Muusikoiden.net Keikat
 
Päivämäärä:ti 26.05.2015
Esiintyjä:Summer Jazz Club: Henriika Steidel Quintet
Paikka:Jyväskylä, Poppari
Lisätietoja:Kevät on jo, kesä tulee ja tuo tullessaan Summer Jazz Clubin! Vuoden 2015 avausklubilla kuullaan mielenkiintoinen sekoitus modernia ja perinteisempää jazzsoundia; molempien bändien juuret ovat kuitenkin eri aikakausien amerikkalaisessa jazz-musiikissa.

Paikallista jazzosaamista edustaa laulaja Henriika Steidelin johtama kvintetti. Bändin ohjelmisto pohjautuu pianisti Aaron Parksin musiikkiin, joka kuitenkin esitetään varsin omanlaisella ja henkilökohtaisella otteella; Steidel on kirjoittanut alunperin instrumentaalisiin kappaleisiin tarinat toisella äidinkielellään, saksaksi. Näitä tarinoita laulaja tulkitsee niin solistina, kuin sulavasti osana bändin instrumentteja. Henriikan kanssa lavalle nousee bändi, jonka monipuoliset soittajat ovat tuttuja aina Jyväskylä Big Bandin riveistä Swallow the Sun -yhtyeeseen saakka.

Henriika Steidel - Laulu
Matias Luoto - Kitara
Panu Korhonen - Piano
Arttu Kuusisto - Basso
Juuso Raatikainen - Rummut

---------------------------------------------------------

Toukokuussa Helsingin-vieraaksi saapuu Sibelius-Akatemian sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva, pianisti Samuli Rautiaisen johtama trio, joka luo yhdeyden perinteisen Blue Note -pianotriosoundin ja 2010-luvun Suomalaisen jazzin välille. Poikkeuksellisen vahvasti svengaavaan komppiinsa Rautiainen on valinnut parivaljakon, joka vastaa myös kuluvan vuoden Young Nordic Jazz Comets -Suomen karsinnan voittajan, Katu Kaiun, perustasta. Basisti Mikael Saastamoinen tunnetaan esimeriksi tässä kuussa ensilevynsä julkaisevan Mikko Sarvanne Hip Companyn riveistä, ja rumpali Erik Heikkisen Jyväskyläläiset muistavat muun muassa niin ikään Young Nordic Jazz Comets -menestystä niittäneestä Virta-yhtyeestä.

Samuli Rautiainen - Piano
Mikael Saastamoinen - Basso
Erik Heikkinen - Rummut

---------------------------------------------------------

Ensimmäinen bändi aloittaa kello 21.00
Liput 8/5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset)
Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.
Lisätietoja: Antti Lähdesmäki / 050 3020697
Internet:http://facebook.com/summerjazzclub
http://www.ravintolapoppari.fi
 
http://muusikoiden.net/keikat/keikka.php?id=102709

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry.