Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:pe 05.03.2010
Esiintyjä:Tanguedia Quintet
Paikka:Helsinki, Ravintola Piano
Lisätietoja:Hengeäsalpaava ilta palkitun suomalaisyhtyeen ja Astor Piazzolla luomoavan musiikin parissa!

Tanguedia Quintet on viiden lahjakkaan ja intohimoisen muusikon yhteistyöstä vuonna 2007 syntynyt yhtye joka soittaa legendaarisen argentiinalaisen bandoneonisti ja säveltäjä Astor Piazzollan musiikkia. Kokoonpano on sama kuin Astor Piazzollan kvintetti, jolle hän sävelsi suurimman osan musiikistaan.

Piazzolla kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui "tango nuevoksi", uudeksi tangoksi. Tämä Buenos Airesin uusi musiikki on taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia musiikkityylejä.

Lokakuussa 2008 Tanquedia voitti toisen kansainvälisen Astor Piazzolla -kilpailun yhtyesarjan Italian Lancianossa. Tuomariston puheenjohtajana toimi säveltäjä Astor Piazzollan leski Laura Piazzolla, joka on myös argentiinalaisen Astor Piazzolla -säätiön presidentti.

Tanguedia Quintet julkaisi maaliskuussa 2009 ensimmäisen live-albuminsa, "The New Tango of Astor Piazzolla". Levyä voi myös kuunnella nettisivuillamme. Tanguedia Quintet on energinen, sielukas ja aina tinkimättömän korkeatasoinen esiintyjä tapahtumaan kuin tapahtumaan.

Tanguedian muusikot ovat nuoria musiikin huippuosaajia, jotka ovat ansioituneet niin klassisen musiikin kuin jazz-, rock- ja kansanmusiikin saralla. Yhtyeen keskiössä soi aito, sielukas argentiinalainen bandoneón. Tuore mutta tyylinmukainen improvisoinnin elementti on aina läsnä Tanguedian tulkinnoissa.

Tanguedia Quintet on tehyt yhteistyötä ja esiintynyt mm. Angelika Klasin ja Tommi Kitti Co:n kanssa.

Tapahtumapaikka: Ravintola Piano, Rauhankatu 15
Paikkakunta: Helsinki

Järjestäjä: Tanguedia Quintet
www: www.myspace.com/tanguediaquintet

Liput: 15/5¤ (narikka 1,50¤)
Internet:http://www.myspace.com/tanguediaquintet
http://www.ravintolapiano.fi/
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=62542

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.