Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuunteletko koskaan vinyyliä?
1 2 3 4 58 9 10 11 12
Velli
15.09.2007 00:38:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovatko korvasi niin hifit, että et kestä muuta kuin vähintään cd-tasoista soundia? Tuli vain tässä mieleen kun kuuntelen juuri AC/DC:n Who Made Who-vinyyliä ja tuntuu siltä, että pienistä räpsyistä tulee vain lisää fiilistä jo ennestään loistavaan levyyn. Lisäksi kannet ovat mahtavat kun ne ovat niin isot (kansikuvataide pääsee oikeuksiinsa).
 
Kylläpä tuntee itsensä vanhaksi 25 vuotiaana kun tuntuu siltä, että nykynuoriso iPodeineen ja downloadeneineen jaksaa nykyään harvoin kuunnella edes biisiä alusta loppuun, saati sitten paneutua historiikkiin ja kansikuviin, yms.
 
Blue Moon
15.09.2007 00:46:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinyyliähän sitä mieluiten kuuntelee, ilman muuta.
 
Lord of the strings
15.09.2007 00:46:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina kun mahdollista.. Jos omistan levyn sekä CD:nä että LP:nä niin kotona kuuntelen aina LP:tä. RApsut on kivoja, eikä niitä nyt niin paljon edes ole kuin yleensä luullaan..
 
"Who are you? How did you get in?" "Well I'm the locksmith and I'm the locksmith" || kalamies#53 >)))>
Veksi
15.09.2007 00:56:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, on niitä kaapillinen, 200 kpl, mutta kuuntelen nykyään harvemmin!!?
 
"Elämä on kovaa, ilman kovaa ei olisi elämää" (Eemeli)
PomppoK
15.09.2007 01:22:35 (muokattu 15.09.2007 01:57:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä viime vuonnakin kuuntelin ahkeraankin, mutta jossain vaiheessa kuuntelu loppui kuin seinään eikä ole sen koommin jatkunut (vanhat angstit nousikin taas pintaan, avautumista edessäpäin -toimi.huom.).
 
Pidin ja varmasti pitäisin yhä vinyylistä niin äänielämyksenä kuin rituaalinakin, mutta kun tuo nautinto rakentui soittimen ansiosta kerta kerran jälkeen kuin keskeytetyksi yhdynnäksi, oli jokseenkin vaikea saada kaikkea - tai lopulta mitään - iloa irti. Näet jostain mysteerin varjoon jääneestä syystä tuo aikoinani ostama Dual särötti kohtuuttomasti ja kovin aikaisin (paljon ennemmin kuin varsi saavutti varsinaiset sisäurat) soundia. Aikani tappelin säätöjenkin kanssa, asennutinpa jossain välissä uuden kohtuullisen äänirasiankin neuloineen ammattilaisella - mikä toi yleisesti aivan uusia ulottuvuuksia kuunteluun vaikkei ongelmaa poistanutkaan - ja lisäksi toki jynssäsin levyjäkin sekä asianmukaisin että epätoivon hetkillä myös ei-niin-asianmukaisin vermein ja litkuin, mutta kun ei niin ei. Ei uudetkaan levyt juuri puhtaammin soineet kuin käytetyt, mutta joskus sentään sattui kohdalle levyjä, joiden parissa saattoi oikein hyvätahtoisena ja hieman maistissa unohtaa koko säröytymisen.
 
No, lopulta siis kypsyin koko touhuun, kun ei myöskään ollut varaa tai edes halua kokeilla ostaa uutta pyöritintä tilalle. Ironista sinänsä, että ensimmäinen muovi-Pioneerini suoriutui tältä ongelma-alueelta huomattavasti paremmin, mutta siinä taasen oli yleisen latteutensa lisäksi kiusana jatkuva häiriöääni, joka niin ikään ajoi miettimään tulevaisuuttaan hirttosilmukassa killuvana huumevelkojen raskauttamana alkoholistina.
 
Niin että ostakaa (Dualkin) pois!
 
Voishan esimerkiksi tuota Pro-jectin halvinta mallia vielä jonain päivänä kokeilla, mutta vanhoista viisastuneena ehkä tällä kertaa uutena liikkeestä, kuitin ja panttivangin kera, kiitos.
 
zekeode
15.09.2007 01:58:27 (muokattu 15.09.2007 01:58:56)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cat Stevensia, Bruce Springsteenia ja Gary US Bondsia tulee soitettua aika usein. Sitten tietenkin levyjä joita on vain vinyylinä. Eipä niitä montaa ole, mutta esimerkiksi Kevin Mooren (Keb' Mo':n) eka levy on sellainen.
 
Onhan se mukavaa makoilla sohvalla ja lukea sanoja reilun kokoisesta kansilehdestä.
captain kirk
15.09.2007 10:35:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaapeista löytyy kyllä puhtaita klassikkolevyjä joita tulee kuunneltua silloin tällöin jos haluaa saada musiikin kuuntelun eräänlaista syvempää ulottuvuutta. Koneelta kun kuuntelee musiikkia niin se on yleensä vaan sellaista taustahälyä eikä siihen isommin keskity. Vinyylejä kuunnellessa sitä musiikkia tulee oikestikkin kuunneltua ja siihen pääsee paremmin sisälle. On siinä jotain maagista kun laittaa lp-soittimeen esimerkiksi niinkin legendaarisia levyjä kuin jimi hendrixin electric ladyland tai fleetwood macin mystery to me. Soitinta tulee tällöin käytettyä kuin telkkaria :D Kuitenkin ylivoimaisesti enitn musiikkia kuuntelen nimenomaan koneelta kun siinä tulee samalla tehtyä vaikka mitä muutakin ja musiikki on harvoin se pääasia kun sitä tulee aamusta iltaan kaiuttimista.
 
Gandhi
15.09.2007 11:04:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinyylejä tulee kuunneltua melkein päivittäin, mutta ainoastaan jos haluan erityisesti keskittyä kuuntelemaan musiikkia...koneelta soi mp3:t jos vaan taustahälyksi haluaa musiikkia. Dj-keikkani soitan myös poikkeuksetta vinyyleillä.
 
Allekirjoitus puuttuu!
Gardiner
15.09.2007 11:19:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon nykyjään ruvennu laittaan ykkös vinyylejä tietsikalle ja kuntelen niitä "arkikäytössä" koneelta. Ei kehtaa enää raapia suosikkilevyjä ku pelottaa et ne kuluu. :)
Joskus tulee vietettyä "vinyyli-iltamia", nykyään ei onneks kovin usein aamulla herää siihen et pitkin lattioita lojuu kannettomia levyjä ja kunnottomia poppareita. :)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Jalmis
15.09.2007 11:58:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä kuuntelen kotona lähes ainoastaan vinyylejä, siis jos levyjä kuuntelen. CD:itä on aimo läjä, mutta jotenkin ei tule niihin tartuttua. Koneelta kuuntelen biisejä toki myös, mutta levyt kun soi, niin vinyyli on valinta.
 
texjazz
15.09.2007 12:14:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enimmäkseen kuuntelen cd-levyjä. Vinyylilevyn soittamisessa on jotain juhlallista. Etsi levy, ota levypussi kansista, levy varovasti liu'uttaen pois pussistaan välttäen koskettamasta raitoihin, levy lautaselle ja neula ekalle raidalle. Väännä vahvistin kovemmalle ja katso: ääni solahtaa kaiuttimiin, levy pyörii, vähän ripisee, mutta ei se mitään. Kaiken on vähän ripistävä, muuten olisi tylsää.
 
Nyt soi R.E.M:n Reckoning-LP. Silloin ne vielä tekivät kunnon musiikkia. Mutta se on toinen juttu.
 
Gardinerin visio vinyylin kuunteluilloista on tuttu. Siksi vinyylin soittaminen on juhlallista. ikäänkuin Fazerin Sinisen nauttimista Pirkka-suklaan sijaan.
 
Reino-tossut! Pelastakaa ne!
Milkop
15.09.2007 12:18:50 (muokattu 15.09.2007 12:21:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovatko korvasi niin hifit, että et kestä muuta kuin vähintään cd-tasoista soundia?
 
Eikös se yleensä mene toisin päin, että vinyyli on juuri sitä sielukasta hifiä ja cd vain kylmää ja teollista ykköstä/nollaa. Vinyylejä en montaa itse omista, mutta aina kun niitä kuuntelen, on hetki hieno. Lämmin soundi ja hieno formaatti.
 
E: Omat vinyylihelmet taitavat olla 1000 kpl:n limited edition Katatonian Viva Emptiness, Jeff Buckleyn Grace ja Marvin Gayen Let's Get It On.
 
"I believe that people who are going to commit crimes should not have guns" -- George W. Bush
Kuvataide
arppah8
15.09.2007 13:03:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelisin mieluusti musaa vinyyliltä, mutta mulla on sama ongelma kuin PomppoKoolla. Ei sitä säröytymistä kestä kuunnella, pelottaa vielä että menevät levyt pilalle. Kunpa olisikin varaa ostaa oikea soitin tuon muovisen Pioneerin levysorvin tilalle. Ehkäpä sit joulukuussa voisi harkita veronpalautusten käyttöä tuohon tarkoitukseen.
 
I rather be a jerk than being hip like you.
armadillo
15.09.2007 13:07:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tokihan vinyyliä kuunnellaan, levyostoksetkin ovat nykyään enimmäkseen vinyyliä. CD:t käyvät kyllä myös soittimessa, mutta harvemmin, lähinnä autossa.
 
Come, my son, and you shall know: Tonight we hunt together!
jigsore
15.09.2007 13:08:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En, valitettavasti. Toistakymmentä vinyyliä on tullut ajan saatossa hankittua, mutta toistovehkeitten puuttuessa paha alkaa luukuttamaan. Itse soitin löytyy, muttei muuta tällä hetkellä. Suunnitelmissa on kyllä pitkään ollut pistää hommat kondikseen.
 
Asses In Your Mouth
päänahka
15.09.2007 13:24:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelen silloin kun jaksan. Aika vähän noita löytyy omia hankintoja, mutta isäpappa hommasi taannoin sellaisen usb-liitäntäisen soittimen, jonka ansiosta saan kaikki ukon vinyylit kunhan ne on muutettu digitaaliseen muotoon. Harmillisen moni näistä on kuitenkin alehyllyn kierrätysvinyylejä.
 
Up and down, that's how energy stays alive.
shovi
15.09.2007 14:47:12 (muokattu 15.09.2007 14:47:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy myöntää, että on tullut noita vinyyleitä viime aikoina ostettua vähän liiankin kanssa. Mulla pyörii mp3t kun haluan taustamusaa, kun haluan nautinnon, niin kaivan vinyylin esiin. Seuraava hankinta olisi varmaankin oikea vinyylisoitin, mutta vähään aikaan ei taida antaa budjetti periksi.
 
Soundin suhteen mun mielipide on se, että vinyyli kuulostaa miellyttävämmältä. Paremmasta en tiedä, mutta miellyttävämmältä.
 
Welcome to my website this site is normal guitar site and if you have some suggestions you can go to **** -Ushmir
Tympee Huttunen
15.09.2007 14:50:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on isoin vinyylivillitys mennyt ohi. Hitto, ei jaksa nähdä vaivaa enää levyjen kuunteluun. Se hyvä soundikin on vanhojen vinyyleiden ritinää. :) Ennemmin heitän cd-levyn soittimeen ja kuuntelen koko levyn kerralla tai vaihdan kappaletta sohvalta kaukosäätimellä.
 
Minä Rakenna itse pedaalisi As drunk as a cuckoo.
Hohhoijaa
15.09.2007 15:24:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olisi mahdollisuus, haluaisin ehdottomasti. Tämänhetkinen tilanteeni ei mahdollista vinyylien ostamista tai soittimen kuntoon laittamista. Suunnitelmissa on kyllä parin vuoden sisällä siirtyä vinyylikuluttajaksi.
 
shovi
15.09.2007 15:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olisi mahdollisuus, haluaisin ehdottomasti. Tämänhetkinen tilanteeni ei mahdollista vinyylien ostamista tai soittimen kuntoon laittamista.
 
Saako kysyä, minkä vuoksi?
 
Welcome to my website this site is normal guitar site and if you have some suggestions you can go to **** -Ushmir
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 58 9 10 11 12

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti