Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vinyylisoitinta hankkimassa
1
Samppakamu
13.02.2010 17:54:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyttöystävä tuli siihen tulokseen, että nyt on aika laittaa rahaa vinyyliharrastukseen. Koska opiskelijabudjetti ei ole huikea, niin nyt pallotellaan halvan Numarkin ja vähän laadukkaamman Pro-ject Debut III (Phono/USB) välillä. Tavalliseen kuunteluun siis on tulossa, ei dj-käyttöön - vaikka tuo Numark onkin kaiketi dj-hommia varten suunniteltu.
 
Tällä hetkellä kuuntelukäytössä on JVC Micro component system ux-p550, eli perus stereojärjestelmä.
 
Numarkin TT USB (http://www.thomann.de/fi/numark_tt_usb.htm) houkuttelee hintansa vuoksi ja vaikuttaisi siltä, että tuon saisi kiinni suoraan stereojärjestelmään. Tosin tuon Numarkin hintaluokka aiheuttaa epäilyksiä äänenlaadun suhteen. Ja tätä Numarkin hihnavetoista mallia katsoimme siksi, että Punk in Finland -forumilla oli positiivisia kokemuksia tuosta ja hihnavetoista suositeltiin kuuntelukäyttöön muutenkin.
 
Pro-ject Debut III (http://kauppa.vinyyliklubi.com/project-debut-p-1615.html) on saanut aika paljon kehuja ja siksi tuntuisi varmemmalta ratkaisulta aktiiviseen kuuntelukäyttöön. Tämän normaalimallin kanssa pitänee hankkia vahvistimia yms väliin ennen kuin saa stereoihin kiinni? Ja onko saman mallin phono/usb -versio (http://kauppa.vinyyliklubi.com/project-debut-p-1616.html) mahdollista saada kiinni tuohon JVC:hen?
 
Siitä myös voisi kysyä, että onko Numarkin ja Pro-jectin soittimien äänenlaadussa havaittavia eroja, kun kaiutinjärjestelmä ei kuitenkaan vielä mitään hifiä ole? Pääasia olisi, että kuuntelu onnistuu mahdollisimman hyvällä äänenlaadulla kuin tällä laitteistolla on mahdollista. Eli jos Numark kuulostaa ihan hyvältä halvasta olemuksestaan huolimatta ja saa suoraan piuhoilla kiinni stereojärjestelmään, se sopisi paremmin kuvaan. Toisaalta, jos uhraamalla muutamia satasia lisää ja laittamalla Pro-jectin laatu paranee huomattavasti, on sama panostaa kerralla vähän parempaan. Multa on myös jäänyt yli Behringerin UB802 -mikseri, olisiko siitä hyötyä tässä ongelmassa?
 
Ongelman muotoilu aiheutti vähän vaikeuksia, joten kyselkää ihmeessä selvennyksiä : )
 
Tylsä keikka, ei hampaita lattialla
Antti1
13.02.2010 18:37:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aihetta varten muodostettu ketju: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=24&t=90105
 
Kannattaa kysyä sieltä.
 
I like big butts and I can not lie
Objectif Lune
14.02.2010 01:22:03 (muokattu 14.02.2010 19:44:13)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuo ProJectin Debut III, mutta ihan perusversiona. Esiastevahvistimen (Myös ProJectin) olen laittanut soittimen ja varsinaisen vahvistimen väliin ja pelittää kuin unelma.
 
Muokkaus:
Eetenkin seuraavan postauksen jälkeen voin ehdottomasti suositella ProJectin soittimia! Niistä on siis karsittu kaikki turha, jotta kaikki mikä niistä löytyisi olisi huippulaatuista.
 
Jeesus Nieminen
14.02.2010 09:49:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tuon Numarkin soittimen pari vuotta sitten, ja se on kotikäyttöön ok. Mulla toi on kytketty ihan normaaliin stereovahvistimeen. Kokonaisvaikutelma on muovinen.
 
Kepoisen oloisiin säätimiin saattaa tulla häikkää ajan myötä. Vielä ei ole hajonnut - syksyllä 2007 hesarin etusivulla USB-liitännän voimin markkinoitu malli on toiminut kelvollisesti tähän asti. Pitchistä on hyötyä, kun suunnittelee dj-settiä.
 
USB-liitin kiinnosti ja vaikutti ostopäätökseen, kun piti tehdä vinyyleistä mp3:sia. Kuuntelukelvollisen mp3:sen aikaansaaminen mukana tulevan rompun "helpolla" ohjelmalla vaatii teknistä taituruutta, mitä ei sitten löytynyt.
 
Hinta on halpa, ja soitin on parempi kuin Anttilan etc. vinyylin uuskäyttäjille markkinoimat lelut. Kantta ei ole, joten kannattaa pyytää tyttöystävää ompelemaan joku hyvännäköinen pölysuoja.
 
Ostaisin kaksi kappaletta Technicsejä ja mikserin heti, jos olisi tilaa ja rahaa muuhunkin kuin levyihin.
 
Avaruusneitsyt, saturnuksen poika.
Invader666
05.03.2010 04:34:54 (muokattu 05.03.2010 04:39:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin viime kuussa saman hintaluokan vinyylisoittimen. Opiskelijabudjetilla ei ollut paljon varaa lähteä kikkailemaan noiden kanssa vaan piti tyytyä siihen mitä pikkurahalla saa. Tutkin monet verkkokaupat läpi ja kaikki edulliset soittimet tuntuivat olevan heppoisen näköisiä USB-ritsoja ja sellaista en halunnut. Sitten löysin Discoland-nimisen nettikaupan ja sieltä lähtikin tulemaan tällainen:
 
http://www.discoland.fi/discokanta_ … l1=1&val2=6&val3=1&val4=0&val5=0&w=
 
Ei tarvinnut hetkeäkään katua ostopäätöstä. Posteineen 155€ ja oli minulla muutaman päivän päästä maksusta.
 
Oli juuri sitä mitä hainkin; edullinen ja kuitenkin riittävän laadukas perussoitin. Muotoilultaan ja käyttöominaisuuksiltaan perinteinen ja ennen kaikkea jämäkkä vehje. Ei mikään tuulenvireen takia kumoon kellahtava kindermuna-lelu vaan jämerä 10kg painoinen soitin. Levyt kuulostavat pirun hyvältä. En ole toki mikään hifi-kultakorva mutta erotan kuitenkin hyvän ja huonon äänenlaadun ja kyllä tolla masiinalla pelittää homma hienosti. Yksi kaveri on varsinainen hienohelma äänentoiston laadun suhteen ja kehui hänkin laitetta, heh. Suosittelut minulta Omnitronic-soittimelle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti