Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Live-keikkojen digitalisoituminen
1
Noku
19.05.2010 18:31:25 (muokattu 20.05.2010 11:04:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikon pitäisi ehkä olla Live-keikkojen digitointi. Näitähän on yritetty ympärimaailman ja Suomessakin kohta tusina teknologia startuppia kokeillut. Yleensä ongelmaksi on noussut tuotantokustannusten aliarviointi, jakelutahojen (nettiTV:t, perinteiset TV kanavat jne.) maksuhalukkuuden yliarviointi tai tavoitetun kohdeyleisön pieni koko kyseisellä mediaratkaisulla.
 
Netissä Live -keikoilla on jo kysyntää ja tarjontaa, joka ainakin joindenkin artistien mielestä valitettavasti koostuu huonolaatuisista kännykkävideoista joita fanit ovat täpinöissään YouTubeen ladanneet. Samoin kävi muutama vuosi takaperin musiikkivideoille, kunnes yleinen mielipide muuttui siten, että katsottiin artistin hyötyvän enemmän oikeista ja korkealaatuisista musiikkivideoista. Ne kun antavat artistista edustavamman kuvan. Ennustan että sama kohtalo on edessä myös Live-keikkojen kohdalla. Pitää vain ratkaista kuinka tallentamisesta saadaan halpaa ja kuinka artistit itse saisivat tallenteesta myös lisäarvoa.
 
Mielestäni teknologia startupit ovat ottaneet aivan liian kunnianhimoisia tavoitteita Live-keikkojen digitalisoimisessa uusiin formaatteihin. Live-editointi vaatii paljon henkilökuntaa ja laitteistoa, eikä suurimmalla osalla keikkapaikoista riitä kaistanleveys hyvälaatuiseen streamaukseen. Lisäksi streamauksen epävakaus voi koitua isoksi ongelmaksi jos sitä katselemassa on maksavia asiakkaita. Hintakustannus on artistin kannalta liian lähellä laadukkaan Live-DVD:n taltiointia ja laadultaan Live-editoitu video on huonompi kuin jälkikäsitelty monikameratuotanto.
 
Asiakas kunta on väärä. Tuotteen pitäisi olla mielummin sopivan hintainen niille artisteille, joilla ei ole sitä Live-DVD:tä joka kuitenkin on jo netissä vaan, sen sijaan niille joiden YouTube haku on täynnä fanien lataamia kännykkävideoita. Hollywoodissa on ainakin yksi keikkapaikka, jonka oma henkilökunta kuvaa jokaisen esiintyjän aktin. Tosin artistit joutuvat tästä maksamaan, eikä lauteille pääse ihan kukatahansa. Jos tästä mallista tiputetaan keikkapaikan oma henkilökunta pois niin aletaan jo pääsemään sellaisiin hintoihin missä artisti voisi kuvitella selviävänsä jopa kaljapalkoille.
 
Ovatko paikallaan seisovat kamerat tarpeeksi? Ainakin se voittaisi YouTuben kännykkävideot ja omien DV-videokasetien tuominen keikalle ei paljoa maksa. Hyvin pienellä vaivalla siitä editoisi köyhänmiehen Live-videon jossa vaihdettaisiin parikertaa kuvakulmaa bändijäsenten välillä. Toinen käyttötarkoitus voisi olla noi nollabudjetin musiikkivideot, joiden tekeminen helpottuisi huomattavasti jos bändistä olisi olemassa olevaa Live-materiaalia.
 
Villinä ajatuksena voisin vielä heittää että ehkä tällä tavalla kuvattuja Live-taltiointeja voisi näyttää sporttibaari tyyppisesti musiikkibaareissa. Pystyisin kuvittelemaan että jos baarin neljässä telkkarissa toistettaisiin livekeikkaa eri kuvakulmista, voisi se olla milenkiintoisempi kokemus kuin musiikkivideot tai jukeboxit. Siinä voisi tulla sellanen fiilis että pöydässä istumisen sijaan olisi yleisön joukossa.
 
"Face Your Fears, Live Your Dreams"
nirzin
20.05.2010 10:31:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää oli niin kummallisesti otsikoitu ja termejä ihmeellisesti käyttäen sekavasti kirjoitettu, että en minä ainakaan oikein meinannut ymmärtää, mistä oikeasti on puhe.
 
Mutta olisko tämä jutun aihe tämä:
 
Mahdolliset käytännön ongelmat, jotka liittyy siihen, kun keikka kuvataan videokameralla ja tulos lähetetään livenä nettiin tai tallennetaan joko nettiin tai DVD:lle.
 
Itse asiasta en sen kummemmin osaa olla mieltä.
 
Noku
20.05.2010 11:13:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nirzin: Tää oli niin kummallisesti otsikoitu ja termejä ihmeellisesti käyttäen sekavasti kirjoitettu, että en minä ainakaan oikein meinannut ymmärtää, mistä oikeasti on puhe.
 
Mutta olisko tämä jutun aihe tämä:
 
Mahdolliset käytännön ongelmat, jotka liittyy siihen, kun keikka kuvataan videokameralla ja tulos lähetetään livenä nettiin tai tallennetaan joko nettiin tai DVD:lle.
 
Itse asiasta en sen kummemmin osaa olla mieltä.

 
Joo, kiireessä nämä romaanin mittoihin karkaavat tekstit ovat vähän arsesta. Koitin vähän fiksailla.
 
Tarkoituksena oli hieman tarkastella että mitä Live-keikoille ja niiden digitalisoitumiselle kuuluu tänä päivänä. Innovatiivisilla startupeilla on ollut kova hinku tehdä asioita Live-keikkojen digitalisoinnin piirissä, mutta hankkeet ovat lähes poikkeuksetta epäonnistuneet syystä tai toisesta. Live-keikkojen tallentaminen voisi tuottaa monille artisteille hyötyä, formaatin pitää vain olla artistin kokoonnähden sopiva niin hinnan, kuin myös laadun suhteen.
 
Sopisiko miehittämättömillä kamroilla kuvattu materiaali, YouTubee, musiikkivideoille, albumin/demon nauhoitukseen tai muihin mahdollisiin käyttötarkoituksiin.
 
"Face Your Fears, Live Your Dreams"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti