Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mielyttävän asiakaspalvelun musiikkiliikkeitä?!
1 2 3
GuitaristInExile
29.06.2010 22:45:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Että sellasta, eli itseäni ja varmasti monta muutakin kiinnostaisi tietää, että onko jollakin kokemusta pääkaupunkiseudulla sellaisista musiikkiliikkeistä missä palvelu on hyvää iästä ja ostoksista riippumatta? Omakohtainen kokemukseni 16-vuotiaana, ei kovin epäilyttävän näköisenä nuorena, on se, että etenkin isommissa "brändi/ketjuliikkeissä" suhtautuminen tuntuu jotenkin kolkolta jos ei sitä 1500€ Fender Stratocasteria tullutkaan ostamaan vaan kitarankieliä. Asiakaspalvelu ei ole usein miten edes kovin asiantuntevaa eikä myöskään ystävällistä.
 
Esimerkiksi eräässä pianokosketin logon omaavassa liikkeessä =) minulle kerrottiin, että ESP-LTD kitarat ovat myyjän kokemuksen mukaan lähinnä "leluja" ja sitten hevi keppiä kyseltyäni käteeni iskettiin Epiphonen 250€ SG jonka kaula tuntui lähinnä tahmealta ja muoviselta. En tiedä onko F-musiikki katkera musamaailmalle menetetystä myynnistä vai mitä, mutta muutenkin myyjän käytös tuntui jopa siltä, että tuhlasin hänen aikaansa ja Epiphonen kokeilu oli yhtä piinaa myyjän silmien alla. Myöhemmin kuitenkin löysin sitten juuri sen ESP-LTD:n (EC-50) joka istui käteen aivan vertaa vailla ja soi todella komeasti alle 300€ kitaraksi, enpä vaihtaisi mihinkään. Toinen juttu on sitten myyjien käyttämä sanavarasto, joskus tuntuu siltä että vähemmän voisi olla niitä lainausmerkeissä "soittelua"- tai "rämppäys"-sanoja.
 
Myös se tärkein eli soittimien kokeilu on tuskallista joissakin liikkeissä, kun ei anneta muuta kuin se pieni micro cube siihen ja jos vähänkään nousee voluumi niin sitten tulee halveksuvia katseita tiskiltä. Tämä tietysti voi olla tilakysymys, mutta asiakkaan ei koskaan pitäisi tuntea oloaan epämielyttäväksi liikkeessä ja ei etenkään soitinliikkeessä soitinta kokeiltaessa. En tiedä mikä sitten soitinliikeiden omistajia vaivaa, nimittäin hyvällä asiakaspalvelulla saadan asiakas palaamaan. Itseäni ei ainakaan huvita en käydä kovin usein F-musiikissa ei ainoastaan suppean valikoiman ja korkeiden hintojen vuoksi.
 
Kokonaisuudessa täytyy tietenkin myös muistaa se, että nuorten kohtelu on yleisesti myös muissa liikkeissä kuin musiikkiliikkeissä useinmiten epä-asiallista ja väheksyvää. Kysehän voikin myös olla ostoksieni suuruudesta euromääräisesti, mutta toisaalta sillä ei pitäisi olla pätkän vertaa vaikutusta asiakaspalveluun. Jos jollakin on saman tyyppisiä kokemuksia voi jakaa, mutta eniten itseäni kiinnostaisi se mistä löytyy pääkaupunkiseudulla mukava musiikkiliike jossa on tarpeaksi laaja valikoima? Muutan kantapaikkani hetimiten sinne =P
 
moderndrummer88
29.06.2010 23:11:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä tietysti voi olla tilakysymys, mutta asiakkaan ei koskaan pitäisi tuntea oloaan epämielyttäväksi liikkeessä ja ei etenkään soitinliikkeessä soitinta kokeiltaessa.
 
Mites ne kaikki 10 muuta asiakasta, kun päräytät ilmoille sen Stairway To Heavenin vähän hapuillen ja vitun kovaa tietty, onkohan niillä kovin miellyttävä tunne olla kaupassa...
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
losalvaros
29.06.2010 23:24:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kiurahtaa Rölli & Taikametsä.
 
http://www.myspace.com/stonerainband
JnZm
30.06.2010 06:59:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Mites ne kaikki 10 muuta asiakasta, kun päräytät ilmoille sen Stairway To Heavenin vähän hapuillen ja vitun kovaa tietty, onkohan niillä kovin miellyttävä tunne olla kaupassa...
 
Mä oon saanu kuulokkeet kun oon pyytänyt. Ei häiritse muita, eikä nyt tartte vinkua ettei äänenlaatu pääse oikeuksiinsa luurien läpi, senkin kermakorvat! :)
 
Mutta tosiaan, en pääkaupunkiseudusta osaa sanoa. Samaan palvelun niuhouteen kuitenkin törmää vähän liian usein, juuri musiikkiliikkeissä. Täällä Porissa on kaksi "suurempaa" musaliikettä, ja toisessa aspa poltti sillat, en hae enää edes plekuja. Squier ei ole kovempi keppi kuin jenkki-Fender... En ymmärrä miksi näillä "alan ammattilaisilla" on aina niin ylenkatsova asenne, etenkin aloittelijoihin. Jos on vähänkin kilpailua, luulisi tekevän kaikkensa että asiakkaat tulevat toistekin. Ja netistä on nykyään niin helppoa tilata. Asiakaspalvelu kuin asiakaspalvelu, täytyy niellä se oma ylpeys ja palvella sitä asiakasta kuten asiakas toivoo. Tietty sitä koittaa saada maksimoitua kassavirta.
 
Vussia, kompuraa ja plaastkomppia
GuitaristInExile
30.06.2010 08:58:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Mites ne kaikki 10 muuta asiakasta, kun päräytät ilmoille sen Stairway To Heavenin vähän hapuillen ja vitun kovaa tietty, onkohan niillä kovin miellyttävä tunne olla kaupassa...
 
No en nyt ihan sitä tarkoittanut, että soitto olisi häiriöksi muille asiakkaille se on useinmiten häiriöksi vain myyjälle. Ei sitä tarvitse ylenpaltisen kovaa soittaa, mutta kohtuullisesti täytysi saada voluumia käyttää. Kuulokeilla soittaminen on muuten hyvä idea, eipähän ole tarjottu. Mutta ei musiikkiliikkeeseen tarvitse tieten tahtoen mennä ärsyyntymään muiden soitosta ja sitten päästä leijumaan omilla soittotaidoilla. Se on vain asennekysymys.
 
Dropped C
30.06.2010 10:38:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta kokomuksesta Soundstore ja Kitarapaja ovat olleet miellyttäviä. Sitten on ollu kanssa vähemmän miellyttäviä, mutta jätän toki ne mainitsematta.
 
ColdRush01
30.06.2010 22:40:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta mielestä Markun Musiikki Seinäjoella on hyvän asiakaspalvelun omaava, samoin Oulun musiikki Kullas.
 
"Hei, älä keikuta kamaraa!" -Joey Ramone
Informaatiokameli
30.06.2010 23:35:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ColdRush01: Oulun musiikki Kullas.
 
Tuolla on kyllä palvelu parantunut muutaman vuoden sisään huimasti. Tuolla on nykyään jo ihan mukava käydä. Siihen Oulun toiseen liikkeeseen en toivottavasti joudu astumaan enää koskaan.
 
Everybody loves somebody but nobody loves rumpali.
Booombox
01.07.2010 00:20:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo. Itse niin ikään inhoan aivan helvetisti asioida musiikki liikeissä. Sillä henkilökunta on lähespoikkeuksetta todella raivostuttavaa.. Ihanne musakauppa on joku todella isopaikka jossa voi testailla laitteita itsekseen ilman niskaan hengittäjiä.
 
we all are mad as hatters here
TaikuriHärvä
01.07.2010 00:25:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Informaatiokameli: Tuolla on kyllä palvelu parantunut muutaman vuoden sisään huimasti. Tuolla on nykyään jo ihan mukava käydä. Siihen Oulun toiseen liikkeeseen en toivottavasti joudu astumaan enää koskaan.
 
Sen "toisen liikkeen" kosketin/rumpuosastolla on kyllä ihan mukava ilmapiiri omien kokemusten mukaan, vaikka lähinnä pikkutilpehööriä olen sieltä hakenut. Kitarapuolella on vähän omanlaisensa meininki ollu joskus. Hurjia kummitusjuttuja ja omakohtaisiakin kokemuksia löytyy. Mutta noilla on kyllä paljo kilpailukykysemmät hinnat, ku Kullaksella, jonka palvelua sitävastoin voisin luonnehtia lähinnä erinomaiseksi.
 
Murjominen on tekniikkana näyttävää, sillä näin soittaja voi luoda illuusion tuulimyllyhyökkäyksestä tai painista.
Anonymous-jazz
01.07.2010 00:41:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lämmöllä muistelen sellaista paria entistä musaliikettä (MS Music Shop & Helsingin Musiikki), jossa oli aina helvetin hyvä palvelu ja sosiaalinen meininki.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
cadabra
01.07.2010 01:31:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oulun musiikkiliikkeissä sana asiakaspalvelu on käsitetty jollaki kumman tapaa hiukan väärin. Kerranki Kullaksella se vanha jurppo nakkas mulle kitaran kätee ja käski viiä sinne hyllyn vieree vaikka en ollut aikasemmin koko keppiin koskenut. Muutenki asenne on aina semmosta "Ostakko nää sitä?" meininkiä.
 
www.myspace.com/thenovem
viivamies
01.07.2010 01:42:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turussa huima lumous nimisestä liikkeestä saa ainaki hyvää palvelua,vaikka liike onki pieni ja keskittyny kitaroihin.
 
zorro
01.07.2010 09:49:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

viivamies: Turussa huima lumous nimisestä liikkeestä saa ainaki hyvää palvelua,vaikka liike onki pieni ja keskittyny kitaroihin.
 
Lumous on kiva paikka. Vertikaalissa taas tuntuu ettei sinne saa mennä edes kieliä ostamaan kun he haluaa sinut ulos liikkeestä.
 
saundi lähtee tukasta!
Numb
01.07.2010 09:53:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvää palvelua olen saanut näissä Keski-Suomen liikkeissä, joissa olen käynyt. Mut olenkin ollut ns. kelpo asiakas, eli heti sisään mentyäni artikuloinut esim. "tarvitsen parin aktiivikaiuttimia ständeineen bändikäyttöön, budjetti 1300 euroa".
 
Kun minä kuolen, vaadin, että kuolinilmoitus laitetaan Myydään: Veneet ja Moottorikelkat -osastolle. -Sir Härö
-Cale
01.07.2010 13:08:28 (muokattu 01.07.2010 13:09:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tampereen musiikin kitaraosastolla ainakin oli mitä mainioin palvelu kun vuosia sitten kävin testailemassa. Heti tuotiin jakkara alle ja kysyttiin saako olla apua, ja muistaakseni sanoin että testailen vain ja myyjä jätti rauhaan eikä väkisin hengittänyt niskaan. Eikä nuorta kloppia ylenkatsottu yhtään, tai ainakaan en ollut huomaavinani.
 
Tammerpiano ja soitinkin toimi viimeksi ok kun akustista etsin ja sellaisen sieltä löysinkin. Tosin joskus aikaisemmin sähkökitarapuolella taisi olla hieman nihkeää palvelua. Myyjäkohtaista.
 
Markun musiikista on jäänyt myös hyvä kuva, samoin kuin Nurmon Top Soundista.
 
Edit: Tampereen DLX:ssäkään ei moitittavaa.
 
Sir Härö
01.07.2010 13:17:50 (muokattu 01.07.2010 13:17:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Porilaisessa musiikkiliikkeessä:
 
Kaksi suoriin housuihin ja kiiltäviin kenkiin sonnustautunutta herraa astelee ovesta sisään.
 
"Hoiiii! Taas työ ootte muuttanu!"
 
"Ja vittu taas te meijjät löysitte!"
 
Ei se hukkumalla kuole joka on hirtettäväksi syntynyt
Jeszse
01.07.2010 13:21:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Cale: Tammerpiano ja soitinkin toimi viimeksi ok kun akustista etsin ja sellaisen sieltä löysinkin. Tosin joskus aikaisemmin sähkökitarapuolella taisi olla hieman nihkeää palvelua. Myyjäkohtaista.
 
Tammerpianoo oon suosinut ekasta sähkökitarastani asti. Äärimmäisen asiallista porukkaa töissä. Suosittelusta en osaa oikein sanoo mitään, aina ku oon menny asioimaan oon tienny mitä tuun kattoon. Piuhoja viimeks kävin hakemassa, ja kyl niitä ainaki esiteltiin rutkasti erilaisia. Kaappia kävin ostamassa syksyllä, ja meininki oli sitä et sain samanlaisen nupin mikä itelläni on, ja kaapin alle, ja mut jätettiin yksin sinne rumpupuolelle sitä huudattamaan about vartiks.
 
Ei moitittavaa, mut pääkaupunkiseutuahan tässä kai piti tutkailla.
 
belarusman
01.07.2010 18:26:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Markun Musiikki , Top Sound ja Keuruun Musiikki ovat olleet asiallisia..Ai niin ja Jyväskylän Musa Pörssi myös!!
 
Crossroads calling...
--Tomppa--
01.07.2010 20:28:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitin Laine ainakin täälläpäin on sangen jees.
 
Johtaja on läski juoppo joka bännäilee porukkaa sillon kun sitä vituttaa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti