Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:to 23.06.2011
Esiintyjä:Iida Umpikuja
Paikka:Helsinki, Korjaamo Baari ja Kesäpiha
Lisätietoja:To 23.6. FOLKS-klubi: IIDA UMPIKUJA + SEPPO BOISMAN

Iida Umpikuja on 23-vuotias turkulainen laulaja lauluntekijä, joka esittelee debyyttialbumillaan omalaatuisen ja tuoreen lähestymistavan musiikkiin.Iida Umpikujan musiikki on folk-vaikutteista, mutta tapa jolla Iida paikoitellen käsittelee akustista kitaraansa tekee naisesta melkein punkkarin. Etenkin live-esiintymisssä on raivoa, joka on terveellisempää päästää valloilleen kuin kätkeä kauniiseen ulkokuoreen.Musiikki on laulun ja akustisen kitaran hallitsemaa tarinankerrontaa, mutta oleellisen lisän Iidan musiikkiin tuo tuottaja-multi-instrumentalisti Mikko Mies, joka täydentää Iidan biisit laajalla soitinvalikoimaillaan.

Euralaisen Jussi-Mikael Yli-Heikkilän luotsaama Seppo Boisman on yhtye, joka tutkii musiikissaan suomalaisia stereotypioita ja kulttuuri-ilmiöitä: Jääkiekko, Lordi ja Alibin palstoilta tutut väkivaltarikokset ovat tyypillistä ainesta Boismanin musiikissa, jossa näennäisen sinisilmäinen iskelmä paiskaa kontrastisesti kättä satiirisen ironian kanssa.
Seppo Boismanin kaksijakoinen ilmaisu kiteytyy kappaleessa ‘MM-95’ ja teemabiisissä ‘En halua kuolla’. Näistä ensimmäinen purkaa lätkämestaruuden sankarimyyttejä ja kyseenalaistaa niiden merkitystä suomalaisidentiteetin rakennusaineena. ‘En halua kuolla’ on puolestaan Bodominjärven teinien näkökulmasta kuvattu kesäinen ja naivistisen huoleton anthem, josta muodostuu nuoruuden epävarmuuden, pinnallisuuden ja polttavan halun yleismaailmallinen vertauskuva.
Karismaattisen Yli-Heikkilän lukuisten musiikkiprojektien, etunenässä Tuulian, vaikutus näkyy Seppo Boismanin repertuaarissa, johon kuuluu myös vaihtoehto- ja indierockbiisien coverointi perinteisen iskelmän hengessä.

Livet klo 20 & 21
Huom! Livet säävarauksella Korjaamon kesäpihalla

Leppoisaa kesämusaa, indietä ja akustisempaa menoa soittamassa Boys Of Summer Dj:t klo 19 alkaen.

FOLKS
Korjaamo Baari
Töölönkatu 51 b
00250 Helsinki
19-24
Vapaa pääsy

Folks-klubin artistit esiintyvät aiemmin päivällä myös Helsinkiä kiertävässä Kulttuuriratikassa!
Iida Umpikuja klo 16.10-16.32
Seppo Boisman trio klo 16.40-17.02
Esitykset alkavat Kauppatorin pysäkiltä linjalla 5!

Lisätiedot: http://www.korjaamo.fi/fi/kulttuuriratikka
Internet:http://www.myspace.com/iidaumpikuja
http://www.korjaamo.fi/fi/folks
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=73603

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.