Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 09.11.2014 - Jyväskylä Big Band


Päivämäärä:su 09.11.2014
Esiintyjä:Jyväskylä Big Band
Paikka:Jyväskylä, Siltasali (Pitkäkatu 19-21)
Lisätietoja:Jyväskylä Big Band, kapellimestarina Petri Juutilainen
My Dedications -isänpäiväkonsertti
Solisteina Joonatan Rautio (saksofoni) & Noora Pohjola (laulu)
Su 9.11.2014 klo 18:00
Siltasali (Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä)
Liput: 12/8¤

Jyväskylä Big Bandin syyskausi avataan sunnuntaina 9.11.2014 Siltasalissa "My Dedications" -isänpäiväkonsertilla. Konsertin johtaa Petri Juutilainen, jonka kynästä ovat myös konsertissa kuultavat big band -sävellykset ja -sovitukset. Solistiksi isänpäivää viettämään saapuu saksofonitaituri Joonatan Rautio. Luvassa on myös muutama ikivihreä, joita laulullaan tulee tulkitsemaan Noora Pohjola.

Konsertin instrumentaalinumerot ovat Petri Juutilaisen sävellyksiä viime vuosilta. "My Dedications" -konsertin juhlasankareina ovat rytmimusiikin isät. Kappaleet on sävelletty pääosin jonkun kuuluisan jazzlegendan tai -orkesterin tyyliin (mm. Miles Davis, Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Oliver Nelson, Count Basie, Duke Ellington, Thad Jones, afrikkalaiset rytmimusiikin esi-isät). Näillä teoksilla Juutilainen on halunnut kiittää suurenmoisia muusikoita heidän intohimoisesta panoksestaan jazzmusiikin saralla.

Konserttiin saksofonisolistiksi saapuva Joonatan Rautio (s.1973) on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Rautio on tunnettu virtuoottisuudestaan, solistisesta elinvoimaisuudestaan ja laaja-alaisuudestaan. Vahvan jazztradition tuntemuksen pohjalta hän venyy moniin muusikillisiin ilmaisumuotoihin. Joonatanille on myönnetty useita tunnustuksia ja hän on soittanut lukuisten ulkomaisten huippuartistien riveissä.

Kapellimestari Petri Juutilainen (s. 1953) on vieraillut johtamassa erityylisiä konsertteja lähes kaikissa Suomen orkestereissa. Juutilainen on säveltänyt useita lapsille ja nuorille suunnattuja musikaaleja sekä sovittanut runsaasti musiikkia orkestereille ja laulusolisteille. Juutilainen on toiminut vuodesta 2002 Pirkanmaan Musiikkiopiston kevyen musiikin linjanjohtajan tehtävässä ja Klemetti-opiston nuorison orkesterikurssin johtajana kymmenen vuoden ajan. Aiemmin hän on toiminut Helsingin Poliisisoittokunnan kapellimestarina.

Petri Juutilaisen jazz-harrastus alkoi jo 60-luvulla Varkaudessa ja jatkui opiskeluaikana Tapiola Big Bandissa. Vuonna 1975 Juutilainen kutsuttiin Heikki Sarmannon johtamaan Finnish Jazz Workshopiin, josta myöhemmin tuli UMO Jazz Orchestra. Umossa Juutilainen soitti vuoteen 1983 saakka, jonka jälkeen hän ryhtyi freelancer-muusikoksi ja kapellimestariksi. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan pasuunansoitto sekä musiikinteoria ja sävellys. Pasuunansoiton diplomin hän suoritti vuonna 1981, ja ensikonsertti oli paria vuotta myöhemmin.

Jyväskylä Big Band on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä. JBB seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee myös kansainvälisesti ja on kasvattanut melkoisen määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.


Lisätietoja:
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
www.jyvaskylabigband.com
http://joonatanrautio.com/fi.html

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/571945922950857/


Yhteystiedot Jyväskylä Big Band:
http://www. jyvaskylabigband.com
intendentti Ville Huovinen
puhelin: 050 3377 091
e-mail: vimihuo[at]gmail.com

Kuvia Jyväskylä Big Bandista (Kuvaaja Matias Mäkitalo):
http://dl.dropbox.com/u/19612699/JBBpromo.zip
Internet:http://www.jyvaskylabigband.com
http://www.jao.fi
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti