Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:ti 16.08.2016
Esiintyjä:Jonne Taavitsainen Threedom
Paikka:Jyväskylä, Poppari
Lisätietoja:Vuoden 2016 viimeisellä Summer Jazz Clubilla voimansa yhdistävät jälleen Jyväskylän ja muun Suomen nuoret jazzhuiput, kun Popparin valtaa kaksi debyyttialbuminsa julkaisun kynnyksellä olevaa bändiä, Tuomas Paukku Scription ja Jonne Taavitsainen Threedom!

Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Paukun suomalais-ruotsalainen Description-kokoonpano jäi. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Bändi myöskin saattelee marraskuussa ulos Paukun Description-yhtyeellä äänitetyn debyyttilevyn. Tuomas Paukku Scriptionin Summer Jazz Club -keikalla kuullaan ensiesiintymisensä tekevän kvartetin käsittelyssä sekä uutta että levylle päätynyttä materiaalia.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano
Eero Seppä, basso
Tomi Saikkonen, rummut

Toukokuun klubilla Alexi Tuomarilan taustalla ihastuttanut Jonne Taavitsainen tuo nyt kesän päätösbileissä Poppariin oman yhtyeensä Threedomin.
Suomijazz kirjoitti toukokuun keikalla Threedomin komppiparista seuraavaa:
"Komppikaksikon valinta on mennyt nappiin, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Jonne Taavitsainen ovat nuoria leijonia, joille on helppo povata isoa roolia suomalaisen jazzin kehityksessä. Tuuri käytti saamansa runsaan soolotilan hyvin kypsästi, kunkin teoksen tunnelmaa nöyrästi kunnioittaen. Taavitsaisen soitto lopsautti ainakin allekirjoittaneen suun auki. Jotain ihmeellistä siinä vain oli miten Taavitsainen ehti jo yhden ainoan kappaleen aikana luomaan lukuisia rytmisiä pienoismaailmoja, ja silti, kaikesta tästä runsaudesta huolimatta liimaamaan kokonaisuudesta täydellisen ehjän ja toimivan. ”
-Pentti Ronkanen, www.suomijazz.fi, 28.5.2016

Threedomin täydentää kitaristi Joel Parvamo. Yhtye nauhoitti aiemmin tänä vuonna ennakkolevynsä, joka herätti huomiota ulkomaita myöten. Tällä hetkellä levytyssopimus Eurooppaan on julkistamista vaille valmis, ja debyyttialbumi Leap of Faith julkaistaan saksalaisen Ozellan kautta vuonna 2017.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino, Poppari sekä kulttuuriyhdistys TUFF!.

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Ennakkoliput myynnissä osoitteessa:
https://mesenaatti.me/summer-jazz-club-2016/

Lisätietoja:
Antti Lähdesmäki / 0503020697
www.facebook.com/summerjazzclub
Internet:https://www.facebook.com/events/1752636418327194/
http://www.ravintolapoppari.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=109370

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.