Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:ti 21.06.2016
Esiintyjä:Summer Jazz Club
Paikka:Jyväskylä, Poppari
Lisätietoja:Summer Jazz Club valloittaa Popparin taas tiistaina 21.6! Kesäkuun klubilla jyväskyläläisyleisölle tarjoutuu mahdollisuus nähdä kerralla kaksi bändillistä todellisia suomijazzin nuoria huippuja, kun lavalle nousevat Kaisa's Machine ja Second Wind Quintet. Molemmat bändit esiintyivät aiemmin tänä vuonna Jazzliiton valitsemina Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-finaalissa Koko Jazz Clubilla. Lisäksi bändeillä on takanaan keikkoja mm. Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla sekä April Jazzeilla.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua vaihto-opiskelemasta New Yorkista. Yhtyeen ensimmäinen esiintyminen oli helmikuussa 2016, Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla Helsingissä.

"Ja tadaa: uusi kirkas tähti syttyi
Suomen jazztaivaalle keskiviikkona
Juttutuvassa - Kaisa's machine @Rytmihäiriöklubi"
Jazzkeittiö 12.2.2016

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteensa tämän päivän newyorkilaisesta jazzmusiikista, afroamerikkalaisesta jazzperinteestä ja svengistä sekä pohjoismaisesta lyyrisyydestä. Tärkeässä roolissa ovat improvisaatio ja muusikoiden vahvat persoonalliset jazzilmaisutyylit. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat kovassa nosteessa Suomen jazzkentällä.

Aiemmin lähinnä freelancerinä eri kokoonpanoissa soittanut Mäensivu on Masiinan myötä päässyt toteuteuttamaan haluaan johtaa omaa yhtyettä ja ottaa päävastuu taiteellisesta sisällöstä.

Max Zenger - Saksofoni
Mikael Myrskog - Piano
Kaisa Mäensivu - Kontrabasso
Jonatan Sarikoski - Rummut

https://soundcloud.com/kaisas-machine

Second Wind Quintet on kitaristi Tommi Tampion luotsaama tuore oman musiikin jazz-kokoonpano. Kokeneista, mutta nälkäisistä soittajista koostuva ryhmä nojaa ilmaisussaan niin modernimpaan ECM:ään ja fuusioon kuin amerikkalaiseen jazz-perinteeseenkin. Muusikoiden erilaiset taustat luovat mielenkiintoisen ja värikkään pohjan improvisaatiolle sekä vuorovaikutukselle. Tampion sävellyksissä kuullaan vaikutteita mm. Brian Blade Fellowshipin ja Pat Methenyn musiikista.

Tommi Tampio - Kitara
Kasper Haikonen - Saksofoni
Aapo Wiksten - Piano
Juuso Rinta - Basso
Ilkka Oksanen - Rummut

https://soundcloud.com/second-wind-quintet

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino sekä Poppari.

Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00. Liput 8/5 euroa.

Lisätietoja:
Antti Lähdesmäki / 0503020697
www.facebook.com/summerjazzclub
Internet:http://www.facebook.com/summerjazzclub
http://www.ravintolapoppari.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=108604

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.