Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:su 16.03.2014
Esiintyjä:Corey Harris - blueskitaristi
Paikka:Helsinki, Malmitalo
Lisätietoja:Blueskitaristi Corey Harris tunnetaan ympäri maailmaa lukuisten keikkojensa vuoksi sekä Martin Scorsesen The Blues -elokuva-sarjasta.

Coreyn musiikissa on aineksia niin reggaesta, rockista, soulista kuin afrikkalaisesta perinnöstäkin.

Harris on kotoisin Denveristä Coloradosta. Blueskitaroinnin lisäksi hän on myös vokalisti, säveltäjä ja bändijohtaja.

Monista vaikutteista huolimatta Harris on toki yhä rehellinen blueskitaristi, jonka taitoja on kuultu mm. yhdessä BB Kingin, Taj Mahalin Buddy Guyn, Henry Butlerin ja Dave Mattews Bandin kanssa.

Harrisin levyistä mainittakoon From Mississippi to Mali (2003), Daily Bread (2005), Zion Crossroads (2007), Mother Earth (2011), Rasta Blues Experience Live (2013) ja Fulton Blues (2013).

Corey Harris nähdään Scorsesen bluesleffasarjan yhdessä osassa Feel Like Going Home, jossa on dokumentoitu Harrisin matkoja juurilleen Afrikkaan Kameruniin, Maliin ja Ali Farka Touren luokse vuonna 2003. New Orleansissa katulaulajana aloittanut Harris vietti jo parikymppisenä vuoden Afrikassa Kamerunissa, millä oli huomattava vaikutus hänen musiikkiinsa. Vuoden 2003 matkallaan Harris löysi lopullisesti sisäisen afrikkalaisensa.

2007 Harris sai USA:ssa arvoltaan 500 000 dollarin MacArthur-säätiön palkinnon eli ns. ”Nero-palkinnon”. Sillä muistetaan tieteilijöitä ja taiteilijoita, jotka työssään ovat osoittaneet luovuutta, omaperäisyyttä ja sitoutuneet jatkuvaan uudistautumiseen. Harrisia luonnehdittiin seikkailijaksi, joka ei ole unohtanut joustavuutta ja taiteellisuutta. Samana vuonna Harris sai myös musiikkitohtorin arvon Mainen Lewistonin yliopistossa.

Corey Harris (USA) – kitara

su 16.3. klo 19

Liput 15 ¤
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1 Helsinki
Internet:http://www.corey-harris.com
http://www.malmitalo.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=93815

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry.