Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikkaa tarjolla Oulussa
1 2 3
ykanpub
15.01.2010 15:53:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tanssiravintola Ykän Pub Oulun Toppilassa tarjoaa lavaansa innokkaiden paikallisten ja ei-niin-paikallisten bändien käyttöön. Lippuriskillä + kaljapalkalla mennään (vetävät nimibändit voivat toki neuvotella takuista), backline, PA ja rentoa meininkiä löytyy talosta valmiiksi. (Joskus saattaa hyvällä tuurilla nähdä Ykän itsensäkin pubinsa lavalla: http://vimeo.com/7776981 )
 
Baarin linja ei ole genrerajoitteinen, esim. punkkarit ja progehämyt ovat täällä usein keikkailleet, mutta metalli, rock ja kevyempi musiikki ovat aivan yhtä tervetulleita. Onpa baarissa kuultu myös noisea ja runouttakin, eli liian marginaalista taidehörhöilyä saa tarjota.
 
Myös säännöllisestä tietyn musiikin klubien (esim. DJ:t plus pari bändiä, tai pelkät DJ:tkin käy jos jotain tanssittavampaa on mielessä) järkkäyksestä kiinnostuneet saavat ottaa yhteyttä.
 
Tarkempaa tietoa baarin meiningistä löytyy keikkapaikat-palstan keskustelusta: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=45&t=186800
 
Eli nyt jos koskaan, kerätkää 2-4 bändin posse kasaan, miettikää valmiiksi sopivia päiviä ja ottakaa rohkeasti yhteyttä joko mailitse osoitteeseen ykanpub (ÄTT) gmail.com tai puhelimitse numeroon 08-342569
 
http://www.ykanpub.com
 
Jokapaikanapina
15.01.2010 20:45:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paljos tää maksaa tulla soittamaan?
 
Ei taida olla ilmasen mainostuksen paikka mnetissä
 
ykanpub
16.01.2010 00:17:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokapaikanapina: Paljos tää maksaa tulla soittamaan?
 
Ei mitään. Bändi soittaa, saa lipputulot ja kaljaa, yleisö maksaa liput ja saa kuulla musiikkia, baari myy kaljaa ja ottaa siitä katteet. Kaikki ovat suht koht. tyytyväisiä, ainakin jos bändi ei ole perseestä ja on osannut mainostaa keikkaansa tarpeeksi. Eikös tämä ole aika normaali käytäntö?
 
kimurantti1
16.01.2010 00:30:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokapaikanapina: Ei taida olla ilmasen mainostuksen paikka mnetissä
 
Tällaiset voi mun mielestäni aivan hyvin sallia. Tuntemattomat bändit kaipaavat keikkapaikkoja ja keikkapaikka ilmeisesti bändejä -> kaikki hyötyvät.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Jokapaikanapina
16.01.2010 01:00:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Tällaiset voi mun mielestäni aivan hyvin sallia. Tuntemattomat bändit kaipaavat keikkapaikkoja ja keikkapaikka ilmeisesti bändejä -> kaikki hyötyvät.
 
Joo en mäkää ittekään kauheen pahaks pistä, kunhan ei tukkis koko palstaa. Ja voi olla että sillon noi maksulliset mainostajat kaikkoais ja myös alkas vaan foorumilla mainostaan.
 
Ja onhan tuolla toi keikkapaikat-alue
 
Cut out
16.01.2010 05:00:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käsittääkseni Ykän pubi on kyllä ihan legit keikkapaikka, en tiedä mitä agendaa j2ri yrittää ajaa.
Mutta siis, kyllä. Oululaiset bändit ilmoittautukaa toki.
 
JMP71
16.01.2010 06:55:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ykän pubissa oltiin syksyllä soittamassa parin muun bändin kanssa. Hommat toimi sovitusti. Lippuriski + olikohan kaljaa jotain.
 
Hanki parempaa luettavaa
Pieni rumpalipoika
16.01.2010 09:00:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

j2ri: Blaa blaa. Fakta on se, että tämän tarjouksen takana piilee jotain (mitä, ei tiedä vielä kukaan). Tai sitten olette tosi vasta-alkajia. Mutta vastaavat ilmoitukset on niin moneen kertaan nähty ja koettu. Ei. Eli varoituksen sana kaikille. Ei. Tässä ei ole aloittelevalle kellaribändille ensimmäinen mahdollisuus päästä keikalle, eikä myöskään vähän pidemmälle ehtineille. Pitäkää varanne.
 
Tuollaiset vihjailut eivät musta kuulu asiaan mitenkään. Kyseinen kuppila kertoo pelisääntönsä täysin selväksi (jotka tosin ovat melko yleinen käytäntö) ja jos se ei kelpaa, ei kannata keikoille lähtöä ajatellakaan.
 
Jos sulla ei ole mitään konkreettista aiheesta, kannattaa pitää turpansa kiinni.
 
Ei ole olemassa ilmaisia lounaita, eikä myöskään "ilmaisia" keikkoja mihin pääsee edes kaljapalkalla.
 
Jos sanomasi perustuu omakohtaisiin kokemuksiin, niin voin aavistella että soitat helvetin huonoissa bändeissä ja olette helvetin tyhmiä. Siinä kohtaa kun asenne on, että "keikalle päästään", kannattanee tosiaan miettiä että miksi se baari ei halua teille mitään maksaa vaan lähes päinvastoin. Kaikki joutuvat alussa tekemään hommia ihan ilmaiseksi mutta jos bändi kehittyy, alkaa sitä kaljaakin saamaan, joskus jopa rahaa.
 
Vastaavilla diileillä tehdään tässä maassa keikkaa joka päivä vähintään kymmeniä.
 
Ihan oikeasti tuollaisia paikkoja tarvitaan (siis jos lukemani asiat paikasta pitävät paikkansa) ja on vain hyvä, että keikkapaikat ovat itsekin aktiivisia. Ennen nettihommia soiteltiin lankapuhelimilla ympäri Suomea ja lähdettiin pitkällekin ihan pelkän puhelimessa saadun informaation perusteella.
 
Rummut nurin ja nussimaan! - Musanäyte: http://www.youtube.com/watch?v=xNXySiXWU9w
Johann Onn
16.01.2010 10:04:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni rumpalipoika: Vastaavilla diileillä tehdään ja tehtiin jo 1980-luvulla tässä maassa keikkaa.
 
On se pieni määrä euroja / juomaa parempi kuin joku nuorisotalojen "tasapuolisesti, ei kenellekkään absoluutisesti yhtään mitään..." politiikka. Tai ei meille aikoinaan, eri bändeissä / eri paikoissa, tarjottu edes pullakahveja vaivanpalkaksi. Kyllä ne jonottaa ja ostaa piti, ihan itse, jos ne halus.
 
detroit442
16.01.2010 10:18:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni rumpalipoika:
Vastaavilla diileillä tehdään tässä maassa keikkaa joka päivä vähintään kymmeniä.
 
Ihan oikeasti tuollaisia paikkoja tarvitaan (siis jos lukemani asiat paikasta pitävät paikkansa) ja on vain hyvä, että keikkapaikat ovat itsekin aktiivisia.

 
joo, hyvähän se vaan on jos mestat itse vaivautuu ilmoittelee.
 
Oliskohan niin että tietoverkossa vapaasti ja nopeesti kasvanut informaationlevitys on myös vastaavasti nostanut weppiä käyttävien (siis käytännössä kaikki paitsi eläkeläiset) ihmisten
epäluuloisuus-kerrointa roimasti? Vai onks se vaan tää tietoyhteiskunnan "jokapaikkaankoirahaudattuna" asennoituminen mikä saa ihmiset takajaloilleen pienimmissäkin asioissa.?.
Eipä tuo nyt niin kovin järisyttävän kummallista ole jos keikkapaikka etsii esiintyjiä netin kautta.
 
Driving by on my way to somewhere else
tarmo
16.01.2010 11:08:46 (muokattu 16.01.2010 11:12:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ykanpub: Ei mitään. Bändi soittaa, saa lipputulot ja kaljaa, yleisö maksaa liput ja saa kuulla musiikkia, baari myy kaljaa ja ottaa siitä katteet. Kaikki ovat suht koht. tyytyväisiä, ainakin jos bändi ei ole perseestä ja on osannut mainostaa keikkaansa tarpeeksi. Eikös tämä ole aika normaali käytäntö?
 
Normaalikäytäntö, jossa annetaan amatööribändeille ja muille vielä nimettömille bändeille mahdollisuus esiintymiseen. Näin on tehty ja näin pitääkin tehdä.
 
Ammatti-, ja ennen kaikkea, nimibändien tilaaminen on sitten eri asia. Silloin normaali käytäntö lienee se, että rafla maksaa, mitä ryhmä pyytää (jos bändin haluavat) ja vastaa myös tilaisuuden markkinoinnista.
 
Mulla ainakin on hyviä muistoja ensimmäisistä kuppilakeikoista, jotka meni juurikin pari bisseä ja lipputulot -pohjalta. Eikä se ole siitä juurikaan muuttunut, jos haluaa omaa musiikkiaan esittää.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
Simo78
16.01.2010 12:44:16 (muokattu 16.01.2010 12:57:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokapaikanapina: Paljos tää maksaa tulla soittamaan?
 
Ei taida olla ilmasen mainostuksen paikka mnetissä

 
Joo on se tosiaan perseestä kun joku tarjoaa keikka mahdollisuutta ilman että tarvii itte googlettaa netistä yhteystietoja. Joku järki nyt tohon täällä niin kovassa huudossa olevaan keikkapaikkojen arvosteluun, etenkin jos arvostelija ei ole ikinä baariin jalallaan astunut;-)
 
Pieni rumpalipoika: Tuollaiset vihjailut eivät musta kuulu asiaan mitenkään. Kyseinen kuppila kertoo pelisääntönsä täysin selväksi (jotka tosin ovat melko yleinen käytäntö) ja jos se ei kelpaa, ei kannata keikoille lähtöä ajatellakaan.
 
Jos sulla ei ole mitään konkreettista aiheesta, kannattaa pitää turpansa kiinni.

 
Juurikin näin! Mistä vitusta jengi on saanut sen päähänsä, että jokaiselle vitun surkeelle bändille pitäisi heti maksella liksoja millä pääsee omilleen tai edes lähelle sitä? Tai että noiden ravintoloiden pitäis olla jotain hyväntekeväisyyslaitoksia?
 
E: ja baarissa näyttäis olevan backlinekin talon puolesta, jotta aika helpolla näyttäis pääsevän... En tuntemattomana bändinä näin pitkältä lähde tuonne, mutta jos lähempänä asuisin, niin varmasti ottaisin yhteyttä.
 
ykanpub
16.01.2010 13:13:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juurikin näin! Mistä vitusta jengi on saanut sen päähänsä, että jokaiselle vitun surkeelle bändille pitäisi heti maksella liksoja millä pääsee omilleen tai edes lähelle sitä? Tai että noiden ravintoloiden pitäis olla jotain hyväntekeväisyyslaitoksia?
 
Kyllä sitä nyt omilleen pitää päästä sentään, "pay to play" on kirosana. Omilleen pääseminen riippuu aika paljon siitä, miten jaksaa keikat hoitaa. Jos vaikkapa joku satunnainen helsinkiläinen bändi sopii keikan Ouluun, baari mainostaa sitä lehdessä ja bändi kotisivuillaan, niin eihän sinne ihan varmasti tule niin paljoa porukkaa että kulut tulisi katettua. Tämä ei liity mitenkään siihen miten "vitun surkee" bändi on kyseessä.
 
Jos taas bändi pyytää mukaan paria oululaista bändiä kimppaan niin, että nämä kutsuvat kaikki kaverit ja kaverinkaverit paikalle ja levittävät julisteita, niin mestoille saapuu varmasti vähintään se 40 tyyppiä joka esim. lipunhinnalla 4 € tekee 160 € joka kattaa jo henkilöauton bensat edestakaisin (pakua ei tarvitse koska rummut on paikan puolesta). Lisäksi koska 600 km pistokeikka on typerä ajatus, niin fiksu bändi säätää johonkin matkan varrelle, esim. Jyväskylään samalle viikonlopulle keikan. Tällainen toiminta voi sitten jossain vaiheessa poikia jotain isompaa, mutta viikonloppu joka on rahallisesti +/-0 ja sisältää rokin soittoa poissa kotoa ei harrastuksena ole välttämättä paskimmasta päästä?
 
Tässä tapauksessa se peräänkuulutettu juju on siinä, ettei baarin henkilökunnalla ole mahdollisuutta seurata Oulun ug-bändiskeneä niin kattavasti, että jokaiselle keikkaa kyselevälle ulkopaikkakuntalaiselle bändille olisi mahdollista tarjota vetoapua, saatikka sitten lähteä levittelemään julisteita baarin etupihaa kauemmaksi. Monille bändeille tekisi hyvää ottaa sormi pois perseestä ja kantaa vähän vastuuta omasta keikkailustaan, eikä vaan odotella treeniksellä sitä "suurta mahdollisuutta", suhtautua pienempiin keikkoihin hälläväliä-meiningillä ja olla sitten katkera kun ketään ei tullutkaan paikalle.
 
Ei kai se Operaatio:Live nyt niin paska idea ollut että vastaavia periaatteita ei voisi hyödyntää ilman ko. brändiäkin?
 
("Nimibändejäkin" on Ykällä käynyt välillä, tai ainakin marginaalimusiikin piirissä sellaiseksi laskettavia. Vime vuonna mm. Spiritus Mortis, No Shame, Fleshpress, Kakka-hätä 77, Nazi Death Camp, Sur-rur, Jaakko & Jay, Radiopuhelimet, Terveet Kädet, Rattus och så vidare.. Niitä ei tietysti haetakaan avoimella ilmoituksella keskustelupalstojen kautta, vaan niitä jopa KYSYTÄÄN keikalle ja hinnasta sovitaan sen mukaan..)
 
Simo78
16.01.2010 13:27:43 (muokattu 16.01.2010 13:34:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä vaan alleviivaan sitä, että jengi luulee ja haluais että rahat tulis riippumatta siitä näkeekö itse yhtään vaivaa ja vaikka paikalle tulis vähemmän jengiä kuin silloin kun ei ole bändiä ollenkaan--> osassa mestoissa kun se on vähän niin että bändit vaan vähentää jengin määrää:-). Mä nyt en tosiaan edes harkitsisi Ouluun asti lähtemistä, ilman että paikalla olisi paikallisia bändejä.
 
Tällainen toiminta voi sitten jossain vaiheessa poikia jotain isompaa, mutta viikonloppu joka on rahallisesti +/-0 ja sisältää rokin soittoa poissa kotoa ei harrastuksena ole välttämättä paskimmasta päästä?

Joo ei, varsinkin jos oisin kymmenen vuotta nuorempi ja lapseton:-)
 
MrHands
16.01.2010 15:35:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iso peukku ykänpubille. helvetin hyvä paikka juoda olutta ja kuunnella joskus hyvää musiikkia.
 
jukepoksi
16.01.2010 19:06:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iso peukku täältä myös Ykän Pubille, vajaat kolme vuotta sitten käytiin korkkaamassa bändimme keikkaneitsyys siellä ja homma todellakin toimi vimosen päälle.
 
I've kept the movie rolling but the story's getting old now.
Torniojaws
17.01.2010 14:25:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ykällä toimii homma niin hyvin, että viime vuonna soitin siellä viidesti :D
KiiminkiJoe
18.01.2010 11:00:38 (muokattu 18.01.2010 11:02:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yläpeukku Ykälle ja pubille myös tästä suunnasta! Muutaman kerran olen käynyt ko. pubissa + Ykän kesäfestareilla soittamassa ja homma on toiminut oikein mainiosti. Lisäksi Ykä on hyvä tyyppi, mikä ei nykyihmisten kohdalla ole aina mikään itsestäänselvyys.
 
Super-Jari
18.01.2010 11:21:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omat kokemukset Ykältä on positiivisia and. Hyvät tilat ja semmonen kannustava yleisö ja rento henkilökunta. Bändit on kehuneet paikkaa ja järjestäjät on kehoittaneet koittamaan pitää operaatioita siellä. Ei se ihan hirveä ripoffipaikka varmaan sitten ole.
 
Bonham
18.01.2010 11:27:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

j2ri: Blaa blaa. Fakta on se, että tämän tarjouksen takana piilee jotain (mitä, ei tiedä vielä kukaan). Tai sitten olette tosi vasta-alkajia. Mutta vastaavat ilmoitukset on niin moneen kertaan nähty ja koettu. Ei. Eli varoituksen sana kaikille. Ei. Tässä ei ole aloittelevalle kellaribändille ensimmäinen mahdollisuus päästä keikalle, eikä myöskään vähän pidemmälle ehtineille. Pitäkää varanne.
 
Ei ole olemassa ilmaisia lounaita, eikä myöskään "ilmaisia" keikkoja mihin pääsee edes kaljapalkalla.

 
Tää on näitä kaikkein hienoimpia asenteita; keikkapaikka/järjestäjä on aina bändin vihollinen... mistä tää asenne syntyy, onkin jo vaikemapi pala selvitettäväksi.
 
Tässä ilmeisesti kirjoittajalla ei ole henkilökohtaista kokemusta kyseisestä paikasta, mikä tietysti on paras lähtökohta aloittaa suunsoitto, vittuilu ja pelottelu.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti