Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hienoja kirjoituksia digimyynnistä ja levy-yhtiöistä
1
T-Stag
10.12.2009 11:34:56 (muokattu 10.12.2009 11:35:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on pari artikkelia levy-yhtiöiden toiminnasta liittyen digimyyntiin ja levytyksiin. Älkää masentuko liikaa. Laitan nämä puhtaasti informaatiotarkoituksella. Monet ovat kyselleet täällä useita asioita liittyen rojalteihin yms. Nämä kirjoitukset antavat varmasti paljon vastauksia.
 
Hieno kirjoitus digimyynnin kirjanpitokikkailusta:
 
http://gizmodo.com/5417318/my-6247- … ok-the-books-with-digital-downloads
 
Ja hieno (joskin lukujen osalta hieman vanhentunut) kirjoitus rojalteista ja levybudjeteista Steve Albinilta joka on tuottanut mm. Nirvanaa:
 
http://www.negativland.com/albini.html
 
Artisteiksi haluavat: Don't quit your dayjob! :)
 
ganesha
12.12.2009 23:45:17 (muokattu 13.12.2009 00:00:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei kai se enää ole edes mikään uutinen, että levymyynnit taitavat enimmäkseen olla promoa bändeille. keikkailemalla se raha tehdään, jos tehdään. Ehkä nämä megastarat vielä tienaavat levyistäänkin jotain (Madonnat, Robbiet yms.) ja tietenkin pitkän linjan tähdillä radiosoitoistakin varmaan tulee jo kohtuullisia summia.
 
Onhan se aika synkkää olla uraansa aloittava artisti tai yhtye. Pitäisi olla se levy tehtynä että saisi oikeita keikkoja joista saa rahaakin, mutta ensin pitää tehdä vitusti keikkaa pizza- ja kaljapalkalla että pääsee tekemään sitä levyä. Suomen kokoisessa maassa vielä markkinoiden pienuus pitää huolen siitä, ettei niitä kartanoita ja Rollseja pääse ihan helpolla ostelemaan.
 
edit: mut toi Albinin vuodatus oli kyllä hauskaa luettavaa...
 
viina. hanuri. ja naiset.
jra
13.12.2009 04:56:03 (muokattu 13.12.2009 05:09:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Suomen kokoisessa maassa vielä markkinoiden pienuus pitää huolen siitä, ettei niitä kartanoita ja Rollseja pääse ihan helpolla ostelemaan.
 
Kukapa niitä kaipaisikaan. Mutta, tosissaan, ongelma on varmaan maailmalaajuisestikin se, että pieni osa artisteista tienaa aivan h*tisti, ja 98% ei niin paljoa että hommaa voisi kutsua päätoimeksi. Niitä jotka tienaavat tasaisesti esim. normaaliduunarin keskipalkan verran, tai edes niin että hommalla elättää itsensä (ja perheensä) on varmasti todella vähän.
 
Toisaalta ei se ole helppoa muillakaan "taiteilijoilla", esim. kirjailijaliiton jäsenten keskipalkka oli muistaakseni vuonna 2007(?) 2000e/vuodessa, tuotakin nostavat nämä Tervot ja Remekset. Liiton jäseneksi eivät kuitenkaan pääse kuin jollain tasolla vakavasti otettavat kauno-/tietokirjailijat.
 
E: Tuo ei ollut kommenttia noihin linitettyihin teksteihin. Niiden perusteella homma on niin kurjaa kuin on usein kuvitellutkin. Levy-yhtiön globaalien jättikonsernien osina kyllä ottavat omansa moninkertaisena takaisin, ja ns. tekijänoikeusjärjestöt on valjastettu palvelemaan niiden taloudellisia etuja. Muusikot jäävät varmasti järjestöjen toimesta puolustamatta ja heidän etunsa ajamatta, ellei sitten kyseessä ole joku instituutioksi muodostunut U2, Madonna, Springsteen tai Rolling Stones, tosin noillakin taitaa se levymyynti mennä nykyään kiertueiden promoamiseen ja niiden aloituskulujen maksamiseen? Jopa täältä katsoen pitkän uran tehneet ja kohtuullisesti kansainvälistäkin nimeä saaneet artistit saattavat olla loppujen lopuksi tuloiltaan aivan tavallisia pulliaisia, ja ongelmissa esim. USA:ssa puutteellisen vakuutusturvan takia sairastuttuaan.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti