyynti on laskenut, koska yhä suurempi osa tuotetusta musiikista on sisällöltään huonoa. Sellaista paskaa, kertakäyttöistä höttöä. Puhelimen soittoääneksi varmaan ihan sopivan laadukasta.
 
Miksi Marja Tyrni on sitten Suomen virallisella albumilistalla? Ja ties kuinka monetta viikkoa.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
Veikko
26.07.2010 14:23:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

carnation: Miksi Marja Tyrni on sitten Suomen virallisella albumilistalla? Ja ties kuinka monetta viikkoa.
 
Noi on niitä ääripäitä, ultimaalista roskaa, jota jotkin ostavat. Paljonko tuolla on sitten musiikin kanssa tekemistä? Vanhaa venytettyä vitsiä tuo on.
 
En ole kyllä edes kuullut tuota levyä, mutta uskallan epäillä että mistään säveltaiteen merkkiteoksesta ei ole kyse.
 
Mr. Treehorn treats objects like women, man - The Dude
velipesonen
26.07.2010 14:35:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Mää uskon, että osaltaan levymyynti on laskenut, koska yhä suurempi osa tuotetusta musiikista on sisällöltään huonoa. Sellaista paskaa, kertakäyttöistä höttöä. Puhelimen soittoääneksi varmaan ihan sopivan laadukasta.
 
Aina vain suurempi osa ns. musiikista alkaa muistuttaa videopelejä. Kyllä minä näkisin, että me musiikista kiinnostuneet musiikinkuluttajat olemme selkeä vähemmistö. Suurimman osan musiikista ostavat ihmiset, joita kiinnostaa enemmän taiteilijan ympärille rakennettu brändi tai imago, mikä heille luonnollisesti sallittakoon.
 
Levyjen myynnin romahtaminen kertoo myös siitä, että suurta enemmistöä kiinnostaa enemmän se musiikinkuuntelulaitteiston liikuteltavuus kuin sadan kilon painoiset boosterit olohuoneen lattialla. Vaikka niillä elefanttilaitteilla voi kuunnella musiikkia enemmän siinä muodossa kuin taiteilija itse on halunnut, niin silti.
 
Torniojaws
26.07.2010 14:42:09 (muokattu 26.07.2010 14:48:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Suurimpana ongelmana tämän hetken tilanteessa pitäisin, että huonosti/ammattitaidottomast mp3-pakattu musiikki on äänenlaadultaan liki sietämätöntä.
 
Puhumattakaan DRM/HDCP:llä invalidisoiduista mediamuodoista. Tällaiset ongelmat ovat lähinnä noissa immateriaalisissa musiikkijulkaisuissa. FLAC on erittäin monipuolinen (mahdollistaa myös monikanava-audion) ratkaisu tulevaisuuteen, kun musiikki siirtyy pääasiallisesti digitaaliseen myyntiin/stream-oikeuksien hankkimiseen fyysisen tuotteen sijaan. Tai mahdollisesti aletaan myydä koko diskografiaa USB-tikulla, jossa mukana kaikkea muutakin korkealaatuisista promokuvista videoihin ja tekstitiedostoihin. Tämän tikun voi sitten korvausta vastaan päivittää uuden levyn materiaalilla jonkin latausjärjestelmän kautta.
 
Vortech | Relativity | Vortech @ Grande, Rovaniemi, 23.7.2010
Veikko
26.07.2010 14:46:19 (muokattu 26.07.2010 14:49:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velipesonen: Suurimman osan musiikista ostavat ihmiset, joita kiinnostaa enemmän taiteilijan ympärille rakennettu brändi tai imago, mikä heille luonnollisesti sallittakoon..
 
MTV ja musiikkivideoiden äkillinen yleistyminen osaltaan taisi aloittaa tämän musiikin "alasajon" jo 80-luvulla. En ihmettelisi vaikka nykyään suunniteltaisiin ensin video ja sitte siihen päälle liimataan jotain ääntä.
 
E:typo
 
Mr. Treehorn treats objects like women, man - The Dude
velipesonen
26.07.2010 15:17:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Puhumattakaan DRM/HDCP:llä invalidisoiduista mediamuodoista. Tällaiset ongelmat ovat lähinnä noissa immateriaalisissa musiikkijulkaisuissa. FLAC on erittäin monipuolinen (mahdollistaa myös monikanava-audion) ratkaisu tulevaisuuteen, kun musiikki siirtyy pääasiallisesti digitaaliseen myyntiin/stream-oikeuksien hankkimiseen fyysisen tuotteen sijaan. Tai mahdollisesti aletaan myydä koko diskografiaa USB-tikulla, jossa mukana kaikkea muutakin korkealaatuisista promokuvista videoihin ja tekstitiedostoihin. Tämän tikun voi sitten korvausta vastaan päivittää uuden levyn materiaalilla jonkin latausjärjestelmän kautta.
 
Vaikuttaako kopiosuojaus levyjen äänenlaatuun?
 
FLAC näyttää mielenkiintoiselta. Beatlesin boksi julkaistiin juuri FLACina USB-tikulla viime vuonna, ja siinähän on juuri näitä ekstroja. USB-tikku olisi siis fyysinen mediatallenne eli albumi; onko levy-yhtiöiden jostain syystä hyödyllisempää myydä musiikki muistitikulla kuin verkkolatauksena?
 
MV
26.07.2010 15:18:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivottavasti musiikkia on myös jatkossa saatavilla ihan fyysisenäkin. Oli kyse sitten levyistä tai jostain uudesta. Itse tykkäisin jos levyjä olisi saatavilla esim. pienenä mp3-soittimeen laitettavana siruna. Ei tarvisi vanhaa walkmania raahata, muttei myöskään säätää tietokoneen kanssa (rippaus, biisien siirto soittimeen jne.). Tiedä sitten mitkä kustannukset olisivat, jos olisi esim. aina cd-levyn kylkiäisenä tommonen.
 
Teknologian kehitys on ihan jees ja luo mahdollisuuksia, mutta itse tykkään levyistä ihan senkin takia, että olen niin susipaska tietokoneiden kanssa. Ja cd-levyjä voi kuunnella vaikka tietokone alkaisi vittuilemaan.
 
molder
26.07.2010 15:38:19 (muokattu 26.07.2010 15:49:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tande:
Tuleeko musiikkialbumi taiteenmuotona kokemaan sukupuuton (jopa lähi-)tulevaisuudessa, kun musiikkia ei julkaista enää lainkaan fyysisesti? Entä te? :)

 
Uuden kevyen Pop-musiikin, HipHop, Disco/Dance, osastolla tulee käymään noin kuten mainitsit.
( Lady Gagat, Idols-tähdet, Jenni Vartiaiset jne...) Isot Rap/HipHop starat tekee albumeita.
 
Uuden "Raskaamman" rockin, metallin, jne. progen ja jazzin ym. osastolla ei tule käymään noin. Albumikokonaisuuksia tulee "isoilta" nimiltä;( suhteessa vähemmän kuin ennen tosin) ja pienemmät ja omakustanne-bändit lykkää "netti"-sinkkuja yms.
 
Vanhat "ikivihreät" albumit myydään sitten kaikissa mahdollisissa muodoissa vielä moneen kertaan koska ostajia niille riittää.
 
Marja Tyrni myy ihan samasta syystä kuin aikoinaan myi HulluJussit, Tyynet ja Uffaffaat ja Kummelit sun muukin huumorimusiikki; joka on Härmässä ollut aika suosittua iät ja ajat. Osaa levyjä ostavasta jengistä se naurattaa kovasti tuontyyppinen huumori ja hokemat yms. ja on mukavaa kun naurattaa.
 
"The SOUND of VOLUME"
masterhat
26.07.2010 17:54:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cd-levythän on tyyliin ongelmajätetä nykyään, ja ihan ekologisistakin syistä lataan mielummin netistä kuin haen kauapasta.
 
tietysti tuttujen levyt tulee ostettua ihan jo kannatussyistäkin, mutta kyllä pääsääntöisesti nykyään ostan kaiken musiikkinin netistä.
 
''On moraalitonta antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa''
varakeef
26.07.2010 18:23:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a. Albumit tulisi julkaista ilman biisien välissä olevia indeksimerkkejä, etteivät keskittymiskyvyttömät pääse pomppimaan biisistä toiseen.
 
Siinä teille albumikokonaisuutta. Yhden indeksin sallin levyn puoliväliiin.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
velipesonen
26.07.2010 18:34:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masterhat: cd-levythän on tyyliin ongelmajätetä nykyään, ja ihan ekologisistakin syistä lataan mielummin netistä kuin haen kauapasta.
 
Posteljooni kuljettaa mulle kotilaatikkoon hyvätasoisen cd-levyn edullisempaan hintaan kuin saan viidenteen osaan puristetun nettilatauksen. Usein jopa huippulaadukkaan sacd:n saa nettilatausta halvemmalla, kotiin asti. Kyllä meillä laadukkaan äänen ystävillä on nykyisin kissanpäivät.
 
Kukin kuunnelkoon mitä haluaa, mutta minä vertaisin puristetiedostoja keskitasoiseen c-kasettiin.
 
varakeef: Yhden indeksin sallin levyn puoliväliiin.
 
Olkoon sitten aivan täsmälleen puolivälissä.
 
Nazareth
26.07.2010 18:43:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite ostan cd-levyjä koska tykkään omistaa levyn konkreettisesti, mp3-muodossa en oo ostanu eikä mulla oo siihen tarvetta.
 
Sitkeä rotta. Nää soi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti