Muusikoiden.net
24.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaiken maailman vuosikymmenlistaukset
1 2
fidZi
18.12.2009 10:44:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitään top-listaahan en ole tähän kirjoittamassa, vaan herättämässä keskustelua. Joka ainoa musalehti tai muu -media on nyt suoltanut omat "vuosikymmenen levyt" -listansa. Jotka totta kai herättävät keskustelua.
 
Mitäs mieltä näistä listauksista olette? Tarpeellista? Turhaa? Mikä osuu lähimmäs omaa mielipidettä? Mitkä levyt ovat yliarvostettuja? Mitkä kirkuvat poissaolollaan?
 
Itse olen tähän mennessä tsekannut Rumban, Suen, NME:n ja Pitchforkin listat.
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
Meadow
18.12.2009 12:02:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan jännä noita on lukea, varsinkin perusteluiden kanssa. Kid A on melkein kaikkien lukemieni listojen ykkösenä. Kai se pitäisi sitten ottaa kuunteluun.
 
Sergei Fallinen
18.12.2009 13:01:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onhan se 'ei kiinnosta paskan vertaa' vähän klisee, mutta totuus on, että mua ei kiinnosta paskan vertaa
 
sensuellin sanailun maksimaatio
kingdom
18.12.2009 15:45:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon käyttäny Rolling Stone-lehden 'top-500 kaikkien aikojen levyt'-listaa yleissivistyksen paikkailuun klassikkolevyjen kohdalta. Mut muuten ei tuu kyllä hirveesti seurattua...
 
TÄMÄ EI OLE MAINOS | I'm no fucking buddhist, but this is enlightenment.
sub zero
18.12.2009 16:57:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noi musalistat on sikäli ihan hyödyllisiä mulle, että olen aika pitkälle missannut tämän vuosikymmenen, niin niistä voi saada ideoita
 
mr. finland, walk on by, your ideapark dream. mr. finland, walk on by, your alko store supreme
anttipi
18.12.2009 17:05:14 (muokattu 18.12.2009 17:05:32)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olen aika pitkälle missannut tämän vuosikymmenen tarkoituksella. Kaikki on popmusiikissa kuultu jo. ;-)
 
Uusia demoja lisätty 5.2.2008 -> Neptuna's Machine
jopasoli
18.12.2009 18:30:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kingdom: Oon käyttäny Rolling Stone-lehden 'top-500 kaikkien aikojen levyt'-listaa yleissivistyksen paikkailuun klassikkolevyjen kohdalta. Mut muuten ei tuu kyllä hirveesti seurattua...
 
Ei saakeli, kun tsekkailin tota listaa, niin tiesin ehkä 20 ekasta sadasta ja olin kuullut ehkä 5. Kyllä hävettää.
 
Tämä ei ole provoa.
detroit442
18.12.2009 19:01:09 (muokattu 19.12.2009 02:12:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllähän nää jutskat tuppaa vähän niiko sykleissä aina menee.
 
jos nyt käytetään näitä vuosikymmeniä tässä esimerkkinä, niin melkeenpä karkeesti vois sanoa jotta yksi on seurausta toisesta.
Jos nyt alotetaan tuolta 70-luvun paikkeilta niin sehän oli ihan upee vuosikymmen, syystäkin. Kahekskyt luku sitten,... uhh oh, vähän niiko huonot laskut seiskyt luvusta =P (tosin pop-aikakautena kasari oli upeeta, Blondie ja Duran Duran oli mahtavia tuolloin kyl).
 
Ysäri sitten,.. angstinen aikakausi taloudellisissa mullistuksissa painivan yhteiskunnan jälkipolvien toimesta, grunget ja hevit rupes nostamaan päätään mainstreamissa entistä enempi, ihan hienoja juttuja sieltäkin angstista sikisi kyllä, ihan omanlaisiaan. Tässä vaiheessa tuntuu jo siltä että musiikin kaikkia genrenurkkauksia ei IHAN vielä olla totaalisen kaluttu loppuun.. Kunnes sitten tää milleniuumin jälkeinen uuden vuosituhannen alku tekee temput ja osottaa musiikillisen ideaköyhyytensä...
blahh,.. tää näkyy esm. jo mainstreamissa räpissäkin, jos kuuntelee jotain ihan vuosituhannen alun Dr.Dre ja SnoopDogg hommia, tuotannollisesti loistoshittiä verrattuna tän k.o. vuosikymmenen loppua kohden tehtyyn matskuun, joka on melkosta kuraa. Sama popissa ja muissakin genretyksissä, kaikki ideat tuntuu jo niin loppuunkalutuilta, jotta taitaa prodyysereilläkin alkaa olla ideat loppu,..
 
Melkeen kaikki isosti mainstreamit jutut on ihan ko jotain halpoja (tai kalliita, pikemmin) karkkipaperilla kuorrutettuja versioita jo menneistä ja olleista bändeistä, tai pop-ikoneista.
Siinä veikkaisin olevan yks syy siihen miksi jo legendaarisiksi muodostuneet ikääntyneet artistit saa jalansijaa Edelleenkin ja pyyhkii lattiaa supertuottajien avulla ideaköyhemmiltä ja kalpeemmilta kopioilta, esim. Madonna ja Kylli täti. Rockissakin on vähän samaa vibaa liikenteessä, jotenkin tuntuu että kysyntä kaikenmaailman re-unioneille ja uudelleenlämmittelyille on Melko suurta.?.
 
Tottakai piristäviä yksittäisiä hienoja juttuja sillon tällön pompsahtaa esiin, eihän todellinen luovuus ikinä lopu, aina pystyy syntyy jotain uutta ja freesiä MUTTA väittäisinpä että yleisilmapiiri on ollut 2000-luvun ensimmäisen (tämän) vuosikymmenen alusta asti melko,... noh, itseään toistava.
 
Mut ei hätää, nythän ollaan jo ihan uuden vuosikymmenen kynnyksellä taas, ja jos rokkenrollin jumaluudet on suotuisia ja tähdet tarpeeks oikeessa, niin uusvanhoja hienojakin asioita voi aina syntyy. En näe missään tapauksessa musiikin tulevaisuutta synkeenä. Mikäli sykleihin on mitään luottamista , tässä tapauksessa n. 10 vuoden mittasilla ajanjaksoilla mittailtuna, ei stana voi tulla enää putkeen toista yhtä tylsää vuosikymmentä musiikillisesti ankean tympeen 2000-'10 ajanjakson perään :P
Pahimmillaan tuntunu siltä että "uusina koukkuina" käytetään sellasia juttuja jotka on niin karseen kuulosia ettei niitä oo kukaan aiemmin viittiny käyttää Hoho.
 
Parhaimmillaan taasen, tämä kammottavan kuran toistaminen ja musiikillisesti hiton materialistinen ja viihde-arvoja painottava sanoma rupee tulee liian pakkosyötön seurauksena ihmisten korvista ulos, ja saa kiinnostumaan Uudelleen siitä syvemmästäkin sanomasta joka muzakissa on.. aiheutuis sellanen vastareaktio hyvässä mielessä, jotta jengi jaksais autotunen sijaan taas kuunnella enempi kitaraa ja rumpuja? Toivottavasti.
 
..btw, ei ollut mitenkään hankalaa ennen milleniuumia ennakoida jotta Heavymeteli on seuraavan vuosikymmenen iso juttu, hard rockin ja grungen yms. jalanjäljillä. Nyt se on suositumpaa ko ikinä.
Pop-musiikki ja mainstreami taasen kakstuhat luvulla melkeen suoralta kädeltä yksioikosta toistoa.
 
Aina oon jotenkin siihen luottanut jotta kyllä hyvä musiikki löytää kuulijansa ja yleisönsä, tavalla tahi toisella. Se on ihan eri asia ko se, jotta siule tuputetaan kyllästymiseen asti jotain tasapaksua ja Tadaa, kohta huomaatki diggaavas autotunesta ja dancefloor biiteistä =P
Muutosta on tultava ja tuleekin. Ei kukaan jaksa samaa tyyliä koko ajan, väkisinkin rupee uutta suuntaa löytyä. Musiikki on toki kehittyväistä :)
 
Driving by on my way to somewhere else
Veikko
18.12.2009 19:14:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Listojen lukeminen on ihan typerää puuhaa, mutta niiden tekeminen on kivaa.
 
- Lopeta itsesi - Jaakko 2,5 vee
Atomic Cafe
18.12.2009 20:15:46 (muokattu 18.12.2009 20:49:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Listojen lukeminen on ihan typerää puuhaa, mutta niiden tekeminen on kivaa.
 
Plussan arvoinen oivallus, sen kunniaksi plussa ja tämä: http://www.youtube.com/watch?v=7uclbWR9NDQ
 
Jokapaikanapina
18.12.2009 22:11:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Listojen lukeminen on ihan typerää puuhaa, mutta niiden tekeminen on kivaa.
 
Jos on listaa vaan listana niin totta, mutta jos on perustelut niin se lukeminen on tekemistä hauskempaa
 
Eero Laine
21.12.2009 12:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noissa listoissa on kaksi ongelmaa:
 
Ensinnäkin vanhemmat levyt (tässä tapauksessa 00-luvun alun lätyt) saavat enemmän arvostusta ja listasijoja, koska ne ovat jo osoittaneet kestävyytensä kuuntelussa.
 
Toinen on sitten vaikuttavuuden sekoittaminen hyvyyteen. Olisi aina hyvä tietää, onko listassa kyse muihin bändeihin vaikuttaneista, vai vain listaajien diggaamista levyistä vai jostain perverssistä hybridistä.
 
Cathi777
21.12.2009 14:18:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Listojen lukeminen on ihan typerää puuhaa, mutta niiden tekeminen on kivaa.
 
Kyllähän noita siinä mielessä on oikein mielenkiintoista lukea, että voi bongata jotain sellaisia bändejä, joita on saattanut missata ja voi nyt sitten tässä vaiheessa niitä vielä tsekata. Eihän niiden listojen järjestyksestä tarvitsee samaa mieltä olla, kun ne on aina tiettyjen ihmisten henkilökohtaisia mieltymyksiä. Ja tuollaiset listat ovat myös erittäin hyviä keskustelun aiheita.
 
Ja mitä tulee taas siihen turhaan jauhantaan, että 2000-luku olisi ollut jotenkin köyhempi kuin joku muu luku niin eihän se pidä paikkaansa ollenkaan. Jokaisella vuosikymmenellä on aina ne omat helmensä ja uusi innovaatiota. Perus soittolistat bändithän ovat aina suurimmaksi osaksi sitä kertakäyttöhuttua joka vuosikymmennellä, ei 2000-luku ole mitenkään poikkeava tässä suhteessa. Jos jämähtää jonnekin vuosikymmennelle tai on joku sellainen aikakausi jolloin aktiivisesti on musiikkia seurannut niin silloinhan se voi tuntua siltä, että sen jälkeen ei ole mitään merkittävää tehty. Mutta, kun jaksaa etsiä ja kiinnostua asioita vieläkin niin huomaa, että eihän ne asiat ole yhtään huonommin. Kierrätystä on ollut aina, ei se ole mikään tän ajan juttu. Toki sitä on koko ajan enemmän, koska kaikki on ns. jo moneen kertaan tehty. Mutta kyllähän 70-luvulla oltiin ja aikaisemminkin jo siinä tilanteessa, että suunnilleen kaikki ole tehty. Sen jälkeenhän se on vain sitä soundin jalostamista.
 
Only pop music can break my heart...
rapture
22.12.2009 23:12:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta ne ovat varsin mielenkiintoisia, antavat hyvän kokonaiskuvan ajan trendeistä. Itse elettyä vuosikymmentä on omasta mielestä vähän vaikea hahmottaa muuten kuin jälkeen päin, niin listat auttavat.
 
Sergei Fallinen
22.12.2009 23:50:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rapture: Minusta ne ovat varsin mielenkiintoisia, antavat hyvän kokonaiskuvan ajan trendeistä. Itse elettyä vuosikymmentä on omasta mielestä vähän vaikea hahmottaa muuten kuin jälkeen päin, niin listat auttavat.
 
toisaalta kyl ne listat voi myös tehokkaasti tulla sen kokonaiskuvan näkemisen tielle silloin jos joku olennainen ilmiö ei listoilla suoraan näy, tai ylipäätään antaa liian yksinkertaistetun kuvan ajanjaksosta
 
sensuellin sanailun maksimaatio
dipshit
23.12.2009 13:15:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

There Will Be Blood näköjään vuosikymmenen paras leffa. Mielenkiintoista. Ei sillä, kova pätkähän se on.
 
Ja joo, tiiän ettei liity yleiseen keskusteluun musiikista mut tää ketju palveli tän viestin tarkoitusta ihan tarpeeks hyvin.
 
ganesha
23.12.2009 16:25:29 (muokattu 23.12.2009 16:25:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vähän ihmetytti että Rolling Stonen sadan listalla oli suurin piirtein kaikki Radioheadin levyt, mitä ne on viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaisseet...pidän kyllä kovastikin bändistä, mutta tuo alkaa olla jo "pientä" liioittelua.
 
viina. hanuri. ja naiset.
Mr. Mustard
23.12.2009 17:24:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: vähän ihmetytti että Rolling Stonen sadan listalla oli suurin piirtein kaikki Radioheadin levyt, mitä ne on viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaisseet...pidän kyllä kovastikin bändistä, mutta tuo alkaa olla jo "pientä" liioittelua.
 
Joo, eikä yhtäkään Iron Maidenin levyä?
 
"Safe sex, safe music, safe clothing, safe hair spray, safe ozone layer. Too late! Everything that´s been achieved in the history of mankind has been achieved by NOT being safe..." - Lemmy Kilmister
Tande
23.12.2009 17:38:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr. Mustard: Joo, eikä yhtäkään Iron Maidenin levyä?
 
Taisihan Radio Rockin sadan parhaan rock-albumin listalla olla Metallican koko tuotanto! :D
 
In Rock.
M-Juhana
23.12.2009 23:05:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon noita listauksia lukenu. Joku Betles ja Zeppulin siellä aina on kärjessä. Lienee jotain hienompaa jatsia. Ei tämmöne vanha punkkari tunne. Hyviä sellaiset listat on. Oppii edes uusien pändien nimet. Niiku toi Byrdss ja Tallabe.
 
Mut hyvää Joulua kaikille!
 
Jos intternetissä ei olisi pornoa, siinä olisi vain yksi sivu. -joku laini telkkusarjassa-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti