Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hitcaster: uusi musiikin jakelutapa
1 2
Icy-Sun
30.11.2009 20:53:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarjosivat bändillemme diiliä (toki tätä postaan hieman oma lehmä ojassa) ja ihan noin tulevaisuutta ajatellen järkevähkön oloinen systeemi kyseessä. Lainaan tuolta Hitcaster-sivulta muutaman lauseen antamaan suuntaa, millainen palvelu on kyseessä:
 
HitCaster on Hitmedia Oy:n ylläpitämä nettikauppa, jossa myydään musiikkia uudenlaisena kännykkäsovelluksena. Jokainen HitCasterista ostettu albumi on suojattu siten, että sen voi toistaa ainoastaan tilauksen yhteydessä määritellyllä matkapuhelimella. Tietokoneella varastoituja musiikki-sovelluksia voit soittaa myös suoraan tietokoneesta, silloin kun soittolaitteeksi määritetty matkapuhelin on kytkettynä tietokoneeseen. HitCaster tarjoaa artisteille lisää näkyvyyttä ja helpon tavan musiikin jakeluun. Hitmedia tulee panostamaan HitCasterin näkyvyyteen tiedotusvälineissä ja tapahtumissa. Mitä aikaisemmin olet mukana, sitä enemmän hyödyt HitCasterin näkyvyydestä.
 
En tiedä kuinka laajalta vaikutusalueelta tuolla on vielä yhtyeitä, mutta valtaosa näyttää oululaisilta ja nuo toimivatkin oululaisen Radio Megan kanssa yhteistyössä. Tuonne saa siis liittyä kuka tahansa 45e rekisteröitymismaksulla. Mukaan saa liittyä niin teoston alainen asiakas kuin kuulumatonkin ja liittyessä sopimuksessa lukee selkeästi, että artisti säilyttää oikeutensa omaan materiaalinsa ja saa julkaista sitä edelleen muussakin yhteydessä miten haluaa. Toki korvauksetkin tulevat mutkitta, kun joku ostaa sinun musiikkiasi (ainakin teostoon kuuluessa ei mitään ongelmaa). Oman albumin hinnan saa määritellä itse ja hyvin palvelevat asiakasta Hitcasteria koskevissa kysymyksissä.
 
Kotisivu: http://www.hitcaster.net
 
Tuossa esimerkiksi meidän julkaisumme ja artistisivu: http://www.hitcaster.net/artist.php?id=35
moderndrummer88
30.11.2009 20:55:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs uutta toi nyt tarjoaa?
 
Veikkaanpa että tosta myöskin jää vielä vähemmän rahaa käteen artistille kuin jostain Spotifystä.
 
Relaxin' At Camarillo...
Icy-Sun
30.11.2009 21:13:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Mitäs uutta toi nyt tarjoaa?
 
Veikkaanpa että tosta myöskin jää vielä vähemmän rahaa käteen artistille kuin jostain Spotifystä.

Totta kai ne sillä mainostaa, vaikka vanha juttu olisikin. En ole spotifyhyn perehtynyt, mutta järkevät korvaukset on noilta saanut. Onhan tuossa ainakin uusi tapa saada omaa tavaraa enemmän näkyville. En ole spotifyn asiakas, enkä täten tiedä miten siellä voi tutustua muuhunkin kuin menestystarinoihin. Esimerkiksi Tarottia tuntui löytyvän aika nihkeästi kun kaverin kanssa sen tunnuksella selailtiin. Tämä nyt ei ehkä ihan samoissa mittaluokissa pyöri.
moderndrummer88
30.11.2009 21:19:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo, onhan tuo ihan asiallisen oloinen palvelu. Minkäs verran noi ottaa sit provikkaa levymyynnistä?
 
Relaxin' At Camarillo...
Icy-Sun
30.11.2009 21:25:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: No joo, onhan tuo ihan asiallisen oloinen palvelu. Minkäs verran noi ottaa sit provikkaa levymyynnistä?
 
Ihan reilun palan kakkua artisti saa. Ne vastailee aika hyvin kysymyksiin koskien hitcasteria, kun ottaa yhteyttä.
moderndrummer88
30.11.2009 21:27:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Icy-Sun: Ihan reilun palan kakkua artisti saa. Ne vastailee aika hyvin kysymyksiin koskien hitcasteria, kun ottaa yhteyttä.
 
Miksi et vain voi sanoa suoraan, vai antaako noi jonkun bändikohtaisen diilin kaikille?
 
Relaxin' At Camarillo...
Icy-Sun
30.11.2009 21:29:58 (muokattu 30.11.2009 21:32:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Miksi et vain voi sanoa suoraan, vai antaako noi jonkun bändikohtaisen diilin kaikille?
 
Ei siitä tule mitään bändikohtaista diiliä, kaikille ne massit samat on. Pikkusen alle puolen välin ite saa. Olisko jotain 45/55. En ole laki-ihminen niin en tiedä saanko tuosta sitten sanktiota, kun siitä mainitaan vasta siinä sopimuksessa, joka näkyy kirjautumisen yhteydessä.
 
E: Tarkemmin ajatellen, miksipä tuosta olisi haittaa kun se koko idea on olla tasavertainen palveluntarjoaja kaikille.
moderndrummer88
30.11.2009 21:34:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Icy-Sun: Ei siitä tule mitään bändikohtaista diiliä, kaikille ne massit samat on. Pikkusen alle puolen välin ite saa. Olisko jotain 45/55. En ole laki-ihminen niin en tiedä saanko tuosta sitten sanktiota, kun siitä mainitaan vasta siinä sopimuksessa, joka näkyy kirjautumisen yhteydessä.
 
Siinä mielessä kyllä erittäin hieno palvelu, että artisti/bändi saa pitkästä aikaa ihan kunnollisen korvauksen levymyynnistä, verrattuna nykyiseen pariinkymmeneen senttiin/levy -touhuun. Saa nähdä muuttuuko suhteet tulevaisuudessa.
 
Relaxin' At Camarillo...
Johnny Buzz
30.11.2009 21:43:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinkas paljon tolla palvelulla on käyttäjiä? Jos ei ole riittävää käyttäjämassaa, niin ei siitä levy-yhtiöitä paremmasta jakosuhteesta ole paljon hyötyä.
Icy-Sun
30.11.2009 21:47:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johnny Buzz: Kuinkas paljon tolla palvelulla on käyttäjiä? Jos ei ole riittävää käyttäjämassaa, niin ei siitä levy-yhtiöitä paremmasta jakosuhteesta ole paljon hyötyä.
 
Näin. Eipä sillä hirveästi tällä hetkellä. Kasvanut kyllä lähiaikoina ihan mukavasti ja panostavat omaan toimintaansa urakalla.
Ahokkis
30.11.2009 21:57:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohan on ihan mahtava juttu pienimmilläkin bändeillä saada musiikkiansa levitykseen mahdollisella voitolla. Eiköhän tuosta jotain tuu.
 
"Siis Se ei ole pakollista mutta nopeutta ennen tulee puhtaus... muuten soitosta tulee täysin huonoa... Etkä ikinä pysty soittaa niinku minä laiho ja ynkkä." -Ushimir
Atomic Cafe
30.11.2009 23:10:47 (muokattu 30.11.2009 23:30:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämäkin vaikuttaa ihan hyvältä vaikka ei ole omakohtaisia kokemuksia.
 
http://webmagx.jazzrytmit.com/index … elu-yhdistaeae-myspacen-ja-amazonin
 
Maksuton kaupan perustaminen ja 88% myyntituloista ei ole huono tarjous. Toinen asia on sitten se mistä löytyy ne ostajat kun ei siellä ainakaan toistaiseksi ole kovin paljon niitä myyjiäkään.
 
p130
01.12.2009 12:06:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voi toistaa ainoastaan tilauksen yhteydessä määritellyllä matkapuhelimella
 
Hoho! Senttiäkään en maksaisi musiikista, joka on sidoksissa vain ja ainoastaan siihen kännykkään, joka minulla sattuu olemaan ostohetkellä. Matkapuhelimestahan tuossa puhutaan (ja sitä myös tarkoitetaan?), ei liittymästä.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
Icy-Sun
01.12.2009 16:36:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

p130:oka on sidoksissa vain ja ainoastaan siihen kännykkään
 
Niin no, ei se ihan noinkaan mennyt. Siellä oli jossain kohdassa sanottu, että kaverit voivat kuunnella ostamaasi musiikkia ja se ei olisi sidoksissa yhteen puhelimeen. Suurin miinus minusta tässä on se, että sitä ei voi siirtää käsittääkseni normaalina tiedostona tietokoneeseen(?). Ja se onkin jo ihan iso miinus ainakin minusta.
ganesha
01.12.2009 16:57:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miten musta tuntuu että kännykkä ei tule syrjäyttämään muita formaatteja musankuunteluvälineenä....teinit tietty jaksaa latailla kännyihinsä jotain päivänpoppia, joten kansainvälisessä mittakaavassa moisella voisi tienatakin, mut Suomen kokoisessa maassa?
 
viina. hanuri. ja naiset.
elsewhere
03.12.2009 00:00:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DRM-suojattu -> käyttökelvoton.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
j2ri
03.12.2009 15:55:53 (muokattu 03.12.2009 15:56:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myöhässä tulee tämä lafka. Spotify on jo osoittanut voimansa. Eri asia on se mitä spotify artisteille maksaa, mutta tulevaisuuden musiikkijakelu (ja kulutus) tulevat varmasti pohjaamaan spotifyn tapaiseen palveluun. Tuo kopioinnin rajoittaminen on niin monesti todettu mahdottomaksi, että on aika typerää sitä vielä yrittää.
 
Jos musa on digitaalisessa muodossa, niin massat eivät välitä onko ne kovalla vai bittiavaruudessa streamattavana. Riittää, että kaiuttimet toistaa. Spotify on jo matkapuhelimissakin, niin en näe mitään järkeä miksi jengi haluaisi kerätä mp3:sia viemään tilaa kovalevylle.
 
Myohanen
03.12.2009 16:15:20 (muokattu 03.12.2009 16:16:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mukava huomata, että HitCaster herättää keskustelua. Selvitänpä muutaman asian HitCasterin puolesta, kun bongasin tämän keskustelun.
 
Icy-Sun totesi aivan oikein, että kaikki artistit saavat samanlaisen sopimuksen, mutta artistin osuutta voisin kommentoida hieman.
 
Hitmedia nappaa kiinteästi määritellyn osuuden jokaisesta myydystä albumista, joka määräytyy kulujen suhteessa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että levyn biisimäärä vaikuttaa Hitmedian osuuteen, koska Teostokorvaukset määräytyvät biisilukumäärän mukaan. Muutaman kappaleen demosta osuutemme on puolestaan suhteessa suurempi, kuin useampia biisejä sisältävästä levystä, koska tällöin esimerkiksi rahaliikenteen kustannukset ovat huomattavan suuret verrattuna hintaan.
 
Esimerkiksi kahden biisin levystä voi tienata parhaimmillaan 44 % ja kahdeksan biisin levystä 74 %. Lopullinen tulo ja osuus riippuu kuitenkin siitä, minkä hintaiseksi oman levynsä haluaa hinnoitella.
 
Lisää kysymyksiä HitCasteriin liittyen voi esittää seuraavassa osoitteessa.
http://www.hitcaster.net/contact.php
Vastaamme mielellään.
 
T. Lauri Ahlstén
Hitmedia Oy
 
bedlam
03.12.2009 22:03:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole koskaan edes tullut mieleen kuunnella kännykällä musiikkia. Että ei vissiin ole mua varten.
 
jigsore
03.12.2009 23:23:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikästä ihan hieno homma tällanen, vaikken itse käytäkään kännyä muuhun kuin puheluihin ja tekstailuun.
 
Hifistelijöille tiedoksi:
Äänenlaatu on perinteisiä pakattuja ääniformaatteja huomattavasti monipuolisempi. Ääni on rikkaampi, koska siitä ei ole poistettu mitään. Se ei perustu korvan huijaukseen, vaan uuteen algoritmiin.
En ole testannut, mutta waveina biisit lähetettiin joten hyvää laatua pitäisi olla.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti