Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:pe 22.07.2016
Esiintyjä:Heidi Kurtti
Paikka:Rovaniemi, Ravintola Monte Rosa
Lisätietoja:Heidi Kurtti on Jyväskylässä asuva laulaja ja lauluntekijä. Hänet tunnetaan mm. Soul Operators -yhtyeen solistina.
Soolo-ohjelmistossaan pianolla itseään säestävä Kurtti tulkitsee sävykkäästi itseään koskettavia kappaleita ja omaa tuotantoaan. Musiikkia on löytynyt niin länsimaisen populaarimusiikin juurilta jazzin, bluesin ja soulin syntysijoilta kuin suomalaisesta musiikkiperinteestä. Omat kappaleet ovat saaneet inspiraationsa samoilta lähteiltä.
"Minua kiinnostavat länsimaisen populaarimusiikin juuret sekä se, kuinka musiikillisin keinoin voi ilmaista erilaisia tunnelmia. Rakastan oivaltavia tekstejä ja kaunista lyriikkaa, mutta kiinnostavimmillaan musiikki on mielestäni silloin kun teksti täydentää sitä minkä musiikki jo kertoo", hän kuvailee.
Yhtenä tunnusomaisena piirteenä Kurtin musiikissa ovat hänen sovituksensa.
"Toimin osa-aikaisena sovituksensa vangiksi jääneiden kappaleiden vapauttajana" hän nauraa. "Esimerkiksi venäläisen I.Zhakin sävelmän Eh Andrushjan eli Soittajapojan koen sellaisena. Laila Kinnusen sinänsä komea versio on sovitettu perinteiseksi humpaksi, tanssikansan iloksi. Itse kuitenkin kuulen kappaleen melodiassa ja Saukin tekstissä muuta musiikillista kieltä kuin humppaa".
Internet:https://www.facebook.com/heidikurttipro/
http://www.monterosa.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=108979

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.