Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:to 30.06.2016
Esiintyjä:Acid Runs
Paikka:Helsinki, Kuudes Linja
Lisätietoja:Helsingin Hässäkkä-etkot Kuudennella linjalla torstaina 30.6!

Tenement (US)
Generals (Tampere)
Merries (Helsinki)
Acid Runs (Helsinki)

Pohjois-Suomen suurin punk-, hardcore- ja vaihtoehtorockfestivaali Hässäkkä-Päivät laajentaa tänä vuonna vaikutuspiiriään etelään, kun Oulussa 8.-9.7. järjestettäviä festareita aletaan lämmittelemään Hässäkkä-etkojen merkeissä jo keskiviikosta 29.6. eteenpäin. Lämmittelykiertueella ei nähdä sen vähempää kuin yksi festarien pääesiintyjistä, Tenement suoraan Amerikan Yhdysvalloista, Wisconsinin osavaltion Appletonin kaupungista sekä lukuisia kovia kotimaisia alan bändejä.

Vuonna 2006 perustettu, jo pitkään jenkkilän punk-skenen jakamatonta suosiota nauttinut bändi on vihdoin alkanut kerätä suurempaakin huomiota, kun bändin kolemoslevy, rönsyilevä "Predatory Headlights"-tupla keikkui viime vuoden lopussa kymmenillä vuoden levyt-listoilla, mm. Rolling Stonen, Spinin ja New York Timesin journalistien mainitsemana. Näin tulikin kiire saada bändi Suomeen, ennen kuin NE yrittävät viedä sen MEILTÄ, niin kuin ne yrittävät tehdä aina kun joku tekee jotain todella vilpittömän kaunista, puhdasta ja aitoa.

No, millaista musaa tämä bändi sitten soittaa? Tietysti lähes täydellistä punkrockin, power popin, vaihtoehtorockin ja sen sellaisen sekoitusta joka pudonnee vaikkapa Replacementsin, Husker Dün, Descendentsin ja Weezerin ystäville. Pikkukaupungin kasvattina bändi ei ole lähtenyt juoksemaan skenetrendien perässä, vaan on luonut kitaristi-laulaja-lauluntekijä Amos Pitschin johdolla aivan oman maailmansa, johon vaikutteita on ilmeisimpien lähteiden sijaan löytynyt mm. Big Starin ja Sun Ran musiikista.

Jos bändin uudemmissa levyissä onkin alkanut löytymään enemmän rönsyilyä, sävykkyyttä ja herkkyyttä, kuuluvat bändin punk-juuret selkeimmin juuri keikoilla. Kiertäminen omakotitalojen kellareissa soittamassa hardcorebändien kanssa on tehnyt Tenementin keikkakunnosta todella räjähtävän, ja bändi ei ole todellakaan tulossa tänne löysäilemään tai leikkimään.

Helsingissä illan kovatasoisena kotimaisena antina kuullaan Generalsin brittihenkistä rokkaavampaa hardcorepunkkia, Merriesin sisarusharmonioilla ja surinalla siivitettyä kitarapoppia sekä Acid Runsin rehellisen räkäistä punkrokkia.

Aikataulu:

Ovet 19.30
Acid Runs 20.00
Merries 21.00
Generals 22.00
Tenement 23.00

Bändien välissä kuuluu tiukkoja taistelun ääniä kun DJ:t Pete TNT ja Grant Hartsport ottavat mittaa toisistaan.

Liput 10 ¤.

http://tenement.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/tenement/

https://generalspunk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/generalspunk/

http://www.merries.fi/
https://www.facebook.com/Merries-230042483676361

https://www.facebook.com/acidruns/
https://acidruns.bandcamp.com/

http://www.hassakkapaivat.com/
Internet:https://www.facebook.com/acidruns/
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=108806

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.