Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Koko tuotanto" boksit vs. yksittäiset levyt
1
Jouni899
27.12.2009 01:53:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheena artistit/yhtyeet joilta on ilmestynyt kokoelmia, joissa on useampia levyjä/EP:tä. Niissä täytyy olla siis koko levy. Nimi saa olla vaikka "best of" ja ihan sama miten rääsyisen näköinen, kunhan siinä on alkuperäinen levy, mielellään useampi. Jos puuttuu yksi biisi levyltä -> ei käy. Ellei ole perusteltu(katso esimerkki2). Ei mielellään budjetti sarjatuotantokokoelmia(original album classics, trilogy jne.) eli vain semmoisia artistikohtaisia kokoelmia, joissa on jotain yksityiskohtaista tai joku peruste(alkuperäiset levyt harvinaisia, paljon bonuksia ym.). Hinnat ovat omia löytöjä, voivat olla jo vanhoja. Ulkomailta saa yleensä halvalla.
 
Esimerkki1: Chuck Berry - The Best of
 
Hinta: n.5€
Sisältö: Kaksi ensimmäistä studiolevyä(After School Session, One Dozen Berrys). Lisäksi sinkkuja, joista useammat ovat kolmannelta levyltä. Pari biisiä mitä ei ole studiolevyillä ollenkaan. Molemmilta levyiltä kappaleet 1-12 ovat nuo mainitut studiolevyt. Loput niitä sinkkuja.
 
Disc 1
 
1. School Days (Ring Ring Goes The Bell)
2. Deep Feeling
3. Too Much Monkey Business
4. Wee Wee Hours
5. Roly Poly
6. No Money Down
7. Brown Eyed Handsome Man
8. Berry Pickin'
9. Together (We'll Always Be)
10. Havana Moon
11. Down Bound Train
12. Drifting Heart
13. Maybellene
14. Thirty Days
15. Roll Over Beethoven
16. You Can't Catch Me
17. Beautiful Delilah
 
Disc 2
 
1. Sweet Little Sixteen
2. Blue Feeling
3. La Jaunda
4. Rockin' At The Philharmonic
5. Oh Baby Doll
6. Guitar Boogie
7. Reelin' And Rockin'
8. In-Go
9. Rock And Roll Music
10. How You've Changed
11. Low Feeling
12. It Don't Take But A Few Minutes
13. Carol
14. Sweet Little Rock'N'Roller
15. Jo Jo Gunne
16. Run Rudolph Run
17. Johnny B. Goode
 
Eli siis todella hyvä diili. Musiikillisesti ainakin. Jos haluaa alkuperäis LP-painoksen, on tämä väärä tredi. Huomioitavaa on se, että vastaavia kokoelmia on muitakin, mutta niistä puuttuu joku biisi noilta alkuperäisiltä levyiltä.
 
Esim2: Love - Love Story 1966-1972
 
Hinta: ? En oo nähny missään
Sisältö: Ekalta levyltä(Love) neljä biisiä puuttuu, kolmas(Forever Changes) kokonaan, tokasta(Da Capo) muut paitsi joku jäätävä 20min jammailu. Sitten vielä jotain poimintoja lopuilta levyiltä.
 
Disc: 1
1. My Little Red Book
2. Can't Explain
3. Message to Pretty
4. My Flash on You
5. Softly to Me
6. No Matter What You Do
7. You I'll Be Following
8. Hey Joe
9. Signed D.C.
10. No Fourteen
11. Seven & Seven Is
12. Stephanie Knows Who
13. Orange Skies
14. _Que Vida!
15. Castle
16. She Comes in Colors
17. Your Mind and We Belong Together
18. Laughing Stock
19. Alone Again Or
20. House Is Not a Motel
21. Andmoreagain
22. Daily Planet
23. Old Man
24. Red Telephone
Disc: 2
1. Maybe the People Would Be the Times or Between Clark and Hilldale
2. Live and Let Live
3. Good Humor Man He Sees Everything Like This
4. Bummer in the Summer
5. You Set the Scene
6. August
7. Your Friend and Mine - Neil's Song
8. Good Times
9. Singing Cowboy
10. Robert Montgomery
11. Always See Your Face
12. I'll Pray for You
13. Listen to My Song
14. Doggone Edit
15. I Still Wonder
16. Run to the Top
17. Willow Willow
18. Everlasting First
19. Keep on Shining
20. Everybody's Gotta Live
 
Jos on tosifani, niin eihän tää kelpaa. Mulle kelpais.
 

 
Esimerkki3: Jam - Direction, reaction, creation ja The police - Message in a box
Earbookeja tai jotain. Eli koko paketti on oikeastaan bandistä kertova kirja ja mukana on "koko tuotanto". Molemmista tietenkin puuttuu biisistä x ja y ne "tärkeät" versiot jossa Stingin/Wellerin kännykkä soi kesken levytyksen ja sit se on "essentiaalinen ellei jopa akksentrinen yhtyeen kehityksen ja vaikutuksen ymmärtämisen suhteen." Mua ei henkkoht kiinnosta.
 
Hinta: n. 30€. Väärästä paikasta varmaan 50€. Ei kannata olla hölmö.
 
Jam: http://en.wikipedia.org/wiki/Direction_Reaction_Creation
 
Police: http://en.wikipedia.org/wiki/Message_in_a_Box:_The_Complete_Recordings
 
Jamia suosittelen, sillä bändi teki paljon sinkkuja joita ei studiolevyillä ollut(levyt lyhyitä n. 30min). Kirjassa kommentit joka kappaleesta ja historiaa, kuvia(paljon). Itsellä vanhempi versio, jossa levyt "kirjassa kiinni", ei irroitettavissa minilp sleeveissä. Policea en oo vielä hankkinu(kommentteja?).
 

 
Sitten lisäksi pari kokoelmaa, joissa on "uusi kokonaisuus". Alkuperäisiä levyjä ei ole kokonaan, mutta ylimääräistä, julkaisematonta matskua löytyy rahalle vastikkeeksi vaikka älppärit jo löytyisikin.
 
Esimerkki4: Bob Dylan - Biograph
Hinta: n. 13€ (oikeesti).
Sisältö: 3 cd:llistä(3,5h) Dylania. Parhaat hitit(Rolling Stone) ja harvinaisuuksia(live-veto all along the watchtower). Kun ostaa Dylanin tärkeimmät studiolevt, niin sitten tulee aika paljon kappaleita kahteen kertaan. Itse en tosin henkkoht ole varmaan ikinä ostamassa sitä levyä missä "Lay Lady Lay" tai "Knockin on Heavens Door"(jostain soundtrakiltä). Mutta en kyllä haluaisi olla ilman noita kappaleita. Mukana tulee myös kirja, jossa historiaa ja itse Dylanin kommentit joka kappaleelle. Kyllä oli tuon 13€:n arvoista.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Biograph_%28album%29
 
Esimerkki5: Suomikokoelmat
Nyt on tullut Tuomari Nurmiolta kokoelma(Dumari), jossa mies ilmeisesti itse on ollut mukana(?) kokoamassa. En ole kuullut, joten haluaisin tietoa kannattaako ostaa tää vai alkuperäiset levyt? Sama juttu Hassisen Kone kokoelman kanssa.
 
Andy Six
27.12.2009 12:39:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noissa "koko tuotanto " boxeissa on aika usein eri versioita varsinaisen levyn biiseistä,ja sitten ei olekkaan lainkaan sitä alkuperäisellä levyllä ollutta versiota...Mulle tuo on yksi syy välttää näitä "koko tuotanto" boxeja,koska usein niillä ei loppuviimeksi ole koko alkuperäinen tuotanto....
 
Mad-Mike
27.12.2009 14:04:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse pyrin muutenkin välttämään noita "boxien" ostoa yms. koska mielestäni parempi on ostaa alkuperäinen yksittäinen levy. Kuten esim. Running Wildillä on saatavana levypaketti jossa 3 levyä: The Brotherhood,The Rivalry ja Victory, kyseistä settiä en ostanut itselleni ihan vaan syystä että arvostan enemmän yksittäisiä bändin omia tuotoksia. Nämä boksithan ovat käsittääkseni levy-yhtiön julkaisemia eivätkä bändillä ole tekemistä näiden kanssa, kuten best of-albumitki usein.
 
Onhan tuollainen 3 levyä yhden hinnalla mahtava houkutus ja tilaisuus ihmiselle joka vasta tutustuu bändiin tai tahtoo säästää rahaa, mutta aluperäinen on aina alkuperäinen.
 
-Ei se nopeus vaan se taito-
JAK
27.12.2009 14:13:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, itse ostin juuri Nightwishin Lokikirjan sekä Sentencedin "coffinin". Saa kaiken mahdollisen + hieman extraa, eikä maksa läheskään niin paljoa kuin alkuperäisenä ostetut. Kumminkin sen verran merkitseviä ja vaikuttavia orkestereita molemmat itelle. Mieluummin näin päin.
 
Jouni899
27.12.2009 14:23:51 (muokattu 27.12.2009 14:26:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Noh, itse ostin juuri Nightwishin Lokikirjan sekä Sentencedin "coffinin". Saa kaiken mahdollisen + hieman extraa, eikä maksa läheskään niin paljoa kuin alkuperäisenä ostetut. Kumminkin sen verran merkitseviä ja vaikuttavia orkestereita molemmat itelle. Mieluummin näin päin.
 
Missä järjestyksessä kappaleet on? Onko bonukset eri levyllä? Loppuuko joku albumikokonaisuus kesken kun CD:ltä loppuu tila, ja jatkuu toisella levyllä?
 
Eb-tuning:Nämä boksithan ovat käsittääkseni levy-yhtiön julkaisemia eivätkä bändillä ole tekemistä näiden kanssa, kuten best of-albumitki usein.
Kyllä ne on peruskokoelmista aika iso askel parempaan suntaan.
 
JAK
27.12.2009 14:30:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jouni899: Missä järjestyksessä kappaleet on? Onko bonukset eri levyllä? Loppuuko joku albumikokonaisuus kesken kun CD:ltä loppuu tila, ja jatkuu toisella levyllä?
 
Mistä minä tiedän, www.levykauppax.fi ja hakuun yhtyeen nimi, enkä niin välitäkään. Pääasia jotta saan tuotannon kouriini ilman sen suurempaa rahallista uhrausta ja vaivaa.
 
Planetist
29.12.2009 16:39:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä olen miettinyt tälläisten koko diskografian käsittävien boksien kohderyhmää, vaikkapa tuo Pink Floydin Oh, By The Way. Luulisi että jos henkilö tarpeeksi yhtyeestä pitää sijoittaakseen puolitoista hunttia moiseen, hän myös omistaa jo jokusen levyn tehden hankinnasta vähemmän kannattavan.
 
Rumpukapulat
29.12.2009 17:08:35 (muokattu 31.12.2009 19:37:40)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jouni899: Missä järjestyksessä kappaleet on? Onko bonukset eri levyllä? Loppuuko joku albumikokonaisuus kesken kun CD:ltä loppuu tila, ja jatkuu toisella levyllä?
 
Kyllä ne on peruskokoelmista aika iso askel parempaan suntaan.

 
Täh. Noissahan molemmissa, Sentencedin ja Nightwishin, bokseissa levyt on täysin alkuperäisissä kuoseissa alkuperäisellä sisällöllään(vaikkakin ainakin Sentencedit levyt on pahvisissa kuoreissa), ja bonukset sitten vielä erikseen omilla levyillään.
 
EDiT:
http://www.levykauppax.fi/artist/se … _discography_16cd_2dvd_book/170712/
Tarpeeksi selkeä?
 
Jouni899
30.12.2009 08:10:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Planetist: Minä olen miettinyt tälläisten koko diskografian käsittävien boksien kohderyhmää, vaikkapa tuo Pink Floydin Oh, By The Way. Luulisi että jos henkilö tarpeeksi yhtyeestä pitää sijoittaakseen puolitoista hunttia moiseen, hän myös omistaa jo jokusen levyn tehden hankinnasta vähemmän kannattavan.
 
Joka vuosi käsittämätön määrä ihmisiä kuulee ensimmäisen kerran Pink Floydista. Ne olis ainakin aika sopiva kohderyhmä. Myös nyt waretuksen aikakautena se, että on kuullut bändin kaikki levyt ei välttämättä tarkoita, että omistaisi ensimmäistäkään.
 
Rumpukapulat: Täh. Noissahan molemmissa, Sentencedin ja Nightwishin, bokseissa levyt on täysin alkuperäisissä kuoseissa alkuperäisellä sisällöltään(vaikkakin ainakin Sentencedit levyt on pahvisissa kuoreissa), ja bonukset sitten vielä erikseen omilla levyillään.
 
Juu, en kattonyt yhtään. Ajattelin, että kun noilla albumeilla tuskin on kestoa täyttä 75min(tai mikä nyt onkaan maksimi) niin ne CD:t olisi kuitenkin laitettu täyteen. Esim:
 
CD1: Albumi1 + Albumi2 1/2
CD2: Albumi2 2/2 + Albumi3
jne.
 
slowdive
30.12.2009 11:18:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin, että kun noilla albumeilla tuskin on kestoa täyttä 75min(tai mikä nyt onkaan maksimi) niin ne CD:t olisi kuitenkin laitettu täyteen. Esim:
 
CD1: Albumi1 + Albumi2 1/2
CD2: Albumi2 2/2 + Albumi3
jne.

 
Eiköhän noissa päinvastoin yritetä levittää homma mahdollisimman monelle levylle? Onhan se uljaampaa kaupata 10CD:n boxia kuin vaikka kolmen. Eihän se muovipyörylä itsessään mitään maksa, että ei nyt sen takia aleta albumikokonaisuuksia raiskaamaan.
 
"One good thing about music, when it hits you, you feel no pain." (Bob Marley)
kk80
30.12.2009 13:34:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikosta tuli mieleen mm. PMMP:n uudehko 2000-luku -laatikko. Kaikki levyt kätevästi samassa paketissa ja hintakin edullinen, alle 40e.
 
Harkitsin ostoa, yhtään fyysistä PMMP levyä kun ei hyllystä löydy. Onneksi otin selvää asiasta ja huomasin, ettei mukana tule sanoja, vihkosta tms. lisämateriaalia jossa kerrottaisiin esim. levyjen äänityksistä. Hyvä idea, huono toteutus.
 
Näin sähköisen musiikin aikakautena olisi ollut suotavaa että tuostakin olisi tehty viimeistelty julkaisu. Vinly Replica tyyliset pahvikuoriset levyt kansivihkoineen olisi varmasti ollut se täky jolla oltaisiin tuotu lisäarvoa iTunes julkaisuihin.
 
Muutenkin noi boksit ovat vähän ongelmallisia markkinoida. Faneilta löytyy jo kaikki levyt, joten miten kehitetään paketista sellainen, että sama tavara saadaan myytyä uudestaan? Toisaalta hienosti pakattu laaja julkaisu myös maksaa niin paljon ettei ns. tavallinen kuuntelija sellaista raaski ostaa.
 
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti