Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:ti 01.02.2011
Esiintyjä:20.000 Hz
Paikka:Helsinki, Club Liberté
Lisätietoja:Liput 5¤ (+narikka)
Showtime 21

"Unohtumattoman illan kliimaksi koettiin heti aluksi kun suomalais-amerikkalainen Emily "Vuk" Cheeger nimettömäksi jääneen toisen naisen kanssa löi kaikille jauhot suuhun trans-globaalilla avant-bluesillaan. Kahdella pikku harmoonilla, rummuilla ja poikkeuksellisilla lauluharmonioilla aseistautunut intensiivinen, mutta hurmaavan rento parivaljakko teki ennenkuulumattomia ihmeitä jossain P.J. Harveyn, Nick Caven, Anette Peacockin, happoa nauttineen kyläkanttorin ja ikivanhan bulgarialaisen heimolaulun välimaastossa.

Cheegerin biisit olivat järjestään huikeita newyorkilaisen kokeellisuuden, tribaalisen transsin ja veret seisauttavan bluesin yhdistelmiä. Kutkuttavaa huumorintajua henkinyt nuori nainen on kirkkaasti vaikuttavin laulaja mitä olen vähään aikaan kuullut. Muinaiset tribaalitekniikat olivat täysin hallussa – pätkä Robert Johnsonia saattoi useimmat nyt työskentelevät blues-laulajat epäkiitolliseen valoon - mutta homma ei jäänyt tekniseksi briljeerailuksi. Järisyttävintä oli todellinen ilon ja tuskan purkamisen tunne, bluesin ydin.

Jos oikeus voittaa, Vukista tulee kokeellisen rockin ja maailmanmusiikin seuraava sensaatio. Tosiasiassa hän on sitä jo." (Jussi Niemi)



Sopivasti täydentävänä lämppärinä (klo 21) tykyttää 20.000 Hz:
"Rumpukompit primitiiviseltä 80-luvun Yamahalta.
'Olemme elektromusiikin Ramones', bändi itse kertoo.
Nyrjähtänyttä discoa performance-hengessä Lo-Fi -soundeilla. Valoshow taskulampuilla."
Internet:http://www.myspace.com/20000hz
http://www.clubliberte.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=70352

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.